המפלס של הדלק ירדחידה קשה בוא ניראה מי יצליח לפתור אותה!!!
היה גשר שבמשך 45 צריך לנסוע בו.
וזה עד 300 קילו.
עלתה על זה משאית אם 300 קילו בדיוק!.
כעבור חצי שעה עלתה על זה יונה היא נחה על המשאית והגשר לא קרס איך זה יכול להיות??
לא נמתח אתכםאיזה מאכל מותר באכילה ולידו מאכל אסור
וכאשר מערבבים אותם
המותר נאסר
והאיסור ניתר
מה עם זה?ביום ב' לא נהיה בשמש. אז מה נאכל? (יחסית קשה)
על גבי חרשו חרשים האריכו למעניתםחידת ידע
היכן יש פסוק עם 6 מילים שמספר האותיות גודל והולך
מילה ראשונה 2 אותיות
שניה 3 אותיות
שלישית 4 אותיות
רביעית 5 אותיות
חמישית 6 אותיות
שישית 7 אותיות
מדליקים את הנר של השעה משני הצדדים ביחד.- יש לי 2 חוטים (פתילות), אחד דולק שעה והשני דולק חצי שעה. איך אני יכולה לבדוק בעזרת 2 הפתילות ואש מתי עובר 45 דקות.
לא מנוסח הכי ברור, בכל זאת 1:30 בלילה...
12שש מילים רצופות בתורה שמתחילים עם אותה אות
בתנ"ך - 12 מילים רצופות בתנ"ך מתחילות באותה אות? וְהָיָה כָעָם כַּכֹּהֵן כַּעֶבֶד כַּאדֹנָיו כַּשִּׁפְחָה כַּגְּבִרְתָּהּ כַּקּוֹנֶה כַּמּוֹכֵר כַּמַּלְוֶה כַּלֹּוֶה כַּנֹּשֶׁה כַּאֲשֶׁר נֹשֶׁא בוֹ (ישעיה כד ב)
התכוונת ל:שש מילים רצופות בתורה שמתחילים עם אותה אות
לאהתכוונת ל:
כמוני כמוך כעמי כעמך כסוסי כסוסיך?
ך וברוך שמוולגברים חסידיים בלבד
מילה שמתחילה עם ך' סופית
בעיקרון שואלים בצורה אחרת וארוכה יותר, אבל לא היה לי כח כי זה סוג של סיפור...מדליקים את הנר של השעה משני הצדדים ביחד.
כשהוא נגמר מדליקים את הנר השני משני הצדדים.
לא ככה שואלים את השאלה
?יש דלת סגורה ו3 מתגים של אור שרק אחד מהם מדליק את האור בחדר, מותר לי לשחק עם המתגים כמה שבא לי, אבל לפתוח את הדלת רק פעם אחת ומאז אסור לגעת במתגים.
איך אני יודעת איזה מתג מדליק את אור בחדר?
יכול להיות שיש כמה אפשרויות, אני מכירה את זה שמדליקין לחצי שעה את הראשון ואז אם הוא חם - זה הראשון אם זה דלוק - זה השני ואם לא זה ולא זה, זה השלישי.אני לא מצליחה לצטט את החידה...
מדליקים את המתג הראשון ומחכים כמה דקות, לאחר מכן את המתג השני ונכנסים מייד.
אם החדר מואר - ברור שהמתג השני הוא שמדליק את הנורה.
אם לא - מסתכלים על הנורה. אם רואים עדיין קצת אור שהולך ומתעמעם עד שנכבה לגמרי (כמו שקורה אחרי שמכבים נורה שדלקה הרבה זמן) - אז המתג הראשון הוא המתג הנכון.
וכמובן שאם לא זה ולא זה - אז המתג האחרון...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: