עזרה טבריה - זעקת השבת!!!!

מצב
הנושא נעול.

חזק וברוך!

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ידוע כמה השבת נרמסת ע''י ראש העיר ר.ק (שר''י)
כמה צער נגרם לנו - תושבי העיר - כשאנו שומעים את כל המסיבות וההוללות בשבת קודש (עד הקריה החרדית).
כאחד שיוצא לי להיות הרבה באזור הטיילת בשבת (בתי כנסת..) אני יכול לומר שאף פעם לא ראיתי את העיר טבריה בכזה מצב בשבת קודש!
העיר מלאה מטיילים, כל החניות מלאות ברכבים, בסטות ומסעדות שהתחילו לפתוח בשבת, מוזיקה בווליום עד כדי שלא יכולתי להתפלל בבית כנסת!!
אני משמש לפה לכל תושבי טבריה שאכפת להם ופונה לכולכם (ותעבירו הלאה)
בבקשה לא להיכנס לחנויות, קיוסקים (אפי' לא בשביל מסטיק..) ותחנות דלק שמחללות שבת ( שימו לב- יש כאלו תחנות שכותבות 'תחנה שומר שבת', אבל בפועל המשאבות פועלות בשבת)
כשאתם נכנסים לקיוסק תשאלו אותו אם הוא שומר שבת, זה ממש לא בושה.
לתועלת- תחנות דלק שומרות שבת: 'דלק בעיר', 'באר מרים' 'טל' ו'פא''י'.
אנא מכם עזרו לנו למען כבוד השבת!!

תזכו למצוות!

חזק וברוך!

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מתוך 'לדעת'
ראש עיריית טבריה חולל סערה כאשר החליט להפעיל תחבורה ציבורית בשבת בעיר שהיא אחת מארבע ערי הקודש. "אנחנו עיר עם מסורת, כולם חיים בהרמוניה", אמר היום בראיון. "הבעיה היא הפוליטיקאים"
ראש עיריית טבריה, רון קובי, החליט להפעיל החל מהשבת הקרובה קו אוטובוס עירוני בשיתוף פעולה עם אגודת “נוע תנוע, תחבורה בשבת. הקו הטברייני יופעל בין שכונות העיר והטיילת, שם נערכות בשבועות האחרונים פעילויות שבת מטעם העירייה.

בראיון שהעניק היום לווינט אמר קובי: “קודם כל זה קשור לכנרת. הרעיון המרכזי הוא להנגיש את החופים גם לאזרחים שגרים בטבריה עילית ולא יכולים להגיע כי אין להם רכב. זה לא נגד החרדים, זה לא נגד שבת. סוג של שוויון חברתי. יש ציר ראשי מטבריה עילית שיורד לטבריה תחתית. זה לא להסתובב בשכונות ולהתריס, לעשות דווקא. כרגע נפעיל את זה בחינם, ניתן לאנשים ליהנות מזה”.

לטענתו, הוא אינו מנסה לחלן את העיר, שכן “טבריה היא לא עיר חרדית, זה בסך הכל 20% מהתושבים. היתה תחושה שהעיר סגורה ומסוגרת. ביטלו את הסטטוס קוו ואנחנו החזרנו אותו. אזורי התיירות פתוחים בשבת. הבטחנו ועשינו. בכל סוף שבוע יש מעל 20 אלף מבקרים שבאים לטבריה, לכנרת.

חזק וברוך!

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הציבור החרדי והדתי מפרנס את אזור הטיילת
במשך כל השנה.
רק היום יצא לי לראות 2 חרדים נכנסים לחנות מחללת שבת - זה היה ממש כואב!
(ברוך ה' אחד הצלחתי להוציא משם)

מ. י. פרצמן

סופרת ועורכת, מנהלת קהילת כתיבה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
העברתי הלאה.
בהצלחה!

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
כואב הלב!!
דוד ראש העיר, משתתף בשיעור שמוסר בעלי, והוא בכאב לב עם דמעות בעיניים לא מבין איך מדרדר האחין.
הוסיף ואמר, שאביו של ראש העיר, צדיק ותלמיד חכם,זצ"ל, היה כל ערב שבת מזרז לסגירת החנויות בשווקי טבריה!
זכותו תעמוד ליושבי טבריה,
והקב"ה יעזור לשומרי השבת!!

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
מחזקת את ידי אלו שלא נכנסים לעסקים מחללים שבת.

פשוט להיכנס, לשאול: אתם שומרים שבת? יענו שלא, ונצא.
עוד אחד ועוד אחד. בזהירות ובנימוס, לא להתחיל איתם כי זה עלול להיגרר בקלות..
ברגע שזה יתבטא בכיס שלהם, הם יבינו שהם רק מפסידים.
גם עובדים במקום לנוח, וגם מפסידים כסף. לא נעים..

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
עוד לא הבנתי למה יתד לא יצאו בזעקה. שוב פוליטיקה?
חוצמיזה שהיה על זה כתבה ביתד

------

האבסודר הוא שבעוד חצי שנה ילכו המוני בית ישראל לנפוש בטבריה ולפרנס את אתריה ומלונותיה ואטרקציותיה [גם אלו שמחללים שבת]
טבריה ניזונה מהתיירות.
צריך לקצץ לה בענף הזה מה שבכוחנו לעשות.
לסגור לה את אפיק המים הזה.
זה מה שאנחנו יכולים לעשות

זה נכון שיש דירות נופש של שומרי שבת השאלה היא מה עוד עושים בעיר מעבר לדירה של שומרי השבת.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
צריך לשאול אתה פתוח בשבת, כן?( בטון של התעניינות)
נכון.
הוא מסתכל על הכיפה שעל הראש, חזות חרדית, ושואל בהתעניינות סחבקית, היי אתה פתוח בשבת נכון? נקפוץ לומר שלום...
נו באמת.

מ. י. פרצמן

סופרת ועורכת, מנהלת קהילת כתיבה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
D I G I T A L
לא בטוח... יכול להיות שהוא יבין שזה מפריע ואז יענה שסגור. צריך לשאול אתה פתוח בשבת, כן?( בטון של התעניינות)
מתנגדת.
לעניות דעתי זה כאילו סוג של התקפלות. אנחנו מתעבים את הפתיחה שלהם בשבת, ונראה להם את זה בכל דרך. לא ננסה בכאילו "לזרום איתם"...
(כמובן לא מעלה בדעתי שלכך התכוון כותב ההודעה, אך בכל זאת סבורה שצריך לדייק)

חזק וברוך!

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לעניות דעתי זה כאילו סוג של התקפלות. אנחנו מתעבים את הפתיחה שלהם בשבת, ונראה להם את זה בכל דרך. לא ננסה בכאילו "לזרום איתם"...
העניין הוא שהמוכר יבין שאנחנו מאד רוצים לקנות אצלו אבל לא יכולים כי הוא מחלל שבת, ככה הוא יחשוב אם שווה לו לפתוח בשבת.
אבל שלא יחשוב שאנחנו מתנקמים בו - דבר כזה רק יכול להזיק.

חושב מחדש

משתמש מקצוען
אני קונה המון בחנויות תל אביביות,
ולא פעם נכנס לחנות שפתוחה בשבת ואומר בשיא העדינות,
כל כך חבל שאתם פתוחים בשבת, נוח לי לקנות כאן, אבל יותר נוח לי לקנות במקום שסגור בשבת...
כרגיל זה מתקבל בצורה יפה ונעימה.
וכמה טוב לראות שיש קיוסק במרכז דיזנגוף, ששלט החנות הענק כתוב 'חנות זו שומרת שבת'. אבל ממש בענק.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה