אהמממ. עכשיו תורי.
סלחו לי, בחלק מהתגובות יש בורות תהומית בכל הנוגע לתחום. וזה בסדר.
כמו שאני אין לי מושג באדריכלות למשל. אבל מבינה שיש דברים שאני לא יודעת, ולא חופרת לאדריכלית שמתכננת לי את הבית איזה חור ממלא לה כל שקל שאשלם לה.
אני לא "פאנית נחמדה", אבל אני עמוק עמוק בתחום הייצור.
ויש לי בקשה בשמי ובשם כ-ל היצרניות הרבות.
אל תכנסו לנו לארנק.
אין לכם מושג מה כוללת העבודה הקשה הזו.
אף אחת לא מלקקת שוקולד. שלא לדבר על דבש.
המליונים שאני גורפת מידי חודש, איזה חודש! מידי יום! לא שווים דקה אחת של עגמת נפש...
וכן על זו הדרך.
העבודה לא מסתכמת ברשת, במדידות ובחיוכים. לא ולא ולא. (או בשמפו. כמו שנכתב. מתביישת אפילו לכתוב את זה.)
גם לא במכונת הקפה שעובדת נון-סטופ לפי דרישה.
גם לא בכסף שהושקע באבזור הסלון. לא. זה לא מה שידפוק לי את המשכורת או לא ידפוק לי אותה.
ואיך לא, זה גם לא מה שירסק ללקוחות שלי את משענתן הכלכלית.
העבודה לא מסתכמת אפילו לא בתהליך בחירת שיער, תהליך מתיש כשלעצמו עם הרבה 'נפילות בפח'.
העבודה לא לגמרי מסתכמת במליונים שאני משכיבה על השולחן עבור שיער. ואף ייצרנית לא אמורה לדווח ללקוחותיה מה העלות של שיער כיום. כמו שלא תשאלו את בעל חנות הרהיטים כמה הוא משלם על ספה שנמכרת ללקוח האומלל ב12,500 ש"ח. ומי שרוכשת שמלה לא תשב למוכרת על הקודקוד שתספר לה מה עולה בשמלה הזו 399 ש"ח ומדוע לא יכלו לייצר אותה מענפי עץ הזית, היה מוזיל עלויות. וזה שמפוזרים עליה כמה פייטים נוצצים לא אמור לייקר אותה כ"כ. להמשיך?
העבודה לא מסתכמת ביומן עמוס.
לא מסתכמת גם בשמש שזורחת לפעמים.
והעבודה גם לא מסתכמת ולא תסתכם במחאות כאלו או אחרות. וצר לי לאכזב. חבל על האנרגיות.
המחירים הגבוהים לא נובעים מהאף. זה מורכב מכ"כ הרבה פרטים שלציבור אין מושג בהם.
אישית, הייתי מעדיפה לא להתקל בלקוחה שיש לה תרעומת כ"כ גדולה על ה'פאניות העושקות'. בשבילה יש פתרונות אחרים.
ואל תבחנו את תליון היהלומים שלי בעיניים כלות, כי הרי כל פאה יכולה להעניק לי מאה תליונים כאלו. זה בכלל מתנה שקיבלתי מדודה עשירה שחיה אי שם בעולם. או שבעצם רכשתי אותו תמורת כל הזהב שאגרתי מאז ה'בת מצווה'. אבל רגע, אני עשירה.
בקיצור, כל מי שמקנאה מוזמנת להכנס לתחום. בכבוד. אשמח מאד בהצלחתה!
מוכנה לגלות לה כמה סודות מקצוע בכדי לרכך לה את ההתרסקות אל התחום... וגם אל חשבון הבנק הנפוח... צריך כלים להתמודד עם זה
נ.ב.1. מקובל לכתוב שאני לא מתבכיינת. אז יותר מזה. אני מאוהבת בעבודה הקשה הזו. ומספיק לי הפרצופים הקורנים מאושר של הלקוחות שלי אחרי הקריעה והשחיקה שמעניקה לי כל שערה ושערה כמעט מרגע היוולדה.
נ.ב.2. אוסם לא קשור אלינו?
איזה במבה נכרסם?
תגידו יש חיקויים? אההההה אז פה הסוד.
להגיע לשיער ליגה - לוקח זמן, והרבה נסיון, הרבה דם, והמון נשיאת חן.
לא קונים את כל זה ביום אחד. לוקח בערך יומיים
וחיקוי של צעיף ברברי מן הסתם יוציא צ'פים די מהר.
ואני בטוחה שדרכתי על פצע מדמם. אבל אלו החיים. לכל אחד מדמם במקום אחר.
נ.ב.3
בכוונה לא ציינתי מחירים. כי 'סטנדרט' זה מושג משתנה. ולא באתי לכאן כדי להכתיב סטנדרט.
ואין לי מספיק נסיון בהינדוס מוחות.
חוצמזה, הציבור כאן די בטוח ש8000 ש''ח זה בסדר גמור.
לי לא נותר אלא לאחל הצלחה לכולן. אוהבת! ורוצה שתהיינה מרוצות מעצמכן, מעמוד השדרה שלכן ומהעקרונות שלכן, בלי לעשות חשבונות לכל העולם ואשתו הפאנית.