דרוש מידע יציאה לחופשת מחלה כמה ימים לפני יציאה לחל"ד

שיינדי דייג

משתמש צעיר
רציתי להתייעץ,
תאריך הלידה המשוער שלי הוא עוד שבוע,
ואני רוצה לנצל את ימי המחלה שיש לי כדי לצאת לפני הלידה על חשבון הימים האלו.
השאלה היא איך מודיעים את זה למעסיק, האם להודיע מראש שאני יוצאת עד הלידה?
וכן, לגבי ההוצאה של האישור מחלה, האם להוציא מראש למשהו כמו שבועיים,
או להוציא כל כמה ימים אישור על הימים הקודמים,
או אחרי הלידה להוציא על כל הימים מאז שיצאתי...
אשמח לשמוע מבעלות נסיון...

A052

משתמש סופר מקצוען
רק כמה עובדות;
1. ימי מחלה הם ע"ח המעסיק, כך שכל שקר בנושא זה גם גזל.
2. ניתן להקדים חל"ד לפני הלידה.
3. 'לפני לידה' זו ב"ה לא מחלה ולא אמור להצדיק את היציאה לחופשה ע"ח המעסיק.
4. אני לא רב, כדאי שתשאלו רב.
5. חייבים לומר למעסיק שאתם חולים, ואפשר להגיד שקיבלתם אישור מרופא לשבועיים.
הוא אמור לדעת בערך מתי הלידה כך שאם הוא לא טיפש הוא יבין מה אתם עושים לו.

פרפר

משתמש מקצוען
ואני רוצה לנצל את ימי המחלה שיש לי
אם את בריאה ב"ה אז אין לך ימי מחלה.
ימי המחלה הם זכות שמוקנית לך לקבל משכורת כאשר את חולה.
וכמו שכבר הזכירו כאן - ימי מחלה הם על חשבון המעסיק. זהירות מגזל!
כבר דנו בזה רבות כאן.

שיינדי דייג

משתמש צעיר
אז ככה...זה לא שאני סתם רוצה לקחת, אלא אני באמת מרגישה שאין לי כוחות כבר לעבוד בגלל ההריון. כי כשכואב לי בכל תזוזה ואני חלשה ואין כבר ריכוז, לא שייך לעבוד...
בכ"א בעלי שאל רב והוא אמר לו שאם אני מרגישה ככה בגלל ההריון אז מותר...

נערך לאחרונה ב:

עד מתי

משתמש מקצוען
אז ככה...זה לא שאני סתם רוצה לקחת, אלא אני באמת מרגישה שאין לי כוחות כבר לעבוד בגלל ההריון. כי כשכואב לי בכל תזוזה ואני חלשה ואין כבר ריכוז, לא שייך לעבוד...
רק מציעה לך לחשוב על זה שוב איך זה יראה
אני מסתכלת בתפקידי גם מהצד של המעסיק ( עושה את המשכורות ) ויכולה להגיד לך שהרבה פעמים זה נתפס כניצול ולא מתקבל יפה
מה שכן אם יש אפשרות ניתן לנסות לבקש לעבוד בזמן הזה מהבית / פחות שעות וכו', להגיע למשהוא שמתאים לשני הצדדים...

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
את יכולה להקדים חופשת לידה.......

שיינדי דייג

משתמש צעיר
רק מציעה לך לחשוב על זה שוב איך זה יראה
אני מסתכלת בתפקידי גם מהצד של המעסיק ( עושה את המשכורות ) ויכולה להגיד לך שהרבה פעמים זה נתפס כניצול ולא מתקבל יפה
מה שכן אם יש אפשרות ניתן לנסות לבקש לעבוד בזמן הזה מהבית / פחות שעות וכו', להגיע למשהוא שמתאים לשני הצדדים...
מבחינת המעסיק אז 1- אני בין כה מתכננת לעזוב אחרי החופשת לידה בעז"ה.
2- הוא ניצל אותי לא פחות בזמנים שעבדתי הרבה מעבר למה שאני צריכה ואני מקבלת שכר גלובלי, כך שהוא אפ' לא שילם לי על זה..

ELO

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
רציתי להתייעץ,
תאריך הלידה המשוער שלי הוא עוד שבוע,
ואני רוצה לנצל את ימי המחלה שיש לי כדי לצאת לפני הלידה על חשבון הימים האלו.
השאלה היא איך מודיעים את זה למעסיק, האם להודיע מראש שאני יוצאת עד הלידה?
וכן, לגבי ההוצאה של האישור מחלה, האם להוציא מראש למשהו כמו שבועיים,
או להוציא כל כמה ימים אישור על הימים הקודמים,
או אחרי הלידה להוציא על כל הימים מאז שיצאתי...
אשמח לשמוע מבעלות נסיון...
פשוט מאוד,
תגידי לו שאת לא מרגישה טוב, אל תגידי על שבוע מראש כי זה לאנשמע טוב... תגידי נניח על יומיים - שלשה ואז תאריכי בעוד יומיים שלשה.
מהרופא את מבקשת אחרי, תשאירי בקשה באתר לחופשת מחלה (לי פעם קרה שרופא מסויים לא אישר לי מחלה כ"כ ארוכה, אז התייעצתי עם המזכירה והיא הפנתה אותי לרופא נוסף, כלומר רופא אחד הוציא על שבוע ורופא אחר הוציא על שבוע נוסף).

בהצלחה, לידה קלה ובידיים מלאות:)

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
אני לא חושבת שכדאי לתת כל פעם עוד כמה ימי מחלה, זה לא הוגן לגרום למעסיק לחשוב שעוד יומיים תבואי.
לדעתי במקרה שלך עדיף להודיע למעסיק שאת לא מרגישה טוב, ולכן רופא נתן לך ימי מחלה, ואת יוצאת לחופשת מחלה עד הלידה.
ככה את גם ברור מראש מה התוכניות שלך וגם את מבהירה שאת חולה ולא סתם לוקחת חופש.

Goldidea

משתמש מקצוען
את התוכניות תספרי לה'
מי אמר לך תוך כמה זמן תלדי - יש לך שלושה שבועות עד 42....ויכול להיות היום- בהצלחה

עוד אחת....

משתמש מקצוען
במחילה פה מכולם....
אישה לפני לידה בהחלט לא מרגישה טוב, לעיתים רק היציאה לעבודה, ההליכה\נסיעה בחום כו בהחלט מתישה, מעיפה, וגורמת לצירים וכו.
כל רופאי הנשים מכירים בזאת, וזה הגיוני ולגיטימי להכיר בזה כחופשת מחלה.
למה אישה בשבוע שלפני הלידה צריכה לחזור סמרטוט מהעבודה, ישר למיטה, והבית סופג את חוסר התפקוד שלה, לא אוכל. לא כביסות, וטיפול בילדים.

אישה שקשה לה מאוד בסוף ההריון- היא לא מרגישה טוב, נקודה....
ויש להגיד למעסיק כי כרגע לקראת סוף ההריון כבר אינך מסוגלת לעבוד ולכן הרופא המליץ על מנוחה עד ללידה .(בהנחה שאכן הרופא מסכים לכך, לא כל אישה שתבוא לרופא תקבל חופשת מחלה לשבוע סתם כי אין לה כוח, אבל המציאות היא שרוב הנשים בשבועות אלו המדדים כבר מתנדתנים)

פרפר

משתמש מקצוען
במחילה פה מכולם....
אישה לפני לידה בהחלט לא מרגישה טוב, לעיתים רק היציאה לעבודה, ההליכה\נסיעה בחום כו בהחלט מתישה, מעיפה, וגורמת לצירים וכו.
כל רופאי הנשים מכירים בזאת, וזה הגיוני ולגיטימי להכיר בזה כחופשת מחלה.
למה אישה בשבוע שלפני הלידה צריכה לחזור סמרטוט מהעבודה, ישר למיטה, והבית סופג את חוסר התפקוד שלה, לא אוכל. לא כביסות, וטיפול בילדים.
אישה שקשה לה מאוד בסוף ההריון- היא לא מרגישה טוב, נקודה....

לא מכירה אשה שמרגישה טוב בחודש תשיעי ומסוגלת לעבוד כרגיל. בדיוק מהסיבות האלו נקבע בחוק שאפשר להקדים את חופשת הלידה.
כדאי רק לוודא שהרב יודע שיש אופציה כזאת של הקדמת חל"ד. כי זה משנה את התמונה לגמרי.

Goldidea

משתמש מקצוען
יש מקומות שמראש יוצאים קודם לתאריך בשביל לנצל את הימי מחלה.
וממש מעודדים את זה בעבודה- גם הם מכירים את יכולותיה של האישה טרם הלידה.
אני תכננתי לצאת חודש וחצי לפני התאריך- ובסוף ביום הראשון של החופש שלי.... התחיל התהליך.....
אבל זה המקום הכי בריא להשתמש ולנצל את הימי מחלה- רק בשמחות!!!

עד מתי

משתמש מקצוען
יש מקומות שמראש יוצאים קודם לתאריך בשביל לנצל את הימי מחלה.
וממש מעודדים את זה בעבודה- גם הם מכירים את יכולותיה של האישה טרם הלידה.
אני תכננתי לצאת חודש וחצי לפני התאריך- ובסוף ביום הראשון של החופש שלי.... התחיל התהליך.....
אבל זה המקום הכי בריא להשתמש ולנצל את הימי מחלה- רק בשמחות!!!
מעניין
לא שמעתי מעולם על מקום עבודה כזה
באיזה תחום?

עד מתי

משתמש מקצוען
כמו שחשבתי
זה שונה לגמרי לגמרי מכל עבודה משרדית כולל הייטק הנה"ח וכו'. ברמת המאמץ, מבחינת ההוצאה על המעסיק ( שזה יכול להכביד עליו מאד מאד) פשוט אין קשר בין הוראה במקרה הזה לכל עבודה אחרת

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה