גם לי היה קורה לא מעט שהחלות תפחו בעיקר לרוחב. שיניתי כמה דברים והחלות לאחרונה גבוהות באופן מדהים ממש, בלי שום תבנית חלה.
לאחרונה התחלתי להשתמש במתכון אחר שיש בו שלושה שינויים מהדרך הקודמת שהייתי מכינה:
1. יש בבצק ביצים, וגם התססה מראש של השמרים -ערבוב של שמרים, סוכר ומים ולחכות כמה דקות.
2. לעשות רצועות מרידוד ולא מגלגול- לרדד למלבן ולגלגל לגליל.
הרעיון במתכון היה כזה- לתת לבצק לתפוח משהו כמו חצי שעה, להכין כדורי בצק, להניח לתפיחה של 10 דקות, ואז לרדד לגלילים ולהניח לעוד עשר דקות, ואז לקלוע ולהתפיח לשעה בערך.
3. לקלוע על ארבע (אני הייתי קולעת עד אז על שש, יותר אהבתי את הקליעה של הארבע).
לא יודעת מה מהנ"ל היה הכי משמעותי, הבנתי שביצים עוזרות לייצוב של הבצק. הרידוד בוודאות מוסיף המון המון לתפיחה לגובה, בדקתי את זה על אותו בצק- חלק חלות עשיתי כך וחלק כך ואלו המרודדות יצאו גבוהות יותר.
אני גם אוהבת לקלוע את החלות קצרות יחסית, ואז הם יוצאות יותר "שמנות", מאשר לקלוע יותר ארוך ואז הם יותר צרות.
יש לי פה תמונה מפעם כשהייתי קולעת יחסית ארוך, ואז החלות יוצאות יחסית צרות, אבל עדיין גבוהות. לא יודעת אם אפשר לראות בתמונה כמה גבוה, אבל לדעתי הן ממש גבוהות.
אם תרצי את המתכון- בשמחה.
צפה בקובץ המצורף 1660612