מאפים טרייפל - עוגה, ג'לי, פרות, קצפת והמוון טעם בפה.....

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
טו בשבט כבר כמעט לא כאן... אבל טרייפל טעים הוא דבר כייפי בכל הזדמנות
לפני שנים לא רבות... הטרייפל היה מככב אצלי המוון... כמה אהבתי לעשות טרייפלים- של פרות ושל שוקולד ושל עוד...
אבל הגיעו עוגות מספרים ואלפחורס ועוד עוגות אחרות שתפסו את המקום ודחקו את הטרייפל לפינה.
הכלים עמדו מאובקים בארון, מוזנחים....
טו בשבט הגיע והעלה איתו זכרונות מתוקים וטעימים אהה וגם יפים.
ושוב עשיתי טרייפל. אמנם הוא לא יצא פוטוגני בכלל, כי קצת התבלבלתי איתו .
אבל פה אני אעלה לכם מתכון מדוייק ושלבים ברורים כדי שכולם יוכלו להנות.
הטרייפל טעים ברמות אחרות, השילוב של הטעמים כולם בכף אחת מרנין את הפה והלב.
אז אחרי שהתשתי עם הקדמות מעלה תמונות ובהמשך בע''ה גם הדרכה מפורטת.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_5706.JPG
    4.4 MB · צפיות: 473
  • IMG_5707.JPG
    4.3 MB · צפיות: 357

נחמש

משתמש רשום
ווואו.
חבל שלא העלית אתמול כששברתי את הראש מה להכין:)
בטח המתכון קל כמו כל המתכונים שלך אולי נכין לשבת..
יאללה מחכה למתכון!!
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
ווואו.
חבל שלא העלית אתמול כששברתי את הראש מה להכין:)
בטח המתכון קל כמו כל המתכונים שלך אולי נכין לשבת..
יאללה מחכה למתכון!!
בע''ה כבר מעלה... כשאמצא פה רגע ....
ו-- כן בפרוש קל מאד להכנה, מעט התקשקשות בהרכבה אבל קל ומתאים לכולם!
 

(אביגיל)

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
יש לך לזה מתכון מסודר?
כי אני עושה משכבות של עוגה משובחת
מעל יין אדום מתוק או מיץ מהשימורי אפרסק/קוקטייל פירות
שכבת פירות
קרם וניל
לפעמים מוס שוקולד או מוס פירות יער (תרכיז פריגת בטעם פירות יער עם ריצ')
ושוב עוגה, פירות וקרמים...
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
לטורט:
4 ביצים
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח

להפריד ביצים, להקציף ולהוסיף סוכר.
אחרי שמוקצף היטב להוסיף על מהירות נמוכה חלמונים וקמח.
לאפות בחום בינוני (175) בתבנית תנור - עד שמזהיב .

ועכשיו להרכבה-
ככל שהכלי גבוה יותר תוכלו להכין בו מספר רב יותר של שכבות, וככל שהשכבות דקות יותר מתקבל מראה מרהיב יותר.
להכנת טרייפל אין כללים ברורים וכמובן שגם קשה מאד להגדיר כמויות מכיוון שהכל תלוי בגודל הכלי, אך כדאי מאד להקפיד ששכבת הג'לי תבוא תמיד על שכבת קצפת, כי אם תשפכו את הג'לי על פרורי העוגה הוא יחלחל בצדדים ויפגום במראה היפה של השכבות.

דוגמא אפשרית של השכבות:
1. הכיני ג'לי על פי ההוראות הכניסי לתוכו חתיכות פירות מקופסאות שימורים (אננס, אפרסקים, משמשים) מחצית ממנו שפכי לקערת הטרייפל ואת המחצית השניה השאירי בקערה שבה הכנת אותו (לשימוש בהמשך) המתיני להתקשות הג'לי.

2. פרסי חצאי אפרסקים משומרים לפרוסות דקות וסדרי אותם בספירלה צמוד לדופן הקערה.

3. הקציפי קצפת צמחית או שמנת מתוקה ומרחי בזהירות שכבבה דקה ופזרי גם עליה קוביות פרי.

4. את העוגה לחתוך ולהצמיד היטב לדופן כדי שהשכבה תיהיה ניכרת.

5. ערבבי את הג'לי שנותר מהשכבה הראשונה עם הקצפת שנשארה מהשכבה השלישית ושפכי בזהירות על שכבת העוגה.

אם המקום בכלי הסתיים עברי לשלב הבא ואם לא חזרי שוב על חלק מהשכבות.

6. לסיום סדרי פרות במעגלים בצבעים שונים.

הצלחות רבות
השתדלתי לכתוב הכי ברור ששייך, מקווה שזה אכן כך.
מלא בריאות!!
בתאבון.
 

shevi123

מהמשתמשים המובילים!
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
וואוו
מדהים ומיוחד
דורש סבלנות וזמן.... אבל שווה!
תודה בלבוח :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  6  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה