מה הקשר וכי כל מילה שמסתיימת באות תי"ו היא נקיבה ?, בית זה נקיבה ? וכן עוד המון דוגמאות.משהו לא ברור לי בעניין!
טלית = נקבה.
גדול/קטן = זכר.
כיצד מיישבים סתירה זו?
מה הקשר וכי כל מילה שמסתיימת באות תי"ו היא נקיבה ?, בית זה נקיבה ? וכן עוד המון דוגמאות.משהו לא ברור לי בעניין!
טלית = נקבה.
גדול/קטן = זכר.
כיצד מיישבים סתירה זו?
מה הקשר?מה הקשר וכי כל מילה שמסתיימת באות תי"ו היא נקיבה ?, בית זה נקיבה ? וכן עוד המון דוגמאות.
זה נכון שסיומת "ות" או "ים" בריבוי שם לא מלמד על המין, אבל בתואר כן, דהיינו היה צ"ל מאכלות אסורים (כמו שולחנות ארוכים).כבר בלשון חז"ל קיים יחס נקבה לריבוי 'ות' - שתי נרות
ע"פ הדקדוק - בודאי.זה נכון שסיומת "ות" או "ים" בריבוי שם לא מלמד על המין, אבל בתואר כן, דהיינו היה צ"ל מאכלות אסורים (כמו שולחנות ארוכים).
התפלספו פה יותר מדי.משהו לא ברור לי בעניין!
טלית = נקבה.
גדול/קטן = זכר.
כיצד מיישבים סתירה זו?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: