דרוש מידע טוחן אשפה בעד או נגד

חרש עץ

מטבחים ונגרות יוקרה, מפעל cnc חדשני, עבודה עברית.
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ועוד דבר- בעקרון כתוב בהוראות שאסור לטחון קליפות ביצים- אבל באמת מותר ואפילו מומלץ כי זה מחדד את הסכינים הפנימיים של הטוחן.
טכנית זה בלתי אפשרי.
 

תקוע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ועוד דבר- בעקרון כתוב בהוראות שאסור לטחון קליפות ביצים- אבל באמת מותר ואפילו מומלץ כי זה מחדד את הסכינים הפנימיים של הטוחן.
כללילבית ולמשרד
טוחן האשפה עשה עלייה, אז איך נשמור עליו בארץ?
By מירב רבינוביץ Posted on12 בנובמבר 2015
זה נראה תמיד כמו חלק מהחלום האמריקאי. משפחה, כלב, חצר גדולה עם דשא, בית בפרברים, גראג' לאוטו וכמובן – טוחן אשפה במטבח. אנחנו ראינו אותו באינספור סרטים אמריקנים ותמיד חשבנו שזה רק שם רחוק, בארץ ההזדמנויות הבלתי מוגבלות. אבל אם לומר את האמת, הטוחן אשפה כבר פה הרבה זמן רק שהמודעות אליו בישראל לא הייתה גדולה. בזמן האחרון הדברים השתנו וניתן לראות יותר ויותר בתים ישראליים שבמטבח שלהם טוחן אשפה לתפארת.

יש לו הרבה מאוד יתרונות וחשוב שנהיה מודעים אליהם; הוא נוח, חוסך לנו הרבה טרחה ועושה את החיים שלנו להרבה יותר קלים. אז איך שומרים על טוחני האשפה שלנו כך שיאריכו ימים וישרתו אותנו לאורך זמן?!

ראשית, צריכים להבין שמדובר במכשיר עדין וככזה יש להתייחס אליו ברגישות. לא, אין צורך ללטף אותו או להכין לו את האוכל שהוא אוהב, כל מה שצריך לעשות זה פשוט להבין איך שומרים עליו ומה הם כללי השימוש בו.

שנית, כדי לשמור עליו חייבים להיות מודעים למזונות ולחומרים שמותר ואסור לגרוס בטוחן האשפה. ופה בדיוק אנחנו נכנסים לתמונה; הכנו לכם רשימה של מוצרים שאסור בשום פנים ואופן להכניס לטוחן שלכם. אתם מוזמנים לקרוא:

מה אסור להכניס לטוחן אשפה?

טוחן האשפה הוא אחד ממכשירי החשמל הכי חשובים במטבח. אולם, גם מכשיר החשמל הטוב ביותר לא יוכל לתפקד אם לא נשתמש בו על פי הכללים. הטוחן יעזור לנו להפטר ביעילות מפסולת מזון שנותרה לנו וכך לעזור לנו להמנע מריח רע במטבח, אך יש גם מקבץ של מזונות ומוצרים שאסור בשום פנים ואופן להכניס לטוחן, הנה הם לפניכם:

מזון סיבי – מזונים עשירים בסיבים עלולים להזיק לטוחן האשפה. לדוגמה: שאריות אספרגוס, ארטישוק, סלרי, קליפות של תירס, בצל או תפוחי אדמה יכולות להתלפף על להבי הטוחן ולמנוע את פעולתו התקינה. אם אתם מרגישים שאתם חייבים לשים מזונות סיביים בטוחן, אז עשו זאת בכמויות קטנות והפעילו מים קרים לפני פעולת הטחינה ולאחריה.

שמנים ושומנים – גם מזונות שומניים עלולים לשבש את פעולת הלהבים של הטוחן ולחבל ביעילות שלו. במקרה הרע, השומן ידבוק בלהבים, יתמצק, יחבל בניקוז, תחל פעולת רקבון וריח רע ישטוף את המטבח.

ומה באשר לקליפות של ביצה? – יש אנשים שטוענים שקליפות ביצים מחדדות את הלהבים של טוחן האשפה, אך אין דבר רחוק מן האמת. קליפות הביצה מסכנות את טוחן האשפה, הן עלולות לעטוף את טבעת המגרסה, להשאיר שאריות ולגרום לסתימת הצינורות של הטוחן. אז המנעו מזה עד כמה שניתן!

אורז, פסטה, תפוחי אדמה ואפונה – גם מזונות אלו עלולים לשבש את פעולת הטוחן. אפילו חלקיקים קטנים של פסטה, אורז או תפוחי אדמה הבאים במגע עם מים יכולים להתנפח ולהפוך למעין חומר דביק שיסתום את הצינורות של הטוחן.

חומרים שאינם מזון – חשוב מאוד להמנע מהכנסת חומרים שאינם מזון/אוכל, שכן הטוחן לא תוכנן להתמודד עם גריסתם וסילוקם. אסור לטחון: בדים, גומי, ספוג, נייר או פילטרים של סיגריות (כן גם את זה ניסו כבר). כל המוצרים הללו לא יכולים להתפרק היטב בטוחן ויזיקו לו מאוד או ישביתו אותו כליל.
כל עוד תשתמשו בטוחן נכון תהנו ממטבח נקי, מסודר, נעים ונטול ריחות פסולת מזון.
 

תקוע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מותר לטחון

אשפה אורגנית בלבד
שאריות וקליפות של ירקות ופירות, עצמות דג ועוף, חרצני זית, מפיות נייר, שאריות אוכל, מרקים, תבשילים וסלטים.

אסור לטחון

אשפה שאינה אורגנית.
* ניילון, פלסטיק, ברזל ופח, זכוכית, חרסינה, בד, גומי, חוטים, חבלים, סקוטש, סמרטוטים.
* עצמות בקר, הודו ואחר, עור ושומנים לפני בישול, קשקשים וחלקי דג לפני בישול.
* חרצן מנגו ותמר.
* החוט המחובר לשקיק התה.
* סיבים כגון: עלי ארטישוק, קליפות תירס, גבעולי סלרי ופטרוזיליה, גבעולים ועלים אחרים שהם סיבים.
* הגבעול בקצה הבננה והחציל.
* כמות גדולה בבת אחת של :אורז ועדשים לא מבושלים, קמח וקליפות של פיצוחים.
שים לב
שאריות שקשה לקרוע בידיים מפני שיש בהן סיבים(ארטישוק) או שהן נמתחות כמו גומי(עור של עוף)-אסור לטחון

אסור לשפוך לטוחן:

* דלי מים ששימשו לניקוי הבית או הרצפה,במים אלו עלולים להיות שערות, חבלים, חוטים,ברגים , מסמרים , חלקי פלסטיק ועוד...
* חומצות וחומרים כימים לפתיחת סתימות בביוב-הללו גורמים נזק בלתי הפיך לטוחן.
* שמן רותח.

טיפים לשימוש

כדי שלא ייפול לטוחן סכו"ם,פותחן וכדומה אל תזרוק אותם בכיור- שים אותם בכלי בצד.
כשהכיור מוצף במים אל תפעיל את הטוחן באופן רצוף, הפעל אותו ומיד כבה.ניתן לחזור על פעולה זו עד שהמים מתרוקנים.
אל תכניס חתיכות גדולות לטוחן חתוך את האשפה כך שיהיה קל להכניס אותה דרך מגן ההתזה.
היה ערני לרעש הטחינה אם הרעש חריג, הפסק מיד את פעולת הטוחן, הוצא את מגן ההתזה, חפש בעזרת פנס את גורם הרעש והוציאו בעזרת מלקחים.
כאשר האשפה נתקעת בטוחן וצלחת הטחינה לא מצליחה לסובב אותה הגבר את זרם המים, הפסק את פעולת הטוחן והפעל אותו מחדש. אם הבעיה לא נפתרה הוצא את האשפה מהטוחן, חתוך אותה לחתיכות קטנות והכנס אותה בהדרגה לטוחן.
 

תקוע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
1
טוחן האשפה ואיכות הסביבה
הדעות לגבי תרומתו של טוחן הזבל לשמירה על הסביבה נוטות לטובתו, אך אינן חד משמעיות: מצד אחד, ברור שפחות זבל שמוטמן באדמה מביא להפחתה בייצור גז מתאן, אחד הגורמים להתחממות כדור הארץ (אפקט החממה), כמו גם להיקף השימוש בשקיות אשפה. מצד שני, המתנגדים לשימוש בטוחני אשפה מציינים את צריכת החשמל הדרושה להפעלתו של טוחן האשפה ואת מי הברז המוזרמים אליו כחלק מתהליך הריסוק והפינוי למערכת הביוב. בנוסף, הזבל הגרוס גורם לריבוי הבוצה במי השפכים, דבר המקשה על טיהור המים ומחייב השקעת משאבים נוספים. יש לציין כי צריכת החשמל של טוחן האשפה נמוכה למדי. גם צריכת המים אינה גדולה במיוחד והיא מצטמצמת ככל שהמכשיר יעיל יותר ונעשה בו שימוש נכון.

בשונה ממדינות רבות בחו"ל, בישראל אין מדיניות לאומית או מוניציפלית הנוגעת לשימוש בטוחני אשפה. אבל מחקר שביצעה ב-2004 היחידה להנדסת הסביבה מים וחקלאות, הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל, בהזמנת המשרד לאיכות הסביבה, בחן את ההשפעות הסביבתיות הכוללות של השימוש בטוחני אשפה ביתיים.

המסקנה העולה ממחקר זה היא שהשימוש בטוחני אשפה הגורם להרחקה של עד 60 אחוז מהחומר האורגני שבפסולת, יקטין את העלויות השנתיות של הטיפול בשפכים ובפסולת מוצקה. בעקבות מסקנות אלו, "יש להמליץ על מדיניות המעודדת את השימוש בטוחני אשפה ביתיים בארץ", לשון הדוח.


מחברי הדוח ממליצים לעודד יבוא ויצור של טוחני אשפה בארץ תוך הקפדה על שיווק הדואג להסברת היתרונות והחסרונות של השימוש במכשיר. חשוב כי יושם דגש על שימוש נכון במכשיר, על מנת שיעשה ניצול מקסימלי של יתרונותיו ומזעור חסרונותיו.

עוד נכתב בדוח, כי יש להעמיק בבחינת נושא תוספת המים הדרושה לשימוש בטוחנים, שכן כמויות המים

הקיימות בארץ ומשטר צריכת המים בישראל שונים מאלו שבארה"ב ובאירופה. המידע שקיים כיום בנושא זה מבוסס בעיקר על עבודות שנעשו באזורים אלו. כמו כן, במחקר זה נבדקו ההשלכות החיוביות להפחתת השימוש במשאיות איסוף הפסולת מבחינת איכות האוויר. יש להמשיך ולבחון את ההשלכות של הפחתת השימוש במשאיות איסוף מבחינת הפחתת מטרדי ריח, עומס תחבורתי והפחתת תאונות דרכים. בנוסף, יש לבדוק את נושא המלחת השפכים הביתיים עקב השימוש בטוחנים.



garbage1131647338044406000.jpg




2
איך לעבוד עם טוחן אשפה
טוחן האשפה מורכב ממכל אטום הכולל מנוע חשמלי ודסקית טחינה אחת או יותר. הטוחן מותקן מתחת לכיור ומתחבר בחלקו העליון לפתח הניקוז של הכיור, ובצדו מורכב צינור המזרים את תוצר הטחינה אל מערכת הביוב.

תפעול נכון של טוחן האשפה מחייב הזרמת מים קרים מהברז שבכיור, לפני הפעלתו של הטוחן, כדי להניע את הפסולת בתוך טוחן האשפה ולדלל אותה באופן שיאפשר טחינה יעילה וישמור על עומס תקין על המנוע ומנגנון הטחינה. חשוב להשתמש במים הקרים שבברז ולא בחמים, כדי למנוע את פירוק השומנים שבשאריות המזון. אחרת ריכוז השומן ייהפך לגוש נוקשה שידבק למנגנון הטחינה וישבש את פעולתו. לאחר פתיחת הברז מפעילים את הטוחן ודוחפים את המזון לפתחו. ברגע שמסתיימת פעולת הטחינה מכבים את המנוע ומשאירים את ברז המים פתוח למשך כ-30-10 שניות נוספות (תלוי בדגם) כדי לשטוף את מכל הטחינה ולסלק שאריות אחרונות של תוצר טחון ולשמור על ניקיונו.

אם אתם מסוג הצרכנים שנוהגים להתעלם מחוברת ההדרכה המצורפת למוצרים, כשזה מגיע לטוחן אשפה טוב תעשו אם תחרגו מהמנהג הזה ותקפידו לקיים את ההנחיות הנלוות לטוחן האשפה שלכם. יתרה מכך, בדקו לפני הקנייה אילו סוגי מזון ניתן להכניס לטוחן, ובאיזה אופן יש להכניסם. דגמים רבים לא מסוגלים להתמודד עם פריטי מזון מסוימים, בהם עצמות בקר או ירקות ועלים בעלי מרקם סיבי. בכל מקרה רצוי לחתוך עצמות גדולות וקליפות סיביות ארוכות (כגון קליפות של קלחי תירס וגבעולי סלרי). עוד חשוב להקפיד על גיוון בסוגי הפסולת, שיהיו בעלי מרקמים ומידת קשיות שונה.



garbage4131647338233634000.jpg




3
כושר הטחינה של טוחן האשפה
לפני הכול, שימו לב שדגמים רבים אינם מאפשרים טחינתם של פריטי מזון מסוימים, בהם סלרי וגבעולים למיניהם (פטרוזיליה, כוסברה ועשבי תיבול דומים) עלי ארטישוק, קליפות תירס, חרצנים גדולים כמו אלה שבמנגו ואפרסק, עצמות של בקר והודו, או עור וחלקי דג לא מבושלים. גם בטוחני אשפה שכן ניתן לטחון בהם חומרים קשים מאוד או סיביים, בדרך כלל ההנחיה היא לחתוך אותם לחתיכות קטנות ולערבב אותם עם חומרים רכים יותר.

כושר הטחינה של טוחן האשפה תלוי בהספק של המנוע החשמלי ומשיטת הטחינה. הספקו של המנוע נמדד בכוח סוס. ההספקים הקיימים בטוחני האשפה הם ⅓ כ"ס, ½ כ"ס, ¾ כ"ס ו-1 כ"ס. לטחינה של מזונות רכים ולכמויות קטנות לכל הפעלה יספיק טוחן של עד ½ כ"ס, ואילו לפריטים קשים כמו עצמות וקלחי תירס, וכן לטחינה בכמות גדולה בהעמסה יחידה - בחרו טוחן אשפה בהספק גבוה יותר.

קחו בחשבון שגם אם רוב האשפה האורגנית שלכם מורכבת מחומרים שיספיק להם טוחן בהספק נמוך-בינוני - יש חגים ואירועים מיוחדים הכרוכים בבישולים מגוונים עם חומרי גלם שונים מהרגיל, שטחינה יעילה שלהם מחייבת הספק גבוה בהתאם. ההמלצה שלנו היא שכל עוד אין לכם מגבלת תקציב ומקום מתחת לכיור, בחרו בהספק מעט גבוה מזה שתצטרכו בשגרה. זה גם יביא לטחינה מהירה יותר של האשפה ויפחית מהמאמץ של המנוע ומנגנון הטחינה, ובכך יאריך את ימיו של טוחן האשפה.

נתון נוסף המשפיע על כושר הטחינה הוא מנגנון הטחינה עצמו. יש טוחנים בעלי דסקית טחינה יחידה ויש כאלה הכוללים שתיים ואף שלוש דסקיות - הראשונה גורסת את השאריות בצורה גסה והאחרונה טוחנת אותן לחלקיקים קטנים. כך או כך, הקפידו לבדוק את הצהרת היצרן לגבי אפשרויות הטחינה בפועל.

בנוסף, שימו לב לנפח של מכל הטחינה, שאותו מקובל לבחור לפי מספר הנפשות, ובפועל - לפי החלל הזמין מתחת לכיור וכן סוג המזון שאתם מכינים וכמות השאריות הנותרות בארוחה ממוצעת. בהכללה ניתן לומר שלכמויות קטנות - או לבית של עד 4 נפשות - יתאים מכל בקיבולת של עד 1000 מיליליטר, ולמספר נפשות גדול יותר, בחרו במכל בנפח גבוה יותר.



garbageFood131647338470910000.jpg




4
תפעול, בטיחות ורעש
בבחירתו של טוחן האשפה המתאים, יש להחליט על אופן ההפעלה הרצוי, להתייחס להיבט הבטיחותי ולתת את הדעת על רמת הרעש של הטוחן.

הפעלתו של טוחן האשפה נעשית באמצעות אחד משלושת סוגי המפסקים האלה: מפסק חשמלי מתחת לכיור, לחצן פניאומטי ומפסק אלחוטי. הבחירה בסוג הרצוי תלוי בתשתית הזמינה במטבח, באופן ההתקנה ובהעדפות של כל משתמש:

מפסק מתחת לכיור הוא פשוט להתקנה אך בשל מיקומו הוא פחות נוח לשימוש. ניתן כמובן להתקין את מפסק ההפעלה במיקום נגיש יותר, למשל בקיר הסמוך לכיור (ובמרחק בטוח מנתזי מים), אבל הדבר כרוך בחציבה בקיר ובאריחים עבור החיווט החשמלי וכן לצורך התקנתו של המפסק עצמו. אם אתם מתכננים מטבח חדש או שיפוצו של מטבח קיים, תוכלו להוסיף לתכנית גם את התקנתו של המפסק ואת התעלה עבור החיווט ממנו אל הטוחן.





לחצן פניאומטי מותקן על השיש בצמוד לכיור ומחייב קידוח מקצועי בשיש, פעולה פשוטה שלא תפגום בתשתית הקיימת, אבל כרוכה בעלות נוספת לבעל מקצוע שיבצע את הקידוח. מפסק כזה נוח לשימוש, וגם בטוח לתפעול, מאחר שהוא פועל על אוויר ולא מגיע אליו זרם חשמלי, לכן ניתן לתפעלו ללא חשש גם בסביבה רטובה. בלחצן מותקנת צינורית שמתחברת למפסק החשמלי שממוקם מתחת לכיור, לחיצה עליו מזרימה אוויר שמפעילה את המפסק; לחיצה נוספת - מכבה אותו.




שיטה נוספת להפעלת הטוחן היא באמצעות שלט רחוק ששולח פקודה לרכיב החשמלי המותקן מתחת לכיור. לשלטים מצורף בדרך כלל מעמד תואם שניתן להתקינו במקום נגיש.




בטיחות: טוחני האשפה של ימינו בטוחים לשימוש, אבל מי שמעוניין באמצעי בטיחות נוספים יכול לבחור טוחן אשפה עם מכסה ייעודי, המונע את הפעלתו של הטוחן כל עוד הוא מותקן בפתח הניקוז של הכיור - תכונה חשובה במיוחד כשיש ילדים בבית עם גישה לכיור.




אמצעי בטיחותי מסוג אחר וחיוני למדי הוא מנגנון הגנה מפני עומס יתר, שמפסיק את פעולת הטוחן כשהדסקית נתקלת בפריט קשה במיוחד או בכל התנגדות חריגה של המסה, ובכך מונע נזק למנוע ולדסקית הטחינה. בהקשר זה נזכיר כלי שימושי המצורף לדגמים רבים של טוחנים - מפתח אחזקה, המשמש לפתיחת הטוחן כדי לחלץ ממנו חתיכות שנתקעו בו, בין אם אלה פריטי מזון עיקשים ובין אם זה פריט זר אחר שנקלע לטוחן בטעות.




רעש: משך פעולתו של טוחן האשפה קצר יחסית ונע בין מספר שניות לכמה עשרות שניות. אבל אם אתם סובלים מרעש או רוצים לנהל שיחה נינוחה בזמן שטוחן האשפה פועל, תוכלו לבחור דגם שקט. דגמים כאלה כוללים בידוד מיוחד מסביב למנוע, שסופג אחוז ניכר מרעש הטחינה. אמצעי נוסף המפחית מהרעש כמו גם מהרעידות בצנרת הוא מחבר מיוחד המותקן בין הטוחן ובין צינור הניקוז. המחבר עשוי טבעת גומי גמישה, זאת בשונה מחיבור ישיר וסטטי. בשיטת הטבעת, פחות רעידות עוברות לצנרת וכתוצאה מכך גם פחות רעש מופק. בנוסף, לחלק מהטוחנים מצורף כיסוי גומי לפתח הכיור. הכיסוי העגול כולל חריצים המאפשרים הכנסה של שאריות המזון, ובזמן שהטוחן פועל הכיסוי נסגר, מסנן חלק מרעש וגם מונע התזות. כיסויים מסוימים משמשים כמגני התזה בלבד, והם ניתנים לרכישה בנפרד.



garbage5131647338732678000.jpg




5
מחיר ואחריות
מחירם של טוחני אשפה מתחיל מ-1000 שקלים לדגמים פשוטים ועד כ-3,000 שקל לדגמים מתקדמים ובעלי עוצמה גבוהה, והאחריות הניתנת לטוחנים נעה בין שנתיים לשש שנים.



מעוניין שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
 

תקוע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
שימו לב, כאן כתוב מפורש שניתן לטחון קליפות ביצים https://www.samgalelite.co.il/items/1339694-טוחן-אשפה-SONAR-סונאר-1-כ-ס-עוצמתי-במיוחד-דגם-1HP אולי זה פשוט תלוי בדגם

מידע נוסף

מנוע 1 כ"ס עוצמתי במיוחד
750 וואט
מתח וולט: 220/240
ספיגה (אמפר): 3.4
סל"ד לדקה: 2800
משקל : 4.8 ק"ג
קיבולת: 1070 מ"ל.
משטח הטחינה עשוי מחלקי נירוסטה שתוכנן במיוחד לעבוד עם מים.
הלהבים נמצאים בצידי הטוחן לבטיחות גבוהה בזמן השימוש.
כל רכיבי הפלסטיק מועשרים יונים כסף שיוצרים מערכת אנטיבקטריאלית נאותה וחיונית כדי להסיר את כל הריחות.

יתרונות:

- לא עוד ריחות רעים
- חיסכון בכסף
- הפחתת פסולת ירוקה
- סילוק קל יותר של פסולת אורגנית
- סביבה בריאה יותר
- הפחתת CO2

שקט מאוד: 40% פחות מאחרים
מצויד בבידוד קול כדי להפחית את רמות הרעש במהלך העבודה.

שטח שחיקה גדול יותר:
נפח תא גדול יותר פירושו סיכון נמוך יותר של חסימה וטחינה טובה יותר.

באמצעות מכשיר זה, אתה יכול להיפטר מכל פסולת מזון כמו: פירות, ירקות, עצמות דגים, קליפת ביצים, עצמות עוף קטנות ועוד רבים אחרים.

לא ניתן להשליך מזון סיבי כמו: ארטישוקים, שומר, אננס, וכו ’

הטכנולוגיה האנטיבקטרילית המשולבת במרכיבי פסולת המזון, הימנעות מגידול של אורגניזמים זעירים ומניעת ריחות הנגרמים מחיידקים, ומביאים הביתה תברואה ובריאות.


בטיחות:

מנעול תרמי, מונע התחממות יתר של פסולת מזון על ידי הגדרת המכשיר באופן אוטומטי תחת הגנה
מערכת בטיחות, מערכת אבטחה לאפס.
מסנן EMC, שימושי להגבלת הנזק האלקטרומגנטי.
אנטי נעילה למניעת חסימות ותקיעות.

עיצוב:
סליל עשוי פלסטיק ממוחזר ABS-V2, 100% נגד אש.
אריזה ממוחזרת (ללא קלקר).
חוברות מידע (אחריות ומידע) מנייר ממוחזר (הסמכת FSC).

התקנה:
קל ומהיר.
ההתקנה זמינה גם על כיור עם פתח עגול וגם בריבוע.
התקנה זמינה גם על כיור יחיד, אפילו עם חיבור המדיח על אותו סיפון.

אביזרים נלווים:
דוחסן לפסולת
מגן גומי, נשלף לשטיפה (גם במדיח כלים).
מכסה רגיל.
מפרק לצינור ניקוז.
מפסק פניאומטי (כפתור הפעלה על ידי לחץ אוויר, ללא אלקטרוניקה למניעת קורוזיה).





הערות:
  • המחיר אינו כולל התקנה ראשונית בבית הלקוח.במידה והלקוח מעוניין בהתקנה יש לתאם זאת מול הספק בתוספת תשלום!
  • תוספת הובלה מעל קומה ג ללא מעלית- 40 ש"ח לכל קומה.
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כשאני שקלתי זאת, ראיתי סרטון שמראה את השימוש ושם מראים איך האדון/גברת עומדים ודוחפים את כל הקליפות לבפנים ומחכים שיטחן. זה היה נראה לי דרך קצרה שהיא ארוכה.
מה שכן אני אף פעם לא שופכת נוזלים לפח, ולא שומנים לכיור (זה מתקשה וגורם לסתימה - ראו איך נראה שומן עוף/בקר קרוש) יש לי שקיות פשוטות לפחים קטנים/שקיות הקפאה ולא שקיות סופר שתמיד יש בהם חורים. פשוט מרוקנים את תכולת הסיר עם הרוטב והשאריות לשקית קושרים ולפח.
 

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
זה נשמע שצריך לעבוד אצלו...
אני לא הייתי עושה דבר כזה, לטעמי עדיף חור בשיש מעל הארון של הפח, מוגבה מעט עם קנט (כמו שיש אצל רופאי שיניים) זה הרבה יותר פרקטי ומהיר.
 

Malki.A

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
כרגע אנחנו לפני בנית מטבח ומעניין אותי לדעת מה דעתכם על טוחן אשפה ועד כמה הוא באמת שימושי לכם,
שמעתי שיש הרבה דברים שאי אפשר להכניס לתוכן האם זה נכון? אם כן, זה מגביל מאוד, האם זה שווה?

האם יש הבדל בין סוגי הטוחני אשפה?

בקיצור אשמח ויעזור לי כל מידע

יעל
עשיתי טוחן
ולא מצטערת לרגע, זה פשוט נעים יותר ונח מאוד
ממליצה בחום
לבדוק טוב סוג


יעל
 

A B

משתמש מקצוען
כללילבית ולמשרד
טוחן האשפה עשה עלייה, אז איך נשמור עליו בארץ?
By מירב רבינוביץ Posted on12 בנובמבר 2015
זה נראה תמיד כמו חלק מהחלום האמריקאי. משפחה, כלב, חצר גדולה עם דשא, בית בפרברים, גראג' לאוטו וכמובן – טוחן אשפה במטבח. אנחנו ראינו אותו באינספור סרטים אמריקנים ותמיד חשבנו שזה רק שם רחוק, בארץ ההזדמנויות הבלתי מוגבלות. אבל אם לומר את האמת, הטוחן אשפה כבר פה הרבה זמן רק שהמודעות אליו בישראל לא הייתה גדולה. בזמן האחרון הדברים השתנו וניתן לראות יותר ויותר בתים ישראליים שבמטבח שלהם טוחן אשפה לתפארת.

יש לו הרבה מאוד יתרונות וחשוב שנהיה מודעים אליהם; הוא נוח, חוסך לנו הרבה טרחה ועושה את החיים שלנו להרבה יותר קלים. אז איך שומרים על טוחני האשפה שלנו כך שיאריכו ימים וישרתו אותנו לאורך זמן?!

ראשית, צריכים להבין שמדובר במכשיר עדין וככזה יש להתייחס אליו ברגישות. לא, אין צורך ללטף אותו או להכין לו את האוכל שהוא אוהב, כל מה שצריך לעשות זה פשוט להבין איך שומרים עליו ומה הם כללי השימוש בו.

שנית, כדי לשמור עליו חייבים להיות מודעים למזונות ולחומרים שמותר ואסור לגרוס בטוחן האשפה. ופה בדיוק אנחנו נכנסים לתמונה; הכנו לכם רשימה של מוצרים שאסור בשום פנים ואופן להכניס לטוחן שלכם. אתם מוזמנים לקרוא:

מה אסור להכניס לטוחן אשפה?

טוחן האשפה הוא אחד ממכשירי החשמל הכי חשובים במטבח. אולם, גם מכשיר החשמל הטוב ביותר לא יוכל לתפקד אם לא נשתמש בו על פי הכללים. הטוחן יעזור לנו להפטר ביעילות מפסולת מזון שנותרה לנו וכך לעזור לנו להמנע מריח רע במטבח, אך יש גם מקבץ של מזונות ומוצרים שאסור בשום פנים ואופן להכניס לטוחן, הנה הם לפניכם:

מזון סיבי – מזונים עשירים בסיבים עלולים להזיק לטוחן האשפה. לדוגמה: שאריות אספרגוס, ארטישוק, סלרי, קליפות של תירס, בצל או תפוחי אדמה יכולות להתלפף על להבי הטוחן ולמנוע את פעולתו התקינה. אם אתם מרגישים שאתם חייבים לשים מזונות סיביים בטוחן, אז עשו זאת בכמויות קטנות והפעילו מים קרים לפני פעולת הטחינה ולאחריה.

שמנים ושומנים – גם מזונות שומניים עלולים לשבש את פעולת הלהבים של הטוחן ולחבל ביעילות שלו. במקרה הרע, השומן ידבוק בלהבים, יתמצק, יחבל בניקוז, תחל פעולת רקבון וריח רע ישטוף את המטבח.

ומה באשר לקליפות של ביצה? – יש אנשים שטוענים שקליפות ביצים מחדדות את הלהבים של טוחן האשפה, אך אין דבר רחוק מן האמת. קליפות הביצה מסכנות את טוחן האשפה, הן עלולות לעטוף את טבעת המגרסה, להשאיר שאריות ולגרום לסתימת הצינורות של הטוחן. אז המנעו מזה עד כמה שניתן!

אורז, פסטה, תפוחי אדמה ואפונה – גם מזונות אלו עלולים לשבש את פעולת הטוחן. אפילו חלקיקים קטנים של פסטה, אורז או תפוחי אדמה הבאים במגע עם מים יכולים להתנפח ולהפוך למעין חומר דביק שיסתום את הצינורות של הטוחן.

חומרים שאינם מזון – חשוב מאוד להמנע מהכנסת חומרים שאינם מזון/אוכל, שכן הטוחן לא תוכנן להתמודד עם גריסתם וסילוקם. אסור לטחון: בדים, גומי, ספוג, נייר או פילטרים של סיגריות (כן גם את זה ניסו כבר). כל המוצרים הללו לא יכולים להתפרק היטב בטוחן ויזיקו לו מאוד או ישביתו אותו כליל.
כל עוד תשתמשו בטוחן נכון תהנו ממטבח נקי, מסודר, נעים ונטול ריחות פסולת מזון.
יש לנו את אותו טוחן כבר 12 (!) שנה והוא פצצה!!!!!!
וטוחנים קליפות ביצים....
לא בקבוע אבל לעיתים קרובות
 

מהודר!

סופר מקצוען באינדיזיין!!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עריכה תורנית
יש לנו את אותו טוחן כבר 12 (!) שנה והוא פצצה!!!!!!
וטוחנים קליפות ביצים....
לא בקבוע אבל לעיתים קרובות
איך בשבת?
ואיזה דגם?
 

דרך חדשה

משתמש מקצוען
זה נחמד ביותר רק שההתעסקות עם הזבל לטעמי יותר גדולה.
מסכימה
גם לי יש, לא קניתי אלא קיבלתי עם הדירה.
זה נחמד אבל לא נראה לי שהייתי עושה את זה במיוחד.
כן לפעמים כשהכיור ריק אני עושה את כל הקילופים של שבת לתוך הכיור ואז טוחנת.... אבל ביג דיל, אפשר גם לקלף לתוך שקית על השיש. לא רואה את הקריטיות.
לפני שמפעילים אותו צריך לבדוק שאין כפיות חד"פ בכיור, כפיות מתכת וכו שיכולות ליפול לטוחן... קצת התעסקות.
בענין הבטיחות, פעם אחת הראיתי לילדים שלי איך זה עובד וכמה זה מסוכן והפלגתי בסיפורים על הסכנה שבענין...וזהו
בכל מקרה זה קצת מורכב לילדים להוציא את החלקים ולהכניס את היד, אבל אין ספק שזה מסוכן!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה