דרוש מידע ילדה שמכניסה אצבע לפה וניסינו הכל!

שחרית

משתמש פעיל
מנסיון רב שנים + דור המשך:
לא עוזר פלסטר
לא עוזר מרה
לא עוזר פרסים
לא עוזר הפחדות
מה כן?
פלטה ייעודית, מן ברזל בתוך הפה שלא מאפשרת מציצה. לאחר כחצי שנה, מורידים ואין יותר מציצת אצבע.
מומלץ בחום.

ישראל 4444

משתמש רשום
מנסיון רב שנים + דור המשך:
לא עוזר פלסטר
לא עוזר מרה
לא עוזר פרסים
לא עוזר הפחדות
מה כן?
פלטה ייעודית, מן ברזל בתוך הפה שלא מאפשרת מציצה. לאחר כחצי שנה, מורידים ואין יותר מציצת אצבע.
מומלץ בחום.
לי אישית עזר מאד מרה
ידעתי לא להשים את האצבע כי זה לא יהיה נעים ובסוף וכך התרגלתי

אמא ל..

משתמש רשום
מה עושים כשהילד מתרגל לטעם של המרה וזה כבר לא מר לו?
(פלסטר הוא מוריד )

אמא ל..

משתמש רשום
מדובר בילד בן שלוש
וזה מפריע לתפקוד היומיומי
לא מדבר כי צריך למצוץ (רק כשממש רוצה משהו מוציא את האצבע לשנייה ומבקש)
לא משחק כמעט כי יד אחת תפוסה..

למדנית

משתמש צעיר
אם לא ניתן להסביר לו את חשיבות הדבר, לתמרץ אותו עם פרס, ובנוסף לנסות להביא לו תחליפים שונים להעסיק את הפה ו/או הידיים. (מסטיק, פופיט וכו')
אם עדיין לא משתפר ועדיין מפריע לתפקוד הייתי מנסה לחשוב על כיוון רגשי

הרבה הצלחה וס"ד ...ולא לשכוח להתפלל על זה!

ברור מאד

משתמש צעיר
בתור אמא לתינוקת שמוצצת אצבע וזה כל כך מרגיע אותה ועושה אותה שליווה וזה כיף לראות אותה ככה מחוברת לעצמה ב"ה ומרגיעה את עצמה ללא תלות במבוגרים הייתי שמחה לקבל תגובות להתכתבויות פה
מאנשים שמצצו אצבע בפועל.
האם הייתם רוצים שיעזרו לכם להיגמל או יניחו לנפשכם?
מחילה החברה לא מעניינת אותי מי שירצה לצחוק על מישהו ימצא על מה ואוי לנפשי אם אני אתן לזה במה ליד הילדים שלי שאולי מישהו יצחק עליהם
זה לא תפקיד של הורה לאיים על הילד או להחליש אותו! וממש לא משנה מה המטרה.
כואב לי הלב לקרוא בתגובות שהורים הכניסו פחד בילדים שלהם וככה הם נגמלו זה נשמע לי מעילה בתפקיד ההורי- המגונן והנותן תעצומות נפש לעניות דעתי יותר חמור ההיזק מזה מאשר מציצת אצבע.
אודה לתגובות של אנשים שמצצו/ מוצצים האם לדעתכם המטרה של גמילה מקדשת כל אמצעי? תודה רבה!
ילדה שמרגיעה את עצמה עם אצבע היא הרבה יותר תלותית מילדה שמקבלת חיבוק ממבוגר כדי להרגע.
ואגב מציצת אצבע היא דווקא יצירת ניתוק מהסביבה ולא חיבור...
בעיניי מציצת אצבע מעודדת דפוס התמכרות בבגרות .

R555

משתמש רשום
מנוי פרימיום
ילדה שמרגיעה את עצמה עם אצבע היא הרבה יותר תלותית מילדה שמקבלת חיבוק ממבוגר כדי להרגע.
ואגב מציצת אצבע היא דווקא יצירת ניתוק מהסביבה ולא חיבור...
בעיניי מציצת אצבע מעודדת דפוס התמכרות בבגרות .
חשוב לי לציין שאני לא אומרת שאני מעודדת זאת לכתחילה מכל בחינה שהיא אני רואה בזה דבר לא רצוי או מועדף פשוט שכבר נמצאים בתוך הסיטואציה אני מנסה להבין האם קריטי להילחם בה. סליחה אם מילותי חלילה היו לא נעימות או נחרצות אין זו כוונתי כלל זה פשוט נושא שמאוד רגיש לי בגלל שיש לי ילד כזה בבית ואני באמת באמת רוצה להחכים! פשוט אני מפחדת לטעות סביב הנושא הזה! מה שכתבתי באמת נכתב ממקום נמוך שרוצה ללמוד אבל על סמך מידע מהימן. סליחה אם זה לא היה מובן כך!!

למדנית

משתמש צעיר
אני כותבת את דברי מנקודת מבט של אחת שמצצה אצבע במשך שנים רבות (מאד!!) וגם כסטודנטית לאחד ממקצועות הטיפול:
יש משמעות ענקית לגיל הילד. תינוק שמוצץ אצבע זהו דבר נורמטיבי, שבדר"כ אינו מפריע לתפקוד היומיומי והשתתפות החברתית ואף משמש כגורם מווסת.
לעומת זאת אצל ילד בן 5 ומעלה מציצת האצבע הופכת למעשה שאינו מותאם חברתית, הגורם להשתתפות נמוכה מבחינה חברתית ותפקודית. וכן, גם לגורם ה'מנתק' את הילד מסביבתו. כמובן כלזה חוץ מעניין השיניים שנפגעות.

אני חושבת שבמקרה שלי אכן היה מדובר בסוג של בריחה ורצון להתנתק מהסביבה בעקבות קשיים שונים ואף חרדה, ואם הזמן הפך הדבר להתמכרות - ככל התמכרות!

לכן אני ממש בעד לטפל בעניין מוקדם יחסית - בערך בגיל 4. אך:
1.שיתוף הפעולה של הילד. בלי זה - לא יעזור שום דבר. לצורך כך ניתן כמובן להשתמש בפרסים שונים.
2. להביא לילד תחליפים שונים שיעזרו לו ויעסיקו את הפה והידיים.
3. פלסטר/ מרה/ כפפה או כל דבר שיעזור וימנע מהילד להכניס את האצבע.
אם לאחר זמן כל אלו לא עוזרים והדבר מפריע לילד או לתפקוד שלו - זה הזמן לדעתי לטיפול רגשי.

אמא ל..

משתמש רשום
אי אפשר להתרגל לטעם של המרה!
יש כאלו שמתרגלים או שמעדיפים את הטעם של המרה פלוס התחושה המרגיעה של האצבע בפה מאשר כלום
הבן שלי אחרי שמרחתי לו הכניס אצבע וירק מס פעמים -רצוף ואחרי כמה יריקות מצץ רגיל
כך כל פעם שמרחתי לו

רק שמחה:)

משתמש רשום
יש כאלו שמתרגלים או שמעדיפים את הטעם של המרה פלוס התחושה המרגיעה של האצבע בפה מאשר כלום
הבן שלי אחרי שמרחתי לו הכניס אצבע וירק מס פעמים -רצוף ואחרי כמה יריקות מצץ רגיל
כך כל פעם שמרחתי לו
אצלינו אף אחד לא התרגל וכולם הפסיקו מיד למצץ את האצבע

אולי מעניין אותך גם...