פרווה חלאקה במוצ"ש-שיתוף

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מדהים!!
אשמח למתכון של הפוקאצות עם השומשום.
אני הכנתי אותם ממתכון של חלות-לא מתכון שלי..קבלתי אותו אם מגיע למישו מפה הקרדיט אז תעדכנו..
מתכון אלוף!!!!!על הפעם הראשונה כבר יצא יותר ממושלם וכל מי שניסתה אותו הצליחה
אני מכינה ממנו הכל חלות לחמניות בכל מיני צורות וגם את הפיתות האלה
אני לוקחת חתיכה קטנה וביד מותחת אותה לצורה הזו מדקקת אותה ועושה המון חורים עם מזלג כדי שלא יתפח


בקערת מיקסר נשים 2 כפות שמרים יבשים (השמרים יבשים שמצליחים תמיד הם של חברת הנמל BRUGMAN)
שקית אבקת אפיה
מעל 500 מיל מים פושרים עד חמים..לא רותחים!!!!(כ 3 כוסות חד פעמי לשתיה
קרה)כדאי מאוד ללכת עם כוס מדידה במים.
3/4 כוס סוכר
להמתין 10 דקות שיתססו השמרים!לא לוותר!
ומעל
קילו קמח מנופה
להתחיל לערבל
ובהדרגה נוסיף
3/4כוס שמן (חצי לבצק רבע לעטיפה אחרונה)
כף מלח
מרגע זה לתת לישה של 10 דקות לפחות!!!!!!
לערבל במשך 10 דקות עד לבצק רך וקיטפתי
לכסות עם ניילון נצמד(יוצר וואקום ושומר על לחות הבצק)ולתת תפיחה עד הכפלת הנפח
לאחר מכן ליצור צורות.מהרגע שסיימנו ליצור והחלות מונחות על נייר האפיה בתבנית זה הזמן להדליק תנור על החום הגבוה 250 מעלות קו עליון ותחתון
בחורף ניתן לכסות או להניח
במקום חמים
שוב להניח לתפיחה עד הכפלת הנפח.אין צורך לכסות
דקה לפני שמכניסים לתנור אחרי שהנפח הוכפל
נבריש בביצה עם כף מים ולפזר שומשום
כשהחלות /לחמניות מוכנות להוציא ולהניח בחוץ על גבי רשת התנור כדי למנוע רטיבות בתחתית!!! בהצלחה

כלל חשוב לגבי המעלות.
את יכולה לאפות ב250 מעלות
בתנאי שעשית
*תסיסה של השמרים 10 דקות לפחות
*לשת את הבצק 10 דקות
*תפיחה עד הכפלת הנפח בבצק
*ותפיחה עד הכפלת הנפח בצורה
אם עשית את כל השלבים הללו מכאן תור התנור לתת את הגוון ואת יכולה לאפות אותו בלי לחשוש שיאפה חיצוני וישאר בצקי מבפנים על 250 מעלות!!! אפיה רגילה.

לי לוקח בתנור שלי 7-8 דקות בלבד לאפיה מלאה
 

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מטורף!!!!!!!!!!!!!!!
אני חייבת לדעת איך עושים את השקיות של דפי אורז
ומה הכנסת בפנים
זה עלי פילו
חתכתי כל דף לארבע חלקים
לכל שק השתמשתי ב3 חלקים הנחתי אותם לא מסודר אחד על גבי השני עם שמן בין דף לדף
המילוי:
טגנתי פלפלים עם בצל אחרי שכבר נהיה הוספתי פטריות וגם אותם הקפצתי קל
סגרתי את השק עם סרט מנייר כסף וכך זה שמר על הצורה
זה באמת יצא טעים כולם אהבו
 

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני אשמח למתכונים לסלטים
חציל עם בטטה:
חציל גדול
בטטה גדולה
מטגנת קוביות כל אחד בנפרד
התיבול הוא 2 כפות צ'ילי מתוק
3 כפות סילאן
שום כתוש
שומשום
מטבוחה:
מטגנת שום כתוש עם פלפל חריף וסוכר עד להזהבה קלה
מוסיפה קוביות עגבניות בלי קליפה
מבשלת על אש נמוכה בינונית
כשהכל כמעט מתרכך מועכת עם מועך פירה
שמה חצי כוס שמן עם פפריקה מרוקאית\מתוקה מערבבת בכוס ושופכת למטבוחה
מוסיפה מלח וסוכר לפי הטעם
עוד כמה דקות על האש וזה מוכן
כל הבישול הוא עם מכסה,אחרי שהוספתי פפריקה בלי מכסה
סלט עלים:
סלרי
פטרוזיליה
כוסברה
מתבלת במעט שמן ומלח,מוסיפה דבש מערבבת היטב
ואז מוסיפה חמוציות ואגוזים מערבבת עוד קצת
סלט כרוב:
כרוב רצועות דקות עם בצל רצועות דקיקות, כוסברה וחמוציות
מתבלת בשמן,מלח,סוכר והרבה לימון
 

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מהמם!
מה המילוי של הסמבוסק?
ממולא בגרגירי חומוס שטוחנים אותם עם עוד כמה מרכיבים
המתכון - סמבוסק
יצא בצק מאוד נח ואני אפיתי בתנור לא טגנתי
נשאר לי חצי מכמות הבצק אחרי שנגמר המילוי
 

ביצועיסטית

משתמש פעיל
יום חמישי:
סלטים מבושלים
סלטים חיים(בלי תיבול כמובן)
הכנת מילוי לפילו
חתכתי כבר את כל הירקות לאנטיפסטי
הכל נשמר במקרר
הירקות נשמרו טוב לאנטיפסטי?,
לא נהיו רכים ורקובים כאלו?,
צריכה לדעת האם אפשר להכין ביום חמישי בשביל מוצא"ש כמו שעשית.
 

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הירקות נשמרו טוב לאנטיפסטי?,
לא נהיו רכים ורקובים כאלו?,
צריכה לדעת האם אפשר להכין ביום חמישי בשביל מוצא"ש כמו שעשית.
נשמרו מעולה במקרר היו אטומים היטב עם ניילון נצמד בתוך התבנית
גם אם יהיו טיפה רכים(ולא יותר מזה) זה הולך לתנור...
 

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר מתכון של הקינוחים-פירות ופרורים?
הכל ממש יפה ומושקע.
קינוח:
לשכבת הבצק:
3 כוסות קמח,
1.5 כוס שמן
2 כוסות סוכר(אפשר בהחלט להוריד מהכמות)
לערבב בקערה ולאחר שנהיה תערובת בצקית לשטח על תבנית ולשים בתנור 180 מעלות עד שמזהיב.
לחכות שיתקרר לפורר לפרורים ולהוסיף אגוזים קצוצים(לא טחונים)

להקציף חבילת ריץ(250) ולשים אחד וחצי כף נס קפה+2 כפות פודינג
הכמות של הפרורים גדולה יחסית אז אפשר להכפיל ב2 את הקצפת
(תלוי אם אוהבים שיש כמות נכבדה של פרורים או לא)
לקחת כוסית לשים למטה קצת מהבצק ומעל לזלף קרם קצפת ומעל פירורי בצק
יוצא טעים ממש!

סלט פירות:
פשוט וקל וגם טעים
סוחטים מיץ תפוזים,מוסיפים קוביות בננה, תפוח עץ ירוק (בלי קליפה) וקיוי
 

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@יודיתתתתתתת זה מושלםםםםם
רוצה לנסות להעתיק, מרשה?;)
אפשר קישור לבלונים והדרכה איך מכינים את הקשתות המהממות האלהה??
תודה רבה
ברור מרשה להעתיק
זה המטרה;)
קישור לבלונים אני לקחתי את השני מימין,
לגבי הקשת אפשר לקנות אותה גם בעליאקספרס אבל אין לי קישור(אני עשיתי משו אחר מאולתר)
לגבי הדרכה תראי באשכול הזה שהעליתי,זה היה פעם שניה יצא יותר יפה לדעתי
 

רותי תותי

משתמש פעיל
ברור מרשה להעתיק
זה המטרה;)
קישור לבלונים אני לקחתי את השני מימין,
לגבי הקשת אפשר לקנות אותה גם בעליאקספרס אבל אין לי קישור(אני עשיתי משו אחר מאולתר)
לגבי הדרכה תראי באשכול הזה שהעליתי,זה היה פעם שניה יצא יותר יפה לדעתי
וואו תודה רבה!!!
את יודעת אולי איך לחפש קשת בעליאקספרס?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה