יעוץ פלאשים באולם

משה2013

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
1. אני שומע הרבה שאין בגובה משמעות למטריה בסברא זה די הגיוני וגם מאוד נח
מצד שני רוב הצלמים עובדים עם מטריות

2. אני מצלם עם ספידלייטים על חצובה קיבלתי המלצה על GARY FONG (מצורף תמונה)
דעתכם?

שיר שמח

משתמש רשום
למה זה הגיוני?
צילום ללא מטריה יתן תאורה קשה יותר-/הצללות קשות יותר וזוית הארה קטנה יותר

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
בריקודים - אם יש לך תקרה לבנה ואתה יכול להקפיץ ממנה בצורה טובה, אתה לא חייב מטריות, ברוב האולמות זה לא המצב.
בסטודיו כמובן שאין תחליף למטריות (אפשר סופטבוקס וכו')

לגבי ספידלייטים ופיזור לשטח נרחב, כמובן שצריך לתכנן את התפזרות האור, אבל זה מאוד אינדבידואלי לתנאים הספציפיים, אם אתה מבין איך האור מתפזר תוכל להתאים את הכלי הנחוץ בכדי ליצור את ההתפזרות הרצויה, גם המפזר שהצגת יכול לתת עבודה לא רעה, במיוחד בפיזור 360 מעלות, יש אביזרי פיזור דומים רבים

משה2013

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
שאלתי היא האם זה נכון שמעל 3 מטר קטן שטח האור עד כדי לוותר על המטריות?

שאלת המשך במידה ואני לא שם מטריות האם שווה לנסות פזור האור בצורה אחרת ממטריות (ע"י אביזר לא הקפצה מהתקרה)

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י משה2013;n5071101:

שאלת המשך במידה ואני לא שם מטריות האם שווה לנסות פזור האור בצורה אחרת ממטריות (ע"י אביזר לא הקפצה מהתקרה)

לדעתי עדיין יש משמעות למטרייה
אפשר להרגיש את זה לפעמים

שיר שמח

משתמש רשום

מאוד פשוט.
תעמיד את הספידלייט מול קיר במרחק 4 מטר. תעמיד קרוב לקיר איזה בובה או משהו שיכול לדמות אדם.

תצלם עם מטריה ובלי מטריה ותראה את התוצאה.
אם התוצאה דומה תוותר על המטריה. - אם התוצאה שונה ואתה מעדיף את התוצאה המרוככת- תמשיך עם המטריה.

אני עשיתי בעבר סט דומה עם כמה וכמה פלאשים וכמה וכמה אמצעי רכוך. ומשם גזרתי דפוסי עבודה מסוימים.

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

התכוונת גדל..?
גם מעל 3 מטר תראה הבדל ברור בין פלאש חשוף למטריה
תלוי כמובן במידת דומיננטיות הפלאש ביחס למקורות תאורה אחרים בשטח,
אם אתה מצלם בISO גבוה וצמצם פתוח, מנצל עד תום את התאורה הקיימת והפלאש הוא תוספת בלבד, כמו"כ אתה משתמש בספידלייטים שזה אומר עוצמות נמוכות ופיזור של כמה שיותר יחידות, יתכן ובמקרה הזה אין עדיפות למטריות (שיחסמו לך חלק מהאור ויגרמו לך להגביר עוצמה והספידלייט עלול לקחת את זה אישית..)

משה2013

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י msphoto;n5071474:
התכוונת גדל..?
גם מעל 3 מטר תראה הבדל ברור בין פלאש חשוף למטריה
תלוי כמובן במידת דומיננטיות הפלאש ביחס למקורות תאורה אחרים בשטח,
אם אתה מצלם בISO גבוה וצמצם פתוח, מנצל עד תום את התאורה הקיימת והפלאש הוא תוספת בלבד, כמו"כ אתה משתמש בספידלייטים שזה אומר עוצמות נמוכות ופיזור של כמה שיותר יחידות, יתכן ובמקרה הזה אין עדיפות למטריות (שיחסמו לך חלק מהאור ויגרמו לך להגביר עוצמה והספידלייט עלול לקחת את זה אישית..)

שם 2 או 3 ספידלייטים על כל חצובה
את התמונותל הסטנדרט מצלם באיזו בין 500 ל800 צמצם 5.6
והמטריות שלי מאיביי די שקופות לא חוסמות הרבה מהאור
(בבדיקה בצמצם סגור כן מנצלות את רוב גודל המטריה)

שיר שמח

משתמש רשום
שוב- אל תסמוך על אף אחד. תעמיד אותם מול קיר- תצלם עם ובלי מטריות נושא קרוב ותראה את התוצאות.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה