טיול ונופש טיול ביום הזכרון לשואה - בצפון

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
למדתי במוסדות בני ברקיים קלאסיים. הקדישו אצלנו הרבה, לאורך כל שנות הלימודים (בכיתות הגבוהות ביסודי, תיכון וסמינר) ללימוד השואה וההשקפה הקשורה אליה. הרבה מעבר לשיעורי חי"א, שנמסרו ע"י מורה עם התמחות ספציפית בתחום. אני נזכרת אפילו בשיעור בכתה ב' בבית הספר היסודי (חלפו מאז קרוב ל-30 שנה) בו המחנכת סיפרה לנו על השואה, בהתאם להשגותינו.

השואה היתה נוכחת מאד במרקם החיים ובהווי. רבות היו נכדות ניצולים, המורות - בנות ניצולים, ובכלל, נראה לי שהמציאות החרדית שמטיבה משמרת מדור לדור לא איפשרה לנושא לחמוק תחת הראדר - אנחנו קוראים וקרויים על שם אבותינו שחלקם נספו, משמרים מנהגים ומסורות, תמיד יש את בית אבא, גם אם בחרו לשמור את העבר בכספת.

קצרה

משתמש מקצוען
אשריך.
כמה מורות כאלו יש?
ואני לא מציעה לזלזל בספרות העניפה. היא מלמדת ומחכימה ומרחיבה ולא ייתכן שאת כולה הקפתם בבית הספר.

המון מורות כאלו.
בכלל לנושא השואה בלימודי התיכון היתה משמעות גדולה.
ובתו"י הקדישו ללימודים על השואה הרבה זמן הרבה דפים והרבה חומר .

וזה מלבד שיחות על שואה בשיעורי אמונה יהדות והשקפה.
אני אישית לא מסוגלת לקרוא ספרות שואה . היא מפחידה אותי היא אמיתית כל כך שהיא לא נותנת גם לפחד להתנער .
ובכל זאת אני יודעת על השואה הרבה יותר מכל חילוני שנפגשתי איתו.
הידע שלי הוא נטו מהלימודים.

כוכבית ארבעים ושלוש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
לפי הטיעון הזה, מותר לגנוב מבן אדם, רק כי הוא אוכל טרף...?

אנחנו מחוייבים להיות רגישים לזולת ולא לפגוע בו, בלי קשר למה שהוא עושה/לא עושה לנו. אנחנו מחוייבים למנוע חילול השם ופגיעה ביהודים ואין על זה הגבלות של 'רק במקרה שמי שהשם מחולל על ידו, מקדש שם השם בעצמו'.
אני לא מבינה איך אתם לוקחים על עצמכם אחריות כזאת.
שם זה מתורה וזה מהחוקים של המדינה
ולגנוב ולאכול טרף זה אסור מהתורה
אין קשר בין המשל לנמשל.

וחוץ מזה מה הקשר של כל השיחות מוסר???
בנ"א שאל שאלה רוצה תשובה, תפסיקו עם ההטפות (מספיק היה בסמינר...)

RUSI10

משתמש מקצוען
יש צדק מסוים בדברייך.
ובלי להכנס לפולמוס של צורת האבלות הגויית שהם אמצו לעצמם,

מה שכתבתי - כתבתי לא כדי להצדיק פגיעה בזולת. בטח שלא ביוצאי השואה.
אני האחרונה שאלך ואפגע ברגשות אנשים גם אם התרבות שלהם שונה מאורחות חיי. ולכן הקדמתי וכתבתי שיש צדק בדבריה - צריך להיות רגיש.

אבל לנו אסור לשכוח (וגם לא לסלוח )על הסיבה הצינית שגרמה להם, לנושאי דגל ציונות החילונית וקברניטי "כוחי ועוצם ידי" לקבוע דווקא את היום זה, בשונה לחלוטין מדעת ההלכה. (שקבעה את עשרה בטבת ליום הקדיש הכללי)

משה מנחם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
יום השואה בכ"ח. הם הקדימו אותו כי נבאך כח יוצא יום שישי אז כדי שלא יהיו חילולי שבת עם כל המופעי זמר "כאות זיכרון". אז עם כל הכבוד...
יום הזיכרון לשואה ולגבורה, המכונה לעיתים בקיצור גם כיום השואה, מצוין בישראל מדי שנה בכ"ז בניסן ומוקדש להתייחדות עם זכר השואה שהמיטו הנאצים ועוזריהם על העם היהודי, ועם זכר מעשי הגבורה והמרד בימים ההם. מועד זה הוא יום אבל לאומי במדינת ישראל.
https://www.hamichlol.org.il/יום_הזיכרון_לשואה_ולגבורה

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
לא דיברתי על הישיבות והכוללים אז נא לא להוציא דברי מהקשרם.
בתיכונים מלמדים את מה שכתוב בספר ההיסטוריה של החינוך העצמאי ותו לא. האם לא ניתן להגדיל ראש ולהרחיב מעבר לספר? האם אין זהו תפקידה של מורה? תמהני.
קשה לי להאמין שהרבנים מתנגדים לכך שיושם דגש לכך שהיו עוד מחנות השמדה חוץ מאושוויץ- בירקנאו , הרחבה לשואת יהדות הונגריה (כרגע זו פסקה עלובה בפרק אחד) וכן דגש על היקף החורבן הגדול ועל אילו קהילות גדולות ומפוארות היו ואינן.
שלא לדבר על כך שבתיכונים של החינוך העצמאי בהם רוב הבנות אינן נכדות ונינות לניצולי שואה הבורות עמוקה עוד יותר. וזה מכעיס ומקומם. ובעיקר עצוב.
וכדבריכם: גדל פה דור שלא יודע מספיק.
בלת"ק
לא יודעת איפה למדת
אבל אנחנו למדנו על השואה מאוד בהרחבה, בשיעורי תו"י בי"ב - 5 שיעורים בשבוע במשך 3 חודשים לפחות,
חוץ מזה שבמהלך התיכון והסמינר כולו היו המון איזכורים לשואה - וכל פעם עם רקע היסטורי שונה כלשהו.
למדנו המון על מחנות ההשמדה האחרים, על השמדת יהדות הונגריה ועוד המון דברים....
(אני באופן אישי גם הייתי במסע בפולין בסוף הסמינר, ויש לי המון ידע מעבר כי עסוקים בשמפחה שלי הרבה בנושא השואה)
אולי זה תלוי עם עושים בגרויות או חוצים... (אצלנו חוצים)

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בלת"ק
לא יודעת איפה למדת
אבל אנחנו למדנו על השואה מאוד בהרחבה, בשיעורי תו"י בי"ב - 5 שיעורים בשבוע במשך 3 חודשים לפחות,
חוץ מזה שבמהלך התיכון והסמינר כולו היו המון איזכורים לשואה - וכל פעם עם רקע היסטורי שונה כלשהו.
למדנו המון על מחנות ההשמדה האחרים, על השמדת יהדות הונגריה ועוד המון דברים....
(אני באופן אישי גם הייתי במסע בפולין בסוף הסמינר, ויש לי המון ידע מעבר כי עסוקים בשמפחה שלי הרבה בנושא השואה)
אולי זה תלוי עם עושים בגרויות או חוצים... (אצלנו חוצים)
לא ראיתי שחברותי שלמדו בסמינרים בבני ברק שעשו חוצים ידעו יותר ממני...
אפילו כאלו שהיו נכדות לניצולי שואה.

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אצלינו בכיתה ח' השואה היא נושא בספרות,
מקדישים לזה מחברת מיוחדת, ומדברים הרבה על הפן הרגשי ועל הסיפורים וכו'
גם בסמינר השואה הוא נושא מרכזי בהיסטוריה, הרבה יותר מכל נושא אחר.
מלבד זאת, כמדומני אין עיתון חג בו אין לפחות סיפור אחד על השואה.

אגב,
אני דווקא סבורה שאין מספיק חומר לימודי על חורבן בית המקדש.
מתי מזכירים את נושא בית המקדש וחורבנו בבית הספר?!
בשלושת השבועות חופש כידוע,
ובכל שאר הזמנים זה מוזכר די בהבלעה...

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אגב,
אני דווקא סבורה שאין מספיק חומר לימודי על חורבן בית המקדש.
מתי מזכירים את נושא בית המקדש וחורבנו בבית הספר?!
בשלושת השבועות חופש כידוע,
ובכל שאר הזמנים זה מוזכר די בהבלעה...
זה גם נכון :(.

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
יום הזיכרון לשואה ולגבורה, המכונה לעיתים בקיצור גם כיום השואה, מצוין בישראל מדי שנה בכ"ז בניסן ומוקדש להתייחדות עם זכר השואה שהמיטו הנאצים ועוזריהם על העם היהודי, ועם זכר מעשי הגבורה והמרד בימים ההם. מועד זה הוא יום אבל לאומי במדינת ישראל.
https://www.hamichlol.org.il/יום_הזיכרון_לשואה_ולגבורה
כז בלילה

משה מנחם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
פשוט לא נכון!!!

המשך מאותו ערך:

תחילתו של יום הזיכרון היא עם שקיעת החמה, וסיומו עם צאת הכוכבים למחרת. כללי הלוח העברי[5] מונעים מיום כ"ז בניסן לחול בשבת, אולם כדי למנוע חפיפה בין יום הזיכרון לבין כניסת השבת או מוצאי שבת, נקבעו בחוק הכללים הבאים:

• אם חל כ"ז בניסן ביום שישי, מוקדם יום הזיכרון ביום אחד, ומתקיים ביום חמישי, כ"ו בניסן.
  • אם חל כ"ז בניסן ביום ראשון בשבוע, נדחה יום הזיכרון ביום אחד, ומתקיים ביום שני, כ"ח בניסן (כלל זה הוחל משנת תשנ"ז-1997).

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
על השואה - לומדים כולם
אבל השקפה על יום השואה על התאריך הנבחר
על גבורה יהודית אמיתית (ולא מרד גטאות)
לא הרבה לומדים.

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
פשוט לא נכון!!!

המשך מאותו ערך:

תחילתו של יום הזיכרון היא עם שקיעת החמה, וסיומו עם צאת הכוכבים למחרת. כללי הלוח העברי[5] מונעים מיום כ"ז בניסן לחול בשבת, אולם כדי למנוע חפיפה בין יום הזיכרון לבין כניסת השבת או מוצאי שבת, נקבעו בחוק הכללים הבאים:

• אם חל כ"ז בניסן ביום שישי, מוקדם יום הזיכרון ביום אחד, ומתקיים ביום חמישי, כ"ו בניסן.
  • אם חל כ"ז בניסן ביום ראשון בשבוע, נדחה יום הזיכרון ביום אחד, ומתקיים ביום שני, כ"ח בניסן (כלל זה הוחל משנת תשנ"ז-1997).
אני מתרעמת על ענין הלדחות ולהקדים. שזה רק מראה ש-הנה קבענו תאריך ואנחנו נזיז אותו.
אז אנחנו קבענו את י' טבת, ואנחנו לא עושים בו מנגל...

משה מנחם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
אני מתרעמת על ענין הלדחות ולהקדים. שזה רק מראה ש-הנה קבענו תאריך ואנחנו נזיז אותו.
אז אנחנו קבענו את י' טבת, ואנחנו לא עושים בו מנגל...
לדחות ולהקדים יש גם בצומות (אמנם לא בי' בטבת)...
מה שרציתי להראות זה רק שהתאריך שנקבע מלכתחילה הוא כ"ז בניסן ולא כ"ח. That's all

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה