דרוש מידע יורד מבול מהמפסק של הבוילר!

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
אייך נתת לבן שלך להדליק את זה שוב??????????

סליחה על התגובה אבל אתם לא...
אם יש מים שיוצאים ממפסק
אז מורידים את השלטר של הבית עד שמבינים מאיפה זה מגיעעע!!!!!!!!!!!!!!!!!
מים וחשמל????

לא בטוח שזה מסוכן אבל על הצד הכי קטן שמישו יטול את הידים שלו במי חשמל...
הזהרתי את כולם לא לגעת בזה.
אח"כ הלכתי להתפלל והוא החליט שאין מה להפסיד מלנסות. (גיל הטיפש עשרה, מכירים?)
ב"ה הוא שרד את המקלחת.

שואל לעניין

משתמש מקצוען
בכל בית יש צינור שבתוכו חוטי חשמל שיוצא מלוח החשמל, למפסק, משם לגג (אחרת איך יהיה לדוד חשמל?)
את הסוף של הצינור בגג מכופפים על מנת שלא יכנס גשם.
יכול להיות שזה זז מסיבה כל שהיא, ונפתח, ועכשיו יש צינור ישיר מהגג למפסק (ויתכן שגם ללוח חשמל)
וכל הגשם שיורד "מתגלש" ישירות לבית
מציע לעלות לגג ולבדוק

נערך לאחרונה ב:

חבובצ'יק

משתמש פעיל
בקיצור, על פי רוב התגובות פה נראה שצריך פשוט לעלות לגג ולאטום או לכופף את ראש הצינור שמוביל חשמל מהדוד לכפתור של הבוילער.
וכמובן להביא חשמלאי שיבדוק מדוע לא נפל הפקק (פיוז) בלוח חשמל.
כל מגע של חשמל ומים אמור להפיל פקק בלוח חשמל, אם זה לא נופל אז ה"י...

יוסיK

משתמש מקצוען
מכיר את התופעה, מניסיון, אצל קרוב משפחה
כמו שכתבו חיבור החשמל לדוד יוצא מלוח החשמל, עובר במפסק שבבית ועולה לגג לדוד שמש.
חוטי החשמל עוברים בצינור פלסטיק כשקצה אחד שלם מחובר לתחתית הדוד וקצה שני למפסק שבקיר.
במידה ועומדים מים על הגג וקצה הצינור טובל בהם המים יזלגו למטה ויצאו מקצה הצינור התחתון כלומר בקופסת המפסק.
היות ואין חישוף של החוטים מתחילת הצינור עד היכן שהם מתחברים למפסק והיות ותחתית הקופסה היא מתחת לחיבור למפסק יתכן בהחלט שלא היה מגע מים עם החוטים עצמם ולכן לא קפץ החשמל, לא חייבת להיות תקלה במערכת החשמל כדי שהיא לא תקפוץ בסיטואציה כזו [מידי פעם כדאי לעשות בדיקה תקופתית לפחת ע"י לחיצה על הכפתור שמקפיץ אותו ולבדוק שהוא עדיין פועל]
הפתרון הוא פשוט מאוד, להרים את קצה הצינור ולקשור אותו עם שארית חוט חשמל לרגלים של הדוד כך שהוא יהיה מוגבה מהרצפה ומקורה ע"י הדוד.
ואם כבר עולים לגג לשים עין שאין איזה דוד נוזל או סתימות בניקוזים - אופציה למצוות השבת אבדה בקלות.
הרבה הצלחה

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
בכל בית יש צינור שבתוכו חוטי חשמל שיוצא מלוח החשמל, למפסק, משם לגג (אחרת איך יהיה לדוד חשמל?)
את הסוף של הצינור בגג מכופפים על מנת שלא יכנס גשם.
יכול להיות שזה זז מסיבה כל שהיא, ונפתח, ועכשיו יש צינור ישיר מהגג למפסק (ויתכן שגם ללוח חשמל)
וכל הגשם שיורד "מתגלש" ישירות לבית
מציע לעלות לגג ולבדוק

בקיצור, על פי רוב התגובות פה נראה שצריך פשוט לעלות לגג ולאטום או לכופף את ראש הצינור שמוביל חשמל מהדוד לכפתור של הבוילער.

וכמובן להביא חשמלאי שיבדוק מדוע לא נפל הפקק (פיוז) בלוח חשמל.
כל מגע של חשמל ומים אמור להפיל פקק בלוח חשמל, אם זה לא נופל אז ה"י...

סביר להניח שלא היה מגע של מים וחשמל. יש לחוטים בידוד, ובמפסק המים זורמים מתחת לחלק החשוף של החוטים.

מכיר את התופעה, מניסיון, אצל קרוב משפחה
כמו שכתבו חיבור החשמל לדוד יוצא מלוח החשמל, עובר במפסק שבבית ועולה לגג לדוד שמש.
חוטי החשמל עוברים בצינור פלסטיק כשקצה אחד שלם מחובר לתחתית הדוד וקצה שני למפסק שבקיר.
במידה ועומדים מים על הגג וקצה הצינור טובל בהם המים יזלגו למטה ויצאו מקצה הצינור התחתון כלומר בקופסת המפסק.
היות ואין חישוף של החוטים מתחילת הצינור עד היכן שהם מתחברים למפסק והיות ותחתית הקופסה היא מתחת לחיבור למפסק יתכן בהחלט שלא היה מגע מים עם החוטים עצמם ולכן לא קפץ החשמל, לא חייבת להיות תקלה במערכת החשמל כדי שהיא לא תקפוץ בסיטואציה כזו [מידי פעם כדאי לעשות בדיקה תקופתית לפחת ע"י לחיצה על הכפתור שמקפיץ אותו ולבדוק שהוא עדיין פועל]
הפתרון הוא פשוט מאוד, להרים את קצה הצינור ולקשור אותו עם שארית חוט חשמל לרגלים של הדוד כך שהוא יהיה מוגבה מהרצפה ומקורה ע"י הדוד.
ואם כבר עולים לגג לשים עין שאין איזה דוד נוזל או סתימות בניקוזים - אופציה למצוות השבת אבדה בקלות.
הרבה הצלחה
תודה על כל התגובות.
אני לא מבינה בנושאים כאלה (וגם אין לי מושג איך מגיעים לגג) אבל אני אשלח את כל העצות והטיפים לבעלי בתקווה שהוא יצליח לתקן את זה.
רק שאלה: אם זה בגלל שמשהו זז מהמקום וזה לא טפטף כשהבן שלי הדליק את זה, יכול להיות שזה זז בחזרה למקום?

אנוכי

משתמש מקצוען
תודה על כל התגובות.
אני לא מבינה בנושאים כאלה (וגם אין לי מושג איך מגיעים לגג) אבל אני אשלח את כל העצות והטיפים לבעלי בתקווה שהוא יצליח לתקן את זה.
רק שאלה: אם זה בגלל שמשהו זז מהמקום וזה לא טפטף כשהבן שלי הדליק את זה, יכול להיות שזה זז בחזרה למקום?
יותר נראה שבגלל שהגשם פסק - לא היו מיים שנזלו בצינור.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
ב"ה הוא שרד את המקלחת.
זוכרת את הסיפור על הכלה שהתחשמלה במקלחת?

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען

כן, אני זוכרת.
לא התכוונתי לזלזל. טרחתי להעיר את כולם לפני שהתחלתי להתפלל כדי להזהיר אותם לא לגעת במפסק.
כשסיימתי את התפילה ראיתי שהבוילר היה דלוק והבן שלי הודיע לי שהכל בסדר וזה כבר לא מטפטף.
כמובן שהסברתי לו כמה זה היה מסוכן לנסות.

חילך לאורייתא

משתמש מקצוען

אין מה להשואת בין הסיפור הנ''ל
כי אצל הכלה ז''ל היה חיבור בין המים שהתחממו לחשמל ולכן היא התחשמלה
במקלחת פה זה משהו חיצוני שלא יכול לחשמל במהלך השימוש במקלחת לכל היותר זה יגרום לפיצוץ שזה גם לא דבר נעים או התחשמלות במקרה והיה חיבור של המים עם החוט שמוליך חשמל חיובי!!

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
גם לנו היה מקרה כזה לפני כמה שנים
ירד מבול מלוח החשמל
זה היה מלחיץ בהחלט
ואכן הסיבה היתה שנכנסו מים מהצינור בגג

אחד החכמים

משתמש מקצוען
גם אצלנו היה דבר כזה
וזה היה מהסיבה המפורטת לעיל
שהחוט חשמל עובר בתוך צינור רחב יותר של פלסטיק שהוא עמד על הגג
והיה רווח בין החוט חשמל לצינור עצמו
ודרך שם נכנסו מים
ולאחר שאטמנו את הפתח הזה הפסיקה הנזילה

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה