יעוץ פנסיוני - תשלומים כפולים

050

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
אני משלמת היום 1% מהפקדה
0.18% מחיסכון
וסליחה על השאלה הטיפשית, מה שכתוב בבלון "לידיעתך" זה לא משהו שקשור ישירות למה ששילמתי \ אשלם, נכון?
זה סתם מידע כללי?
צפה בקובץ המצורף 1155528
@Henny K - זה פנסיה, נכון?

לי יש 1.5% מהפקדה, 0.15% מחיסכון

@מקצועי בלבד - מה יותר משתלם בטווח ארוך?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
סתם לאינפורמציה, כמה זול אפשר להשיג - אחוזי דמי ניהול מחיסכון?
הכל תלוי בנתונים האישיים.
ורוב האנשים יכולים לקבל דמי ניהול זולים יותר.
@Henny K - זה פנסיה, נכון?

לי יש 1.5% מהפקדה, 0.15% מחיסכון

@מקצועי בלבד - מה יותר משתלם בטווח ארוך?
תלוי בצבירה הקיימת ובגובה ההפרשה.

Henny K

משתמש פעיל
ורוב האנשים יכולים לקבל דמי ניהול זולים יותר.
מה אני אמורה לעשות כדי לקבל זול יותר?
לפנות בעצמי לחברות ביטוח ולבקש הצעות?
חוץ מזה - איך אני יכולה לדעת לפי הנתונים שלי מה הסכום המינימלי של דמי הניהול שאני יכולה לקבל?
יש סכום מינימלי לשנה שהחברת ביטוח חייבת להרוויח עלי?

• תודה
Reactions: 050

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מה אני אמורה לעשות כדי לקבל זול יותר?
לפנות בעצמי לחברות ביטוח ולבקש הצעות?
חוץ מזה - איך אני יכולה לדעת לפי הנתונים שלי מה הסכום המינימלי של דמי הניהול שאני יכולה לקבל?
את בהחלט יכולה לנסות לבד.
בפרטי או במייל אני יכולה לעזור בצורה יותר פרטנית.
יש סכום מינימלי לשנה שהחברת ביטוח חייבת להרוויח עלי?
לא.

bnoya

משתמש מקצוען
ולגבי סוכנים אני לא מציעה לסמוך על שום סוכן פנסיוני/ביטוח כזה או אחר!!
וגם דמי ניהול בדר"כ אפשר לקבל דמי ניהול זולים יותר ממה שהסוכנים מציעים.
סליחה שאני אומרת אבל את מכפישה פה מגזר שלם ולא בצדק בכלל....
את מדברת עליהם בנימה קצת מזלזלת. כאילו כל מי שמתייעץ עם סוכני ביטוח, הוא בנאדם מטומטם שלא מבין איזה טעות הוא עושה.

זה שאת מבינה בביטוח ונותנת ייעוץ (אולי באופן פרטני, לא יודעת) לא הופך את כל סוכני הביטוח ללא מבינים ויודעים רק להשיג דמי ניהול טובים. זה ממש לא נכון
מכירה באופן אישי מספיק סוכני ביטוח שטובת הלקוח עומדת להם מול העיניים ולא רק העמלה שהם יקבלו. הם בהחלט יוותרו על ביטוחי מנהלים ואכ"ע לטובת פנסיה אם זה יועיל ללקוח גם אם העמלה שלהם תיפגע באופן משמעותי.
זה אומנם לא קשור כ"כ לאשכול אבל הרגשתי צורך להגיב כי זה פשוט לא נכון מה שאת אומרת.
דמי ניהול זה לא הכל בחיים, זה הרבה מאוד אבל צריך גם לדעת לשים לב גם לכך שצריך ביטוח למקרים פחות נעימים בחיים. לא בטוח שהדבר היחיד שצריך לשים מול העיניים זה דמי ניהול כאשר עומדים כאן דברים מהותיים שיכולים לפגוע באנשים למקרה תביעה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
זה שאת מבינה בביטוח ונותנת ייעוץ (אולי באופן פרטני, לא יודעת) לא הופך את כל סוכני הביטוח ללא מבינים ויודעים רק להשיג דמי ניהול טובים. זה ממש לא נכון
א. אני לא נותנת יעוץ!!
ב. לא כתבתי שכולם לא מבינים.
יש כאלו שאכן מבינים.
אבל גם לא כתבתי שהם רק משיגים דמי ניהול טובים. [כי בדר"כ דרך סוכנים זה יותר יקר]
ח"ו אני לא אומרת שכולם עובדים אך ורק לטובת האינטרסים של עצמם.
אבל א. כל הסוכנים הנ"ל הם משוחדים ע"י החברות השונות, וגם מישהו שהוא ישר, לצערנו השוחד הזה מעוור אפי' עיני חכמים.
ב. כידוע אני בקיאה היטב בתחום ונדיר מאד למצוא סוכן כזה שמייעץ אך ורק לטובת הלקוח.
לרוב הסיפורים ההיפך הגמור, ובן אדם שלא בקי בתחום אפי' לא מבין כמה הסוכן לפעמים עוקץ אותו.

דמי ניהול זה לא הכל בחיים, זה הרבה מאוד אבל צריך גם לדעת לשים לב גם לכך שצריך ביטוח למקרים פחות נעימים בחיים. לא בטוח שהדבר היחיד שצריך לשים מול העיניים זה דמי ניהול כאשר עומדים כאן דברים מהותיים שיכולים לפגוע באנשים למקרה תביעה.
איפה ראית שכתבתי נגד ביטוחים?

bnoya

משתמש מקצוען
א. אני לא נותנת יעוץ!!
ב. לא כתבתי שכולם לא מבינים.
יש כאלו שאכן מבינים.
אבל גם לא כתבתי שהם רק משיגים דמי ניהול טובים. [כי בדר"כ דרך סוכנים זה יותר יקר]

ח"ו אני לא אומרת שכולם עובדים אך ורק לטובת האינטרסים של עצמם.
אבל א. כל הסוכנים הנ"ל הם משוחדים ע"י החברות השונות, וגם מישהו שהוא ישר, לצערנו השוחד הזה מעוור אפי' עיני חכמים.
ב. כידוע אני בקיאה היטב בתחום ונדיר מאד למצוא סוכן כזה שמייעץ אך ורק לטובת הלקוח.
לרוב הסיפורים ההיפך הגמור, ובן אדם שלא בקי בתחום אפי' לא מבין כמה הסוכן לפעמים עוקץ אותו.

איפה ראית שכתבתי נגד ביטוחים?
משוחדים לדעתי זה לא מילה נכונה, זה שהם מקבלים תשלום מחברות ביטוח לא הופך אותם למשוחדים. ואני גם בקיאה בתחום הביטוח ועובדת עם אנשים ישרים מאוד ששמים את טובת הלקוח לנגד עיניהם. לדעתי זה קצת עוול השם שיצא לסוכני הביטוח בגלל כמה סוכנים לא ישרים.
ולא אמרתי שכתבת נגד ביטוחים, אמרתי שלא רק דמי ניהול הם הדבר היחיד שחשוב, אלא יש גם את המרכיב הביטוחי, שצריך לשים עליו דגש, כי במקרה של תביעה, מה שיעזור לבנאדם זה הכיסוי שיש לו וסוכן שיעזור לו ולא בהכרח דמי הניהול שיש לו.

ואני לא בעניין של להכנס לויכוח מולך או משהו, מכבדת את המקצועיות וההבנה שלך בתחום.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
מניסיוני (עם עשרות רבות אולי יותר ממאה ששלחתי ליעוץ פנסיוני)
יש כמה יועצים פנסיונים שהם מאוד מקצועיים.
בדרך כלל דרך סוכן מקבלים בהשתלמות וגמל דמי ניהול זולים ללא צורך להתמקח עם תעריף הברירת מחדל של החברה.
למשל מיטב דש בהשתלמות וגמל מי שמצטרף דרך החברה יקבל דמי ניהול 0.8%
ואז יצטרך לבקש לרדת ל0.6% ויורידו לו.
דרך סוכן מקבלים 0.6% בלי להתמקח.

בנוסף מי שרוצה הלוואה כנגד הצבירה בוודאי עדיף לו לפנות לסוכן
כי התנאים בזה משתנים כל הזמן ויש סוכנים ששוחים במידע ויודעים כל חודש איפה נקבל את ההלוואה הטובה ביותר.

לאלו שאוהבים לדבר עם נציג, המעלה המרכזית דרך סוכן.. שמקבלים שירות כל הזמן ואפשר לדעת הכל על מצב החשבון ולבצע פעולות. בלי המתנה לנציג.
אני מתעסק עם כמה סוכנים שתמיד עונים לי במייל ובטלפון ואם לא עונים חוזרים אלי.
בהודעה 6 @משתדרגת הביאה רשימה של יועצים טובים.
אני בהחלט ממליץ לפנות לסוכנים מסויימים.
העזרה שלהם ללא תשלום.

נ. ב. יש סוכנים שעובדים עם חברה מסויימת, אני לא מדבר על זה.
אבל לפעמים אצלם הדמי ניהול יותר זולים למשל בהפניקס.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בדרך כלל דרך סוכן מקבלים בהשתלמות וגמל דמי ניהול זולים ללא צורך להתמקח עם תעריף הברירת מחדל של החברה.

כי התנאים בזה משתנים כל הזמן ויש סוכנים ששוחים במידע ויודעים כל חודש איפה נקבל את ההלוואה הטובה ביותר.

לאלו שאוהבים לדבר עם נציג, המעלה המרכזית דרך סוכן.. שמקבלים שירות כל הזמן ואפשר לדעת הכל על מצב החשבון ולבצע פעולות. בלי המתנה לנציג.
העזרה שלהם ללא תשלום.

צריך להבדיל בין להשתמש בסוכנים, שלפעמים זה אכן דבר מצוין.
לבין להתייעץ עם סוכנים, שפה אני ממש לא ממליצה להתייעץ איתם.

ושוב, אם אתם יודעים בדיוק מה אתם רוצים, לפעמים יהיה כדאי לעשות זאת דרך סוכנים.

bnoya

משתמש מקצוען
צריך להבדיל בין להשתמש בסוכנים, שלפעמים זה אכן דבר מצוין.
לבין להתייעץ עם סוכנים, שפה אני ממש לא ממליצה להתייעץ איתם.

ושוב, אם אתם יודעים בדיוק מה אתם רוצים, לפעמים יהיה כדאי לעשות זאת דרך סוכנים.
תסייגי את דברייך שזו דעתך בלבד. כי מדברייך נשמע שרק במקרים ממש מסויימים כדאי להתייעץ איתם ולקבל מהם שירות ולהשתמש בהם וזה לא נכון.
מכירה מספיק לקוחות שיגידו תודה ענקית על כך שיש להם סוכן שעוזר להם ויודע לכוון אותם ולתת להם את הייעוץ והשירות הנכון להם.

bnoya

משתמש מקצוען

העזרה שלהם ללא תשלום.

כל מילה...
ולא דיברת עוד על תביעות שכשיש סוכן הדרך הרבה יותר קצרה ויעילה ובד"כ עם תוצאות הרבה יותר טובות מהתנהלות אישית מול נציגי שירות של חברת הביטוח

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
תסייגי את דברייך שזו דעתך בלבד. כי מדברייך נשמע שרק במקרים ממש מסויימים כדאי להתייעץ איתם ולקבל מהם שירות ולהשתמש בהם וזה לא נכון.
אני חושבת שזה ברור שאני כותבת את דעתי.
רק שאני רוצה שדעתי תהיה ברורה.
לדעתי אף פעם לא כדאי להתייעץ עם סוכנים פנסיונים.
ולקבל מהם שירות אחרי שיודעים בדיוק מה אתם רוצים זה עניין אחר.

להתייעץ עם "סוכן פנסיוני" או "סוכן ביטוח", זה בדיוק כמו להתייעץ בנוגע למשכנתא, עם "יועץ המשכנתאות" של הבנק.
המשותף לכל אלו שהם אנשי מכירות משופשפים, וממש לא כדאי להסתמך על מה שהם "מייעצים" לכם.

מכירה מספיק לקוחות שיגידו תודה ענקית על כך שיש להם סוכן שעוזר להם ויודע לכוון אותם ולתת להם את הייעוץ והשירות הנכון להם.
אז אני כמעט ולא מכירה כאלו מקרים, אבל אני מכירה מאות מקרים הפוכים!!

לדעתי:
מי שרוצה ייעוץ מקצועי ונטול אינטרסים זרים, שיפנה ליועץ מקצועי בלתי תלוי.

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
דעתי האישית -
@מקצועי בלבד פותחת את העיניים לאזרח סטנדרטי,
שב - 99% בכלל לא מבין מה זה ביטוח.
ואם הוא פונה לסוכן ששמע שהוא טוב, אז הוא יעשה מה שהוא אומר בלי להבין בכלל.

כשהוא שומע שיש עוד דעות ועוד נתונים שיש לשים עליהם עין
הוא פשוט בודק את הנתונים שלו.

ואף אחד לא אומר שהסוכנים לא טובים.
גם אני מכירה אישית סוכנים שעובדים כמעט ללא רווח ומפרסמים ביטוחים במחירים הזויים
(דוקא אותם אני אבדוק הכי טוב באותיות הקטנות)

ואחת ולתמיד אני מנסה להבין -
למה שסוכן ימכור פנסיה ב - ס רווח, אם הוא יכול למכור מנהלים ולהרויח הרבה יותר?
לא כל לקוח ירצה לרכוש פנסיה + ביטוחים משלימים כדי להגיע לרמת כיסוי של מנהלים.

ביזנס מן

משתמש מקצוען
את מדברת עליהם בנימה קצת מזלזלת. כאילו כל מי שמתייעץ עם סוכני ביטוח, הוא בנאדם מטומטם שלא מבין איזה טעות הוא עושה.

מכירה באופן אישי מספיק סוכני ביטוח שטובת הלקוח עומדת להם מול העיניים ולא רק העמלה שהם יקבלו. הם בהחלט יוותרו על ביטוחי מנהלים ואכ"ע לטובת פנסיה אם זה יועיל ללקוח גם אם העמלה שלהם תיפגע באופן משמעותי.
זה אומנם לא קשור כ"כ לאשכול אבל הרגשתי צורך להגיב כי זה פשוט לא נכון מה שאת אומרת.
את מכפישה פה
מה לא ברור
סוכן הוא מקבל כסף מחברת ביטוח
והוא צריך לרצות אותה ולא תמיד טובת הלוקח לנגדו אלא טובתו וטובת החברה
ולצערנו הרבה מהם נותנים דמי ניהול יקרים מאוד! כדי להרויח
יועץ בלתי תלוי הוא עובד אצל הלוקח בלבד וישרת את האינטרס שלו הבלעדי
ולכן ייצא דמי ניהול יותר זולים
שלטווח ארוך כמו פנסיה יכול לצאת עשרות אלפי שקלים!

bnoya

משתמש מקצוען
את מכפישה פה
מה לא ברור
סוכן הוא מקבל כסף מחברת ביטוח
והוא צריך לרצות אותה ולא תמיד טובת הלוקח לנגדו אלא טובתו וטובת החברה
ולצערנו הרבה מהם נותנים דמי ניהול יקרים מאוד! כדי להרויח
יועץ בלתי תלוי הוא עובד אצל הלוקח בלבד וישרת את האינטרס שלו הבלעדי
ולכן ייצא דמי ניהול יותר זולים
שלטווח ארוך כמו פנסיה יכול לצאת עשרות אלפי שקלים!
אני לא מכפישה אף אחד פה
לא יודעת מאיפה המסקנה הזו
חבל שלא קוראים בצורה נכונה את הדברים.
סוכן לא רוצה לרצות את חברת הביטוח כי מהלקוחות הוא מתפרנס ולא מחברת הביטוח. לא יעזור לו שום חברת ביטוח אם אין לו לקוחות.
המשחק היום הוא לא דמי ניהול אלא שירות, דמי ניהול אפשר להשיג בזול בכל מקום. שירות אי אפשר להשיג. בוודאי לא בפנסיות ישירות.
מכירה מספיק יועצים שגרמו נזקים אדירים עם יעוץ לא תקין ומכירה מספיק סוכני ביטוח שנותנים שירות מעולה ודואגים לטובת הלקוח. אל תכפישו מגזר שלם בלי לבדוק את הדברים לעומק.
אני אישית יכולה להעיד על מאות מקרים שבהם לקוחות קיבלו מחברות הביטוח באמצעות סוכן את מה שבחיים לא היו מקבלים בצורה ישירה ואני לא מדברת רק על דמי ניהול.
מכבדת את הדעה של כל אחד ואחת פה, לא באה להכפיש אף אחד. רק אומרת שיש צד שני למטבע.

bnoya

משתמש מקצוען
ואחת ולתמיד אני מנסה להבין -
למה שסוכן ימכור פנסיה ב - ס רווח, אם הוא יכול למכור מנהלים ולהרויח הרבה יותר?
לא כל לקוח ירצה לרכוש פנסיה + ביטוחים משלימים כדי להגיע לרמת כיסוי של מנהלים.
כי הוא רואה את טובת הלקוח מול עיניו
אישית יודעת על סוכנים שכשמגיע לקוח שיש לו ביטוח מנהלים דפוק בפוליסה משתתפת ברווחים שהוא משלם דמי ניהול הזויים עם מקדם קצבה של 202, מציעים לו לקחת את הכסף להעביר אותו לפנסיה ולהגדיל את הקצבה בגלל החסכון בדמי ניהול מה שיגדיל לו את הקצבה בסופו של דבר למרות שעל פוליסות מנהלים מרוויחים עמלות גבוהות פי כמה וכמה ממה שמרוויחים על הכלום ושום דבר שמרוויחים בפנסיה.
תתפלאו יש סוכנים שטובת הלקוח עומדת מול עיניהם. מוזר אה?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה