יעוץ, ללמוד תכנות או ייעוץ מס?

S.

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
אמאלהההה דחוף איפה... :eek::eek:
כי אני יודעת ממני ומאחיות שלי ומחברות שלי... -מי שלומדת בסמינר חרדי שעובד עם קמאטק- עוברת את התוכנית הזו (קמאטק) כדי להתקבל לאחד המשרדים הגדולים עם המשכורות בשמים, אבל קמאטק זה לימודים מפרכים!
ומי שלא עושה את הקמאטק הזה- בד"כ יבקשו תואר...
לא תמיד כמובן, אבל בד"כ...
בכל אופן ככה אני יודעת-----
מה שכן, קמאטק מסדרים בעבודות מאד טובות- מייקרוסופט, גוגל, אן אס או וכו'....
הסמינרים שאני יודעת שעושים קמאטק הם: בנות אלישבע בי-ם וולף בב"ב.
מאמינה שיש עוד סמינרים...

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
כי אני יודעת ממני ומאחיות שלי ומחברות שלי... -מי שלומדת בסמינר חרדי שעובד עם קמאטק- עוברת את התוכנית הזו (קמאטק) כדי להתקבל לאחד המשרדים הגדולים עם המשכורות בשמים, אבל קמאטק זה לימודים מפרכים!
יש עוד אי אלו משרות זניחות חוץ ממיקרוסופט וגוגל... ;)

משפטנית פח

משתמש מקצוען
ממש חשוב לי להגיב פה,

אם יש לה את הכלים ללמוד תכנות זה עדיף מכל בחינה שהיא.

אני למדתי יעוץ מס ,נהניתי מאד מאד בלימודים והצלחתי מאד במיוחד בתחום של המיסים...

את התעסוקה בתחום הייתי מגדירה כנפילה דרסטית ממש. ועבדתי במקומות טובים ואפילו ניהלתי את תחום מיסוי העצמאים באיזה משרד,
העבודה מאד מאד אינטנסיבית ודורשת-ולא מתגמלת בעליל, אפשר להקרע בתקופות עמוסות של הגשת דוחות וכ והשכר פשוט בדיחה עצובה. גם כשעוברים מקומות עבודה וכו תקרת הזכוכית מאד נמוכה.
באופן אישי, אני חושבת שהמקצוע הזה הוא סוג של פיקציה...

בד"כ עובדים יותר בהנהלת חשבונות חשבות שכר וכו שאלו קורסים קצרים ממש כך שאני תוהה מה בדיוק המשמעות של יעוץ מס.. בד"כ זה לא משהו נדרש ככ כי או שאתה צריך רו"ח או שאתה לא צריך כלום. אז נכון שיש את תחום העצמאים אבל ממש בגבול.

השילוב של כל אלו גרמו לי לאחר חמש שנים מסיום הלימודים לעשות הסבת מקצוע

בכל מקרה כאמור אם יש לה את הכלים והאפשרויות ללמוד תכנות לדעתי אין מקום אפילו להתלבטות.

בהצלחה!

nhfk

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
עיצוב ואדריכלות פנים
יותר אוהבת אלגברה, אבל זה חד משמעי?
אני גם יותר אוהבת אלגברה
ומאוד מתחברת ומצליחה בתכנות
אם היא אוהבת היגיון ודברים שמסתדרים ומקרה ותוצאה זה נורא כיף
הכל מסתדר
הכל מתחבר להכל

SRADT

משתמש פעיל
קמאטק עובדים כמעט עם כל הסימנרים הגדולים.
הלימודים שלהם לא מפרכים, הם בסה"כ דורשים השקעה.
ומה שהם בעיקר עושים הם מכינים את הבנות לחיים האימתיים בעבודה. (ואני מדברת על עבודה במקומות נחשבים ברמה)
בקיצור- ממליצה לכל מי שלומדת או תלמד להשקיע בקורסים של קמאטק (ואפילו יותר מהלימודים הרגילים)
כי ברוב המקרים את צריכה עבודה ולא תמיד ה 99% שכתוב לך בתעודה עוזר לך.
ולגבי זה שרוב המקומות דורשים תואר-לא נכון, השק היום מוצף במשרות גם לכאלה שבלי תואר.
אני יודעת על כמה שנכנסו בלי תואר והתחילו בסכומים מכובדים.

redux

משתמש רשום
אפילו אם קמאטק לא תמיד מצליחים בהשמה, הם משתדלים לשלוח לראיונות, וכל ראיון זה תרגול מצוין לראיון הבא.

S.

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
קמאטק עובדים כמעט עם כל הסימנרים הגדולים.
הלימודים שלהם לא מפרכים, הם בסה"כ דורשים השקעה.
ומה שהם בעיקר עושים הם מכינים את הבנות לחיים האימתיים בעבודה. (ואני מדברת על עבודה במקומות נחשבים ברמה)
בקיצור- ממליצה לכל מי שלומדת או תלמד להשקיע בקורסים של קמאטק (ואפילו יותר מהלימודים הרגילים)
כי ברוב המקרים את צריכה עבודה ולא תמיד ה 99% שכתוב לך בתעודה עוזר לך.
ולגבי זה שרוב המקומות דורשים תואר-לא נכון, השק היום מוצף במשרות גם לכאלה שבלי תואר.
אני יודעת על כמה שנכנסו בלי תואר והתחילו בסכומים מכובדים.
מעודד!:)
מבירור שאני עשיתי- המשרות הללו שהן ללא קמאטק וללא תואר- המשכורות שלהן לא כמו שדיברו פה!
הכל צריך מלאן סיעתא דישמיא!!! כי באמת שבלי זה א"א כלום!!!!!!!
אני מכירה שנהנות מאד בתחום המיסים וכאלה מתכנתות שיושבות בבית וכו'...
רק לדאוג שתלך למשהו שהיא נהנית בו- כי אח"כ מאד קל לפרוש והרבה יותר קשה!!!

⌨chaya⌨

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
לא הייתי אומרת שקמאטק זה מפרך. צריך להשקיע, אבל בכל מקום צריך להשקיע...
ופה זה שווה כי באמת יש להם השמות יפות מאד.

ולזאת שמתלבטת - היא מחפשת עבודה עם יצירתיות או משהו יותר רגוע בלי שינויים וכו'? כי בתכנות יש את הקטע היצירתי יותר (לא צריך לפחד להפציץ כל יום... זה לא גרפיקה)
ואני הייתי ממליצה לבדוק אם היא בכיוון של תיכנות בכלל. יש כל מיני אתרים ללימוד בקטנה שאפשר לבדוק בהם.

אהבת הים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אז גם אני יועצת מס ועובדת בתחום:)
כמו שכבר שכבר כתבו לעיל הלימודים בעיני ממש סבירים (ומאפשרים להכניס עוד דברים) ולא קשים לבחורה חזקה ,
לכאלה פחות זה אכן היה קשה ,
בהשוואה בין תכנות ליעוץ מס לדעתי אין הבדל בקושי של הלימודים וזה לא אמור להוות שיקול ,
בפרוש השכר בתכנות מתגמל הרבה הרבה יותר וזה גם שוק שהולך ומתפתח כל הזמן
היה לי ויש לי כל הזמן את המחשבה שחבל שאני לא בתכנות , אבל באמת כל אחד והמסלול שלו , ולא רלוונטי לי היום לעשות הסבה ,
מבחינת העבודה (אני שכירה במשרד) העבודה דווקא נחמדה ולא משעממת אם עובדים במקום טוב
מבחינת המשכורת - בת טובה ומוכשרת במקום טוב יכולה להיות מתגמלת ביחס למקצועות אחרים להוציא את תחום התכנות , אבל הרבה נשארות מאחור ולא מגיעות למשכורות מספיק טובות ,
ואני תמיד אומרת לשואלים אותי שאם ביעוץ מס תקבלי 10K בתכנות זה היה 20K ...
לבנות על להיות עצמאי זה בעיני לא נכון ועבודה הרבה פחות מספקת (הלקוחות פחות מענינים ממשרדים גדולים ויש המון אחריות )
באופן חד משמעי בת שמתאים לה תכנות שתלך על זה ,

אבל כן הייתי ממליצה לה לבדוק אם מתאים לה ואוהבת את התחום כי יש בנות שלמרות שלמדו את המסלול עשו הסבה / לא הצליחו להשתלב,
(וממש לא בטוח שלימודי יעוץ מס היו הפתרון - יתכן מאד שכל הענין של משרד פחות מדבר אליהן )

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אני יועצת מס בהכשרתי, וגם עובדת בתחום בפועל.
קודם כל נתונים עובדתיים:
1. אילו לימודים לא קשים במיוחד, אפילו תלמידים עם כישורים ממוצעים ממש יכולים לעבור אותם עם השקעה.
2. רב יועצות המס עובדות בפועל בהנה"ח, חשבות שכר עם שילוב של מיסים.
3. השכר לא מתגמל בכלל, תלוי איפה ומה - אבל ממש לא בהשוואה למתכנתים.

עכשיו לחלק החשוב יותר:
השיקול הקריטי ביותר בבחירת מקצוע הוא נטיות הלב.
אני היית תמיד תלמידה מצטיינת (דבקו בי תארים של: גאון, מחוננת וכו'). כהיה ברור שאני אלמד משהו רציני שדורש כישורים גבוהים, מה גם שהייתה לי בגרות מלאה, כולל 5 יחידות במקצועות הנחשבים (מתמטיקה, אנגלית וכו') וציונים מרקיעי שחקים.
לא אגולל כאן את סיפור בחירת המקצוע שלי: אני נסחפתי לחלומות של כל בנות העשרה, שחולמות על מקצוע נחשק, קריירה וכו'. רציתי תואר (במדעי המחשב, מתמטיקה, משפטים ועוד ועוד), ההורים לא רצו שאצא מהסמינר, (ועד היום אני מודה להם ע"כ). בסוף הגעתי למסלול של יעוץ מס, (בקושי ידעתי מה זה אומר) בשילוב לימודי הוראת מתמטיקה (עם תוכניות עתידיות לתואר ראשון ושני בתחום).
בלימודים נהניתי: חברות נחמדות, פטפוטים בשיעורים, וציונים גבוהים ביותר. (וכמובן מורות שכל הזמן שואלות "למה לא הלכת על ראיית חשבון???")

היום? כאמור, אני עובדת בתחום, במשרד מקצועי ומוביל, אבל שונאת בכל ליבי את העבודה.
שכחתי, בכל מסלול בחירת המקצוע, שאני בכלל הומאנית, רגשנית וכ"כ לא שכלתנית כמו המקצועות האלו.
הייתי צריכה ללמוד טיפול, קלינאות תקשורת, פסיכולוגיה, לא יודעת...לפחות לא השקעתי בראיית חשבון או תכנות.

אני כל יום מחדש נלחמת עם עצמי לקום עם חיוך, ובעבודה כל חצי שעה מקסימום רואה את השעון, אז מה שאני העובדת הכי טובה במחלקה?
כסף זה לא הכל, ממש לא.
אבל עבודה זה מרכיב חשוב מאוד בחיים, אישה שעובדת במקצוע שהיא לא אוהבת, חוזרת לא רק עייפה מהעבודה, בעיקר מרוקנת. היא צריכה הרבה יותר כח בשביל לחייך לילדים, להיות אישה טובה, היא מרגישה החמצה, פספוס, תסכול, זה פוגע לה בדימוי העצמי ועוד ועוד.
אני תמיד אומרת לבעלי: אני לא רוצה ללכת לישון, כי אח"כ אני קמה לעבודה (כמובן שיש תקופות קשות יותר ופחות).
אני יודעת שלא אשרוד ככה זמן רב. אני עוד אעשה שינוי (או אולי אזכה בלוטו וזהו...)

אם אתם מאמינים באמת שפרנסה היא משמיים, תנו לעצמכם להשתדל במקום ובמקצוע שאתם אוהבים.
כי מאוד חשוב להרגיש חיבור, ובעיקר משמעות בעבודה.
איזה שיתוף חשוב!
חבל שהוא נכנס פה סתם באמצע אשכול.
מסוג הדברים שכ"כ הרבה חושבות אותם, ואף אחת לא מעזה לומר.

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אז גם אני יועצת מס ועובדת בתחום:)
כמו שכבר שכבר כתבו לעיל הלימודים בעיני ממש סבירים (ומאפשרים להכניס עוד דברים) ולא קשים לבחורה חזקה ,
לכאלה פחות זה אכן היה קשה ,
בהשוואה בין תכנות ליעוץ מס לדעתי אין הבדל בקושי של הלימודים וזה לא אמור להוות שיקול ,
בפרוש השכר בתכנות מתגמל הרבה הרבה יותר וזה גם שוק שהולך ומתפתח כל הזמן
היה לי ויש לי כל הזמן את המחשבה שחבל שאני לא בתכנות , אבל באמת כל אחד והמסלול שלו , ולא רלוונטי לי היום לעשות הסבה ,
מבחינת העבודה (אני שכירה במשרד) העבודה דווקא נחמדה ולא משעממת אם עובדים במקום טוב
מבחינת המשכורת - בת טובה ומוכשרת במקום טוב יכולה להיות מתגמלת ביחס למקצועות אחרים להוציא את תחום התכנות , אבל הרבה נשארות מאחור ולא מגיעות למשכורות מספיק טובות ,
ואני תמיד אומרת לשואלים אותי שאם ביעוץ מס תקבלי 10K בתכנות זה היה 20K ...
לבנות על להיות עצמאי זה בעיני לא נכון ועבודה הרבה פחות מספקת (הלקוחות פחות מענינים ממשרדים גדולים ויש המון אחריות )
באופן חד משמעי בת שמתאים לה תכנות שתלך על זה ,

אבל כן הייתי ממליצה לה לבדוק אם מתאים לה ואוהבת את התחום כי יש בנות שלמרות שלמדו את המסלול עשו הסבה / לא הצליחו להשתלב,
(וממש לא בטוח שלימודי יעוץ מס היו הפתרון - יתכן מאד שכל הענין של משרד פחות מדבר אליהן )
מכירה מישהי שהתקבלה להנדסאים אבל העדיפה ללכת לחינוך מיוחד.
היא אוהבת את התחום ומוצאת בו הרבה עניין וממש לא בקטע של מחשבים. (למרות ההתאמה.)
ההדגשה על "באופן חד משמעי בת שמתאים לה תכנות שתלך על זה ,"
היא רק בתנאי שהיא מתחברת למחשבים ורוצה לעבוד מול מחשב.

אהבת הים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מכירה מישהי שהתקבלה להנדסאים אבל העדיפה ללכת לחינוך מיוחד.
היא אוהבת את התחום ומוצאת בו הרבה עניין וממש לא בקטע של מחשבים. (למרות ההתאמה.)
ההדגשה על "באופן חד משמעי בת שמתאים לה תכנות שתלך על זה ,"
היא רק בתנאי שהיא מתחברת למחשבים ורוצה לעבוד מול מחשב.
מסכימה בהחלט , למרות שלעיתים לא מבינים את המשמעות של גובה המשכורת ומה כל מסלול אומר והיכן הבוגרות ממשיכות והולכים ע"פ גורמים לא בשלים (זה נכון גם לגבי תכנות ...)
ההדגשה שלי היתה למתלבטת בין יעוץ מס לתכנות

רחלה 123

משתמש מקצוען
מסכימה בהחלט , למרות שלעיתים לא מבינים את המשמעות של גובה המשכורת ומה כל מסלול אומר והיכן הבוגרות ממשיכות והולכים ע"פ גורמים לא בשלים (זה נכון גם לגבי תכנות ...)
ההדגשה שלי היתה למתלבטת בין יעוץ מס לתכנות
נכון, שני הצדדים נכונים
בת שלא נהנית בעבודה שלה, וזה המקצוע שלה רק כל כולם דחפו אותה שזה העתיד מבחינה כספית זה גיהנום עבודה ועבור בני הבית , לחלוטין
ובת שנהנית בעבודה, אבל זה דורש ממנה לקום יום יום בשש, להיקרע שבע-שמונה שעות לחזור הביתה עייפה לילדים ובסוף היא נשארת עם פרוטות זה גם מביא לתוצאות של שחיקה מאד קשה , לחץ וסטרס .
שני הצדדים מורכבים ולא פשוטים, וחשוב מאד לקחת את שניהים בחשבון

שולי איטח

משתמש מקצוען
אז אני מכירה את שתיהם ועבדתי בשתיהם!!
כיום אני חשבת
ואיך זה קרה זה כבר נושא לשיחת אמונה:)

יש כמה נקודות שהעלו פה אכתוב מה למדתי וראיתי במשך השנים

1.יצירתיות וענין- גם בתכנות וגם בתחום הכספים יש גם וגם , תמיד שואלים אותי איך את עובדת בחשבות זה כ"כ משעמם ואת כ"כ היפר, אז אני אומרת להם שאני מתחילה בבוקר ועוד בקושי מספיקה לשתות קפה וכבר ארבע והזמן עבר לי מהר ויצירתי וכו
זה מאוד תלוי יש תכנות משעמם!! ובנאלי ויש כספים מאתגרים ודורשים הפעלת ראש חשיבה באופן שוטף

2.בתכנות הרבה יותר קשה למצוא עבודה, בתחום הכספים יש המון נישות

3.שעות עבודה/צורת עבודה- בתכנות רק משרה מליאה ושכירה, בכספים יש גם פחות שעות ויש גם אפשרות לעצמאית/תיקים וכד

4.משכורת- בודאי שבתכנות יותר!!!

גם אם יש רו"ח/חשבות/מנהלות כספים שמרויחות יפה ויש כאילו הרבה מהיכרות אישית אז:

אכתוב עכשיו אולי משפט שיקוממם את המתכנתות אבל הוא נכון
אם אחת מתחום הכספים הגיעה לשכר שדומה לתכנות זה אומר
שהיא עובדת פי כמה וכמה קשה המתכנתת באותו שכר

מסתבר שיש לה תחום אחריות מטורף שהיא עומדת בלחצים וזמנים משוגעים
שהיא צריכה ללמוד ולהתעדכן כל הזמן
שיש לה אין סוף ביקורת וחששות
ושאף פעם היא לא בחופשה כי אין מצב שמסתדרים בלעדיה, כמעט ודאי שאין לה חופשת לידה

ולכן המשכורות בתכנות יותר טובות גם למי שתגיע לשכר מתגמל בכספים

RIvka.F

משתמש פעיל
היי,
אני מתכנתת כבר 6 שנים, משכורת ממש יפה.
באזור המרכז יותר קל למצוא עבודה,.
כיום נכנס יותר הענין של עבודה מהבית וזה כמבן מקל על מציאת עבודה כי אין הגבלת מרחק.
העבודה לא קשה בדר"כ, גם לא תמיד תחרותית מאד.
כמובן שצריך לתת תפוקה.
אם היא בחורה מוכשרת שאוהבת לחשוב, טובה במתמטיקה ומוכנה להשקיע ממליצה שתלך על זה.

ללא שם

משתמש צעיר
אני עובדת בראיית חשבון 15 שנים ומזדהה עם הכולבוניקית בכל מילה
העבודה מאכזבת קשות משעממת ולא מתגמלת

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
רק שימו לב:
כולם פה מדברים על השכר הגבוה והמתגמל של תכנות-
אבל שכחנו את עשרות הבנות שיושבות בבית כי אין להן עבודה!!!! (רוב העבודות דורשות תואר)
ויש מלא כאלה!
זה כבר ממש לא המצב
השוק חם, והביקוש העצום לכח אדם- מתחיל כבר להשפיע גם על משרות ללא נסיון
איך אמרה אתמול מישהי אצלי בצוות
"הקרב על החרדיות רק מתחיל"
ולחלוטין מתפשרים כבר על תואר-מזמן

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה