חתולים בכניסה לבנין.... והרבה!!

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תשמעו סיפור:
אני סובלת מעכברים שמוציאים אותי מדעתי ועליהם יש לי סיפורי אלף לילה ולילה... השבוע בעלי סתם סוף סוף את החורים ונקוה שיהיה שקט, בכל אופן בתקופה של השלג הסתובב חתול בחדר המדרגות [פתוח] אנחנו חוזרים הביתה במוצ"ש ומתפלאים שהטלפון פתוח בצליל תפוס, אחרי כמה זמן חתולה יוצאת לנו מחדר הילדים...
אין לי מושג מתי היא נכנסה, כנראה שהיא ניסתה לצאת קודם וטיפסה על השולחן של הטלפון...
למחרת בעלי קפץ הביתה בשעות הערב ורצה לזרוק משהו לפח שבארון, החתולה יושבת בתוך הארון... הוא פתח את הדלת והבריח אותה, אבל אני לא הייתי רגועה כי לא ראיתי אותה לצאת [התחבאנו פנימה שלא תקפוץ עלינו] כעבור כמה זמן פתחתי ארון בסלון [מתחת לארון ספרים] לקחת פטיש לשבור את הקרח של השלג [אני גרה כאמור בחדר מדרגות פתוח] ואני מוצאת אותה יושבת בתוך הארון!!! לפני כן כשבעלי הבריח אותה בדיוק ארון זה היה פתוח והיא ברחה לשם... הבית המחומם היה לה יותר נעים מהכפור בחוץ או שהרגישה ריח של עכברים...
הפעם גירשנו אותה סופית וב"ה היא הפסיקה לבוא

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י יעל;1168470:
הפתרון הראשון הוא להפסיק להאכיל אותן, איפה שיש מישהו שנותן להן אוכל הן מגיעות בהמוניהן.. ומתרבות.
חוץ מזה דלת זה דבר הכרחי (אצלינו הן היו מתחבאות בארונות חשמל שדלתן היתה נשארת פתוחה וממליטות שם וזה היה קטסטרופה, עד שדאגו לסגור את הדלת של הארון והן היו יוצאות)
וכמובן לגרש אותן כל פעם "קישטא" עם מקל מטאטא..
אצל ההורים שלי בקומה אחרונה חתולה המליטה

מירי456

משתמש מקצוען
חתולים מביאם כ"ג קרציות....

ומניסיון -
קחו להם את מקור המזון ואת המקומות הנוחים להם (עגלות, קרטונים, סמרטוטים וכד')
והתקינו דלת לכניסה

A JERBI

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י park;1168270:
צריך אולי רק לעבור לידם בשקט בלי להלחץ.
חתולה נחשבת לחיה הגיינית (הכל יחסי). אינה מזיקה והתועלת רבה. מרחיקה נחשים, עקרבים, עכברים ושאר מזיקים.

כן, אבל 17!!!!!!!!!!!!!!
(ספרתי אחד אחת)
ואם את יוצאת עם שקית הם מלוות אותך גם בין הרגלים:eek:

sp65

משתמש רשום
מנסיון עצוב אבל טוב מאד!!!!!
לשפוך עליהם פעם אחת בשקט ומהצד מים רותחים פשוטו כמשמעו!!!!
מים רותחים מהדוד - או מהמיחם ישר!!! - אין זכר מיהם לעד בעז"ה.
תנסו ותראו!!!
הם לא סולחים והם כ"כ נפגעים על היחס, שהם כבר לא חוזרים למקום הזה!

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אבל זה ממש צער בעלי חיים..

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י יעל;1168593:
נכון, אני גם שמעתי על פלפל שחור
אבל חתול בחדר מדרגות או בבית זה לא הכי נחמד בלשון המעטה...
עלינו זה לא צער בעלי חיים? אנחנו לא אנשים?...

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י יעל;1168593:
שטויות, זאת בסך הכל חתולה..
הכי נכון לעשות את זה ליד הילדים, שיתחנכו איך בדיוק לעשות את זה בפעם הבאה.
ולקינוח, להיכנס לתוך הבית, ולספר להם את הסיפור של רבי והעגל. (עדיף לדלג על הקטע בסוף עם העכברים, כי זה לא נעים לשמוע, וממש לא חינוכי)

artline

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
זה נשמע לי ממש קטסטרופה....

אני עם פובית חתולים שהעברתי לילדים בתורשה...:cool:(
לא הייתי שורדת את המצב!:eek:
צער בעלי בני אדם זה בטח קודם....:cool:

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י artline;1168601:
אני עם פובית חתולים שהעברתי לילדים בתורשה...:cool:(
לא הייתי שורדת את המצב!:eek:
צער בעלי בני אדם זה בטח קודם....:cool:
היית שופכת מים רותחים?
זה נשמע למישהו דבר שפוי?

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י למען דעת;1168615:
אגב, למה באמת אנחנו אומרים חתולה (במלעיל) ולא חתול?
כי אנחנו ירושלמים...

אפרתה

משתמש מקצוען
כמו בכל נושא צריך לבדוק את שני הצדדים. מצד אחד- צער בני אדם הוא חשוב, ואם זה מפחיד את הילדים ומזיק ובוודאי אם זה מסוכן בריאותית צריך לטפל. ואין כל ענין לרחם על בע"ח במקום של נזק לבני אדם. ואמנם כולנו מכירים את הגמרא עליה דיברו כאן אבל קודם כל מדובר ברבי שנתבע בדרגתו הוא וכן זה ממש לא מובא כהלכה אלא שמשהו שראוי להיזהר בו.
מצד שני- כל מיני רעיונות של לצער אותם צריך לבדוק טוב טוב אם זה המינימום ההכרחי ואי אפשר לעשות זאת בדרך אחרת. יש כאן גן ענין של השחתת הנפש, לשפוך וכו'. אני מאמינה שיש דרכים עדינות יותר שגם אם מזיקות לחתול אבל לא בסוג של התעללות. בקיצור- צריך לטפל אבל במחשבה תחילה.

ROT

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לידיעתכם זה לא חוק חדש, ויותר מזה החתולים מהוגנים בחוק יותר מבני אדם,
אפשר לבקש מלוכד פרטי (בד"כ אחרי תחנונים) שיסלק אותם משם, (אני מקווה שהמחיר הוא גלובלי ולא לפי ראש, 17!!!)
לגבי פלפל שחור זה לא תמיד עוזר, וזה לא צער בעלי חיים,הם לא ניזוקים אלא עוברים לשכון במקום אחר,
ולגבי מים רותחים זה עוזר מאוד, וגם אם זה לא צער בעלי חיים זה משחית את מידות האדם ומרגילו להיות אכזר,

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אם הבעיה היא צער בעלי חיים- או מה שמשחית את המידות של הבן אדם- לדעתי ראוי ללכת לשאול רב ולא להחליט לבד לשום צד
התחום של הקו המפריד בין צער בעלי חיים לבין התועלת או הנזק שיש מהם לאדם לא מספיק ברור לנו כאנשים פשוטים, אולי יש כאן תלמידי חכמים שיאירו את עינינו עם מקורות מוסמכים, אבל הדעות האישיות לא כל כך קשורות

judi2525

משתמש רשום
נכתב ע"י sp65;1168582:
מים רותחים פשוטו כמשמעו!!!!
מים רותחים מהדוד - או מהמיחם ישר!!! - אין זכר מיהם לעד בעז"ה.
תנסו ותראו!!!
מים רותחים? מה, תרתיחי מים בבית ותרוצי עם הדוד הרותח אחרי חתולים בחצר? זה לא יעיל בסך הכל הם יקבלו כוויות ייללו אולי ימותו אולי רק יעלבו ולא יחזרו ואולי כן...?
לכי על הדבר האמתי, תא גזים לחתולים הם לא יחזרו למקום הזה אני מבטיח לך..

חתולים באים רק למקום שיש אוכל ובקייץ מים.
אם שכן (בד"כ שכנה) מאכיל אותם, לא יעזור כלום הם ישובו פעם אחר פעם.

בעיה נוספת היא ההתרבות של החתולים, חתולה בריאה ממליטה 5/6 גורים בכל הריון.
הפתרון הוא כמובן עיקור חתולות וסירוס חתולים, בכל עירייה "נורמלית" יש מחלקה וטרינרית שאמורה לטפל בריבוי חתולים לאחר תלונות השכנים.
הם לוכדים את החתולים, מסרסים/מעקרים אותם ובגלל "חוק זכויות בע"ח" הם מחזירים אותם לאחר הניתוח למקום שממנו הם נלכדו.
אזורים שעברו טיפול מהסוג הזה אוכלוסיית החתולים שם פוחתת מעצמה והופכת לנסבלת.

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש דברים שאתם לא מביאים בחשבון: 17 חתולים זה המון וכל אישה סבירה לא צריכה להיות פחדנית יותר מידי בשביל להבהל מהם- במיוחד אם הם עוברים לה בין הרגליים וכו'. ונניח שהיא בתחילת הריון הרי שהחתולים האלו מסכנים את חיי עוברה- כי בהלה חזקה אסורה לגמרי במצב כזה. לא נשמע לי מצב הזוי ורחוק ואז בודאי נקודת המבט משתנה לחלוטין, לא?

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י צילומנציה;1168973:
יש דברים שאתם לא מביאים בחשבון: 17 חתולים זה המון וכל אישה סבירה לא צריכה להיות פחדנית יותר מידי בשביל להבהל מהם- במיוחד אם הם עוברים לה בין הרגליים וכו'. ונניח שהיא בתחילת הריון הרי שהחתולים האלו מסכנים את חיי עוברה- כי בהלה חזקה אסורה לגמרי במצב כזה. לא נשמע לי מצב הזוי ורחוק ואז בודאי נקודת המבט משתנה לחלוטין, לא?
היתה לי שכנה שבדירה קודמת גר לידה מישהו עם כלב וזה הזיק לה [היא היתה בהתחלה]

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ברור שצריך לטפל במפגע אבל לשפוך מים רותחים נשמע לי ממש רע ואכזרי,
מה שאני מדמינת שהחתולות שיכוו ישארו במקום מיללות ותצטרכי גם לפנות אותן..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה