שהות [פתח בש']
[אתר מילוג]
על אילו כללים הנקדן הזה מתבסס, ועל אילו כללים מילוג?
הקלטתי בקמץ, וכשראיתי שמילוג מנקד צירי - חשבתי שאאלץ לתקן.שְהות בנטייה
אך גם בלי נטייה הצורה העיקרית היא בשווא, ואפשר גם בקמץ. (כך לפי אבן שושן ורב-מלים)
כך שאם הקלטת בצֵירֶה, שנשמע כמו שווא נע (ולא כמו שֵייהות) - זה בסדר
ומיהו אותו מומחה?שאלתי עתה את המומחה שלי: אם בנטיה (שְהותי שְהותו) הש' הופך לשווא, סימן שזה קמץ. פתח לא הופך לשווא (מַהותו).
גם במילון ספיר - שָהות
צירה - מה פתאום?
תודה על הכבוד, אני מאד אוהב כבוד. (חידה: איפה במשנה יש משפט שהמילה 'מאד' מופיעה לפני הפועל?)
מאד מאד הווי שפל רוח?תודה על הכבוד, אני מאד אוהב כבוד. (חידה: איפה במשנה יש משפט שהמילה 'מאד' מופיעה לפני הפועל?)
שאלה יותר קשה -אבל זכור לי כילד שתמיד כולם אמרו רק "שְהות" בשוא, צ"ע למה.
זו תוכחה על מה שכתבתי על הכבוד, או תשובה לחידה? בכל מקרה תשובה נכונה (ולמען דעת הביא את המקור).מאד מאד הווי שפל רוח?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: