חרוסת. איך מכינים?

  • פותח הנושא 1978
  • פורסם בתאריך

נקודה עיצוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אגוזי מלך (כוס עם ידית)
אגוזי פקאן חצי כוס
שקדים חצי כוס
צימוקים חצי כוס אפשר לערבב משני הסוגים
תמרים (מזן מגהו'ל רכים) בין 12-15

חצי תפוח עץ קלוף

לטחון במעבד מזון/ בלנדר
ולהשאיר מעט טחון גס שלא יהיה מדי ממרח...
וסמוך לסעודה להוסיף לזה מעט יין/ מיץ ענבים. (כף אחת-שתיים לא יותר)
 

נקודה עיצוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
משום מה זה לא נותן לי לערוך את ההודעה,
יש כאלו שמוסיפים קינמון- לבחירתכם.

להגשה: ניתן בקערית מרוכזת וניתן להכין כמו כדורי שוקולד לכדורים אישיים.
בתאבון:)
חג שמח!
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
יש אפשרות לעשות חרוסת בלי לטחון בבלנדר?
 

בשמ"ת

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יש אפשרות לעשות חרוסת בלי לטחון בבלנדר?
כשאין בלנדר...
אפשר לרסק עם מזלג או עם הכף המחוררת
אחרי שמשרים את הפירות במים
יותר עבודה...
וגם זה לא דומה לבלנדר...
בהצלחה
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לשים לב
לטחון קודם את הדברים הקשים (שקדים, אגוזים)
אח"כ להוסיף את התמרים ואת התפוחים
אחרת נשארים שאריות של שקדים גדולות
אני שמה יין בסיום הטחינה בקוצץ ירקות
ולפני ליל הסדר- מוסיפה עוד
 

י.ר.

משתמש רשום
אגוזי מלך (כוס עם ידית)
אגוזי פקאן חצי כוס
שקדים חצי כוס
צימוקים חצי כוס אפשר לערבב משני הסוגים
תמרים (מזן מגהו'ל רכים) בין 12-15

חצי תפוח עץ קלוף

לטחון במעבד מזון/ בלנדר
ולהשאיר מעט טחון גס שלא יהיה מדי ממרח...
וסמוך לסעודה להוסיף לזה מעט יין/ מיץ ענבים. (כף אחת-שתיים לא יותר)
לא ידעתי שעושים חרוסת עם צימוקים

אם אני לא משתמשת בפסח, אפשר להשמיט?
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
אפשר עוד רעיונות?
פעם ראשונה שאני עושה את זה
(שלא יצא ממרח,אלא עבה כמו טיט)
כל אחת חושבת שהחרוסת שלה הכי טעים בעולם..ובצדק ( :
אצלנו בהתחלה היה מריבות איך "הנוסח הנכון" כי כל אחד הביא מהבית רעיונות שונים ומשונים.
פשרה זה הכי טוב..כל אחד מכין לעצמו וכולם טועמים משל כולם..

תמר מג'הול או אנברה מגולען
בננה
תפוח מגורד
יין אדום מתוק
קינמון
שקדים קצוצים
אגוזים קצוצים

אם רוצים מרקם כבד / עבה טוחנים בסכין היותר רחבה (לא עם העיגולים)
שיש במכונת טחינה
אבא שלי ז"ל שהביא את המתכון מבית הוריו היה מכין הכל קצוץ עם סכין על קרש בלי מכונה בכלל
רק את התפוח גרד בפומפיה
מערבבים עד שנוצר כמו בצק
מוסיפים יין מתוק כל פעם קצת עד המרקם שאוהבים.
 

malkykl

משתמש מקצוען
פטנט של אמא שלי: לקנות צנצנת גרבר תפוחים (זה בסה"כ תפוחים, אולי עם סוכר. אין עוד שום תוספות- בטח לא בפסח) לערבב פנימה אגוזים טחונים, שקדים, יין, מה שנוהגים...
חוסך הרבה עבודה ולכלוך.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה