דרוש מידע חרדות והיסטריה אצל ילדים

vigi

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בוקר טוב
ביתי בת ה-6 חרדה עד רמת ההיסטריה מרופאים.
הכל התחיל אצל רופא השיניים, פעם אחת עברה טיפול מעט כוחני ע"י רופאה ומאז הכל היסטוריה והיסטריה...
אם אומרים לה כי צריך ללכת לרופא שיניים היא מתחילה להתחנן שלא נלך, ופוחדת ממש מהיום של הביקור שמתקרב. בדרך למרפאה היא רועדת ובוכה בהיסטריה :(
כשנכנסים לחדר רופא משפחה/ילדים היא לא מוכנה שהרופא יגע בה אפילו לבדיקת גרון או ריאות. אני צריכה להושיב אותה עלי ולחבק ע"מ שהרופא יצליח לבדוק אותה.
לא עוזרים כל ההסברים והדמיון המודרך שזה לא כואב, והרופא רק עושה כך וכך..

בנוסף יש לה חרדות שונות ומשונות-באוטובוס היא פוחדת שהנהג יסגור עליה את הדלת, אז רצה בהיסטריה ברגע שמבינה שצריכים לרדת, לגן היא לא מכונה ללכת אפילו כמה מטרים לבד. צריכה ליווי ממש עד פתח הגן...

מישהו יודע איך איפה ואצל מי מטפלים בחרדות אצל ילדים?
דחוף מאוד, היא זקוקה לטיפול שיניים ואין מצב ללכת איתה כשהיא ככה.
תודה רבה!

vigi

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

יוסי951951951

משתמש צעיר
אני מכיר גם מבוגרים שיש להם סיוט מרופא
אולי היו צריכים באמת לטפל בילדותם
בכל אופן אני לא רוצה לייאש
אדרבה בנתיים הקפצתי האשכול ואולי מישהי יעזור כאן
בהצלחה וסייעתא דשמיא

שלחן עורך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
עריכה תורנית
ילד הוא בטבעו מפחד, מלבד כמה שהשתבש להם הסיסטם... והחרדות שהעלית הם עוד על גבול הנורמה.
מבטיחים פרס גדול, מעודדים בלי סוף, ובסוף נותנים אפילו שהילד/ה צרח/ה...

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
רק לא להגיד לה שזה לא כואב
אחרי זה למה שלא תפחד?
אפשר להגיד שזה כואב ולכן אמא הולכת איתך
ולכן הרופא נותן קודם הרדמה
ולכן נקנה לך פרס
אבל אסור לעבוד עליהם
אין טעם להכחיש את המציאות.

שלחן עורך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
עריכה תורנית
ומנסיון, ילד/ה בגיל כזה, שעדיין רוצה להיות תחת הסינר של אמא או החליפה של אבא... ורוצה שיתנו לו יד עד הגן/חיידר, ורוצה שרק עוד פעם ינופפו לשלום, לפעמים האינסטינקט הוא לדחוף לעצמאות. ואז באוטומט התגובה היא הידבקות עוד יותר... כי הם מרגישים שמנסים להתרחק מהתלות שלהם.
כמה שיותר יקבלו את זה, יבינו באמת, לאט לאט יתפתח הביטחון העצמי...
בסוף תתחננו שיסכימו לבקש ממישהו לעבור את הכביש...

saralulu

משתמש מקצוען
אני מרגישה שהחרדות הנלוות זה בגלל השיניים...

vigi

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אז בעצם לחכות שהילדה תגדל? לא צריך לטפל כרגע?

חדזי

משתמש מקצוען
ולי יש ילדה בת שש שיום אחד אחרנו לקחת אותה מהגן והגננת אמרה לה שלא נורא מקסימום היא תקח אותה אליה הבייתה . וחיכתה לי יד ביד עם הילדה מעבר לכביש עד שהגעתי. גננת ותיקה ומסורה והילדה כל בוקר צורחת שהיא לא רוצה ללכת לגן כי אולי נשכח לקחת אותה . לא מועיל שום הסבר. הגננת דיברה אתה אני דיברתי עשינו שיחה יחד והילדה עדיין בחרדה . שנה שעברה זה היה חרדה מהחוג חיות כי הייתה יונה והיא פחדה שהיא תעוף עליה וכל יום של החוג זה היה צרחות ותזזה את כל הגן..אני מתחרפנת ובעלי הזכיר לי פתאום שהבן הגדול שלי היה מפחד מהטלפון כי פעם משהו אמר בצחוק שיקרא למשטרה והוא היה מחביא לנו את הטלפון ואם משהו הזכיר משטרה שהשם ישמור ויציל.. עבר מעצמו בלי שום טיפול . כנראה זה תסמיני הגיל אם לא יעבור אקח לטיפול. בינתיים עושה קצת CBT ונותנת המון צומי והגננת עוזרת לי . ומקוה שיעבור לה...

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
בגיל הזה מטפלים בחרדות (תמיד, או הרבה פעמים) דרך ההורים.
את יכולה לנסות הדרכת הורים דרך העיריה. זה בחינם נראה לי והבנתי שגם מוצלח.

לגבי טיפול השיניים - אם זה טיפול דחוף יכול להיות שבאמת עדיף לחשוב על הרדמה מליאה.

vigi

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ולי יש ילדה בת שש שיום אחד אחרנו לקחת אותה מהגן והגננת אמרה לה שלא נורא מקסימום היא תקח אותה אליה הבייתה . וחיכתה לי יד ביד עם הילדה מעבר לכביש עד שהגעתי. גננת ותיקה ומסורה והילדה כל בוקר צורחת שהיא לא רוצה ללכת לגן כי אולי נשכח לקחת אותה . לא מועיל שום הסבר. הגננת דיברה אתה אני דיברתי עשינו שיחה יחד והילדה עדיין בחרדה . שנה שעברה זה היה חרדה מהחוג חיות כי הייתה יונה והיא פחדה שהיא תעוף עליה וכל יום של החוג זה היה צרחות ותזזה את כל הגן..אני מתחרפנת ובעלי הזכיר לי פתאום שהבן הגדול שלי היה מפחד מהטלפון כי פעם משהו אמר בצחוק שיקרא למשטרה והוא היה מחביא לנו את הטלפון ואם משהו הזכיר משטרה שהשם ישמור ויציל.. עבר מעצמו בלי שום טיפול . כנראה זה תסמיני הגיל אם לא יעבור אקח לטיפול. בינתיים עושה קצת CBT ונותנת המון צומי והגננת עוזרת לי . ומקוה שיעבור לה...
מה זה CBT?
תודה

שירה כהנוביץ

משתמש רשום
נהנתי לקרוא את מגוון (הו)דעות...
אם זה משנה לכן דעתי - היה לי ילד בן 4 מהסגנון שדובר, שאלתי אחת שנקראת גדולה בתחום,
התחילה לומר לי, בטח יש לי איך לעזור לך, אבל הכל מתחיל ממך, אני יעשה איתך שיחות והכל יעבור.
אתן מנחשות נכון, עזבתי אותה [יותר נכון אותי....] לנפשה. פשוט פחדתי שעוד רגע היא הולכת להביא גם את אמא שלי,
בת ה -75 לטיפול, כדי שהטיפול יצליח במלואו.
כלל הדבר - רוב המקרים חולפים ולא מותירים רושם, חוץ מצחוקים על העבר, כשהילד גדל.
מקווה שכולנו לא נהיה חַרֶדוֹת, מהחרדה של ילדינו. זה טבעי, הגיוני, בריא, ואפילו משחרר.
יום נפלא

כחול רויאל

משתמש מקצוען
@vigi
אין לי מה לייעץ בנושא החרדה,
ספציפית לעניין טיפולי שיניים- הזדהיתי מאד עם התיאור שלך!
עברנו לרופאה אחרת ( מטעם קופת חולים!) ומאז הטיפולים עוברים מדהיםם!!!
(היינו כבר עם הפניה להרדמה כללית ! וניסינו אותה כצעד אחרון)

חן פלוס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
אני מזדהה
בוקר טוב
ביתי בת ה-6 חרדה עד רמת ההיסטריה מרופאים.
הכל התחיל אצל רופא השיניים, פעם אחת עברה טיפול מעט כוחני ע"י רופאה ומאז הכל היסטוריה והיסטריה...
אם אומרים לה כי צריך ללכת לרופא שיניים היא מתחילה להתחנן שלא נלך, ופוחדת ממש מהיום של הביקור שמתקרב. בדרך למרפאה היא רועדת ובוכה בהיסטריה :(
כשנכנסים לחדר רופא משפחה/ילדים היא לא מוכנה שהרופא יגע בה אפילו לבדיקת גרון או ריאות. אני צריכה להושיב אותה עלי ולחבק ע"מ שהרופא יצליח לבדוק אותה.

בנוסף יש לה חרדות שונות ומשונות-באוטובוס היא פוחדת שהנהג יסגור עליה את הדלת, אז רצה בהיסטריה ברגע שמבינה שצריכים לרדת, לגן היא לא מכונה ללכת אפילו כמה מטרים לבד. צריכה ליווי ממש עד פתח הגן...

מישהו יודע איך איפה ואצל מי מטפלים בחרדות אצל ילדים?
דחוף מאוד, היא זקוקה לטיפול שיניים ואין מצב ללכת איתה כשהיא ככה.
תודה רבה!
דבר ראשון אני מזדהה איתך עם כל מילה אני עוברת אותו סיפור עם ביתי זה לא קל ניסינו כל מיני דרכים ולא עבד עכשיו אנחנו בתור להרדמה כללית (כבר אחרנו את המועד של ההנחה..) ולא בטוחה שהיא לא תעשה לי בלאגנים עד להרדמה..
שמעתי שיש טיפול רגשי יעודי לחרדות או יותר נכון טראומות שממש עובד! מנסה לבדוק עכשיו בכיוון הזה אשמח לשמוע אם מישהו התנסה בזה

EMDR טיפול בטראומות וחרדה. טיפול ש"מנקה זיכרונות" ..​

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  85  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה