אז השבת היה לי אתגר להכין חלות מכוסמין מלא ללא סוכר וללא שום תחליף, ושיהיו אוריריות ורכות.
מצאתי בשף-גוגל מתכון של עדי בן שלוש שהיה נראה לי מוצלח https://adybenshlush.com/no-suger-whole-spelt-flour-challah-bread/
ניסיתי אותו עם כמה דיוקים. מביאה אתו פה שוב עם הדיוקים שלי.
מצרכים:
1 ק”ג קמח כוסמין מלא
5 כפיות שמרים יבשים
1 כפית שטוחה מלח (ואפשר קצת פחות)
1/2 כוס שמן
כ-2.5 כוסות מים חמימים (מעט מים רותחים מהקומקום ועליהם מים מהברז/פושרים)
הכנה:
בקערה קטנה שמים את השמרים + 4 כפות קמח + חצי כוס מים חמימים
לערבב, לעטוף עם ניילון נצמד ולתת לזה לתסוס 40 דק'.
בקערה הגדולה נשים את הקמח + המלח, נערבב, נוסיף את השמרים התוססים ושאר כמות המים.
לערבב ולתת לזה לנוח 10 דק'.
להוסיף את השמן וללוש כ10 דק' לבצק רך וגמיש, להניח להתפחה של שעה.
כשקולעים את החלות חשוב להקפיד על שתי דברים:
1. כל כדור לרדד ואז לגלגל לנחש אורירי (אני עושה את זה תמיד, אבל פה זה קריטי)
2. לקלוע חלות רפויות
אחרי הקליעה נותנים לזה התפחה של רבע שעה, ביצה ושומשום/פרג/ כל קישוט אחר
ואופים. (לא בדקתי כמה זמן אפיה)
לצערי אין לי תמונה. בע"ה פעם הבאה שאכין
מצאתי בשף-גוגל מתכון של עדי בן שלוש שהיה נראה לי מוצלח https://adybenshlush.com/no-suger-whole-spelt-flour-challah-bread/
ניסיתי אותו עם כמה דיוקים. מביאה אתו פה שוב עם הדיוקים שלי.
מצרכים:
1 ק”ג קמח כוסמין מלא
5 כפיות שמרים יבשים
1 כפית שטוחה מלח (ואפשר קצת פחות)
1/2 כוס שמן
כ-2.5 כוסות מים חמימים (מעט מים רותחים מהקומקום ועליהם מים מהברז/פושרים)
הכנה:
בקערה קטנה שמים את השמרים + 4 כפות קמח + חצי כוס מים חמימים
לערבב, לעטוף עם ניילון נצמד ולתת לזה לתסוס 40 דק'.
בקערה הגדולה נשים את הקמח + המלח, נערבב, נוסיף את השמרים התוססים ושאר כמות המים.
לערבב ולתת לזה לנוח 10 דק'.
להוסיף את השמן וללוש כ10 דק' לבצק רך וגמיש, להניח להתפחה של שעה.
כשקולעים את החלות חשוב להקפיד על שתי דברים:
1. כל כדור לרדד ואז לגלגל לנחש אורירי (אני עושה את זה תמיד, אבל פה זה קריטי)
2. לקלוע חלות רפויות
אחרי הקליעה נותנים לזה התפחה של רבע שעה, ביצה ושומשום/פרג/ כל קישוט אחר
ואופים. (לא בדקתי כמה זמן אפיה)
לצערי אין לי תמונה. בע"ה פעם הבאה שאכין