יש לי ילד מתוק מדבש בן שלוש וחצי חכם ובוגר שלפני חודש בערך פתאום החל מגמגם אבל ברמה שלא מצליח להוציא מילים שלמות מהפה בכלל.
מדובר בילד שבגיל שנתיים עבר ניתוח כפתורים ומאז במעקב אצל אאג מומחה מאד.
לפני כמה חודשים התחיל לו גמגום פעם ראשונה לבערך שבועיים ועבר כלא היה כך שגם הפעם בתחילה לא דאגתי, חשבתי אולי זה סוף שנה, הפרידה מהרבה ומעבר לרבה חדש, אבל זה רק מחמיר מיום ליום!
ואני רואה כמה שהוא מתוסכל ועצבני.
הלכתי איתו לרופא אאג שלו והוא טוען שזה נורמלי וטבעי ויעבור לבד ולא להילחץ.
צריכה לציין שתי דברים-
הוא לא הבכור שלי כך שיש לי ניסיון עם ילדים מגמגמים תקופה קצרצרה ולא כל כך ארוכה וקשה.
וגם שבמשפחה שלי לצערי יש מבוגרים שסובלים מגמגום. זה לא גנטי ובררתי על זה המון אבל כן התחלתי פתאום לחשוש..
צריך כבר ללכת לטפל? כמובן פרטי כי הרופא לא מוכן להנפיק הפניה וטוען שאני אמא לחוצה...
כי אני לא מבינה איך קלינאית תעבוד איתו. הוא ממש לא ישתף פעולה בכזה גיל!
אשמח לכל תגובה, עיצה ורעיונות וכמובן עידוד.
מדובר בילד שבגיל שנתיים עבר ניתוח כפתורים ומאז במעקב אצל אאג מומחה מאד.
לפני כמה חודשים התחיל לו גמגום פעם ראשונה לבערך שבועיים ועבר כלא היה כך שגם הפעם בתחילה לא דאגתי, חשבתי אולי זה סוף שנה, הפרידה מהרבה ומעבר לרבה חדש, אבל זה רק מחמיר מיום ליום!
ואני רואה כמה שהוא מתוסכל ועצבני.
הלכתי איתו לרופא אאג שלו והוא טוען שזה נורמלי וטבעי ויעבור לבד ולא להילחץ.
צריכה לציין שתי דברים-
הוא לא הבכור שלי כך שיש לי ניסיון עם ילדים מגמגמים תקופה קצרצרה ולא כל כך ארוכה וקשה.
וגם שבמשפחה שלי לצערי יש מבוגרים שסובלים מגמגום. זה לא גנטי ובררתי על זה המון אבל כן התחלתי פתאום לחשוש..
צריך כבר ללכת לטפל? כמובן פרטי כי הרופא לא מוכן להנפיק הפניה וטוען שאני אמא לחוצה...
כי אני לא מבינה איך קלינאית תעבוד איתו. הוא ממש לא ישתף פעולה בכזה גיל!
אשמח לכל תגובה, עיצה ורעיונות וכמובן עידוד.