מידע שימושי יעוץ פסאורזיס

מלי

משתמש מקצוען
אני סבלתי שנים מפסוריאזיס- ביקרתי עשרות שנים אצל רופאי עור למינהם שנתנו משחות שונות ודאגו לומר לי שאף פעם לא יעבור...
עברו עשר שנים מאז ההתפרצות האחרונה ומקווה שלא ישוב ...
סתם תקווה קטנה לסובלים
אה, נזכרתי גם חמי שסבל מזה שנים בצורה נוראית- כבר לא רואה את זה מס' שנים

הצלוחעס

משתמש פעיל
אני סבלתי שנים מפסוריאזיס- ביקרתי עשרות שנים אצל רופאי עור למינהם שנתנו משחות שונות ודאגו לומר לי שאף פעם לא יעבור...
סתם תקווה קטנה לסובלים
את יודעת להגיד אם עשית שינוי בתזונה או באורח החיים

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קופצת על האשכול
מישהוא שמע על כך שפסוריאזיס כואב מבפנים (ז"א לא בשכבת העור אלא יותר מרגיש כמו בעצמות)
ומה יש לעשות לזה
תודה רבה!!!

יתכן מאד שמדובר במצב שבו הפסוריאזיס מתפתח לדלקת פרקים. זה נקרא ארטריטיס פסוריאטית.
הייתי ממליצה על ד"ר חרץ אבל לצערי הוא נפטר. מי שעשוי להיות טוב באבחון במקרה כזה הוא ד"ר אעמר סוהיל. מקבל במאוחדת וגם בהר הצופים בפרטי.

לפותחת האשכול-
אולי כדאי לכם לנסות לפנות ליונתן וייס מבני ברק. יש לו פתרונות למחלות עור כרוניות . קרוב משפחה שלי ניסה מתוך ייאוש, והופתע מאד.

ותזהרו עם הקרוטיזון. אם אתם מקבלים כמויות גדולות כדאי להיות מודעים וערניים לכל ההשלכות . (בריחת סידן ומחלות עיניים, למשל). כנ"ל חולי הפרקים.

מחשבת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
מי זה יונתן וויס? הוא בטבעי? איפה הוא? קצת פרטים יעזרו לנו
תודה

עט הדר

משתמש מקצוען
סתם תקווה קטנה לסובלים
ההסבר -לכאורה-אולי:
הפסוריאזיס נגרם כתוצאה מכך שהעור מתחלף מהר מידי [בשונה מאנשים אחרים שהתחלופה של העור נעשית יותר לאט]
כך שבגיל מסויים, שהצמיחה של הגוף נעשית איטית, גם הפסוריאזיס נעלמת.
ודבר נוסף:
להזהר מאד ממצבי לחץ !!!
הם מחמירים את הפסוריאזיס בצורה נוראית

מלי

משתמש מקצוען

*טעות
ביקרתי עשרות פעמים , לא עשרות שנים- אני עוד לא כ"כ זקנה....:)
אגב- תוך כמה זמן מכתיבת ההודעה ניתן לערוך אותה?

נערך לאחרונה ב:

מלי

משתמש מקצוען
ההסבר -לכאורה-אולי:
הפסוריאזיס נגרם כתוצאה מכך שהעור מתחלף מהר מידי [בשונה מאנשים אחרים שהתחלופה של העור נעשית יותר לאט]
ודבר נוסף:
להזהר מאד ממצבי לחץ !!!

יכול להיות,
אני הייתי ילדה וסבלתי מזה כ-עשר שנים
וחמי מגיל 24 עד גיל 43

מתוק מדבש

משתמש מקצוען
אני גם חושבת שהתפרצות הפסוריאזיס קשורה הרבה למצבי לחץ.
אצלי התפרץ הפסוריאזיס לפני כשנתיים פלוס, באמת בתקופה לחוצה ביותר, שנה ראשונה היתה קשה, בקרתי אצל הרבה רופאים, כל מיני משחות ולא ממש עזר.
היום אחרי שנתיים וחצי נשארתי רק עם השמפו אלפוסיל, ולרוב הפסוריאזיס על אש נמוכה מאד בעיקר בקרקפת.

עט הדר

משתמש מקצוען
יש לך מתכון?;)
קודם כל עצם הידיעה יש בה תועלת
ואולי שווה לקחת משהו נגד לחץ, למשל רסקיו.
ולשם המחשה - סיפר לי אדם
כי הוא היה פסוריאטי אבל בדרגה נמוכה מאד
פעם אחת החנה את רכבו בכביש שהוא ירידה, ויצא לקנות משהו בחנות סמוכה
לפתע שמע צעקות, הוא יצא מהחנות וראה את רכבו מתדרדר בכביש
הוא נכנס ללחץ אדיר שמא הרכב יגרום נזק,בסוף הרכב נתקע בגדר ולא קרה כלום
אולם למחרת הוא התעורר עם חום גבוה מאד כשכל גופו פריחה
עד שהוצרכו לפנותו לבית חולים באמבולנס.
הפסוריאזיס התפרצה אצלו בצורה חזקה כל כך, עד שהוא אושפז במחלקת עור ב"שיבא" כמה שבועות, תוך שהוא מקבל קורטיזונים בכמויות אדירות

מחשבת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
קודם קבעתי תור לד"ר טראו ונראה איך להמשיך הלאה
תודה, העצות מאד מועילות

IAvigail

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
D I G I T A L
מי זה יונתן וויס? הוא בטבעי? איפה הוא? קצת פרטים יעזרו לנו
מבני ברק ברחוב מלצר
יש לו כל מיני משחות (דוחות בטרוף) ומשקים מוזרים כאלה שעוזרים-שוב לתקופות בלבד-בנתיים בן משפחתי מטופל אצלו -וזה עוזר לו ב"ה
שהתפרצות הפסוריאזיס קשורה הרבה למצבי לחץ.
בלי ספק-כל רופא שמבין בזה יגיד שזה בהחלט קשור למצבי לחץ
ואני רואה את זה גם על בן משפחתי-בכל מצב לחוץ-תוך כדי הלחץ יוצאים לו פצעים-מדהים!
וד"ר טראו-רופא ענק-אבל גם לו אין מה להגיד כ"כ על פסוריאזיס הוא נותן אלפוסיל -ואם רוצים גם קורטיזון אז משחות עם קורטיזון

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ההסבר -לכאורה-אולי:
ודבר נוסף:
להזהר מאד ממצבי לחץ !!!

ההתחלפות המהירה של תאי עור נובעת ממצב אוטואימוני שבו הגוף מזהה בעצמו נוגדים ונלחם בהם. כשם שקורה בדלקות פרקים, בקרוהן ועוד.
לא חושבת שהגיל קשור. זה כרוני.

לגבי מצבי לחץ, נכון לכל המחלות האוטואימוניות. קשר גבוה בין גוף לנפש במיוחד בתחום הזה.

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מבני ברק ברחוב מלצר
יש לו כל מיני משחות (דוחות בטרוף) ומשקים מוזרים כאלה שעוזרים-שוב לתקופות בלבד-בנתיים בן משפחתי מטופל אצלו -וזה עוזר לו ב"ה

יש לו רעיונות ביזאריים, אבל הרעיון הוא שהם עובדים לטווח ארוך- אחרי השימוש. עוד טיפול שמחזיק רק עם תרופות הוא לא מעניין. את זה יש מספיק. בינתיים בסביבתי רואים הצלחה מדהימה (וזה אחרי שבפעם הראשונה הודיעו שהם לא חוזרים ולא מיישמים רעיונות מטורפים כאלה... בסוף חזרו והצליחו. בינתיים.)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה