דרוש מתכון ירקות מוקפצים בכמות גדולה

  • פותח הנושא cv
  • פורסם בתאריך

cv

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני צריכה להכין תוספת של ירקות מוקפצים בכמות שתספיק ל30-40 איש.
מחפשת מתכון מדויק בזמנים ובכמויות (בחיפוש כאן באתר ראיתי מתכונים פחות מפורטים)
וגם מידע איך להכין כמות גדולה באופן מהיר ופרקטי.
תודה רבה!
 

cv

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מישהו?
זה קצת דחוף לי...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני לא יודעת להנחות אותך לבשל כמויות כי במקרים כאלו אני עושה הרבה מפחד שיחסר.
בגדול הייתי מחשבת מכל ירק אחד לכל סועד כי הם מתכווצים בהקפצה.
מקפיצים בווק רחב על אש גבוהה עם מעט שמן.
מלח, פלפל וסויה- אין אפס שמוסיפים לפי הטעם.
מתחילים עם מעט סויה ומלח כי שניהם מלוחים מאד.
 
  • תודה
Reactions: cv

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אבל לעז תלם יש מדריך ומן הסתם הוא כולל חישוב מנות
הנה לך
לא חייבים לשים את כל הירקות כמובן וגם לא חייבים עוף
 
  • תודה
Reactions: cv

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
אבל לעז תלם יש מדריך ומן הסתם הוא כולל חישוב מנות
הנה לך
לא חייבים לשים את כל הירקות כמובן וגם לא חייבים עוף
זה רק אצלי שהלינק לא טוב?
 

אביגדורית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
לכמות גדולה אני מכינה בתנור בתבנית מאד עמוקה חד פעמית (קשיחה, בגודל יעודי לתנור) מכוסה בנייר כסף
מכל תבנית יש מנות לכ- 20 איש.
אם צריך אפשר להכין בתנור ב 2 סיבובים.
להקפיץ כמות גדולה אי אפשר טכנית זה מאבד את הצורה.
((וגם יותר קל בתנור)
להכניס ירקות בשלבים לפי מידת הבישול וכו' כמו בווק בדיוק.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לכמות גדולה אני מכינה בתנור בתבנית מאד עמוקה חד פעמית (קשיחה, בגודל יעודי לתנור) מכוסה בנייר כסף
מכל תבנית יש מנות לכ- 20 איש.
אם צריך אפשר להכין בתנור ב 2 סיבובים.
להקפיץ כמות גדולה אי אפשר טכנית זה מאבד את הצורה.
((וגם יותר קל בתנור)
להכניס ירקות בשלבים לפי מידת הבישול וכו' כמו בווק בדיוק.
בתנור זו לא הקפצה. זה אנטי פסטי וזה שונה מהותית
 

אביגדורית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
בתנור זו לא הקפצה. זה אנטי פסטי וזה שונה מהותית
אנטי פסטי זה ירקום צלויים בצורה פתוחה מול הגריל ,
פה מדובר בבישול באידוי
ומערבבים מידי פעם באמצע בעדינות
תנסי פעם ותראו שאפשר לחסוך לשטוף סיר
מוסיפה כמובן טריאקי/סויה/ וכו, ...נבטים לקראת הסוף..
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אם אין לי

מה עושים?
אפשר בסיר גדול?
או שעדיף מחבת גדולה.
אני מתעסקת קצת עם קייטרינג.
מנסיון אישי רב:
לטגן הרבה בצל בסיר, לכבות האש ולערבב עם הירקות והתיבול, ואז לתנור עם כיסוי התבנית וכשמוכן ורך להוריד הכיסוי ולהגביה את החום למספר דקות שיקבל טיפה צבע.
הסיבה שכתבתי לטגן ראשית את הבצל הוא מפני שאם מאדים/אופים זאת מלכתחילה עם הירקות, הבצל לא מיטגן אלא מתבשל במיצים שהירקות מפרישים, וחבל, כי טיגון הבצל מעשיר מאוד את הטעם.
אני אישית שמה:
בצל
קישואים
פלפלים בצבעים
גזר
פטריות
נבטים

מתבלת ב:
רוטב סויה
סוכר חום
מלח
גבישי שום/שום כתוש

2 הסיבות העיקריות שאני מכינה בתנור (בכמות גדולה דווקא) הן מפני:
לא זמין לי סירי ענק
בסיר צריך לערבב מידי פעם, מה שמסכן את שלמותם של הירקות, שלא יהפכו לפירה...
(בתנור, החום מגיע מלמעלה וגם למטה, לכן אין צורך לערבב מה שאין כן בסיר)
ומצדי שלא יקראו לזה ירקות מוקפצים אלא מאודים/אפויים...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה