מאפים חלות- ההכי טובות שהכנת EVER

אמא לשני מתוקים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@Hbendi
שבוע טוב, יש מצב שתשלחי לי ג"כ?
ל leash9739 בגמייל
אשמח שתסמני שראית.
שאוכל למחוק.
תודה
 

חיים קסומים

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
אני מכינה אותם כל שבוע, וכל פעם שיש לי אורחים במוצ"ש אני מקריאה את המתכון,
משתפת לתועלת כולם-
למרות שאין לי מושג מה הקסם של המתכון לעומת האחרים,
תכלס- זה עובד.
אני מכינה מקמח כוסמין מלא, עם קמח רגיל זה אפילו יותר טעים.
אז קודם כל תמונה-
AAWUweWfVs-R6Nb9Zfk9HoB39H24y2VAFzm9XvKRtPuAFTgQf5tobOTj4ybzk3IJpBMswYNztpr9oEg5O2ef4O9YMrYM2VAMSeWqIrcMG-8f1uPCD3S2wIWQj9IdXVlOj-329RKGvGwfeN_s6E7Q5qRH6zYEgPfQTpNmq194vfCCSUH-18P-gwASjCZhLCtequXh3jpjBPpsZAHuDiQLcdJx7a07zlv04S4G4WioJrmApgy-cIUdXCSPENbspKHZcHRUwnFypA0qgIq2uumg3f5ayMiaV7fiZ1UMmV44OXQOh-OHF6K9KzjmEV5ZLAkOq0W8W1D1-ZCv3YqA2ZFbhlREsIFTVrz5cxr9zv59uh2R28x4m8k1CUrgHTaQKM5PL9ugUNKlYZEbaDLL8jz5zA-9gXsh2UV4iJeUX4I8Dtzj-RHzbRAuPdgRerBlC8RFwg9UQqdMW9GphTbUCQa_gCTUpZ_SyedZ7ttFTq2HfN47QpMzXS1NAUSWbBkShTB5JAeHTNM_u85BhPoHgaWuFSXvwcgl-M-rYnVZq8ssW9BXghurLAHqJrvr5szrCosO2nQ_4E_5aqhBGWxgGzNSAioWbAaCv13jW3QvIEDS_L39yep747nbHJXthQkYOufw2XWLhxyJfmE5dyWdVZpA8YS7MrYMOemXgnzzDEHZIs_0uz1dv5Fuv_leEVjX4EJWT24WTHWL476s-vJu0lNBNgx_kZ1TS3CwCYntMktb=w485-h258

ולמתכון:
- 2 כפות שמרים יבשים,
-חצי כוס סוכר
- 2 חצי כוסות מים חמימים
לשים בקערה, להניח ל5 דקות שהשמרים יתססו.
להוסיף:
חצי קילו קמח
חצי כוס שמן
ללוש קצת
להוסיף עד חצי קילו קמח
ו2 כפות גדושות של מלח
אם הבצק יוצא לכם קצת יבש תו"כ לישה להוסיף עוד קצת מים חמימים,
אם רטוב - קצת קמח
-- לא אמור לקרות, אבל אם קרה לא נורא,
להשאיר לתפיחה (אני מצאתי שהכי מוצלח להתפיח בתוך תנור סגור מכובה עם קערה או שתיים של מים רותחים- בשביל אדים,
לתפיחה של בערך שעה - שעה וחצי עד הכפלת הנפח,
--החלק של הקליעה זה איך שבא , אני קולעת קליעת צמה גבוהה כמו בהדרכה פה:
של חן במטבח.
להשאיר מכוסה במקום חמים-עדיף, לעוד התפחה למשך שעתיים,
לקבלת צבע יפה- למרוח על החלות קודם את החלמון ואז עליו את החלבון
להכניס לתנור על 200-250 מעלות -למשך 10 דקות- תלוי בתנור,
שימו על זה עין כי זה חום מאד גבוה וזה משתנה מתנור לתנור,
אחרי 10 דקות לבדוק מלמטה אם אפוי מספיק, אם לא נראה לכם, להנמיך ל 150 לעוד כמה דקות, עד שמזהיב גם מלמטה.

בהצלחה
ושבת שלום :)
יואו בצק טובבבב
תודה על השיתוף
 

אני בעצמי :)

משתמש חדש
הכנתי ויצא טעים,
רק שהחלות לא הגיעו לגודל של הצבי....
מכמה בצק את מכינה כל חלה?
תודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה