קורונה חייבים ללכת עם מסכה ברחוב?

שמיט

משתמש מקצוען
לצערינו ממש לא נכון
בגל הראשון נפטרו שהשם ישמור כאלו שנזהרו יותר מכולם...
בהחלט נכון, יש מהנפטרים כאלו ששמרו
אבל גם הם היו בקרבת מקום לאנשים שלא שמרו
בכל מקרה היו בערים ששם בתחילה שמרו פחות...

קצרה

משתמש מקצוען
בהחלט נכון, יש מהנפטרים כאלו ששמרו
אבל גם הם היו בקרבת מקום לאנשים שלא שמרו
בכל מקרה היו בערים ששם בתחילה שמרו פחות...

טוב,
אני מכירה נפטרים שלא יצאו מפתח ביתם מאז שהחלה הקורונה
ושלא הכניסו אף אחד לא בריא או שלא נשמר לביתם
ובכל זאת נגזירה עליהם גזירת שמים...

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נכנסתי אתמול לשטיבלאך 'בית ישראל' במאה שערים לתפילת ערבית.
בדיוק התחילו את התפילה.

מעיף מבט ימינה ושמאלה על הציבור,
וקולט שאני היחיד עם מסיכה.

מחפש איפה להתמקם בטווח בטוח עד כמה שניתן..
ואז אני רואה אותו.

יהודי בגיל העמידה, עם זברה, יושב ספון בפינת השטיבל עם מסיכה על פניו,
התיישבתי לצידו.

בסיום התפילה פניתי לצאת, 'פסססטט' הוא מסמן לי, רכנתי אליו,
- 'זוגמיער' הוא שואל, 'אני רואה שאתה חובש מסיכה, גם אתה יצאת חיובי?'..

:eek:

(הרעיון רץ ברשת, רק שכתבתי מחדש)

שמיט

משתמש מקצוען
טוב,
משער שגם הכותב/ת הבין את כוונת דברי.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
טוב,
קשה מאוד להאמין לזה, מה נעשה. ברור לכולם שהם נדבקו ממישהו ולא יצרו את הנגיף בתוך הבית שלהם.
יש לי תחושה שכל נפטר קורונה הקרובים שלו מרגישים מחוייבים להצהיר מיד שקר לתקשורת שהוא שמר באדיקות על כל הכללים, כדי שח"ו לא יצא שם רע על המת.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ובכל מקרה בני ברק שמקפידה ביותר על מסכות יותר מכל איזור חרדי אחר - לא מוכיחה נתונים יותר טובים ..

מוחה!
גרה באשדוד, והייתי בשבוע שעבר בב"ב.
לא ראיתי הבדל בכמות החובשים מסכות.
גם פה באשדוד אפשר לומר ש-95% (לפחות אם לא יותר) חובשים מסכות, ואני גרה על ציר ראשי שכל רגע נתון עוברים הרבה מאוד אנשים.

אני וביתי

משתמש מקצוען
ובכל מקרה בני ברק שמקפידה ביותר על מסכות יותר מכל איזור חרדי אחר - לא מוכיחה נתונים יותר טובים ..
מה זה נקרא להקפיד ביותר על מסיכות?
התחלתי להסתכל סביבי אתמול בתפילה בבית כנסת שמחייב מסכות אז כולם היו עם מסכות 20 אחוז על הסנטר עוד 20 אחוז בקושי מכסה חצי מהפה 30 אחוז מגיע עד האף רק 30 אחוז המסכה כמו שצריך גם על האף. אם זה נקרא להקפיד? לדעתי לא.ליטאים וספרדים.

קצרה

משתמש מקצוען
קשה מאוד להאמין לזה, מה נעשה. ברור לכולם שהם נדבקו ממישהו ולא יצרו את הנגיף בתוך הבית שלהם.
יש לי תחושה שכל נפטר קורונה הקרובים שלו מרגישים מחוייבים להצהיר מיד שקר לתקשורת שהוא שמר באדיקות על כל הכללים, כדי שח"ו לא יצא שם רע על המת.

טוב שקשה לך להאמין
אני לצערי מכירה מישהו כזה מקרוב
ויודעת שהוא שמר מאד בלי הצהרות קרובים

איך נדבק? לאלוקים הפתרונים.
האדם היחיד שנכנס הביתה היתה ביתו לצורך ציודו במזון והיא הקפידה על מסיכה בכל מקום ואי יציאה לשום צורך עוד לפני שזה היה חובה....

ייתכן בהחלט שאם הוא היה עוטף את עצמו מראש חודש אדר בחליפת אב"כ ולא אוכל ולא שותה הוא היה מת מרעב ולא מקורונה. יכול להיות...
אבל הוא הקפיד יותר מהכללים של משרד הבריאות.

אפילו משרד הבריאות לא מתיימר לרגע לומר שמי ששומר על הכללים באדיקות לא ידבק בטוח---
עיקר הכללים של משרד הבריאות מטרתם להגן על אחרים במקרה שאתה נדבקת....

מרחבית

משתמש מקצוען
קראתי על מחקר בגרמניה שטען שחובת לבישת המסכות צמצמה שם את קצב הגידול היומי במספר החולים החדשים בין 40-60 אחוזים!
וכן קראתי על בדיקת מודלים מתמטיים לפיהם המסקנה היא שכשלא נמצאים בסגר, לבישת מסכות על ידי כולם עשויה להוריד את כמות המתים ביותר מפי שתיים!

כמו ברוב הדברים בעולם, לא מדובר במצב של 100 אחוז. לכן תמיד יהיו סיפורים לכאן ולכאן איך מסכה כן עזרה או לא עזרה. אי אפשר להסיק מסקנות ממקרים פרטיים.
רק להבין שאם לבישת מסכות על ידי כלל הציבור יכולה על פי דרך הטבע לצמצם את התחלואה והתמותה בצורה כל-כך משמעותית - כמובא לעיל - ודאי שזו חובת ההשתדלות שלנו.

חייבים לזכור נקודה מאוד חשובה. חבישת מסכה היא חלק מ'חבילת זהירות' שכוללת גם מרחק והגיינה. מסכה לבד איננה מספיקה!
לפי הידוע כיום, השילוב של מסכה, מרחק והגיינה - הוא השילוב שיכול בע''ה לצמצם את התחלואה באחוזים מאוד משמעותיים, וזו ההשתדלות העיקרית הנדרשת מאיתנו כיום.

וגם כאן - אין מאה אחוז. לא בכל מצב אפשר לשמור את כל שלושת הדברים בשלמות. אך כמה שנשמור יותר, כך בע''ה התועלת תהיה גדולה יותר.
אין הרבה היגיון בנטיה שלנו לומר: אם אי אפשר לשמור כל הזמן ובכל מקום - לא נשמור בכלל.
הגישה של 'הכל או לא כלום' היא גישה מוטעת שמפילה חללים רבים בכל תחום.

נערך לאחרונה ב:

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
קראתי על מחקר בגרמניה שטען שחובת לבישת המסכות צמצמה שם את קצב הגידול היומי במספר החולים החדשים בין 40-60 אחוזים!
וכן קראתי על בדיקת מודלים מתמטיים לפיהם המסקנה היא שכשלא נמצאים בסגר, לבישת מסכות על ידי כולם עשויה להוריד את כמות המתים ביותר מפי שתיים!
נשמח גם לקרוא את זה

מרחבית

משתמש מקצוען
נשמח גם לקרוא את זה

אין לי את זה כרגע זמין.

מביאה עוד מידע על מסכות מאתר של כללית:

המסכה מונעת פליטה של טיפות (ובכך מגינה על מי שנמצאים לידנו) ומונעת מהן להגיע לפה ולאף שלנו (ובכך מגינה עלינו מפני מי שנמצאים לידנו). ההגנה היא כפולה ומכופלת אם כולם לובשים מסכות. במקרה כזה הסיכון שתידבקו ותדביקו את הקרובים לכם קטן משמעותית.

לכן, כדי להקטין את הסיכון להידבק ולהדביק בנגיף, יש לחבוש מסכה בהתאם להנחיות.
.
.
איך שומרים על המסכה?
מסכה כירורגית
מיד לאחר שמסירים אותה יש לשמור עליה לשימוש חוזר או להשליך אותה לפח. ניתן לשמור את המסכה במקום נקי ומאוורר, רחוק ממגע יד מקרי. רצוי להניח אותה על נייר סופג נקי.

מסכת בד
יש לכבס אותה לאחר שימוש יומי בטמפרטורה של יותר מ־70 מעלות במשך 30 דקות ויותר. יבשו את הבד באוויר הפתוח או במייבש כביסה.

איך יודעים שהמסכה כבר לא טובה?
החליפו את המסכה באחרת כאשר היא הופכת להיות לחה, רטובה, מקומטת, מלוכלכת, קרועה או לא מוצמדת היטב. אם מדובר במסכה כירורגית, יש להשתמש בה לכל היותר במשך יום אחד. במקרים האלה היא כבר לא מספקת הגנה טובה.

HP מעצבת

משתמש מקצוען
מוחה!
גרה באשדוד, והייתי בשבוע שעבר בב"ב.
לא ראיתי הבדל בכמות החובשים מסכות.
גם פה באשדוד אפשר לומר ש-95% (לפחות אם לא יותר) חובשים מסכות, ואני גרה על ציר ראשי שכל רגע נתון עוברים הרבה מאוד אנשים.
נכון

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה