יצאנו לטייל בשמש ובצל

מרגלית ויסברג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י דוד דנברג;1590565:
יש מילוי ויש תאורת פלאש שולטת לגמרי גם בצילומי חוץ
עם פלאש בעוצמה גבוהה אפשר לקבל גם שמש עגולה מאחורי המצולם, בכל מקרה הפלאש מאפשר שליטה על התאורה לאיזון נכון עם השמש.

העלתי 6 תמונות כדוגמא לשימוש מול שמש, תמונה עם פלאש ובלי פלאש, אין מה להשוות.
הקישור מכיל תמונת אשה : קישור

בהחלט נשמע מורכבת להיסחב ולרוץ עם זה בצילומי חלאקה, מעניין לשמוע מפוסטר איך מתמודדים

באמת היה מורכב, גם הרוח הייתה חזקה מאוד, הבאתי משהיא שפשוט עמדה והחזיקה את הציוד שלא יעוף...

בא נגיד כך, מתוך 190 תמונות יצאו בערך 15 טובות בלבד...
אני עדיין לא מומחית כזו גדולה בתאורה בחוץ, והייתי צריכה להפעיל חזק את הראש בכל רגע נתון, מאמינה שעם הזמן וככל שאצלם יותר בחוץ זה הרבה יותר יזרום.

מירי זיידנר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
דיי!! את לא אמיתית!! מדהים!!
והראשונה!!! בכלל!!
אלופה!!

דוד דנברג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י פוסטר;1590620:
באמת היה מורכב, גם הרוח הייתה חזקה מאוד, הבאתי משהיא שפשוט עמדה והחזיקה את הציוד שלא יעוף...

בא נגיד כך, מתוך 190 תמונות יצאו בערך 15 טובות בלבד...
אני עדיין לא מומחית כזו גדולה בתאורה בחוץ, והייתי צריכה להפעיל חזק את הראש בכל רגע נתון, מאמינה שעם הזמן וככל שאצלם יותר בחוץ זה הרבה יותר יזרום.
משקולת בתחתית החצובה תייצב אותה גם ברוח ואפילו עם מטריה.
החלק המורכב הוא התנועה של הילדים, אי אפשר לבקש מילד לכוון את הראש במדוייק לפי הפלאש או להתמקם במרחק מסויים ממנו ...

העיקרון הבסיסי עם פלאש בצילום חוץ זה השילוב שלו עם התאורה הקיימת. כהתחלה צריך לכוון את נתוני הצילום לפי מה שהשמש מכתיבה (לא לשכוח את עניין מהירות הסינכרון, אא"כ יש לך Hss) ובהמשך שילוב הפלאש לפתיחה באיזורים הכהים, הגדרת עוצמה ידנית, ריכוך בצילום קלווזאפ, שימוש בזום המובנה לריכוז האור בהמעדה מרחוק לתמונה רחבה ....
הפלאש יכול לשמש גם כתאורה אחורית מול תאורת שמש קדמית.

בהתמודדות מול שמש "אמיתית" צריך עוצמת פלאש גבוהה, אם השמש מכתיבה 1/200S F/14 ו-iso 100 צריך שני ספידלייטים בעוצמה גבוהה להתמודדות מולה. לחילופין יש פלאשים חזקים עם בטריה חיצונית, ממליץ על הגודוקס AD360 פלאש חזק (לא הכי חזק שקיים) שעושה עבודה מעולה במחיר ממש טוב. בתמונות שצרפתי הפלאש הזה משווה את העוצמה לשמש של אחר הצהריים.

מרגלית ויסברג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י דוד דנברג;1591086:
משקולת בתחתית החצובה תייצב אותה גם ברוח ואפילו עם מטריה.
החלק המורכב הוא התנועה של הילדים, אי אפשר לבקש מילד לכוון את הראש במדוייק לפי הפלאש או להתמקם במרחק מסויים ממנו ...

העיקרון הבסיסי עם פלאש בצילום חוץ זה השילוב שלו עם התאורה הקיימת. כהתחלה צריך לכוון את נתוני הצילום לפי מה שהשמש מכתיבה (לא לשכוח את עניין מהירות הסינכרון, אא"כ יש לך Hss) ובהמשך שילוב הפלאש לפתיחה באיזורים הכהים, הגדרת עוצמה ידנית, ריכוך בצילום קלווזאפ, שימוש בזום המובנה לריכוז האור בהמעדה מרחוק לתמונה רחבה ....
הפלאש יכול לשמש גם כתאורה אחורית מול תאורת שמש קדמית.

בהתמודדות מול שמש "אמיתית" צריך עוצמת פלאש גבוהה, אם השמש מכתיבה 1/200S F/14 ו-iso 100 צריך שני ספידלייטים בעוצמה גבוהה להתמודדות מולה. לחילופין יש פלאשים חזקים עם בטריה חיצונית, ממליץ על הגודוקס AD360 פלאש חזק (לא הכי חזק שקיים) שעושה עבודה מעולה במחיר ממש טוב. בתמונות שצרפתי הפלאש הזה משווה את העוצמה לשמש של אחר הצהריים.

הפלאש שציינת הוא בדיוק תכנון הקניה הבאה שלי:)

אני אכתוב כאן שוב: תודה!
הצילום בחוץ דורש ידיעות של פרטים רבים, וכתיבתם כאן מוסיפה לי המון

רותי המניק

צלמת סופר מקצוענית (;
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י דוד דנברג;1590565:
יש מילוי ויש תאורת פלאש שולטת לגמרי גם בצילומי חוץ
עם פלאש בעוצמה גבוהה אפשר לקבל גם שמש עגולה מאחורי המצולם, בכל מקרה הפלאש מאפשר שליטה על התאורה לאיזון נכון עם השמש.

העלתי 6 תמונות כדוגמא לשימוש מול שמש, תמונה עם פלאש ובלי פלאש, אין מה להשוות.
הקישור מכיל תמונת אשה : קישור

בהחלט נשמע מורכבת להיסחב ולרוץ עם זה בצילומי חלאקה, מעניין לשמוע מפוסטר איך מתמודדים
תמונות אלופות!!!
בהחלט אין להשוות.
לכן אני רוצה לנסות להתמודד עם העסק
אבל נשמע מייאש...

eg

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
מה עוד לא אמרו?
מצטרפת לכל המחמאות:)

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
מצוין.

ככה צריכות להיראות תמונות בחוץ! (עם עזרה קלה ממזג האויר)

באחרונה התאורה חזקה מידי (יש כאלה שיאהבו את זה ככה, אני לא)

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה