התייעצות ירושלים בדרך להיות רוב מוחץ חילוני ?!

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
עם מעלית שבת יש מספיק חרדים שיקנו.
מעניין שדווקא מי שסובר שאין בעיה בהבאת עוד מגזרים לירושלים, חולק על מנהלת התכנון שחושבת שמגדלים ותכנונים מסויימים יגרמו לשכונה לא להיות חרדית.
אי אפשר ביד ימין לטעון שאסור לגרש חילונים ולצעוק על בניית שכונות בשבילם, וביד שמאל לטעון שבניית מגדלים לא מגרשת חרדים.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
אגב, שאלה קטנה:
יש פה מישהו שבשנה האחרונה לא קרתה שום תקלה במעלית הבניין?
יש פה מישהו שגר בבניין חרדי וב8:00 בבוקר ו13:30 אחה"צ אין תור למעלית?
תכפילו ב30 קומות...

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
איפה מוכרים ב30 אלש למטר? אשמח לשמוע.
ממה שאני רואה בקרית יובל מוכרים דירות 50 מר ב2.000.000 (במקרה הטוב) וזה יוצא בדיוק 40 אלש למטר.

כתבתי על דירות חדשות מקבלן של 4 חד'

דירות ישנות שעולות 2 מ' זה בדרך כלל בגלל שיש פינוי בינוי מתקדם

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
אגב, שאלה קטנה:
יש פה מישהו שבשנה האחרונה לא קרתה שום תקלה במעלית הבניין?
יש פה מישהו שגר בבניין חרדי וב8:00 בבוקר ו13:30 אחה"צ אין תור למעלית?
תכפילו ב30 קומות...

סתם לידיעה בנין של 30 קומות התקן מחייב כמה מעליות.

יעקב הרמתי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
סתם לידיעה בנין של 30 קומות התקן מחייב כמה מעליות.
סתם לידיעה התקן הוא מעלית אחת לכל 15 דירות.
והתקן ממש לא מספיק לציבור החרדי, הציבור החרדי צריך תקן לפי מספר נפשות ולא לפי מספר משפחות.
עכשיו תכפיל אותה כפול זמן המתנה למעלית שבת

יעקב הרמתי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
ממתי חדר שמשמש שבוע בשנה הפך להיות כזה קריטי
בבני ברק הקדושה רוב רובם של הדירות הישנות מגיעות עם סוכה בגודל מטר על מטר והרבה ללא סוכה כלל ( לא מדבר על תוספות)
לא הבנת אותי!
אני לא מתכוון לסוכה במפלס הבית, אלא לסוכה במרחק הליכה של פחות מ5 דקות מהבית.
נווה יעקב ללא סוכות כלל והחרדה כליל
הדירות בגאולה ובית ישראל מקושי יש מקום למיטה
השכונה החרדית בנחלאות ללא סוכות
רמות פולין ללא סוכות
אגב גם במאש אין סוכות
בדיוק לזה התכוונתי, בבניינים נמוכים שאפשר לעשות סוכה לכלל השכנים בחצר הבניין (בחניונים לא תת קרקע)
או על הגגות. או אפשרות להוסיף סוכה בעתיד. = מצע מוכן לקליטת אכלוס חרדי.
בבניין גבוה, ללא גג, וללא חצרות בגודל של 2 דונם. ללא אפשרות הוספת סוכה בעתיד (החוק מחייב בנייה בעמודה צומחת בבניינים רבי קומות) = הדרת חרדים, וחילון עיר הקודש.

יעקב הרמתי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
הערת אגב קטנה,
מחילה מכבודו, ראוי ורצוי לדעת את משמעות המילים בהם אנחנו משתמשים.
אנטישמיות הוא מונח לתיאור של שנאת יהודים. מאחר והחילונים ודתיים לאומים הם יהודים בדיוק כמוני וכמוך אז אנטישמיות אין במקרה הזה.
אתה יכול לקרוא לזה במונחים אחרים אבל לקרוא לכל החלטה של יהודי אחר שנראה לך שהוא נגד החרדים זה לא אנטישמיות.
שנאת עם הארץ לתלמיד חכם.
אגב אנטישמיות כוללת גם שנאה לערבים (בני שם)
קוראי הפורום מוזמנים להציע שם חלופי!
אבל תפסיק לדבר אל המגזר החרדי, כאילו אתה לא חרדי. ובפרט שאני מכיר אותך כחרדי מו המניין!

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית

יעקב הרמתי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עם מעלית שבת יש מספיק חרדים שיקנו.
אני זוכר את הדיונים וההספדים על פרויקט 360 ברמות וברוך השם החרדים גרים שם בקומה 13 (וזה עוד בלי לספור את קומות הקניון) בשמחה ובששון
ככה בפרויקט 360 ברמות אין 13 קומות (אני לא כולל דופלקסים עליונים, ותוספות שהוסיפו אחרי מכירת הדירות)
כ ההתכתבות כאן, אינה כוללת כלל את המגזר שלא משתמש עם מעלית שבת. אני מדבר כאילו כל הציבור החרדי משתמש דווקא כן עם מעלית שבת. עם כל זה המציאות התכנונית הישראלית 'המהדרת אתה חרדים' באה להצר את רגלי החרדים- כולל אותי ואותך המשתמשים עם מעלית שבת לכתחילה

חד צורבא

משתמש חדש
מותר לנהל דיון מכובד עם שני צדדים
מי שלא חושב כמוך הוא לא חרדש
ירושלים מספיק גדול בשביל הרבה סוגים
אני גם בדעה שאנחנו לא צריכים להשתלט על הכול
כמו שיש גידול אצלינו ברוך השם
יש גם בציבורים אחרים ומותר להם גם לגור שם
א. למה לדעתך אסור שכל ירושלים תהיה חרדית ומותר שיהיו ערים שכולם חילוניות למהדרין
ב. ברגע שיבנו מגדלים לנו יהיה אסור לגור שם
לבנות דירה בירושלים ללא אפשרות של מרפסת סוכה הוא גירוש החרדים מהאפשרות לגור בירושלים (צריך לאפשר לחרדי שיבחר בכך, להתגורר בכל מקום שירצה)

אם הייתה לי אפשרות לתכנן 'תגובת נגד' (תכנון המאפשר רק לחרדים לגור בה) הייתי עושה את זה כתגובה לאנטישמיות הברורה מצד הוועדה המחוזית.

לא ביקשתי לגרש יהודים מירושלים. רק תאפשרו לנו לגור בכל שכונה בעיר.
אכן ניכר שישנה מגמה להפוך את ירושלים לעיר בירה כאחת מבירות אירופה ועל זה ידוה כל לב אשר רגש יהודי מפעם בו לראות את עיר האלוקים מושפלת עד שאול תחתיה וקדושתה נרמסת ודי לנו במה שהרעו עד עתה ע"ע רחוב יפו ושאר מרעין בישין, ודי בזה

יעקב הרמתי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
א. למה לדעתך אסור שכל ירושלים תהיה חרדית ומותר שיהיו ערים שכולם חילוניות למהדרין
ב. ברגע שיבנו מגדלים לנו יהיה אסור לגור שם
הוא סך הכל התכוון שאנו לא צריכים לתכנן דירות שיחסום חילונים מלגור שם.
אבל גם הוועדה המחוזית לא צריכה לחסום את הציבור החרדי מירושלים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  70  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה