מענייןלדעתי שווה מאד להשתמש בשמרים טריים, הבדל עצום בטפיחה
טופח לגובה ולא נפתח בטפיחה אחרי הקליעה..
בהצלחה רבה
מעולם לא ניסיתי
אבל לא נראה לי אנסה עכשיו, בדיוק קניתי חבילה גדולה של שמרים...
מענייןלדעתי שווה מאד להשתמש בשמרים טריים, הבדל עצום בטפיחה
טופח לגובה ולא נפתח בטפיחה אחרי הקליעה..
בהצלחה רבה
תודה רבה על המחמאות. ב"ה אני באמת משקיעה בחלות שלי אז זה כיף לשמועכמה רעיונות!!!
בעז"ה אשתדל ליישם
רק שאלה, שמעתי כמה פעמים שבצק עם ביצה גורם לחלות להיות במרקם דחוס, לא הרגשת?
ויוצא לך חלות יפהפיות!!! כמו של מקצוענים ממש (רוצה לכתוב נראה קנוי. לא רוצה לפגוע, אבל היה נראה לי החלות הקנויות עם מראה בלי מתחרים עד שאני רואה את שלך, משורטט ויפה).
החלות לא נדבקות לך לתבנית??הכי טוב תבניות לחלות, כמו שכבר אמרו כאן, אני קונה בחנות חד פעמי ומשתמשת איתם שנה שלימה מפסח לפסח.
דבר דומה ששמעתי- להשאיר שמרים בארון ולא במקרר. לאחרונה אני עושה את זה, לא יודעת אם משנה במשהו או לא.מעניין
מעולם לא ניסיתי
אבל לא נראה לי אנסה עכשיו, בדיוק קניתי חבילה גדולה של שמרים...
ואת שמה דבש בבצק?תודה רבה על המחמאות. ב"ה אני באמת משקיעה בחלות שלי אז זה כיף לשמוע
לגבי דחוס- חושבת שהחלות יוצאות מאד אווריריות וטעימות ב"ה.
אני כן אציין שכשעשיתי מחלק מהבצק לחמניות- יצא פחות טעים מהלחמניות הרגילות שלי שזה בצק קלאסי בלי ביצים. אין לי הסבר למה זה ככה.
מה שכן, בחלות זה ממש לא פגם בטעם או במרקם האוורירי. אולי בגלל הרידוד וההתפחה הארוכה זה יוצא אוורירי למרות הביצים, ובכל אופן יציב ותופח לגובה.
וכמו שאמרו כאן- להגיד לכבוד שבת קודש ולהתפלל שיצא יפה וטעים, משתדלת לעשות את זה על כל דבר שמכינה.
בהצלחה רבה!
וואו, באמת שכחתי מזה... דווקא נזהרתי מאד לא לתת לילדה דבש, אבל שם לא זכרתי. ב"ה מעולם לא קרה שום דבר... עכשיו היא כבר מעל שנה בכל מקרה.ואת שמה דבש בבצק?
תינוקות מתחת גיל שנה לא יכולים לאכול את זה...
כשמכינה חלות לשבת יוצא לי בדרך כלל חלות טעימות רכות ואווריריות ברוך ה'.
יש לי מתכון ממש טעים
רק מה, הם במקום לתפוח לגובה הם תופחות לרוחב. גם לגובה אבל בעיקר לרוחב.
כשמשווה חלות של מאפיה לאלו הביתיות רואים ממש הבדל.
יש פתרון לזה?
הבטחתי לחמותי להכין חלות לשבת וממש רוצה שהפעם כן יתפח לגובה.
תצמידי אותם יותר אחד לשניכשמכינה חלות לשבת יוצא לי בדרך כלל חלות טעימות רכות ואווריריות ברוך ה'.
יש לי מתכון ממש טעים
רק מה, הם במקום לתפוח לגובה הם תופחות לרוחב. גם לגובה אבל בעיקר לרוחב.
כשמשווה חלות של מאפיה לאלו הביתיות רואים ממש הבדל.
יש פתרון לזה?
הבטחתי לחמותי להכין חלות לשבת וממש רוצה שהפעם כן יתפח לגובה.
תפיחת יתר.החלות שלי היו ממש גבוהות ויפהפיות בתור בצק, אבל כשהתחילו להיאפות נהיה להן קשה לסחוב והן נשכבו לנוח בצדדים. ולא בגלל שהתעייפו מההתפחה, אלא כמו שתיארו כאן - תפוחות לרוחב. ראיתי שהצעתן לקלוע 6, אז זהו שזאת היתה קליעת שש דווקא. רעיונות אחרים אולי? כבר ניסיתי את שיטת הוספת גליל בצק מתחת לקליעה, וגם את חוסר האחידות של גלילי הבצק. לא קשור.
זה רעיון חדש. תודה.2. לשים קודם על 220 מעלות לעשר דקות ואז על
170 לעוד רבע שעה.
האמת, לא יודעת.
דוחפת ללמטה בד"כ, לפעמים קצת "לשה" את הקצוות שיתאחדו עד הסוף.איך את עושה עגול את הסיומת של החלה? לי הקצוות יוצאות לא כ"כ יפה..
בלת"ק.וואו, באמת שכחתי מזה... דווקא נזהרתי מאד לא לתת לילדה דבש, אבל שם לא זכרתי. ב"ה מעולם לא קרה שום דבר... עכשיו היא כבר מעל שנה בכל מקרה.
אגב, פעם שאלתי רופא על זה שנתתי לה בטעות דבש, הוא התחיל לצחוק ואמר שזה שטויות. לא לוקחת אחריות כמובן...
בכל מקרה, לדעתי גם עם אותה כמות של סוכר יצא מצוין. חושבת שהעיקר הוא הערבוב של השמרים המים והסוכר מראש.
בהצלחה רבה!
אחרי שמסיימים לקלוע את החלה, חותכים את הקצוות (לא עם סכין, עם הידיים) ומחזירים את השאריות לקערת הבצק.איך את עושה עגול את הסיומת של החלה? לי הקצוות יוצאות לא כ"כ יפה..
בטוחה?בלת"ק.
דבש שעבר אפייה לא מסוכן.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ר'
קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ: