דרוש מידע חיסונים בבתי הספר

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
אני לא מבינה למה כולם נחרצים פה שאין שום צורך בחיסון.
לפי מה שאני יודעת, לנשים חרדיות יש בהחלט סיכויים קטנים יותר לחלות בוירוס, אבל הסיכויים קיימים .
ואני גם מכירה מישהי חרדית לגמרי שנפטרה ממנו.
עד כמה שאני מבינה הדילמה במוסדות החרדיים היא לגבי הלגיטימציה והטענה החינוכית שהחיסון יכול ליצור
(למרות שלדעתי אין לבנות מושג מי נגד מי , ובמה מחסנים אותן.. הכל טוב)
זה לא שלנערה חרדית אין סיכוי לחלות בוירוס ולכן אין צורך לחסן.
העניין הוא שהסיכון ב"ה נמוך, ואז גם אם הסיכון בחיסון נמוך, לא בטוח שזה שווה.
במיוחד שבמקרה של הווירוס הזה לרוב מעקב רפואי סדיר יכול לאפשר גילוי שלו בזמן.

ולגבי זה שלבנות אין מושג במה מחסנים אותן- לפעמים הילדים יודעים הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים שהם יודעים...

גיטרה

משתמש סופר מקצוען
יש פה מישהו שקשור לאותו ת"ת כדי לאשר את העניין שזה היה באישור?
בעלי שוחח עם אחד המלמדים מהת"ת, וכך בדיוק היה המעשה.
שוקלים, או שכבר בוצע מאז - לפתוח תיק משטרתי נגד המאבטח הלז (שהיה בכלל ממלא מקום למאבטח הקבוע).

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
באופן עקרוני אם ההורים חותמים בתחילת השנה על האישור ולא מביעים התנגדות לחיסון- אפשר לחסן בלי לשאול אותם.
באופן מעשי- אני לא חושבת שיפה לעשות את זה, גם אם זה חוקי.
מה אכפת לכם לשלוח להורים תזכורת כמה ימים לפני החיסון שאם הם לא יביעו התנגדות הילד יחוסן?
נכון שמי שחתם אמור להיות אחראי לחתימתו, אבל בפועל אנשים לא תמיד זוכרים על מה חתמו, למה לא להזכיר להם?
ואם ההורים לא הביעו אז התנגדות אז החיידר יכול בהחלט לחסן על פי האישור שההורים נתנו בתחילת שנה.
לכאורה לא נכון (וגם לא קרה לי אף פעם)
זה לא רק "לא יפה לא להזכיר" אלא עלול להיות מסוכן, אם התלמיד או אחד הסובבים אותו חלה לאחר תחילת השנה.
חובה לבקש פנקס חיסונים ואישור (על בריאות התלמיד והסובבים אותו, וכן הסכמת ההורים) לפני כל חיסון ספציפי.
היו שנים שהתלבטתי לגבי חיסון שפעת (פפילומה לא נותנים אצלנו, ולגבי שאר החיסונים, אני מחסנת בשמחה) בשנים שלא אישרתי הילדים לא חוסנו.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לכאורה לא נכון (וגם לא קרה לי אף פעם)
חובה לבקש פנקס חיסונים ואישור (על בריאות התלמיד והסובבים אותו, וכן הסכמת ההורים) לפני כל חיסון ספציפי.
היו שנים שהתלבטתי לגבי חיסון שפעת (פפילומה לא נותנים אצלנו, ולגבי שאר החיסונים, אני מחסנת בשמחה) בשנים שלא אישרתי הילדים לא חוסנו.
מי אמר שלא ביקשו פנקס חיסונים?
אין קשר בין הדברים
חובה לבקש פנקס חיסונים כי חייבין לתעד את החיסון בפנקס ולבדוק גם חסונים קודמים.
אין שום חובה לבקש אישור נוסף קרוב לחיסון.

יתכן שאצלכם ביקשו גם קרוב לחיסון. זה נהדר. וגם אצלנו ביקשו. גם אצלנו לא נותנם פפילומה. אבל זה לא חובה. הורה שחותם בתחילת שנה צריך לקחת בחשבון מה יהיה אחר כך ולכתוב בהערות שלא מסכין לחיסון X Y או Z
זו לא חכמה לחתום על טפסים בתחילת שנה ואז לבוא ולהתלונן

ואני בכלל לא בטוחה שלא ביקשו שם אישור קרוב למועד החיסון.
כל הסיפור שם היה עיוות חמור של של שומר שלא ידע כלום מהחיים שלו.

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
לא התכוונתי למה שסופר בחיידר הנ"ל, שקרוב לוודאי היה בלבול מוח.
התכוונתי לזה.
אין שום חובה לבקש אישור נוסף קרוב לחיסון.
הפנקס לא נשמר בבית הספר כל השנה (וגם בריאות התלמיד והסובבים לא תמיד סטטית לאורך כל השנה) לכן למיטב ידיעתי בית הספר חייב לבקש פנקס + אישור לכל חיסון מחדש.
ואאל"ט זה מצוין בטופס שחותמים עליו בתחילת השנה.

a Computer

משתמש מקצוען
D I G I T A L
שמתי לב שלא הזכירו כאן; אין לי מושג מהו החוק/הוראה שמאשרת את זה, אבל המציאות היא שבחיסוני השפעת, בניגוד לחיסונים ה'רגילים' לא צריך את הסכמת ההורים אלא להיפך, לא מחסנים כאשר יש התנגדות מפורשת וחתומה, כל עוד אין התנגדות כזו מצד ההורים, הוראת משרד הבריאות היא לחסן בכל מקרה.
וכן הם לא מחייבים את פנקס החיסונים בשביל זה!!!
מה שבתי הספר עושים זה להודיע על החיסון ומי שיש לו התנגדות שיגיש אותה אחרת הילד יחוסן. ללא פנקס וללא אישור.

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
מה שבתי הספר עושים זה להודיע על החיסון ומי שיש לו התנגדות שיגיש אותה אחרת הילד יחוסן. ללא פנקס וללא אישור.
את כותבת כאן בהכללה גורפת, דבר שאם הוא קרה, הוא מאד בעייתי. (כבר היו כאן באשכול עדויות סותרות)
לכאורה את צריכה לבדוק ולדווח על זה לגורמים המתאימים כי זו התנהלות לא תקינה.
(בכל מקרה, השנה בגלל הקורונה, ההורים המעוניינים בחיסון שפעת אמורים לחסן את הילדים בקופה)

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
לא התכוונתי למה שסופר בחיידר הנ"ל, שקרוב לוודאי היה בלבול מוח.
התכוונתי לזה.

הפנקס לא נשמר בבית הספר כל השנה (וגם בריאות התלמיד והסובבים לא תמיד סטטית לאורך כל השנה) לכן למיטב ידיעתי בית הספר חייב לבקש פנקס + אישור לכל חיסון מחדש.
ואאל"ט זה מצוין בטופס שחותמים עליו בתחילת השנה.
מנסיון טרי- לפני שבועיים חיסנו בכיתה של הבן שלי לטטנוס ושפעת. כמה ימים לפני הזכירו להורים לשלוח פנקס חיסונים, ולהביע התנגדות אם לא רוצים באחד מהחיסונים או בשניהם.
לא זכרתי לשלוח פנקס חיסונים. את ההתנגדות לשפעת דווקא זכרתי לשלוח.
בבוקר החיסון האחות התקשרה אלי לבקש אישור טלפוני לחסן לטטנוס, ואמרה שהיא צריכה לבקש אישור רק בגלל שעקב הסגר לא הספיקו להחתים את ההורים על אישורי בריאות. אילו הייתי חותמת היא היתה יכולה לחסן בלי פנקס ובלי אישור.
גם אחכ כששלחו את האישור השנתי לחתימה הדגישו לנו שמי שחותם ולא מביע התנגדות שילדו יחוסן- הילד יחוסן.

a Computer

משתמש מקצוען
D I G I T A L
את כותבת כאן בהכללה גורפת, דבר שאם הוא קרה, הוא מאד בעייתי. (כבר היו כאן באשכול עדויות סותרות)
לכאורה את צריכה לבדוק ולדווח על זה לגורמים המתאימים כי זו התנהלות לא תקינה.
(השנה בגלל הקורונה ההורים המעוניינים בחיסון שפעת אמורים לחסן את הילדים בקופה)
זו הכללה בהחלט, מכמה בתי ספר מניסיון אישי, לא משמועות. כפי שהבנתי זו ההוראה לגבי חיסון השפעת בלבד כרגע. מוזמנים לבדוק בעצמכם.

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
מנסיון טרי- לפני שבועיים חיסנו בכיתה של הבן שלי לטטנוס ושפעת. כמה ימים לפני הזכירו להורים לשלוח פנקס חיסונים, ולהביע התנגדות אם לא רוצים באחד מהחיסונים או בשניהם.
בבוקר החיסון האחות התקשרה אלי לבקש אישור טלפוני לחסן לטטנוס, ואמרה שהיא צריכה לבקש אישור רק בגלל שעקב הסגר לא הספיקו להחתים את ההורים על אישורי בריאות. אילו הייתי חותמת היא היתה יכולה לחסן בלי פנקס ובלי אישור.
גם אחכ כששלחו את האישור השנתי לחתימה הדגישו לנו שמי שחותם ולא מביע התנגדות שילדו יחוסן- הילד יחוסן.
זו הכללה בהחלט, מכמה בתי ספר מניסיון אישי, לא משמועות. כפי שהבנתי זו ההוראה לגבי חיסון השפעת בלבד כרגע. מוזמנים לבדוק בעצמכם.
בדקתי את מה שכתבתי באתר הרשמי של משרד הבריאות.
זה מה שכתוב שם, לא כהצהרה משפטית, אלא כנוהל.
אם הנוהל השתנה, וזה לא צוין באתר של משרד הבריאות, זה עוד מחדל.
אגב, יש דיבורים על החלפת פנקס החיסונים באפלקציה (רע מאד לחרדים. למה שחיסון, כמו כל טיפול, לא יירשם בתיק הרפואי, ופשוט יוכלו לראות את זה עם הכרטיס המגנטי?) אבל גם זה לא מופיע באתר של משרד הבריאות....

חדבדרא

משתמש רשום
מחיפוש קל ברשת של : "האם צריך פנקס חיסונים לחיסון שפעת"

עולה כי, מומלץ להצטייד בפנקס, רצוי שהילד יגיע עם פנקס

בחן ובחסד

משתמש מקצוען
שמתי לב שלא הזכירו כאן; אין לי מושג מהו החוק/הוראה שמאשרת את זה, אבל המציאות היא שבחיסוני השפעת, בניגוד לחיסונים ה'רגילים' לא צריך את הסכמת ההורים אלא להיפך, לא מחסנים כאשר יש התנגדות מפורשת וחתומה, כל עוד אין התנגדות כזו מצד ההורים, הוראת משרד הבריאות היא לחסן בכל מקרה.
וכן הם לא מחייבים את פנקס החיסונים בשביל זה!!!

ג"כ מניסיון טרי-
אחרי בירורים החלטנו השנה כן לתת חיסון לשפעת.
שלחו לנו בקשה שבועיים קודם עם פירוט על החיסון ותופעות הלוואי שעשויות להיות לו, כולל מקום לחתימה במידה ואנחנו מאשרים קבלת חיסון.
הבת שלי השאירה את הפתק החתום בבית.
בבוקר החיסון התקשרו מביה"ס שלא החזרנו את הפתק והאם אנחנו מאשרים את קבלת החיסון או לא.
רק כשבעלי דיבר עם אחות ביה"ס ישירות ונתן לה את הפרטים המזהים, נתנו לבת שלי את החיסון.

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
ממה שהצלחתי להבין, חיסון שפעת הילד יקבל. אלא אם כן אתנגד בכתב?!

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
ממה שהצלחתי להבין, חיסון שפעת הילד יקבל. אלא אם כן אתנגד בכתב?!
שוב, הטענות שנכתבו כאן היו על שהסתמכו על אישור חתום בכתב שניתן על ידי ההורים בתחילת השנה, לחסן את הילד.
נטען שראוי לבקש אישור נוסף לפני החיסון הספיציפי, וזה לא ביקשו. (מנגד טענו כמה אחרים שבביה"ס כן התעקשו לקבל אישור ספיציפי נוסף לפני מתן חיסון שפעת).

אם זה לא היה מובן מאליו, אז אולי כדאי באמת להדגיש: מי שמעוניין שלא יחסנו את ילדו, בבקשה שלא יחתום בלאנקו בתחילת שנה על אישור לחסן את הילד...

וההודעה שעליה נפתח האשכול היא פייק ניוז מהסוג המרושע והשפל, שמונפץ בידי גורמים נחותים מאוד, שכנראה נהנים לשחק ברשעות בפחדים ובבריאות של אנשים. וכדאי שלא להעביר אותו הלאה.

נערך לאחרונה ב:

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
שוב, הטענות שנכתבו כאן היו על שהסתמכו על אישור חתום בכתב שניתן על ידי ההורים בתחילת השנה, לחסן את הילד.
נטען שראוי לבקש אישור נוסף לפני החיסון הספיציפי, וזה לא ביקשו. (מנגד טענו כמה אחרים שבביה"ס כן התעקשו לקבל אישור ספיציפי נוסף לפני מתן חיסון שפעת).

אם זה לא היה מובן מאליו, אז אולי כדאי באמת להדגיש: מי שמעוניין שלא יחסנו את ילדו, מומלץ שלא יחתום בלאנקו בתחילת שנה על אישור לחסן את הילד...

וההודעה שעליה נפתח האשכול היא פייק ניוז מהסוג המרושע והשפל, שמונפץ בידי גורמים נחותים מאוד, שכנראה נהנים לשחק ברשעות בפחדים ובבריאות של אנשים. וכדאי שלא להעביר אותו הלאה.
תמיד יהיה פייקים.....

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
ובשום מדינה דמוקרטית (ובדר"כ גם בשאינם דמוקרטיות), לא מבצעים טיפולים רפואיים כלשהם בלי הסכמת המטופל (או הסכמת הורים לילד והסכמת אפוטרופוס למי שאינו בהכרה וכד').

והרשעות שיש בהפצת נאטו של חוברות "המסרים מהעולם העליון" עם ריכוז של כל ההזיות שיש ברשתות החברתיות בכל הקשר של חיסונים וקורונה ושות' ("לטובת" אלו שלא מחוברים לרשתות), היא רשעות כזו שיכולה להיות רק במסווה של פרומקייט וחיזוק והיכונו לגאולה. למרבה הצער ):

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
השבוע שלחו לנו מהתלמוד תורה הודעה על מתן חיסון שפעת בעוד כמה ימים.
שאני אבין,עד עכשיו החיסון הזה היה ניתן מבחירת ההורים במסגרת קופ"ח.איך לפתע הוא הפך לחיסון
במסגרת הלימודים.וזה לא הוצג בצורה כזו שמי שמעונין לחסן,יוכל לעשות זאת בכיתה.
אלא הודעה ככל הודעות של מתן החיסון.
ואני ממש לא מתכוונת לאפשר לו לעשות את החיסון הזה!!!תבדקו כמה החיסון הזה לא תמיד עזר אלא להיפך...
לדעתי זה מאוד נוח שעושים חיסוני שפעת מרוכזים במוסדות במקום ללכת לקופ"ח, וכאמור, מי שלא מעוניין יכול לסרב.
ולגבי אם החיסון עוזר או ההפך, החיסון נגד השפעת לא נועד למנוע תסמיני שפעת רגילים, אלא למנוע סיבוכים קשים. אכן חיסוני שפעת עלולים לגרום להתפרצות קלה של שפעת (יש שנים שיותר ויש שפחות, תלוי בתרכובת החיסון של אותה שנה), אבל כאמור החיסון נועד למנוע סיבוכים. מי שמתנגד לא חייב לחסן.

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
יחד עם זה .ידיד שלנו,עשה בדיקת שטח רצינית בזמן שפרצה הקורונה. והגיע למידע הזה: שבסביבות חודש מאי 2020 אישרו בוועדה במשרד הבריאות שיהיה ניתן לחסן ילדים ללא אישור הורים.אז המידע הזה הוא לא סתם "בלון פורח באוויר"
יש ממנו הרבה מן האמת,תבדקו.
איפה אפשר לבדוק את זה?
הידיד שלכם מוכן לשתף אותנו במידע הזה, הוא בטח רוצה לעזור לכולם שלא יפלו בפח
נשמח מאוד (ולא בציניות) לקבל פה מסמכים/הקלטות וכו'

nar

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מישהו פה יודע מה מידת הבטיחות של חיסון השפעת בתרסיס, שהשנה מחסנים בבתי הספר?
ידוע לי על בתי ספר תורניים שקרב למאה אחוז מההורים מתנגדים שם לחיסון השנה.
אולי הם יודעים משהו שאני לא יודעת לגבי הבטיחות של זה?

אולי מעניין אותך גם...