יעוץ בתכנון מטבח

שמשונית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לכל מי שנכנסת לכאן להתאוורר מעבודות הפסח, בין אם את אדריכלית ובין אם לא:
איזה מטבח מועדף בעיניך? על מה היית מיעצת לי ללכת?
כמובן שאשמח להארות מקצועיות. כמה שיותר :)
תודה עמוקה מראש ופסח כשר ושמח.

קבצים מצורפים

• תכנון מטבח 5-6.jpg
    KB 763.5 · צפיות: 40

ליבי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני לא מקצועית אבל השיש באופציה השניה (6) נראה הרבה יותר נח, וכן הארון למטה עדיף בלי אלכסונים.

ניקול

משתמש מקצוען
אני דווקא מעדיפה את אופציה מס' 5
לדעתי היא נוחה יותר מבחינת החלוקה באמצעות הכיריים.
אם כי לדעתי יש לטפל בנושא העומק של הארון התחתון לעומת המקרר.
יפה יותר שהוא יהיה בעומק 80 כמו בשרטוט. זה גם אפשרי טכנית (יש מגות בכזה עומק).
ניתן לבצע ממש מעל השיש ארון בעומק הנותר (אשליה כאילו קיר).
לגבי הארון הפינתי העליון- זה לא 'הולך' היום, אבל נוח. למרות שאני לא יודעת מה הקו התכנוני שלכם. ניתן לעשות שם קלפה או 'סתם ' ארון עליון רגיל, אבל הגישה לא תהיה מאד נוחה וחבל.

מה עם ארונות עליונים על שאר המשטחים?

או לחלופין רעיון טוב- באופציה 6- להזיז קצת ימינה את הכיורים כדי להגדיל את המשטח השמאלי, ולהוסיף כירה אחת לחלבי.

שמשונית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י ניקול;976178:
אני דווקא מעדיפה את אופציה מס' 5
לדעתי היא נוחה יותר מבחינת החלוקה באמצעות הכיריים.
אם כי לדעתי יש לטפל בנושא העומק של הארון התחתון לעומת המקרר.
יפה יותר שהוא יהיה בעומק 80 כמו בשרטוט. זה גם אפשרי טכנית (יש מגות בכזה עומק).
ניתן לבצע ממש מעל השיש ארון בעומק הנותר (אשליה כאילו קיר).
לגבי הארון הפינתי העליון- זה לא 'הולך' היום, אבל נוח. למרות שאני לא יודעת מה הקו התכנוני שלכם. ניתן לעשות שם קלפה או 'סתם ' ארון עליון רגיל, אבל הגישה לא תהיה מאד נוחה וחבל.

מה עם ארונות עליונים על שאר המשטחים?

או לחלופין רעיון טוב- באופציה 6- להזיז קצת ימינה את הכיורים כדי להגדיל את המשטח השמאלי, ולהוסיף כירה אחת לחלבי.
תודה על התגובות
אני גם העדפתי את אופציה 5
באופציה 5 הרעיון בארון הפינתי (ארון תריס) שהוא מיועד למוצרי חשמל כגון מיקסר ושות',
מה שאהבתי באופציה 5 זה את הסימטריה המסוימת המתקבלת. או שזה לא נקרא סימטריה...
הרעיון בארון הצמוד לקיר מעל השיש שברוחב 80 שישמש לאחסון מוצרי אפיה ואביזרים וכו' בצמוד למשטח העבודה.
מה לא הולך בארון הפינתי וכמה זה גרוע?
עוד יותר מזה, היה לי רעיון מופרע :eek: לעשות 'דמוי' ארון כזה גם בצד השני כסגירת תריס לחלון שכרגע אני לא רואה לו אפשרות אחרת לתריס. אולי גלילה?
שאר הארונות העליונים חשבתי קלפות לייבוש כלים, קולט אדים מעל הכיריים ועוד משהו לקפה/סוכר מעל החלבי,

השאלה אם חלוקת השיש באופציה זו אכן פרקטית, מנוצלת ומוצלחת?

ניקול

משתמש מקצוען
לדעתי חלוקת השיש כן בסדר.
1. מה זה הריבוע עם העיגול שיש משמאל לכיריים החלביים?
2. הארון הפינתי- לדעתי אם יש עוד ארונות עליונים, אז אפשר לוותר עליו, או לעשות מדפים פתוחים.
הגישה לארון כזה, בגלל השיש, היא לא נוחה. במיוחד במיוחד אם השיש יהיה בעומק 80 ס"מ, אז הארון יהיה ממש מרוחק מהקצה של השיש!
למרות זאת, בקטע הנמוך יותר, מעל השיש הפינתי בעצמו, זה אזור עבודה מאד מאד נוח, למיקסר, או סתם חיתוך ירקות וכד'

לגבי "מה הולך"- אני ממליצה פשוט להסתכל בקטלוגים של מטבחים, ולראות למה את מתחברת אסטטית.
חוץ מזה, תכנסי לאתר שתור הזהב העלתה לכאן קישור אתמול, הוא בהחלט נרה מומלץ.

בהצלחה!

שמשונית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י ניקול;976662:
לדעתי חלוקת השיש כן בסדר.
1. מה זה הריבוע עם העיגול שיש משמאל לכיריים החלביים?
2. הארון הפינתי- לדעתי אם יש עוד ארונות עליונים, אז אפשר לוותר עליו, או לעשות מדפים פתוחים.
הגישה לארון כזה, בגלל השיש, היא לא נוחה. במיוחד במיוחד אם השיש יהיה בעומק 80 ס"מ, אז הארון יהיה ממש מרוחק מהקצה של השיש!
למרות זאת, בקטע הנמוך יותר, מעל השיש הפינתי בעצמו, זה אזור עבודה מאד מאד נוח, למיקסר, או סתם חיתוך ירקות וכד'

לגבי "מה הולך"- אני ממליצה פשוט להסתכל בקטלוגים של מטבחים, ולראות למה את מתחברת אסטטית.
חוץ מזה, תכנסי לאתר שתור הזהב העלתה לכאן קישור אתמול, הוא בהחלט נרה מומלץ.

בהצלחה!
וואו, ממש תודה על התשובות המפורטות!!!
חשבתי בארון הפינתי העליון לאחסן דברים שאינם בשימוש יומיומי, וכמובן בחלק שצמוד לשיש להשתמש לכל המיקסרים וכו'
אם הבנתי מה שאלת הרבוע עם העיגול זו כירה נפרדת לחלבי חוץ מהרביעיה.
עכשיו יש לי כמה שאלות נוספות, ברשותך אם אפשר: :)
1. הכיריים - עדיף שיהיו נפרדות מהתנור אע''פ שהם ימוקמו באותו מקום? או אולי יש הצעה אחרת איפה למקם את התנור ומה לשים בארון מתחת לכיריים?
קרמיות או גז?
2. הבנתי שהכי מומלץ למטבח למשפחה ברוכה שאוכלת הרבה :) זה פורמיקה. השאלה איך בוחרים עיצוב וסגנון באופן שיראה חדש ורענן לאורך זמן ולא ימאס או יראה 'מעונה קודמת'...?
3. חשוב לי מאד לעשות גם מחיצה בין החלבי לבשרי. האדריכלית שלי נזעקה.. והציעה לעשות מחיצת זכוכית כדי למזער את הנוכחות שלה למינימום.
מה דעתכם על הרעיון? יעבוד?
תודה רבה רבה.
אשמח לשמוע מה יותר.

oz

משתמש חדש
הייתי בוחר באופציה החמישית
החלון והכיור יותר קרובים לעמדת בישול

המיקום של הכיריים בצד בפינה ליד המקרר נראה הרבה פחות טוב בעיני

maty

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אם הרחקת את הכיורים בתוכנית, אפשר גם להזיז לגמרי? קחי את אופציה 5 והעבירי את הכיור הבשרי ליד המקרר, כך תריחי שטח שיש גדול יותר.

עדנה

משתמש פעיל
כולי תקוה שבדקתם את כל האופציות מסביב למטבח היטב, משום ששתי האופציות לא מושלמות.
באופציה 5- יש עמוד באיזור הכיור החלבי שיכול להוות בעיה במרבית הכיורים. כמו"כ הקטע שבין התנור למחיצה יהיה קשה מאד לנקוי, בין אם זה יהיה תנור, ובין כריים על השיש. גם המשטח שבין הכירה החלבית לכיור קטן מדי, וממש לא אידיאלי. ובקטע האלכסוני- הארון התחתון יהיה עמוק מדי וחלקו הפנימי יהיה ממש חסר שימוש.
באופציה 6- כדאי לנסות פשוט להפוך את התנור עם הכירה החלבית,שהתנור יהיה מתחת החלון, והחלבי קרוב יותר למקרר, ולהזיז את הכיורים ימינה. יתקבל קליל יותר ומודרני, תוכלי להשאיר את ארון התריס גבוה, עם ארון עליון מנותק מהצדדים.
ו-נקודה נוספת לגבי המחיצה, אם משאירים משטח פרווה בין הכיורים פחות צריך מחיצה. בד"כ שמים אותה כשהכיורים צמודים, כמו"כ -לא מוצלח לתקוע אותה באמצע שומקום, מקמי אותה באמצע משהו.
בהצלחה רבה!

שמשונית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
תודה עדנה מאד על התשובה,
השאלה שלי איך אפשר לבצע את הרעיונות שלך באופן שיהיה לי ארון תריס בבשרי בדווקא. חשוב לי מאד!
ואיך מתמודדים אם בישול מתחת לחלון פתוח. אני מסויטת מאורחים בלתי קרואים...
אשמח לשמוע את דעותיכן, אני חייבת דחוף להחליט כי עובדים כעת על החשמל בדירה. גם כן תעסוקה לערב פסח..
(אל תכעסו עלי ש'נזכרתי' רק עכשיו כי מלכתחילה תכננתי להשאיר את המטבח הקודם שעשינו כשנכנסנו לדירה אלא שהוא נהרס עכשיו במהלך ההריסה ויציקת הבטון לגג :()

תודה תודה תודה! לכל מי שמתייחסת.

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
היי שמשונית,
הפרוייקט שלא נגמר... :)

לגבי השרטוטים שהעלת, לדעתי שניהם לוקים בחסר, בעיקר מפני שהם לא מנצלים מספיק את החלל ולא משאירים לך משטח עבודה נוח ויעיל.

ההצעה שלי:
לצד המקרר לעשות יחידת בילד אין לתנור (אפשר דו תאי) ומעליו למיקרוגל אם יש וארון נוסף עד גובה הארון שמעל המקרר (שהוא מאוד נוח לאחסון פלטת שבת וכדו' או כלי פסח). לצד היחידה הזו תהיה לך יחידת תריס עמוקה שתכיל באמת מוצרי חשמל (היחידה בתכנון לא מספיק עמוקה).
אחר כך תמקמי את הכיור הבשרי והכיריים ואחריהם את הכיור החלבי והכירה בפינה אבל עם רווח בינהם בערך כמו בשרטוט השני, אבל בשביל שיהיה לך משטח עבודה הייתי ממשיכה את השיש בצורת ר' עד השולחן ואם השולחן גם יהיה משיש אז יהיה יפה לרדת עם השיש מגובה השיש לגובה השולחן.

אם אין צורך במקומות אחסון נוספים משטח העבודה יכול להיות ללא ארונות תחתונים, ויוכל לשמש גם כשולחן בר לשתיית קפה וארוחות מהירות.

מעל הכיורים למקם קלאפות לייבוש כלים ובינהם קולט אדים כשהמרווחים בינהם שווים עד כמה שניתן.

הרבה בהצלחה.

נ.ב.
1. תעשי הרבה מאוד נקודות חשמל במטבח, זה תמיד נצרך. תעשי חישוב של מיקסר, מעבד מזון, טוסטר, קומקום חשמלי, מיחם, פלטה, כיריים חשמליות אם את עושה (מומלץ), תנור, מיקרוגל, מקרר, וכו' ותראי איפה יהיה לך הכי נוח לעבוד עם כל דבר ועם כמה דברים בדר"כ את עובדת במקביל (וזה בלי לחשב רדיו ושאר אלקטרוניקות שמוצאות מקומן במטבח...)
2. לגבי האורחים הלא קרואים מהחלונות, בשביל זה בדיוק יש רשתות. ממליצה בחום לא לוותר על זה. לא תביני איך הסתדרת בלי...

שמשונית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עדן! תודה רבה.
ממש רעיון להמשיך את משטח העבודה, אבל אני מפסידה כך מקומות ישיבה ליד השולחן. סתם שרטטתי את השולחן עד הקיר.. בתכנון הספסל מסתובב לקיר הזה. כמו''כ יש דלת בין השיש לשולחן.
כמו''כ לא שייך לעשות משטחי עבודה בגודל שבשרטוט השני כי הרי יש שם כיריים באמצע שגם הן תופסות את מקומן...
מתי נתייעץ איתך על הסטיילינג? סגנון מטבח, ריהוט, תאורה וכו'
אני צריכה פגישת עבודה מסודרת :)

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה