דרוש מידע ייעוץ מס, כדאי ללמוד?

דבורי כץ

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אני לקראת מבחן מועצה במיסים א'.
רציתי לשאול לגבי האיבחון - בלתי אפשרי לשרוד את המבחן ללא הארכת זמן?
ובהתחשב בעובדה שהזמן שיש לי ללמוד אינו רב כ"כ.

ובהזדמנות זו - מישהי שילבה את הלימודים עם עבודה בתחום? כמה ימי חופשה צריך לקחת לפני המבחן הגדול?

אשמח לתשובה...

ב. ש.

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אולי זה כבר לא מאד רלוונטי..
אבל אם בכל זאת מישי מתענינית..
ההבדל בין ראיית חשבון ליעוץ מס הוא מהותי
הלימודים בראיית חשבון קשים הרבה יותר.
המבחן לדעתי צריך להיות בין הרצון להיות בעתיד עצמאית או לא,

מי שלא מתאים לה להיות עצמאית ורואה את עצמה שכירה עד 120 - לא שווה ללמוד ראיית חשבון.
ההשקעה המטורפת כמעט תמיד לא מצדיקה את עצמה.
יעוץ מס עדיף על הנה"ח - ברור. למרות שגם פה אם את מנה"ח מוצלחת את יכולה לקבל יותר מיועצת מס אחרת - אבל אם את מנה"ח מוצלחת מן הסתם תהיי גם יועצת מס מוצלחת...

מי שרואה את עצמה עצמאית בעתיד - שווה להשקיע בראיית חשבון,
כי בסופו של דבר, יועץ מס לא יכול לחתום על דוחות והוא צריך לעבוד בשיתוף פעולה עם רו"ח.

חשבות שכר - זה תחום מעט שונה וסגנון עבודה אחר מהנה"ח.
מי שנכנסת לתוכו טוב - יכולה להצליח מאד!!!

לגבי השכר - במרכז מקבלים יותר.
אבל יותר קשה להשיג שם עבודה פחות מ8 ש' - באזור ירושלים אפשר להשיג הנה"ח גם 6.5 ש' ביום ממש בקלות.

טל ומטר

משתמש פעיל
אולי זה כבר לא מאד רלוונטי..
אבל אם בכל זאת מישי מתענינית..
ההבדל בין ראיית חשבון ליעוץ מס הוא מהותי
הלימודים בראיית חשבון קשים הרבה יותר.
המבחן לדעתי צריך להיות בין הרצון להיות בעתיד עצמאית או לא,

מי שלא מתאים לה להיות עצמאית ורואה את עצמה שכירה עד 120 - לא שווה ללמוד ראיית חשבון.
ההשקעה המטורפת כמעט תמיד לא מצדיקה את עצמה.
יעוץ מס עדיף על הנה"ח - ברור. למרות שגם פה אם את מנה"ח מוצלחת את יכולה לקבל יותר מיועצת מס אחרת - אבל אם את מנה"ח מוצלחת מן הסתם תהיי גם יועצת מס מוצלחת...

מי שרואה את עצמה עצמאית בעתיד - שווה להשקיע בראיית חשבון,
כי בסופו של דבר, יועץ מס לא יכול לחתום על דוחות והוא צריך לעבוד בשיתוף פעולה עם רו"ח.

חשבות שכר - זה תחום מעט שונה וסגנון עבודה אחר מהנה"ח.
מי שנכנסת לתוכו טוב - יכולה להצליח מאד!!!

לגבי השכר - במרכז מקבלים יותר.
אבל יותר קשה להשיג שם עבודה פחות מ8 ש' - באזור ירושלים אפשר להשיג הנה"ח גם 6.5 ש' ביום ממש בקלות.
רלוונטי מאד!
ממש עזר לי וסידר את הענינים...

מירי צי

משתמש רשום
טוב,,,
קראתי ורפרפתי...
אני אישית למדתי הנה"ח וחשבות שכר ומרגישה מבוזבזבת מאד
(שכר מתגמל ברמות....למי שעושה כפולה )......
למי ששוקלת מה לילמוד...
ראיית חשבון-קשה, מפרך אבל יש לך דיפולה ביד! וזה שווה....המון ממה שאני רואה גם בפירמות רו"ח וגם בחברות גדולות שמעסיקות רו"ח פנימי מתוך ידיעה שזה מראה רצינות בחברה...
הנה"ח וחשבות שכר-הרבה יותר קל, צריך להכנס לנסיון אפילו בגרושים ולנסות להתקדם ולגעת כמה שיותר במשרדי רו"י/יעוץ מס..
יעוץ מס-הן בסוף עובדות אצל יועץ מס ועוסקות בעצמאים ודוחות שנתיים...והמשכורות במשרדים בכלל לא משהו....בחברה גדולה אין מה לעשות עם יועץ מס....לדעתי חבל על הזמן...

ואחרי הכל....
אני מחפשת לימודי רו"ח לנשים נשואות ...
יש למשהי מידע, איפה?

מירי צי

משתמש רשום
טוב,,,
קראתי ורפרפתי...
אני אישית למדתי הנה"ח וחשבות שכר ומרגישה מבוזבזבת מאד
(שכר מתגמל ברמות....למי שעושה כפולה )......
למי ששוקלת מה לילמוד...
ראיית חשבון-קשה, מפרך אבל יש לך דיפולה ביד! וזה שווה....המון ממה שאני רואה גם בפירמות רו"ח וגם בחברות גדולות שמעסיקות רו"ח פנימי מתוך ידיעה שזה מראה רצינות בחברה...
הנה"ח וחשבות שכר-הרבה יותר קל, צריך להכנס לנסיון אפילו בגרושים ולנסות להתקדם ולגעת כמה שיותר במשרדי רו"י/יעוץ מס..
יעוץ מס-הן בסוף עובדות אצל יועץ מס ועוסקות בעצמאים ודוחות שנתיים...והמשכורות במשרדים בכלל לא משהו....בחברה גדולה אין מה לעשות עם יועץ מס....לדעתי חבל על הזמן...

ואחרי הכל....
אני מחפשת לימודי רו"ח לנשים נשואות ...
יש למשהי מידע, איפה?
מבוזבזת מהקטע שיכולתי להשקיע הרבה יותר וחבל על כל יום שעובר לי ואני בלי תואר..

mina

משתמש מקצוען
מבוזבזת מהקטע שיכולתי להשקיע הרבה יותר וחבל על כל יום שעובר לי ואני בלי תואר..
צריך לקחת בחשבון, שראיית חשבון זה ברב המקרים עבודות של משרה מלאה, לעומת הנה"ח וחשבות שכר שיש הרבה יותר אופציות למשרה חלקית.
כלומר לאישה שרוצה לנהל בית ולגדל ילדים לעיתים הנה"ח מספקת אותה מבחינת העובדה והעול. לא כולן יכולות גם וגם.

אני אחרי בירורים שערכתי. לימודי ייעוץ מס מבלי לתכנן להיות עצמאית - אין לזה ערך כל כך משמעותי.
בהרבה מהמקרים אין הבדל בין השכר כשכירה של יועצת מס לעומת מנהלת חשבונות או חשבת שכר.
כל מי ששאלתי בזמנו אמר לי יעוץ מס שווה למי שמתכנן להיות עצמאי..
או כמובן אם הוא מצליח למצוא עבודה בחברה גדולה ומתגמלת. שאת זה אי אפשר לדעת קודם.

מירי צי

משתמש רשום
צריך לקחת בחשבון, שראיית חשבון זה ברב המקרים עבודות של משרה מלאה, לעומת הנה"ח וחשבות שכר שיש הרבה יותר אופציות למשרה חלקית.
כלומר לאישה שרוצה לנהל בית ולגדל ילדים לעיתים הנה"ח מספקת אותה מבחינת העובדה והעול. לא כולן יכולות גם וגם.

אני אחרי בירורים שערכתי. לימודי ייעוץ מס מבלי לתכנן להיות עצמאית - אין לזה ערך כל כך משמעותי.
בהרבה מהמקרים אין הבדל בין השכר כשכירה של יועצת מס לעומת מנהלת חשבונות או חשבת שכר.
כל מי ששאלתי בזמנו אמר לי יעוץ מס שווה למי שמתכנן להיות עצמאי..
או כמובן אם הוא מצליח למצוא עבודה בחברה גדולה ומתגמלת. שאת זה אי אפשר לדעת קודם.
אז אני קצת אתקן אחרי 5 שנים בפירמת רו"ח...
מנהלת חשבונות במשרד רו,ח תפקידה מוגדר.-הנה"ח כפולה או חד צידית ומשכורות.הכנת תיקים לרו"ח שיושבת בצוות.
יועצת מס-הנה"ח חד לבצידית בלבד וסגירת דוחות שנתיים והצהרות הון...
הן מקבלות אותו דבר במשרד.
אבל בשלב מסוים את יוצאת לשוק הגדול...
ההבדל הוא תהומי....
חברה חוטפת מנהלות חשבונות שמקצועיות בהתאמות...שמכירות התנהלות במע"מ ומס הכנסה, שיש להן אפילו רקע במשכורות...
ויועצות מס לא רלוונטיות בקושי רק למשרד..ונשארות באותה משכורת.....

חני כהן :)

משתמש מקצוען
אצלינו הראשונות שנחטפו הן דווקא אלו שלמדו יעוץ מס...

ברור שמעסיק יעדיף מישהי שלמדה יותר. אחרי הכל הלימודים של יעוץ מס קשים בהרבה מהנהלת חשבונות/ חשבות שכר..
אני דווקא מאד בעד לימודי יעוץ מס - למי שמעוניינת להיות עצמאית זה יכול להיות ממש שווה. אפשר לעבוד כמשרה חלקית ולעשות דוחות/ הצהרות הון כעצמאית ולהרוויח ממש יפה
אבל שוב, זה תלוי בהרבה דברים. איפה עובדים וכו'.
אני עובדת במשרד ר"ח, והרו"ח שאיתי בחדר לא מקבלת מי יודע מה.. השכר לא משתווה להשקעה. הן בעבודה והן בלימודים.
שוב, אם אנחנו מדברים על עצמאים - אפשר להרוויח יפה מאד גם בראיית חשבון וגם ביעוץ מס.

אבל שמדובר בשכירים, המשכורות לא בדיוק מתגמלות... (לא מדברת על חברות רציניות שמשלמות טוב גם למנה"ח רגילה..)

זהבהלה

כל מה ששווה באליאקספרס !!!
מנוי פרימיום
למדתי יעוץ מס לא סיימתי את המבחנים ואני היום מנהלת חשבונות בחברה , יש לי פחות מ10 שנות ניסיון והמשכורת שלי ב"ה היא עם 5 ספרות, ויש לי עוד כמה חברות כמוני אנחנו מרויחות יותר מהחברות שלנו היועצות מס שיושבות במשרדי רו"ח..
בכל חברה שהייתי בה בראיון לא ענין אף אחד אם אני יועצת מס.. ענין רק הניסיון השליטה בתוכנות והיכולת לתת מענה לכל נושא הכספים וההנה"ח בחברה.

חני כהן :)

משתמש מקצוען
אם מדברים על שכירים בחברה - אין חשיבות למנה"ח/ יועץ מס - חברה לא זקוקה ליועצי מס, אז ככה שמי שמתכוונת לעבוד

בחברה לא כדאי לה להשקיע ביעוץ מס. המשכורות של מנה"ח יפות מאד, ואין צורך ביעוץ מס.

אם אנחנו מדברים על שכירים במשרדי רו"ח, אין כל כך חשיבות ליועץ מס, רו"ח מנה"ח. המשכורת לא גבוהה מדי...

אם מדברים על עצמאים - יש חשיבות רבה ליועץ מס/רו"ח/ מנה"ח/חשב שכר. (פחות מכירה מנהלי חשבונות שפתחו עסק

מה שמאד נפוץ ביעוץ מס/ ראיית חשבון)

אז ככה שזה מאד תלוי, במה כל אחת מתכוונת לעסוק.

כמו הרוח

משתמש מקצוען
לא שטויות,
לא דיברתי על דוחות לעצמאים - באמת כוונתי היתה לחברות ועמותות מעל למחזור מסוים - החתימה עליהם היא השווה ביותר!
אני אסביר לך למה דיברת שטויות
בד"כ רו"ח עצמאית לא עושה חברות, כי אין סיבה בעולם שחברה תבוא דווקא אליה
כך שיוע"מ כעצמאית יכולה להרוויח יפה מאוד
מכירה הרבה כאלו

ב. ש.

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
דבר ראשון - תודה על המחמאה...
דבר שני - לפי מה את קובעת מה בד"כ?
אני בשטח - ורואה את הדברים כמו שכתבתי...
מתעסקת המון מול חברות ועמותות שונות - ורואה את השטח שלידי,
ושומעת גם מקולגות

כמו הרוח

משתמש מקצוען
ט
דבר ראשון - תודה על המחמאה...
דבר שני - לפי מה את קובעת מה בד"כ?
אני בשטח - ורואה את הדברים כמו שכתבתי...
מתעסקת המון מול חברות ועמותות שונות - ורואה את השטח שלידי,
ושומעת גם מקולגות
טוב אני לא בשטח
ולא מתעסקת בתחום
אם את אומרת
כנראה את יודעת.

מקווה שרלוונטי להגיב באשכול ישן.
אני בעלת תואר ראשון בהוראת מתמטיקה
מתלבטת האם ללמוד יעוץ מס/ראיית חשבון
במטרה לעבוד כעצמאית מול עסקים
אשמח לידע מעוסקות בתחום כעצמאיות
1. האם הפער בהכנסה כעצמאית בין יועצת מס לרואת חשבון משמעותי.
והאם מוכרח שיהיה פער בהתחשב שעושים את אותה עבודה בעבור הלקוחות
2. אשמח לשמוע מהו השכר הממוצע/השכר שלכן לשעה כעצמאית כיועצת מס או רואת חשבון
ז"א כמה גובה העלות ללקוח וכמה שעות עובדים על כל תיק בחודש/שנה
3. האם יש כאלו שהתחילו לעבוד כעצמאיות כבר בתחילת ה"קריירה"
4האם יש ביקוש בשוק העבודה הזה כעצמאית? והאם כאישה חרדית יש קושי גדול יותר ליצור קהל לקוחות?
(בהתחשב בסטיגמה שבנים טובים יותר בתחום זו, והאם אתם עובדות מול עסקים של נשים דווקא?)

מבחינת הבנה מתמטית יש לי הבנה טובה מאוד ב"ה אך אני אמא לשתי בנות קטנות ולא פנויה ללמידה מאוד אינטנסיבית האם כדאי להשקיע בלימודי ראיית חשבון (מקוצרים לבעלי תואר אקדמי)

*האם ידוע לכן על מלגות ללימודים רלוונטיות? לייעוץ מס/ראיית חשבון

ובכלל אשמח לשמוע על אופי העבודה, מהבית/משרד
כיצד משלבים אותו עם טיפול בילדים בזמן חגים וחופשות.
עד עכשיו אני עבדתי/עובדת בהוראה
אז העבודה התאימה מבחינת השעות
אך לא מבחינת השחיקה..

מ. י.

משתמש מקצוען
מקווה שרלוונטי להגיב באשכול ישן.
אני בעלת תואר ראשון בהוראת מתמטיקה
מתלבטת האם ללמוד יעוץ מס/ראיית חשבון
במטרה לעבוד כעצמאית מול עסקים
אשמח לידע מעוסקות בתחום כעצמאיות
1. האם הפער בהכנסה כעצמאית בין יועצת מס לרואת חשבון משמעותי.
והאם מוכרח שיהיה פער בהתחשב שעושים את אותה עבודה בעבור הלקוחות
2. אשמח לשמוע מהו השכר הממוצע/השכר שלכן לשעה כעצמאית כיועצת מס או רואת חשבון
ז"א כמה גובה העלות ללקוח וכמה שעות עובדים על כל תיק בחודש/שנה
3. האם יש כאלו שהתחילו לעבוד כעצמאיות כבר בתחילת ה"קריירה"
4האם יש ביקוש בשוק העבודה הזה כעצמאית? והאם כאישה חרדית יש קושי גדול יותר ליצור קהל לקוחות?
(בהתחשב בסטיגמה שבנים טובים יותר בתחום זו, והאם אתם עובדות מול עסקים של נשים דווקא?)

מבחינת הבנה מתמטית יש לי הבנה טובה מאוד ב"ה אך אני אמא לשתי בנות קטנות ולא פנויה ללמידה מאוד אינטנסיבית האם כדאי להשקיע בלימודי ראיית חשבון (מקוצרים לבעלי תואר אקדמי)

*האם ידוע לכן על מלגות ללימודים רלוונטיות? לייעוץ מס/ראיית חשבון

ובכלל אשמח לשמוע על אופי העבודה, מהבית/משרד
כיצד משלבים אותו עם טיפול בילדים בזמן חגים וחופשות.
עד עכשיו אני עבדתי/עובדת בהוראה
אז העבודה התאימה מבחינת השעות
אך לא מבחינת השחיקה..
רק לגבי שילוב לימודים ובית:
אם הקטנים שלך עדיין קטנים ויש לך ערבים רגועים ושקטים אין שום בעיה לשבת וללמוד 3 פעמים בשבוע בערב, אפילו מומלץ לנצל את הערבים האלו ללמוד במקום פטפוט בטלפון עם חברות.
(כך אני עשיתי בעבר)

MichalGR

משתמש רשום
למדתי יעוץ מס- המבחנים בהחלט קשים ומאתגרים- בזמני טענו שלמועצת יועצי המס יש עניין שלא יעברו כ"כ הרבה את המבחנים כי השוק מלא ביועצות מס, ולכן מקשים את המבחנים יותר.
בכל אופן מי שמשקיעה יכולה לעבור בס"ד וכן אם תתעקשי תמצאי עבודה ביעוץ מס. (ולא רק הנה"ח)
בהצלחה!!
השוק מלא ביועצות מס?
מנסיוני בחיפוש עבודה, לא עובר שבוע של יועצת מס- כמובן טובה ועם נסיון- בשוק העבודה,
אם אפשר לומר משהו על העבודה בשוק הזה זה שאפשר למצוא עבודות בקלות

MichalGR

משתמש רשום
אני לקראת מבחן מועצה במיסים א'.
רציתי לשאול לגבי האיבחון - בלתי אפשרי לשרוד את המבחן ללא הארכת זמן?
ובהתחשב בעובדה שהזמן שיש לי ללמוד אינו רב כ"כ.

ובהזדמנות זו - מישהי שילבה את הלימודים עם עבודה בתחום? כמה ימי חופשה צריך לקחת לפני המבחן הגדול?

אשמח לתשובה...
אפשרי בהחלט בלי הארכת זמן,
זה תלוי בכמה זמן את עושה מבחנים בדרך כלל וכמה את בטוחה בעצמך
השיטה היא לחשוב טו תוך כדי הכתיבה ולא לבנות על - אני אעבור אחר כך, גם כי לעבור אחר כך לוקח המון זמן, וגם כי כך קל יותק לא לפספס דברים. מנסיון, ברגע שכתבת תשובה קשה לחשוב למה היא לא נכונה...
כמובן, מבחן מועצה- צריך לעבור פעם אחת לראות שהכל בסדר, אבל אם את כותבת מהר ויחסית לקבוצה שלך את מגישה מבחנים במיסים מהר- אין מה להלחץ בקשר להארכת זמן

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה