סלטים טחינה במרקם קרמי

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
טעמתי במקום שלא יכולתי לבקש מתכון.
טחינה במרקם קרמי מדהים, שהיה אפשר לאכול בכפית.
וללא תחושת החספוס שלא פעם יש לטחינה.

מכירים מתכונים שמשיגים מרקם קרמי?
(לדעתי זה לא רק עניין של טחינה גולמית, מים, ותבלינים)
 

pistuk

משתמש חדש
לי יוצא ככה...
נראה לי זה בזכות הבלנדר מוט שלי שהוא 1000 וואט.
וכמובן לטחון הרבה זמן עד שלא רואים את הטחינה הגולמית.
 

נחמה למה

משתמש מקצוען
טעמתי במקום שלא יכולתי לבקש מתכון.
טחינה במרקם קרמי מדהים, שהיה אפשר לאכול בכפית.
וללא תחושת החספוס שלא פעם יש לטחינה.

מכירים מתכונים שמשיגים מרקם קרמי?
(לדעתי זה לא רק עניין של טחינה גולמית, מים, ותבלינים)
תלוי בהחלט בסוג הטחינה.
מכל אלו שניסיתי עד היום 'בארכה' עם מכסה אדום לוקחת בגדול.
מרקם נדיר.
עוד משהו - הטחינה מתייצבת ומקבלת מרקם שונה וטוב יותר אחרי קירור. אפשר לקצר את ההמתנה ע"י שימוש בקוביות קרח (במקום מים) כמו שכתבו מעלי.
 

כחול רויאל

משתמש מקצוען
שמתי לב שלפעמים בערבוב ידני הטחינה קרמית יותר- קופסא קשיחה עם מכסה אטום היטב,
טחינה, מיץ לימון, ומים , ואז שקשוק חזק של הקופסא עד לסמיכות קרמית.
 
  • תודה
Reactions: y&m

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
תלוי בהחלט בסוג הטחינה.
לגמרי!
טחינה בקופסא פלסטיק טעימה וקרמית הרבה יותר מקופסת שימורים (אחווה)
פעם היה לקנות ברמי לוי טחינה של "המלך"- היתה טעימה ממש, היום אין להשיג, אז אני משתמשת באחרות, אבל מתגעגעת...
 

AVITALLL

משתמש רשום
אני באמת מוסיפה כפית מיונז וכמובן עם מים קרים ממש יוצא קרמי
ואני ממש מסכימה שהטחינה של בארכה הכי טובה למרקם כזה
 

מבט אובייקטיבי

משתמש פעיל
טחינה איכותית!!
ככל שהטחינה איכותית יותר
המרקם שלה עשיר יותר
יש 2 חברות מובילות אחת נקרת הר ברכה בכשרות של אגודת ישראל או בעלז
החברה השניה נקראת אל ארז לא זוכרת מה הכשרות שלה אבל נראה לי גם אחת מהנ"ל
יש עוד חברה טובה שנקראת טורקיז גם מעולה והיא בכשרות עד"ח
דבר נוסף שחשוב זה להוסיף לטחינה מים קרים גם שומר על המרקם וגם שומר על הצבע שישאר לבן
 
  • תודה
Reactions: y&m

טאלנטית

משתמש מקצוען
מי קרח וטחינה טובה בפולסים, כל פעם להוסיף מעט מים ולערבב.
מביאים את הטחינה למרקם של בוץ ואז לאט לאט מדללים עם מים.
 

נעליים

משתמש מקצוען
אני משתמשת בטחינה הפשוט של אחדות (קופסא פלסטיק)

המתכון:
קופסא טחינה 500 ג'
קופסא מים
5 שיני שום
1/4 כוס לימון
1/4 כוס חומץ
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
בבלנדר בערך כ5 עד 10 דק'
אחרי המקרר זה יוצא ממש קרם
 

קצר ולעניין

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
שמתי לב שלפעמים בערבוב ידני הטחינה קרמית יותר- קופסא קשיחה עם מכסה אטום היטב,
טחינה, מיץ לימון, ומים , ואז שקשוק חזק של הקופסא עד לסמיכות קרמית.
בדיוק כך,
מוסיפה מעט מלח ושום גבישי,
ומשקשקת בקופסא,
לדעתי המרקם הקרמי הוא ענין של כמה מים שמים,
פחות מים יתן טחינה יותר קרמית ולא נוזלית.
וכמובן כמו שכתבו, המים הקרים עושים טוב לטחינה..
 
  • תודה
Reactions: y&m

*שפרה*

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מי קרח, ממש ברד גורם לטחינה להיות קרמית
 
  • תודה
Reactions: y&m

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה