פנקייק יוגורט מהמם!
2 יוגורט טבעי 200 מ"ל כל אחד
3 ביצים M
1/2 כוס סוכר [או יותר לפי הטעם]
4 סוכר וניל
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 כפות שמן
טורפים בקערה את כל הרכיבים לבלילה אחידה ללא גושים.
מחחמים מעט שמן במחבת. צריך ממש מעט במחבת טפלון טובה.
מעבירים מהבלילה למרכז המחבת, בערך מצקת לא גדולה או פחות - תלוי בגודל שרוצים. אפשר גם להכין אותם מיני- קטנטנים.
אני מזלפת משקית זילוף עם חור קטן. לוחצת למרכז המחבת ומאפשרת לבלילה להתפשט עד לגודל שאני רוצה ואז מפסיקה.
מטגנים כ-2 דקות עד שנוצרים חורים בחלק העליון של הפנקייק והוא כבר לא ממש רטוב וניתן להרימו ולהפוך.
כדאי לכסות את המחבת ברדיד אלומניום בעת הטיגון בצד הראשון. הכיסוי יביא פיזור אחיד של חום וממילא פנקייק שמוכן הן בשוליים והן במרכז.
הופכים בזהירות בעזרת תרווד ומטגנים עוד כחצי דקה להשחמה של הצד השני.
מגישים עם סירופ מייפל, סירופ שוקולד, או- וזה אני הכי אוהבת- תערובת של טחינה גולמית וסילאן
2 יוגורט טבעי 200 מ"ל כל אחד
3 ביצים M
1/2 כוס סוכר [או יותר לפי הטעם]
4 סוכר וניל
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 כפות שמן
טורפים בקערה את כל הרכיבים לבלילה אחידה ללא גושים.
מחחמים מעט שמן במחבת. צריך ממש מעט במחבת טפלון טובה.
מעבירים מהבלילה למרכז המחבת, בערך מצקת לא גדולה או פחות - תלוי בגודל שרוצים. אפשר גם להכין אותם מיני- קטנטנים.
אני מזלפת משקית זילוף עם חור קטן. לוחצת למרכז המחבת ומאפשרת לבלילה להתפשט עד לגודל שאני רוצה ואז מפסיקה.
מטגנים כ-2 דקות עד שנוצרים חורים בחלק העליון של הפנקייק והוא כבר לא ממש רטוב וניתן להרימו ולהפוך.
כדאי לכסות את המחבת ברדיד אלומניום בעת הטיגון בצד הראשון. הכיסוי יביא פיזור אחיד של חום וממילא פנקייק שמוכן הן בשוליים והן במרכז.
הופכים בזהירות בעזרת תרווד ומטגנים עוד כחצי דקה להשחמה של הצד השני.
מגישים עם סירופ מייפל, סירופ שוקולד, או- וזה אני הכי אוהבת- תערובת של טחינה גולמית וסילאן