דרוש מידע חיסכון בחשמל בחימום תת ריצפתי מבוסס חשמל

יעקב אדלר

משתמש רשום
יש דעות שמדליקים פעם אחת בתחילת החורף ומגדירים את המעלה הרצויה ומתי שהתרמוסטט מרגיש שמתקרר הוא נדלק לכמה שעות.
ויש דעות שמדליקים פעם בכמה ימים לכמה שעות ואז מכבים, והחדר נשאר חם לכמה ימים.
כל דעה אומרת שהאפשרות השנייה היא בזבוז מטורף של חשמל
מישהו יכול לעשות סדר בנושא
תודה

מחבר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הייתי גם שמחה לדעת איך חוסכים בעלויות החשמל
חבל להפסיד את החימום הנעים

A052

משתמש סופר מקצוען
איך אפשר לומר שאופציה ב' היא בזבוז? גם באופציה ב' יש טרמוסטט, הרי לא תרצו שהבית יתחמם ל90 מעלות.
לכן ברור שאופציה ב' היא חסכונית בהרבה מאשר א' שתדליק את המערכת לפעמים לילות שלמים כאשר כולם מתחת לשמיכה.
אני לא מכיר בכלל את החימום הזה, אבל זה רק סברא ישרה.

avim10

משתמש מקצוען
איך אפשר לומר שאופציה ב' היא בזבוז? גם באופציה ב' יש טרמוסטט, הרי לא תרצו שהבית יתחמם ל90 מעלות.
לכן ברור שאופציה ב' היא חסכונית בהרבה מאשר א' שתדליק את המערכת לפעמים לילות שלמים כאשר כולם מתחת לשמיכה.
אני לא מכיר בכלל את החימום הזה, אבל זה רק סברא ישרה.
ההגיון בזה הוא שלוקח הרבה זמן לחימום כזה עד שמחמם את הבית, ואז הוא פועל הרבה שעות ללא שהתרמוסטט מפסיק אותו.
אבל כשהבית כבר חם, שמירת החום לוקחת הרבה פחות חשמל. לכן המערכת לא תדלק "לילות שלמים".
לא יודע מה באמת נכון, אבל מכיר מישהו שיש לו כזו ועובד לפי אופציה א'.

אנציקלופדיה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
החימום הזה בשונה ממזגן- לא מחמם את החדר מיד עם ההפעלה, אלא
החימום מצריך יותר זמן הפעלה ע"מ להרגיש אותו ולהנות ממנו.
בתחילת עונה- צריך להדליק אותו יומיים רצוף ע"מ שכל הבית יתחמם וכל הריצוף (וזה גם מובא בהוראות הפעלה של החברה בד"כ)
אח"כ אין שום סיבה להביא לחימום לדלוק במשך כל היום- זה יוצר מחנק (מניסיון שלי שנה שעברה שלא כיוונתי טוב בתחילת החורף את השעונים)

מספיק לכוון את השעון לפי השעות שנמצאים ערים בבית ורוצים שאז יהיה חמים (כמובן צריך לקחת בחשבון להפעיל אותו כשעה-שעה וחצי קודם ע"מ שהוא יהיה אפקטיבי), וביתר השעות שיהיה כבוי- החום ממשיך להישמר לא ברמה כמו שזה דלוק אבל הבית נעים ולא קפוא.

לפי הנתונים שלי האישיים מהשנה האחרונה- בקיץ שיש לנו מזגן גדול של 3 כ"ס- (ומשתמשים איתו רק שממש חמסין...) החשמל עלה לנו יקר יותר מאשר בחודשי החורף שאז החימום פעיל בסך המצטבר כ-10-12 שעות ביום

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה