מרכז שטרן להורות קלה
משתמש מקצוען
נכתב ע"י איש שמח;1970522:מנסיון אישי- התיאור נכון ומדוייק עד כאב....
אני רק מקווה שהנסיון האישי לא היה עם רבי מנדל...
נכתב ע"י איש שמח;1970522:מנסיון אישי- התיאור נכון ומדוייק עד כאב....
להיפך, הטעות אחת, שכתוב סביו במקום אביו, הא' הוחלפה בס'.נכתב ע"י עימוד ספרים;1945387:יש כאן שתי טעויות, גם המילה 'סביו', וגם שר' חיים היה אביו ולא סבו.
נכתב ע"י tkh;1973846:להיפך, הטעות אחת, שכתוב סביו במקום אביו, הא' הוחלפה בס'.
כמדומני שנהוג לנקד הָדִּי הָדִּיִּים, בקמץ קטן שנסגר בדגש.נכתב ע"י למען דעת;2030515:באותו עיתון: "הַהָדִי הַזֶּה"
נכתב ע"י מה הענינים;2030577:כמדומני שנהוג לנקד הָדִּי הָדִּיִּים, בקמץ קטן שנסגר בדגש.
הכוונה לשם היחוס מן הֹדּוּ. כגון: שבט הָדִּי, מנהגים הָדִּיִּים. הה"א בקמץ קטן השוה באיכותו לחולם (בהגייה 'ספרדית').נכתב ע"י נירוש;2030950:אפשר רק להבין מה פירוש המילים "הָדִּי הָדִּיִּים"? באיזה שפה זה?
אני מכיר "עדי עדיים" - לזה התכוונתם?
נכתב ע"י נירוש;2030950:אפשר רק להבין מה פירוש המילים "הָדִּי הָדִּיִּים"? באיזה שפה זה?
אני מכיר "עדי עדיים" - לזה התכוונתם?
כך מופיע במלון אבן שושן, לצד הצורה הוֹדִי, הוֹדִיִּים.נכתב ע"י למען דעת;2031096:הכוונה לאנשי הודו: 'הָדִּי' וברבים - 'הָדִּיִּים'
אם זה נכון או לא - לא באחריותי.
נכתב ע"י למען דעת;2031096:הכוונה לאנשי הודו: 'הָדִּי' וברבים - 'הָדִּיִּים'
אם זה נכון או לא - לא באחריותי.
נכתב ע"י מה הענינים;2031094:הכוונה לשם היחוס מן הֹדּוּ. כגון: שבט הָדִּי, מנהגים הָדִּיִּים. הה"א בקמץ קטן השוה באיכותו לחולם (בהגייה 'ספרדית').
לכן כתבתי פעם ופעמיים שמדובר בקמץ קטן (הנשמע כחולם). לא HADI אלא HODDI.נכתב ע"י נירוש;2031107:אדם הבא מהודו - נקרא הודי. פעם ראשונה שאני שומע שהוא נקרא "הדי"??
הבא מרוסיה נקרא "ראסי"?
מהונגריה - הנגרי?
אשמח לראות מקור לביטוי הזה.
צריך ללמוד דקדוק. הֹדּוּ הוא שם הארץ, והטעם בה"א, וע"כ הדל"ת דגושה. אך שם היחוס דינו בהטעמת מלרע, בהטעמה כזו לא יבוא דגש אחרי חולם, לכן החולם מתקצר לקמץ קטן.נכתב ע"י נירוש;2031112:מי קבע שהודי כותבים הדי עם קמץ קטן? אצלי במגילה כתוב
אסתר פרק א (א) וַיְהִי בִּימֵי אֲחַשְׁוֵרוֹשׁ הוּא אֲחַשְׁוֵרוֹשׁ הַמֹּלֵךְ מֵהֹדּוּ וְעַד כּוּשׁ וגו'
נכתב ע"י מה הענינים;2031114:לכן כתבתי פעם ופעמיים שמדובר בקמץ קטן (הנשמע כחולם). לא HADI אלא ODDI.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: