כשחשבתי על הרעיון של מילוי לחמניות ב2 צבעי זיתים, רציתי ליצור צורה שהירוק והשחור יהיו ניכרים.
זה מה שיצא, וכמובן ניתן לקחת זאת כהשראה לצורות שונות.
התוצאה טעימה מאוד מאוד!!
אין מי שטעם ולא התלהב.
לחמניות טפנד:
בצק חלות רגיל
מילוי:
טפנד זיתים ירוקים
טפנד זיתים שחורים
זיתים מגולענים
שמן זית (אני שמה חלק שמן רגיל)
2שיני שום
טוחנים בבלנדר, מוסיפים שמן לקבלת ממרח נח למריחה.
לאחר תפיחת הבצק, צרים את הצורות ונותנים תפיחה נוספת כ20 דק'
אם רוצים מורחים ביצה ושומשום, רק לשמור שלא לזרות כמות שתכסה את צבעי הזיתים הניבטים.
(נ.ב. פעם הבאה, אני חושבת לטחון את הזיתים עם השום ורק אחר כך להוסיף בערבוב ידני את השמן. שכן, לדעתי הטחינה בבלנדר מלבינה את השמן (בדומה להכנת מיונז) וכך הזיתים החוירו, ואני רציתי אותם בצבע עז יותר. )
זה מה שיצא, וכמובן ניתן לקחת זאת כהשראה לצורות שונות.
התוצאה טעימה מאוד מאוד!!
אין מי שטעם ולא התלהב.
לחמניות טפנד:
בצק חלות רגיל
מילוי:
טפנד זיתים ירוקים
טפנד זיתים שחורים
זיתים מגולענים
שמן זית (אני שמה חלק שמן רגיל)
2שיני שום
טוחנים בבלנדר, מוסיפים שמן לקבלת ממרח נח למריחה.
לאחר תפיחת הבצק, צרים את הצורות ונותנים תפיחה נוספת כ20 דק'
אם רוצים מורחים ביצה ושומשום, רק לשמור שלא לזרות כמות שתכסה את צבעי הזיתים הניבטים.
(נ.ב. פעם הבאה, אני חושבת לטחון את הזיתים עם השום ורק אחר כך להוסיף בערבוב ידני את השמן. שכן, לדעתי הטחינה בבלנדר מלבינה את השמן (בדומה להכנת מיונז) וכך הזיתים החוירו, ואני רציתי אותם בצבע עז יותר. )
נערך לאחרונה ב: