התייעצות חיסכון לכל ילד. חייב לפתוח חשבון בנק?

פרידא

משתמש מקצוען
אני רוצה להוציא את החיסכון של הבן שלי. לא בא לי לפתוח לו חשבון במיוחד. הוא בחור ישיבה. אין לו מה לעשות בחשבון בנק.
חייב שיהיה לו חשבון פרטי משלו?

.B.B

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
אני רוצה להוציא את החיסכון של הבן שלי. לא בא לי לפתוח לו חשבון במיוחד. הוא בחור ישיבה. אין לו מה לעשות בחשבון בנק.
אפשר למשוך את הכסף
אם מושכים אחרי גיל 21 מקבלים מענק 500 ש"ח (בערך, אל תתפסו אותי על האחוזים...)
אבל לכאורה יותר שווה להוציא בגיל 18 ויום ולהשקיע את הכסף. (תלוי כמובן כמה יש שם)

י.הץ

משתמש פעיל
צריך לפתוח
אבל אתה יכול לפתוח לו ומיד אחרי שהכסף עובר לסגור את החשבון
אפשר לפתוח חשבון צעיר שהוא ללא עמלות או סטודנט עם אישור תלמיד מהישיבה שאף הוא ללא עמלות
פתיחה וסגירה של חשבון עו"ש זה ללא עלות

למח

משתמש פעיל
אבל החשבון השני שהוא פותח לא יהיה לו הטבות כמו פתיחת חשבון הראשון... כך שלא שווה לסגור

פרידא

משתמש מקצוען
אז אני מבינה שחייב
צריך לקבוע תור ולהגיע לסניף וכו' זה בלגן...

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
מומלץ לפתוח חשבון בכמה סיבות.
א.תמיד כדאי להתנסות בניהול כלכלי לאט לאט כדי שבהמשך החיים אחרי החתונה יהיה קצת יותר כלים לעצמאות כלכלית.
ב.זה נותן וותק אשראי דבר שיעזור בבוא העת לקבל משכנתא יותר בקלות.
ג.במידה וחס וחלילה הבחור לא אחראי מספיק עדיף לגלות את זה בסכומים קטנים ולא גדולים.
כמובן כל זה בזהירות יתירה כי אפשר ליפול מאוד חזק ברמה שגם לא יהיה אפשרות בהמשך לקבל הלוואות ומשכנתאות. יש אופציה להיכנס בחשבון הילד כמיופה כח.

נתנאל ח

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
להיפך, כל עוד זה נשאר - הכסף מושקע, וכדאי גם להשאיר כמה שיותר כי הדמי ניהול ממש נמוכים יחסית לגמל להשקעה (בבתי השקעות)
אין בכלל דמי ניהול כי ביטוח לאומי משלם אותם עד גיל 21

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה