דרוש מידע טכנאי גז להתקנת כיריים - חובה ?

noam1

משתמש מקצוען
הי
אנו מעוניינים לקנות תנור\כיריים לחג הפסח
ובחנות אמרו לנו שאת הפתיחה והחיבור צריך לעשות טכנאי גז מוסמך

מה שאומר שנצטרך יום לפני פסח למצוא טכנאי ולשלם לו עוד כמה מאות שקלים
והכי בעיה שלא ברור שהוא יאשר את החיבור... אנחנו בדירה ישנה שעשו הארכה לגז ואני חוששת שהוא לא יאשר את זה

השאלה האם זה באמת חובה?
אם נפתח ונחבר לבד באמת נאבד את האחריות?
האם כל אחד שקונה באמת מזמין טכנאי ?

תודה רבה

ביזנס מן

משתמש מקצוען
לא חובה
אבל חובה שמי שמבין בענין
יבדוק שהחיבור תקין ואין ח"ו דליפה
וזה ממש מסוכן אז לכן אולי עדיף כבר להזמין טכנאי

malka1

משתמש פעיל
ברעיון יש סיכוי גדול שתאבדו את האחריות
אם זו דירה ישנה עם חיבור גז בעיתי, הייתי דווקא מוצאת מישהו מומחה כי זה מלחיץ בדירות עם בלון וכו..עדיף לא לקחת סיכון..
אפשר לסכם עם טכנאי גז מראש (שיגיע גם יום לפני פסח..)

HDAS

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
השאלה האם זה באמת חובה?
אם נפתח ונחבר לבד באמת נאבד את האחריות?
האם כל אחד שקונה באמת מזמין טכנאי ?
חובה מטעם החברה שמוכרת את הגז בשביל האחריות
וכן, מאבדים את האחריות אם לא מביאים טכנאי
זה לא עולה כמה מאות שקלים, אלא 150-200 (אולי ערב חג זה קצת שונה)
מה שכן, זה לא טכנאי שעושה בדיקה של צנרת הגז בבית, אלא מחבר את הגז שקניתם לברז שקיים בבית
עם ידיים טובות והבנה של החיבורים שם, ניתן לעשות לבד את החיבור אבל כנ''ל שמאבדים אחריות ולא בטוח שזה שווה את זה.

צרן

משתמש צעיר
אנחנו גם פיחדנו להזמין טכנאי בגלל הצינור
בסוף הזמנו ובכלל לא הסתכל על זה
אמר שהתפקיד שלו לפתוח ולהתקין(לא מענין אותו הצינור)

noam1

משתמש מקצוען
חובה מטעם החברה שמוכרת את הגז בשביל האחריות
וכן, מאבדים את האחריות אם לא מביאים טכנאי
זה לא עולה כמה מאות שקלים, אלא 150-200 (אולי ערב חג זה קצת שונה)
מה שכן, זה לא טכנאי שעושה בדיקה של צנרת הגז בבית, אלא מחבר את הגז שקניתם לברז שקיים בבית
עם ידיים טובות והבנה של החיבורים שם, ניתן לעשות לבד את החיבור אבל כנ''ל שמאבדים אחריות ולא בטוח שזה שווה את זה.
מהברז הקיים יש צינור הארכה.... ולא מנחושת

מבחינת בטיחות שלנו אני לא חוששת - בעלי בכל שנה בערב פסח היה מנתק לבד ומחבר את הכיריים של פסח

שמעון גוטליב

משתמש מקצוען
כמה שאני יודע ההתקנה חייבת להיות ע"י טכנאי ואם לא אין אחריות
הייתי מציע שתזמיני עכשיו טכנאי ליום לפני פסח

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
כיריים לבד?
אם זה רק כיריים בדר"כ זה מגיע מוכן להרכבה (רק לחבר צינור, אפשר גם את של כל השנה) (והחברה לא באמת תדע מי הרכיב)
ואם זה תנור + כיריים, ברוב החברות זה מגיע מפורק מבפנים וחייבים טכנאי

יעלזו חסידים

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
#צריך להחליף צינור אחת ל5 שנים!

אני הייתי תמיד מחבר לבד ובודק אחרי זה שאין ריח של גז
צריך לבדוק לפני זה שהצינור שלם ולא פגום, ולסגור עם חבק מעל

אין דברים כאלה

משתמש מקצוען
והחברה לא באמת תדע מי הרכיב
היא תבקש אישור מתקין.

ולעניין שאלת פות"ש, אם אתם מפרקים אותו בכל מקרה אחרי פסח אז ממילא תאבדו את האחריות.....
בכל מקרה אני בדר"כ עשיתי לבד וב"ה עד היום לא היה לי שום בעיות (היי, אתה שם שרוצה לצעוק שזה מסוכן ולא חוקי, נכון, זה מסוכן, וגם להוסיף שקע לקיר זה מסוכן ולא חוקי).
אבל אם היה לי חשש קל שמשהו לא תקין הייתי מיד קורא לטכנאי שיבדוק, אחרי הכל לא כדאי לזלזל בזה.
ובעניין החשש אם עשו הארכה לגז וחברת גז מביאה לשם בלונים אז לכאורה יש אישור בטיחות להארכה.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
היא תבקש אישור מתקין.

ולעניין שאלת פות"ש, אם אתם מפרקים אותו בכל מקרה אחרי פסח אז ממילא תאבדו את האחריות.....
בכל מקרה אני בדר"כ עשיתי לבד וב"ה עד היום לא היה לי שום בעיות (היי, אתה שם שרוצה לצעוק שזה מסוכן ולא חוקי, נכון, זה מסוכן, וגם להוסיף שקע לקיר זה מסוכן ולא חוקי).
אבל אם היה לי חשש קל שמשהו לא תקין הייתי מיד קורא לטכנאי שיבדוק, אחרי הכל לא כדאי לזלזל בזה.
ובעניין החשש אם עשו הארכה לגז וחברת גז מביאה לשם בלונים אז לכאורה יש אישור בטיחות להארכה.
למה שחברת "גולד ליין" (לדוג') תבקש אישור כזה?
בדר"כ לא מבקשים על כיריים לבד (כי אם הכיריים מתקלקלות לא מגיע טכנאי הביתה לתיקון אלא שולחים את הכיריים לחברה)

noam1

משתמש מקצוען
היא תבקש אישור מתקין.

בכל שנה היינו מוציאים את הצינור גז מהכיריים הרגילות לכירה של פסח
השנה רוצים לקנות חדש שכמובן ישמש לפסח ואז יישאר לכל השנה....

הארכה היא לא חיצונית אלא בתוך הבית - מהברז גז שיוצא מהכיר ועד לתנור שנמצא בצד השני של החדר
השאלה היא האם באמת כשיקרה תקלה בתנור החדש (שלא יקרא בעזר"ה) החברה תבקש אישור התקנה בשביל האחריות? מה הטכנאי יעשה? בדיוק מה שאנחנו.. ידחוף את הצינור גז עם קצת סבון ויסגור עם חבק

2OR

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
מה שמדאיג פה זה הכיתוב על 'הארכה'...
הייתי מציע בחום (תרתי משמע.. :) ) שטכנאי יבדוק את הארכה הזו.
גז יכול להיות מסוכן מאוד ולא סתם יש טכנאי גז...
מבחינה טכנית מישהו עם חוש יכול לעשות, אבל להכיר את תכונות החומר, ואיך עובדים איתו, מבחינת צינורות, כיפופים וכו', זה רק מי שלמד והוא טכנאי גז מוסמך

shyf

משתמש צעיר
אגב, אם זה כיריים רק לפסח, שימו לב שהאחריות היא הרבה פעמים רק לשנה...
כך שלא באמת מפסידים משהו...

יעלזו חסידים

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
החברה תבקש אישור התקנה בשביל האחריות?
לא נתקלתי בחיים ב"אישור התקנה", כשקניתי תנור-גז חדש הגיע טכנאי לחבר את התנור והוא גם השחיל את צינור הגז, לא קיבלתי אישור על זה
ידחוף את הצינור גז עם קצת סבון ויסגור עם חבק
אני הייתי מרכך את הצינור בכוס עם מים חמים ואז משחיל

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה