טפיפות רגליים באישון לילה....

חדוי פלבני

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
איך גורמים לילד בן שנתיים ושמונה לישון כל הלילה במיטה שלו בלי להזדנב
באמצע הלילה לחדר שינה.
כמובן בלי שירגיש לא רצוי.

טיפים ועצות יתקבלו בשמחה!

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קופצת על האשכול -
איך גורמים לילדה בת 4 להבין שחתולים לא נכנסים למיטה שלה באמצע הלילה ובכלל לא נכנסים אלינו הביתה?

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מדליקים את האור ומראים שאין חתול.. (אצלי זה היה עם נחש.. ושמתי לב שהתופעה הזו קוראת תמיד אחרי שלומדים בגן על מכת ערוב)
מראים לה גם שהדלת נעולה וא"א להכנס..
וכמובן עד כמה שהיא מבינה להסביר לה שה' שומר עליה, ולומר יחד קריאת שמע.

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י צקצוק;1160957:
באמצע הלילה לחדר שינה.

להסביר לו שלכל אחד יש את המיטה שלו, וכל פעם שהוא מגיע פשוט להחזיר אותו למיטתו.

בהצלחה!!!!!

חביבה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י צקצוק;1160957:
באמצע הלילה לחדר שינה.

הפחדת אותי... חשבתי שהיקר אצלך גנב חלילה.
ספרה לי מישהיא שהדלת של חדר שינה סגורה. הילדים אפילו לא חושבים על אפשרות לנסות לפתוח אותה.

ענין של חינוך והרגל!

(לא אצלי לצערי)

א"ב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
D I G I T A L
פרסים :) (בטח גיליתי לך את אמריקה).
הלהבתי את הבן שלי בן ה-4.5 לאסוף מחזיקי מפתחות, וכל לילה שהוא לא מגיע לחדר של אבא ואמא הוא מקבל מחזיק מפתחות. זה די הולך, ולא מדי יקר (וגם אם בהתחלה היה להוט לקבל את המחזיק מפתחות מיד - לאחרונה הוא אפילו שוכח לבקש).
האמת שאיתו זה די הולך (יש נפילות, אודה ואתוודה), אבל עם הקטנה (2.5) אין סיכוי! :)
כיון שכך הרגלתי אותה כן - שכשהיא מגיעה - היא צריכה להביא איתה שמיכה שאפרוש לה על הרצפה ליד המיטה, ואם היא רוצה להיות אצלינו - אז לא במיטה, בהתחלה היא התנגדה, אבל את זה בלי מצפון דרשתי בתוקף. מאז זה הרבה יותר קל.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
הבת שלי כמעט בת שלש, במשך תקופה ארוכה כל לילה הלכה לישון רק בחדר שלנו, היינו מעבירים אותה אחרי שנרדמה, ואם היא התעוררה במשך הלילה כמובן שהיא מיד הגיעה...
עד שדברנו על זה והחלטנו שמשאירים אור קטן דלוק כל הלילה בשירותים, וככה אין חושך, ואין מה לפחד
ככה שיננו כמה פעמים, וזה עזר פלאים!:)

אולי עזרה גם העובדה שהבונבון בן שנה עבר לישון יחד איתה בחדר , וככה היא לא הרגישה בודדה מול כולם...:rolleyes:

sem

משתמש פעיל
נכתב ע"י yosher2005;1160963:
קופצת על האשכול -
איך גורמים לילדה בת 4 להבין שחתולים לא נכנסים למיטה שלה באמצע הלילה ובכלל לא נכנסים אלינו הביתה?

אני אמרתי לבן שלי שאנחנו לא פותחים להם את הדלת...

לקח לו קצת זמן להפנים אבל בסוף הוא קלט את זה.

מצד שני היתה לי אחות שכל לילה באו למיטה שלה תרנגולים, ברוזים ועוד שאר מרעין בישין..
וכלום לא עזר עבר אחרי תקופה כמו שבא

שוצי

משתמש פעיל
D I G I T A L
משהוא שקראתי בעיתון ופשוט ניסיתי - עבד!
אין טעם להסביר לילדים הקטנים בהגיון למה לא ייתכן שאריה לא מגיע לקומה חמישית
פשוט להכנס לחדר, להוציא את הילד, ובקול עם מטאטא לגרש את האריה.... :)
אחר כך לפתוח את הדלת ולהראות לילד שהאריה איננו, ואז גם להראות לו את הסורגים שיותר האריה לא יכול להכנס אלינו הביתה

ruchama135

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בתור ילדים / בוגרים אף פעם לא נכנסו לחדר שינה של ההורים שלי.
גם לא במשך היום. אף פעם.
כי כך הורגלנו.

לילד הספציפי הזה נתנו לך כמה עצות...
אבל לילדים הבאים בעז"ה - אם לך זה יהיה ברור והחלטי גם להם זה יהיה ברור.

בהצלחה.

sem

משתמש פעיל
נכתב ע"י ruchama135;1161038:
בתור ילדים / בוגרים אף פעם לא נכנסו לחדר שינה של ההורים שלי.
גם לא במשך היום. אף פעם.
כי כך הורגלנו.

לילד הספציפי הזה נתנו לך כמה עצות...
אבל לילדים הבאים בעז"ה - אם לך זה יהיה ברור והחלטי גם להם זה יהיה ברור.

בהצלחה.

זה לא תמיד עוזר

אצלי שלוש ילדים לא חשבו על הכיוון

עד שהגיע הרביעי...

וכשהוא מתעורר בלילה, דבר ראשון יוצא מהמיטה אחר כך אם חדר השינה סגור הוא מזדנב למיטה של אחד הילדים, או נרדם על הרצפה הקרה:cool:

דסיש

משתמש רשום
היה לי את זה תקופה עם הילד שלי.. אנחנו משאירים לו מנורת לילה מעומעמת וכשהיה מתעורר הייתי יושבת לידו ומסירה לו שאין כאן אף אחד הייתי מכסה אותו שוב.. שרה לו לפעמים שירים עד שהיה נרדם שוב..

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י yosher2005;1160963:
קופצת על האשכול -

מה הבעיה? תגידי לה שהאריה הענק והמפחיד נכנס הביתה וטרף את כל החתולים...:D:D:D

וכעת ברצינות-אני נותנת לילד שלי ספר תהילים קטן ש"ישמור" עליו בלילה. עבד אצלי פלאים!

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י RacheliArt;1161082:
וכעת ברצינות-אני נותנת לילד שלי ספר תהילים קטן ש"ישמור" עליו בלילה. עבד אצלי פלאים!

אצלינו זה עבד יפה עם קריאת שמע, ולנשק ת'מזוזה.

רותי המניק

צלמת סופר מקצוענית (;
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אצל הבת שלי גם היתה חתולה במיטה.... (שת'אמת לפי הצרחות בלילה כבר חשבתי שזה אמיתי)
חוץ מכל ההסברים וכו'
לקחנו דף וצירנו את החתולה בדיוק לפי התאור איך שהיא עמדה עם הרגליים...
אח"כ קישקשנו עליה חזק חזק בצבע שחור וקימטנו וזרקנו לפח!
זה עזר פלאים הרי החתולה כבר בפח!

ואגב לדעתי לא תמיד יועילו הסברים הדמיון בגיל הזה עולה על כל המציאות!
פשוט תזדהי איתה כמה שזה באמת לא נעים כו' ותעזרי לה לגרש אותה.

מיכל+

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י RacheliArt;1161082:
בלי מרכאות!!:)

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י מיכל+;1161132:
בלי מרכאות!!:)

המרכאות היו כי הקב"ה שומר עלינו ולא התהילים. ;)

נ פלוס

משתמש מקצוען
מצטרפת לשאלה!!
ילד בן 4 - בן יחיד בבית, לא יודע מה זה לישון במיטה שלו!
לכתחילה הוא הולך לישון בחדר שינה! - וגם הוא אחרי שהוא נרדם עברנו אותו לחדר שלו, תוך חצי שעה היה לנו שוב אורח!
זה לא קשור לפחדים (הוא לא אמר לנו שהוא מפחד ממשהו וכד') הוא סתם רוצה את החמימות של ההורים,
פעם החלטתי שאני הולכת עד הסוף! זה החזיק מעמד 3 חודשים! וזהו!!

-עוד משהו-
הילד הזה לא יודע מה זה להרדם לבד!! אני חייבת לשכב איתו עד שהוא נרדם! וגם ככה זה לוקח המון המון זמן, מחצי שעה עד שעה!!! מה עושים לזה? ניסיתי כבר עם סיפורים ושירים וגם בלי -(רק לסגור את העיינים ולישון.....) וכלום לא זז!!! קודם הוא צריך דחוף שתיה, ואז שירותים וחוזר חלילה..... לא עוזר סיפורים / שירים / ולא כלום!!
וזה לא משנה אם אני משקיבה אותו ב 6 7 8 או אפילו ב9 (הוא קם כל יום ב7:30 ולא יושן במשך היום)
מה יכול להיות הסיבה? יש לזה טיפול מיוחד?
תודה!

מלימירי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
גם לי היה ככה עם הבת שלי,(בת 3.5) התיעצתי עם אשת מקצוע והיא אמרה ל דבר נכון, שזה שאני שוכבת איתה במיטה עד שהיא נרדמת זה גורם לה לא להירדם כי היא יודעת שברגע שהיא תירדם אני יצא מהחדר וכיף לה שאני איתה והיא מושכת את זה כמה שיותר לכן צריך להכניס אותה למיטה לספר סיפור לקרוא קריאת שמע (שירותים ושתיה, הכל עושים קודם) ואז אני אומרת לה:" אמא לא מרשה לצאת אם תצאי מהמיטה אני יחזיר אותך" וזה באמת עובד. בהתחלה היא יצאה ואני החזרתי ושהיא ראתה שאני רצינית היא הפסיקה לצאת ופשוט נרדמה
וזה היה אחרי תקופה ארוכה מאד ששום דבר לא עזר

TK

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נ פלוס;1161189:
מצטרפת לשאלה!!
ילד בן 4 - בן יחיד בבית, לא יודע מה זה לישון במיטה שלו!
לכתחילה הוא הולך לישון בחדר שינה! - וגם הוא אחרי שהוא נרדם עברנו אותו לחדר שלו, תוך חצי שעה היה לנו שוב אורח!
זה לא קשור לפחדים (הוא לא אמר לנו שהוא מפחד ממשהו וכד') הוא סתם רוצה את החמימות של ההורים,
פעם החלטתי שאני הולכת עד הסוף! זה החזיק מעמד 3 חודשים! וזהו!!

-עוד משהו-
הילד הזה לא יודע מה זה להרדם לבד!! אני חייבת לשכב איתו עד שהוא נרדם! וגם ככה זה לוקח המון המון זמן, מחצי שעה עד שעה!!! מה עושים לזה? ניסיתי כבר עם סיפורים ושירים וגם בלי -(רק לסגור את העיינים ולישון.....) וכלום לא זז!!! קודם הוא צריך דחוף שתיה, ואז שירותים וחוזר חלילה..... לא עוזר סיפורים / שירים / ולא כלום!!
וזה לא משנה אם אני משקיבה אותו ב 6 7 8 או אפילו ב9 (הוא קם כל יום ב7:30 ולא יושן במשך היום)
מה יכול להיות הסיבה? יש לזה טיפול מיוחד?
תודה!
עברתי את זה עם הבן שלי
בהתחלה הוא ישן רק במיטה שלי
אח"כ הייתי יושבת לידו במיטה שלו עד שנרדם (ואם הוא היה מתעורר הייתי צריכה לשבת שם שוב עד שנרדם)
אחרי זה החלטנו ביחד שאמא יושבת בכניסה לחדר
ובגיל שש בחגיגיות רבה החלטנו שאמא כבר לא צריכה לשבת בכניסה לחדר ומאז יצאתי לחופשי:)
רק דבר אחד הפסדתי - בזמן הזה שישבתי לידו עד שנרדם הייתי מספיקה לגמור את כל המחויבויות שלי בתהילים והיום כבר אין לי כ"כ זמן:(
לגבי ה"חדירה" למיטה שלי -אני מרשה לו רק בבוקר

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  3  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה