כתושבת שכונת הדר אני יכולה למפות קצת את השטח-
רמת ויזניץ- איזור חרדי לחלוטין , מתרכזים בו בעיקר חסידי סערט ויזניץ כולל את הרחובות הבאים:
מקור ברוך, ברכת משה(נקרא גם השילוח) אהבת ישראל, נתיב אליעזר ומעט מרחוב מיכאל(הבניינים שצמודים לאהבת ישראל) ברחובות אלו, כמו שכתבו פה, המחירים דומים למחירים שבכל עיר לווין חרדית.
רחוב מיכאל - הוא איזור הקניות של חיפה כולל שורה ארוכה של חנויות ביה"כ וכו אווירה חרדית לחלוטין, אם כי בשבת עוברות מכוניות(במינון נמוך מאד לעומת שאר ימי השבוע)
הרחובות הצמודים אליו (שהנ"ל חל עליהם) הם- הרצוג,חרמון, ביתר, חלק מרחוב ארלוזורוב, חלק מרחוב השילוח, חלק מזבולון
מעל מיכאל - רחובות מעורבים, אחוז גבוה של חרדים, אבל כבישים ראשיים יחסית כך שהאווירה בהתאם
בגדול, ברחובות האלו מתרכזים בעיקר ליטאים וחסידי גור-
בצלאל, גאולה,ארלוזורוב, יוסף, תל חי, ר' עקיבא,כינרת, ויש עוד כמה למעלה שאני לא יודעת איך קוראים להם....
מתחת מיכאל- איזור מתחרד בצורה מואצת אחוז גבוה של חילונים/רוסים/ערבים(לא מפחידים...)
ברחובות אלו יש בניינים 100% חרדים ויש בניינים עם משפחה חרדית אחת בקניית דירה אפשר ליפול לבניין שמכיל יצורים אימתניים (על ארבע או על שתיים....)כך שלפני קניה יש לבדוק טוב טוב עם חיפאי שמכיר טוב את האיזור!!!
מצד שני זה איזור שמתפתח כל הזמן מבחינה חרדית מגיעים לשם בעיקר חסידים וחבד-
הרצל, ילג, בילו, הקישון,סוקולוב (וברזילי- שרק עכשיו התחיל להתחרד)
נווה הדר- שכונה חדשה כבר פרטו לפני, אפשר לצרף אליה את הרחובות מורד התבור,הנגב ועוד כמה שאני לא יודעת איך קוראים לזה
באופן כללי דירות להשכרה בחיפה, כמו שאמרו פה , לא מאד שוות את הכסף שלהם מכיון שמלבד רמת ויזניץ המחירים הם עד 2000 בחודש באיזורים היותר חרדיים ופחות מזה באיזורים הפחות חרדיים
כמו"כ אני יודעת שבעקבות הבניה של נווה הדר יש היצף של דירות להשכרה בכל הדר(גם בנווה הדר אנשים קנו להשקעה וגם ברחובות האחרים דירות של אנשים שעד עכשיו חיו בשכירות וכרגע עברו לדירה משלהם בבניינים החדשים)
מתעניין בהשקעה בדירה
חושב על העיר חיפה
אשמח קצת לשמוע שכונות ששווה להשקיע...שכונות ששווה לברוח...
וסדר גודל של תשואה אפשרית.
אתן דוגמא, אם הציעו לי דירה ברמת ויזניץ רחוב זבולון 45 מטר קומת קרקע [40 מדרגות לרדת] ב400,000 ש"ח. טוענים שיכולה להיות מושכרת ב2000+
זה נשמעת עסקה טובה? זה אזור טוב?
תודה רבה
אין סיכוי לקבל על גודל כזה 2000 בטח לא +...
אם מוסיפים לגודל גם את התנאים מסביב(קומת קרקע 40 מדרגות לרדת) יש יותר מסיכוי סביר שלא תצליחו בכלל למצוא שוכר חרדי