מידע שימושי טיפים ושדרוגים למרק עוף

שוקולית:)

משתמש מקצוען
כאחת שדי טירונית בהכנת שבת...
תגלו סודות...-איך אתן מתבלות את מרק העוף? האם יש לכן תהליך בהכנתו?

לאחרונה יצא לי לטעום מרק עוף משגע. טעמו היה משהו טעים במיוחד....
הבנתי מכמה שממש ניתן לשדרג את מרק העוף הסטנדרטי אם בתהליך מסוים או תיבול טוב,איך עושים את זה?
 

החיים תותים

משתמש מקצוען
הרבה עוף.
ירקות עלים שאת אוהבת (סלרי, כוסברה, פטרוזליה)
שיני שום.
אני מוסיפה רק מלח כתיבול מעבר לדברים האלה.

בהצלחה!
בנוסף אני מוסיפה שורש פטרוזיליה וקולורבי - מוסיף המון טעם למרק
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
שורש סלרי, גרונות הודו, עלי סלרי, לטעמי נותנים למרק טעם מיוחד.
אם לא הודו - אני מכניסה גרונות עוף, כנפיים ואת העצמות שמחוברות לחזה העוף.
 

שוקולית:)

משתמש מקצוען
אוהו... אתן אלופות בתגובות המהירות....

מה שעוד מעניין אותי, זה איך מבשלים אותו טוב? אתן מאדות קודם בצל וכד'?
 

ציבי פרקל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
בישול כמה שיותר ארוך
 

רחל בלס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מאדה ירקות עם מעט שמן, גזר, קשוא, שורש וסלרי(שלמים חרוצים למעלה)
מוסיפה את העוף (הרבה עצמות)
מאדה כמה דקות, מוסיפה מים ומלח וזהו, אחרי שרותח מוסיפה תפו"א.
מרק עוף משובח וצלול
בתאבון.
כשעתיים בישול.
 

מצוי

משתמש מקצוען
יש לי כמה צורות בישול
אפשר לבשל עצמות עוף שעתים בערך ,
שהבריאות בעצמות תצא למים .
ואז מוסיפה ירקות כמו : קישואים , גזר ,שום ,בצל ושורש סלרי
ולפעמים בטטה תפוח אדמה .
שמיר , פטרוזיליה , עלי סלרי .
בעבר הוספתי עלי דפנה שהוסיפו טעם עמוק - רק שבכמה שנים האחרונות ראיתי שהעלים שחורים מדי פעם אז אני נמנעת מחשש תולעים .. עוד לא בררתי משמעות השחור ..

אפשרות נוספת שעשיתי בעבר הוספתי עוף שלם , וכך היה לילדי עוף רק ללא תבלינים כמעט .
ואז הבישול הוא עד ריכוך העוף והירקות .

מתבלת במלח פלפל ואבקת מרק מעט -בפסח יוצא מעולה גם בלי .
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
בישול ארוך כמה שיותר שעות על להבה נמוכה. המרק מקבל טעמים עמוקים חבלז.
בסיר: חלקי עוף ללא החזה גרונות עוף/הודו ועצמות. אם אוהבים בקר.
שמים מים בגובה 2/3 סיר מביאים לרתיחה מנקים את כל הקצף עד שהמים נקיים.
מוסיפים ירקות שאוהבים. הבסיסי: בצל קטן שלם או שניים. תפוחי אדמה מעט. קישוא. מס' גזרים. קולורבי אם אוהבים. חתיכת שורש סלרי ושורש פטרוזיליה - משדרג. אפשר דלעת. בטטה שנותנת מתקתקות אבל מתפוררת בסיר - למי שלא מפריע לו...
פטרוזיליה וסלרי עלים וגבעול לא לקצוץ.
זהו.
להביא לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה כמה שיותר שעות.
לקראת סוף הבישול להוסיף מלח לפי הצורך.
*במהלך הבישול מוסיפים מעט מים אם יש צורך...
 

פעמונית

משתמש פעיל
אצלינו אוהבים מרק עוף צח כמו של הסבתות..
שמים עוף כמה שיותר ועצמות עוף למרק
מבשלים עד לסף רתיחה ומוציאים עם כף מחוררת את כל הקצף
מוסיפים ירקות - גזר, קישוא
שמים מלח ונותנים למרק לעמוד על אש נמוכה כשעתיים
הכי חשוב זה לא להביא את המרק לרתיחה. זה הורס את הטעם של העוף
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה