דרוש מידע ילדה בת 11 - מחשבות

קוויק

משתמש מקצוען
בטח.
יופי שהיא משתפת, זה המון
קודם כל להרגיע שזה נורמלי, והגיל, ולא אומר כלום על חוסר אמונה לדוגמא, וכו
ואם ממשיך וממש מפריע, להתיעץ עם מומחה, לפעמים זה ענין של חרדה קלה או כפייתיות, ועדיף לפתור את זה כשזה קטן.

אוניברסיטון

משתמש פעיל
תקין, שלי קטנה יותר.
ועם המון מחשבות כאלו ואחרות.
רואה בזה עומק וסקרנות.
משתדלת להיות כתובת לכל שאלה ולענות כמיטב יכולתי.
וגם לפעמים להסביר ברמה שלה: פליימוביל ילד אמר לפליימוביל אמא...
לפליימוביל אין יכולת להבין מה פרוש ילד שמשחק בו.
כך אנחנו לא יכולים להבין...

צלצולית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
עבר ליבסוף. היום אני יודעת שזה כנראה היה ככה, אז לא ידעתי אבל היתה לי תקופה של ריק פנימי ששאלתי את עצמי מי אני ואף אחד בסביבה שלי לא ידע למה יש לי שאלות כאלה

אברהם בלוך

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מה מפריע לה? שעולה לה שאלות?
אם השאלות באמת עלו לה אז מה מפריע לה? שקשה לה השאלות? או שרק היא שואלת שאלות?

אברהם בלוך

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מפריע לה המחשבות והשאלות
אם כן אז צריך לענות לה על השאלות [אפשר גם לומר זה שאלה טובה ואני צריך לחשוב על זה לילה, או לחילופין אין לי תשובה,]
צריך לא להיבהל ולפחד מהשאלות,
לכאורה מדובר בילדה חכמה מהרגיל,
אפשר לתת לה ללמוד לבד או ביחד ספר על אמונה וכדו' אפשר לדוג' מכתב מאליהו,

לא פורט איזה סגנון מחשבות על הורים,

שיבת ציון

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
הכי בריא בעולם! כל אחד מגיע באיזה- שהוא זמן לשלב בו מה שהוא למד בגן לא מספיק לו, והוא מחפש תשובות לשאלות בסיסיות.
לענות ברוגע, לא להיבהל, גם אם אנחנו כבר קבלנו תשובות על כך בעבר, או להפך- מה שמאד צפוי- עוד לא שאלנו את השאלות הללו אף פעם.
אם זה שאלות מאד מאד בסיסיות, הגיוני שיש בתוכה כבר את התשובות, ומרב בהלה מהשאלות- לא היה לה את הרוגע ויישוב הדעת למצוא אותן מתוך מה שהיא יודעת. אז כדאי לשבת איתה ברוגע, להעלות את השאלות (עם סימן שאלה בסופן) ולענות תשובות, או לרשום אותן כדי לשאול רב בהזדמנות הקרובה.

כן אוהבת לא אוהבת..
בסגנון הזה
שתשב עם עצמה ותחשוב: צדדים לכאן ולכאן ברוגע, למה כן, למה לא. תלמד ותבין שבכל מקרה היא חייבת לכבד את ההורים. תעשה לעצמה רשימה של כל מה שההורים שלה עשו בשבילה וזה שהם אוהבים אותה וכו'. נראה לי שבסוף היא תגלה שהיא אוהבת... אבל שלא תפחד.

הכלל: "אין כאלוקינו מי כאלוקינו", קודם יודעים שיש תשובה ברורה, גם אם אנחנו עוד לא הבנו אותה, קודם כל: "אין כאלוקינו", אחר כך אפשר לשאול, מתוך ידיעה ברורה ועמוקה שלא משנה אם נמצא חלק מהתשובות או לא, הן קיימות וברורות, ורק אז אפשר לשאול כל שאלה בלי לפחד ועם דעת תורה. לכל השאלות- יש תשובות! עכשיו אפשר להתחיל לשאול ולחפש.

צלצולית

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אם כן אז צריך לענות לה על השאלות [אפשר גם לומר זה שאלה טובה ואני צריך לחשוב על זה לילה, או לחילופין אין לי תשובה,]
צריך לא להיבהל ולפחד מהשאלות,
לכאורה מדובר בילדה חכמה מהרגיל,
אפשר לתת לה ללמוד לבד או ביחד ספר על אמונה וכדו' אפשר לדוג' מכתב מאליהו,

לא פורט איזה סגנון מחשבות על הורים,
עדיף ללמוד ביחד כדי לתת לה הרגשה של תמיכה ולא שהיא מתמודדת לבד עם השאלות האלה

אברהם בלוך

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
כן אוהבת לא אוהבת..
בסגנון הזה
קודם כל יפה מאוד שהיא מרגישה פתוחה לדבר אתכם על זה,
הייתי ממליץ להתייעץ עם אדם יותר מקצועי ממני,
אני שמעתי רק כמה קורסים,

מה שכן חשוב זה לא למרוח אותה, לתת חום ואהבה, לתת לה לבטא את עצמה בדברים שהיא טובה בהם,
הרבה הצלחה

שירושבח

משתמש פעיל
קודם כל יפה מאוד שהיא מרגישה פתוחה לדבר אתכם על זה,
הייתי ממליץ להתייעץ עם אדם יותר מקצועי ממני,
אני שמעתי רק כמה קורסים,

מה שכן חשוב זה לא למרוח אותה, לתת חום ואהבה, לתת לה לבטא את עצמה בדברים שהיא טובה בהם,
הרבה הצלחה
המון המון חום ואהבה
מאד פתוחה איתנו
המון דיבורים ויציאות צ'ופרים וכו'
אומרת שעוזר לה ב"ה
אני רוצה לדעת שזה תקין

צבי2

משתמש פעיל
בכל דבר שמדאיג את ההורים- תמיד כדאי להתייעץ עם מומחה אמיתי..., לא תמיד הורה יודע אפי' להסביר מה הבעיה ממש אבל בניואנסים הדקים שהתת מודע קולט הילד משדר מצוקה.
בהצלחה

שוקולד עילית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בתור ילדה אני גם הייתי כזאת (ועדיין)
קודם כל תגידי לה שלכל שאלה או הרהור שיש לה שתשאל את אבא ואמא ואם יש לה מה לספר ולהתיעץ ההורים תמיד פה לשמוע,אנחנו לא נבהלים משום דבר ואל תשארי עם כלום בפנים
ואז הילדה יודעת שיש לה על מי לסמוך ,
שהיא ילדה הגיונית ונורמלית ושלהכל יש תשובות
ובאמת שתעזרו לה ותפתרו את שאלותיה
זה לדעתי האלף בית בסמכות הורית
וזה ממש עזר לי בתור ילדה חושבת ושואלת

שולי איטח

משתמש מקצוען
רק אומרת בזהירות (נסיון אישי שלי עם אחד הילדים)
אם זה מאוד מפריע לה ומעסיק אותה הרבה
והמחשבות מפריעות לה לתפקוד תקין, כלומר תופסות לה את הראש ובגלל זה קשה לה להתרכז בדברים אחרים
לא רק פעם ב אלא די הרבה זמן
(כמו שיש לנו לפעמים שמעסיק אותנו משהוא חשוב ולחוץ ואז כל השאר נדחה ולא מסוגלים לעבוד ולהתרכז)

תבדקו את נושא הכפיתיות
כי זה תקין שיש מחשבות וכו וכל מה שרשמו חשוב
אבל לפעמים ההתעסקות והשאלות נובעים ממה שנקרא אובססיה ויש לזה פתרונות טיפוליים או תרופתיים

הרבה הצלחה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  83  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה