דרוש מידע ילדה בת 3.5 בלע מלטונין - אין לי מושג כמה! מה לעשות?

מצב
הנושא נעול.

אופססס ;)

משתמש מקצוען
חלק מהעניין שזה נהפך לכזה אופנתי שברבה מהנוירולוגים ממליצים את זה לילדים שלוקחים ריטלין ודומיו. להרבה מאד מנוטלי הריטלין יש בעיות שינה. לחלק מהם זה תגובת הריטלין ולחלק מהם זה תופעת לוואי של ההפרעת קש"ר. אם כך, ככל שהריטלין נהפך ליותר ויותר מצוי גם המלטונין נהפך להיות יותר מצוי.
לי אישית, בתור אמא לכמה ילדי קשב התוסף הזה הביא שפיות לבית. ילדי הריטלין לא היו נרדמים עד 11-12 בלילה, לא היו קמים בבוקר, עצבניים במהלך היום, הישגים לימודיים נמוכים עוד יותר ממה שהקשב גרם ישירות ועוד ועוד. אגב, אחד הילדים שלי מאז המלטונין עשה קפיצה בגובה כי התחיל לישון כמו שצריך.

ולעצם האשכול- הבן שלי בן 3 בלע כמות כדורים שלא ידענו כמה בדיוק. שערנו שבין 6-8 של 1 מ"ג.
אמא שי נלחצה חבל"ז והתקשרה למרכז ברמב"ם שם אמרו לה שלא אמור להיות עם זה בעיה רק לעקוב כשהוא ישן שהוא מגיב לקריאה בתזוזה כשלהי כל שעה בערך.
תכלס, הוא אפילו לא נרדם...

חדזי

משתמש מקצוען
יש אופנה לאחרונה לתת לילדים את ההורמון הזה כדי שישנו טוב.
ממש לא מובן איך נותנים את זה ככה כי שמעו מהשכנה...

זה היה נשמע בהחלט מגרה כשסיפרו לי על זה, במיוחד שהילדים שלנו לא צריכים הרבה שינה ולא ישנים הרבה בכלל, אבל מברור שעשיתי ויעוץ שקיבלתי, ברור שעדיף לי להיות איתם ערים מאשר לדחוף להם הורמונים...

אני יודעת שיהיו כאן כאלו שיתנגדו... (ברור שהכי קל לתת את זה והעיקר שיהיה שקט)
איזה שטויות מה שאתם אומרים סורי. זה לא חדש בכלל! בארה"ב כבר שנים נותנים את זה לילדים. זה הצלת נפשות לילדים ומבוגרים שלא מצליחים להרדם
זה הורמון שכשהוא חסר המצב של מי חסר לו הוא קטסטרופה
ילד שלא צריך את זה לא משתמש
זו לא אופנה
אגב אחותי כשעבדה במחלקת נוירוכירוגיה עשתה על זה מחקר מקיף עם רופא מרדים ונוירוכירוג. זה בטוח לשימוש במינון נכון . וזה אפילו יכול לשפר קשב ביום למחרת עד כדי כך שיש ילדים שירדו מריטלין בעיקבות שימוש במלטונין ושינה טובה יותר בעקבות כך

חדזי

משתמש מקצוען
משום מה אנשים מקילים ראש בשימוש בהורמון הזה.
יש בפנים הורמונים (טבעיים) והשימוש בזה לא פשוט בכלל!!!
מכירה ילד שקיבל חצי כדור למשך שבוע והתחילו לו חרדות פסיכוטיות מידי יום, החל מהשקיעה.
הוא כמעט הגיע לאשפוז עד שהתברר שהסיפור הוא סה"כ 1/2 מ"ג מלטונין.
החרדות הפסיכוטיות לא היו בגלל המלטונין... אולי הוא קיבל מלטונין כי היו לו חרדות פסיכוטיות והוא לא נרדם בגללם רק שזו לא הייתה הבעיה ...ובקיצער גלגל מסתובב.

Anunimus

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
זו לא אופנה
כנראה שאת לא מודעת להיקף התופעה...
לא דובר פה על ילדי קש"ר או ילדים שאובחנו עם בעיות שינה.

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
החרדות הפסיכוטיות לא היו בגלל המלטונין... אולי הוא קיבל מלטונין כי היו לו חרדות פסיכוטיות והוא לא נרדם בגללם רק שזו לא הייתה הבעיה ...ובקיצער גלגל מסתובב.
מאחר ואני מכירה די מקרוב, אחלוק עליך.
לא היו חרדות בכלל וק"ו שלא פסיכוטיות.
המלטונין יצר אותם וכשהפסיק החרדות פחתו ובהדרגה עד שנעלמו כליל.

ויותר מזה, כשהייתי אצל נוירולוג עם הבת שלי שיש לה ADHD וגם בעיות שינה, שאלתי אותו על מלטונין וסיפרתי לו על מה שידעתי, הוא אמר שזו תופעה הגיונית אל אף שהוא לא שמע עליה.

נערך לאחרונה ב:

אופססס ;)

משתמש מקצוען
הוא אמר שזו תופעה הגיונית אל אף שהוא לא שמע עליה.
הוא הסביר למה זו תופעה הגיונית? אם הוא לא שמע איך זה הגיוני?
אני ישבתי עם 2 נוירולוגים שטענו שאין שום נזק מזה- דיברתי על ילדי קשב. לא יודעת על כלל האוכלוסיה

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הוא הסביר למה זו תופעה הגיונית? אם הוא לא שמע איך זה הגיוני?
אני ישבתי עם 2 נוירולוגים שטענו שאין שום נזק מזה- דיברתי על ילדי קשב. לא יודעת על כלל האוכלוסיה
בדיוק בגלל זה הוא נוירולוג :)

כך אמר לי, כך אני אומרת, רוצה להחליף אותו?

חדזי

משתמש מקצוען
מאחר ואני מכירה די מקרוב, אחלוק עליך.
לא היו חרדות בכלל וק"ו שלא פסיכוטיות.
המלטונין יצר אותם וכשהפסיק החרדות פחתו ובהדרגה עד שנעלמו קליל.

ויותר מזה, כשהייתי אצל נוירולוג עם הבת שלי שיש לה ADHD וגם בעיות שינה, שאלתי אותו על מלטונין וסיפרתי לו על מה שידעתי, הוא אמר שזו תופעה הגיונית אל אף שהוא לא שמע עליה.
מעניין מאד מה שהוא ענה . אני חפרתי ולא מצאתי אפילו מקרה אחד שמתאים לתאור . כך שיותר סביר שאין קשר למלטונין.
מה שכן הגיוני שיתכן וזה פשוט הגיע יחד
מעניין לשמוע מה מצבו של הילד אחרי שהפסיק את המלטונין...
ואם אני יהיה קצת יותר חריפה לי זה נשמע סיפור כיסוי מושלם לבעיה פסיכיאטרית בפרט שמדובר על מינון נמוך כל כך...

אופססס ;)

משתמש מקצוען
בדיוק בגלל זה הוא נוירולוג :)

כך אמר לי, כך אני אומרת, רוצה להחליף אותו?
זה מאד מוזר שהוא לא הסביר למה זה הגיוני.
ומה שתמוה בעיני זה שאם הוא לא נתקל בזה אז איך זה הגיוני- הגיון בד"כ זה משהו שיש לו הסבר.

chaia

משתמש מקצוען
איזה שטויות מה שאתם אומרים סורי. זה לא חדש בכלל! בארה"ב כבר שנים נותנים את זה לילדים. זה הצלת נפשות לילדים ומבוגרים שלא מצליחים להרדם
זו לא אופנה
אגב אחותי כשעבדה במחלקת נוירוכירוגיה עשתה על זה מחקר מקיף עם רופא מרדים ונוירוכירוג. זה בטוח לשימוש במינון נכון . וזה אפילו יכול לשפר קשב ביום למחרת עד כדי כך שיש ילדים שירדו מריטלין בעיקבות שימוש במלטונין ושינה טובה יותר בעקבות כך
.
אין ספק שמלטונין זה הצלה לילדים שצריכים אותו (ויש לי 2 כאלו באופן אישי), אבל הנקודה היא שהיום נותנים את זה לילדים באופן מאד קליל, במקום ללמד את הילד כיצד לרכוש הרגלי שינה תקינים דוחפים לו כדור מלטונין וזהו הילד נרדם.

Anunimus

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
מעניין מאד מה שהוא ענה . אני חפרתי ולא מצאתי אפילו מקרה אחד שמתאים לתאור . כך שיותר סביר שאין קשר למלטונין.
מה שכן הגיוני שיתכן וזה פשוט הגיע יחד
מעניין לשמוע מה מצבו של הילד אחרי שהפסיק את המלטונין...
ואם אני יהיה קצת יותר חריפה לי זה נשמע סיפור כיסוי מושלם לבעיה פסיכיאטרית בפרט שמדובר על מינון נמוך כל כך...
אני בשוק מאנשים פה... איזו עזות.
היא אמרה בצורה ברורה שאחרי שהפסיקו לקחת את הכדור הכל נעלם.
מאיפה האומץ להמציא סיפור על מקרה שאת לא מכירה בו שום פרט?! הזייה.
יודעת מצוין. וזה בטוח לשימוש זה נותן הרגלי שינה טובים
איזה "הרגלי שינה" זה נותן בדיוק?
לשתות כדור ולהירדם?
הרגלי שינה זה עולם ומלואו, והרבה ילדים שחסר להם בדיוק *את זה* ולא שום דבר אחר, מקבלים את הכדור הזה כי זו הדרך הקצה והנוחה.
בהצלחה בחיים.

חדזי

משתמש מקצוען
אני בשוק מאנשים פה... איזו עזות.
היא אמרה בצורה ברורה שאחרי שהפסיקו לקחת את הכדור הכל נעלם.
מאיפה האומץ להמציא סיפור על מקרה שאת לא מכירה בו שום פרט?! הזייה.

איזה "הרגלי שינה" זה נותן בדיוק?
לשתות כדור ולהירדם?
הרגלי שינה זה עולם ומלואו, והרבה ילדים שחסר להם בדיוק *את זה* ולא שום דבר אחר, מקבלים את הכדור הזה כי זו הדרך הקצה והנוחה.
בהצלחה בחיים.
על מה השוק הגדול.?0
אף אחד לא המציא סיפור . פשוט טיפלה הבנה בחומר רפואי ...
אבל בואי לא נתווכח ...
ואגב אני גם לא נותנת איפה שלא צריך. אבל כשצריך זה נפלא וכן מסדר שעון ביולוגי ! תקראי קצת ותחכימי ואם את רוצה קישורים אשמח לתת שירות

Anunimus

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
על מה השוק הגדול.?0
אף אחד לא המציא סיפור . פשוט טיפלה הבנה בחומר רפואי ...
אבל בואי לא נתווכח ...
אה הא. כן.
מאוד מקצועי ומדויק לתת אבחון דרך תגובה בפורום.
וזה כמובן מה שאמרת: "סיפור כיסוי מושלם לבעיה פסיכיאטרית".
@לעת עתה - תמסרו לקרוביכם.

Anunimus

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
נחמד מאד סגנון הדיבור שלך.!
גם הסגנון שלך. והתוכן.
איזה שטויות מה שאתם אומרים סורי.

אולי הוא קיבל מלטונין כי היו לו חרדות פסיכוטיות

ואם אני יהיה קצת יותר חריפה לי זה נשמע סיפור כיסוי מושלם לבעיה פסיכיאטרית

על מה השוק הגדול.?0

ואגב אני גם לא נותנת איפה שלא צריך. אבל כשצריך זה נפלא וכן מסדר שעון ביולוגי ! תקראי קצת ותחכימי ואם את רוצה קישורים אשמח לתת שירות
קוראת הרבה, תודה על הדאגה.
וקראתי גם הרבה דיס המלצות.
וב"ה הילדים שלי ושל הרבה מסביבתי שלא לקחו מעולם כדור אחד וגם לא מחזיקים אותו בבית וישנים נפלא הודות להבנה בסדר יום שצריך להקנות לילדים מגיל צעיר.
ושוב - אני לא מדברת על אף ילד שזקוק לכדור הזה באמת. ושלא נצטרך להתנסות במקים כאלו ח"ו.
שכולם יהיו בריאים ושלמים בגופם ובנפשם.

פשוט חבל לי לראות שוב ושוב המלצות חמות על "כדור הפלא" הזה שהוא בסופו של דבר החדרת הורמון לא הכרחי לגוף כשהבעיה ניתנת לפתרון בצורה הכי טבעית, עם סדר יום נכון ותקין ובעזרת ההורמון הטבעי שהקב"ה ברא בגוף שלנו.
זה הכל.

חדזי

משתמש מקצוען
תודה פורשת מהאשכול
גם הסגנון שלך. והתוכן.

וב"ה הילדים שלי ושל הרבה מסביבתי שלא לקחו מעולם כדור אחד וגם לא מחזיקים אותו בבית וישנים נפלא הודות להבנה בסדר יום שצריך להקנות לילדים מגיל צעיר.
ושוב - אני לא מדברת על אף ילד שזקוק לכדור הזה באמת. ושלא נצטרך להתנסות במקים כאלו ח"ו.

פשוט חבל לי לראות שוב ושוב המלצות חמות על "כדור הפלא" הזה שהוא בסופו של דבר החדרת הורמון לא הכרחי לגוף כשהבעיה ניתנת לפתרון בצורה הכי טבעית, עם סדר יום נכון ותקין ובעזרת ההורמון הטבעי שהקב"ה ברא בגוף שלנו.
זה הכל.
פורשת מהאשכול . בתקוה שינעל...

פרידא

משתמש מקצוען
גם הסגנון שלך. והתוכן.

זה הכל.
סתם עצה טובה לחיים
כנראה שאת מאד צעירה
אל תדוני אף אחד כל עוד שלא הגעת למקום שלו
לילדים שלך אל תביאי
אבל אל תגידי שמי שנותן הוא....
(ולענינינו -לי אמרו כמה רופאים מומחים שהנזקים שחוסר שינה גורם גרועים פי כמה מהנזקים שאולי יכול לגרום המלטונין)

Anunimus

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
סתם עצה טובה לחיים
כנראה שאת מאד צעירה
אל תדוני אף אחד כל עוד שלא הגעת למקום שלו
לילדים שלך אל תביאי
אבל אל תגידי שמי שנותן הוא....
(ולענינינו -לי אמרו כמה רופאים מומחים שהנזקים שחוסר שינה גורם גרועים פי כמה מהנזקים שאולי יכול לגרום המלטונין)
הי,
האמת שאני לא כ"כ צעירה. אבל כן, לא בת 50 בואי נאמר.
מסכימה איתך שאולי מלהט הדברים הם קצת יצאו מהקשרם.
ואני מתנצלת אם גרמתי למישהו להבין שזה לא בסדר שהוא נותן לילדים שלו מלטונין.
אני בטוחה שיש ילדים שזקוקים לזה, ועדיף שייקחו את זה מאשר שיחיו בעייפות מתמדת.
אבל אי אפשר להתכחש לעובדה שיש ילדים שלא באמת זקוקים לזה והם עדיין מקבלים כי... ככה.

אני פשוט נחשפתי לתופעה הזו פה, ואת ההמלצות שמפריחים לכל עבר אני לא ממש מצליחה להבין.
אני דוגלת בשיטה קצת שונה - שאם יש קושי בשינה, הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לבדוק מה לא עובד בסדר היום שהנחלתי לילד הזה. אולי הוא ישן מאוחר מדי? אולי משהו מפריע לו? אולי הוא צריך יותר חושך? יותר אור? יותר שקט? פחות שקט?
אם שום דבר לא מועיל וניסינו הכל והילד לא נרדם ועייף - אדרבה, מסכימה שזה רק יכול להועיל וכנראה שיש לו בעיה בנקודה הזו.
אבל להמליץ לכל אדם ששואל "כיצד ניתן לסייע לילד שלי לישון יותר טוב?", לתת לילד מלטונין בלי שום אופציה אחרת - זה קצת נשגב מבינתי.
אבל "כשם שפרצופיהם..".

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה