איך לא...
יום אחרי פסח
הגיע הזמן לשתף...
חטיפי באונטי מושלמים שהכנתי לפסח
עם חלב מרוכז תוצרת בית
והנה המתכון
חלב מרוכז ממותק תוצרת בית
החומרים:
500 מ"ל (2 כוסות ועוד 2 כפות) חלב
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
25 גרם חמאה
2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה
125 מ"ל (חצי כוס) מים
אופן ההכנה:
שמים בסיר את החלב והסוכר, מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים טיפונת להבה ומבשלים עוד חצי שעה תוך בעבוע. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מערבבים את הקמח תפוחי אדמה עם המים בקערה קטנה עד למרקם חלק ויוצקים לסיר בזרם דק תוך עירבוב.
מבשלים עוד כ-10-12 דקות תוך עירבוב תכוף כדי שלא יווצרו גושים ותחתית הסיר לא תיחרך. בתום הבישול החלב עדיין אמור להיראות קצת דליל אבל הוא יתייצב בקירור.
יוצקים את החלב לקופסה אטומה ומעבירים למקרר לכמה שעות להסמכה. שומרים במקרר, אפשר גם להקפיא.
באונטי – חטיף קוקוס ושוקולד ביתי
החומרים ל-30 מיני חטיפים:
למלית קוקוס רכה:
379 גרם (פחית) חלב מרוכז ממותק
80 מ"ל שמנת מתוקה (אם אין, אפשר להשתמש בחלב)
50 גרם חמאה, רכה מאוד
חצי כפית מחית וניל או תמצית טובה
קורט יפה מלח
250 גרם (2 כוסות ושלושת רבעי) קוקוס טחון
לציפוי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
150 גרם שוקולד חלב, קצוץ (או עוד שוקולד מריר)
1.5-2 כפות שמן, או חמאת קקאו מומסת
אם לא רוצים לצפות אחד אחד, לציפוי גנאש
150 גרם שוקולד חלב
80 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
למלית קוקוס רכה:
מערבבים בקערה בינונית-גדולה חלב מרוכז עם שמנת מתוקה, טורפים פנימה חמאה רכה מאוד, מוסיפים וניל ומלח ומערבבים לתערובת חלקה.
מוסיפים את הקוקוס הטחון ומערבבים היטב כך שמצופה בתערובת.
יוצרים גלילים, מקפיאים, ממיסים את חומרי הציפוי ומצפים כל אחד בשוקולד
לגרסה עצלנית, שוטחים את תערובת הקוקוס בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מחממים שמנת מתוקה, מוסיפים שוקולד ומערבבים, שופכים מעל תערובת הקוקוס, מקפיאים וחותכים לקוביות בגודל הרצוי.
בתאבון!!!!!!
יום אחרי פסח
הגיע הזמן לשתף...
חטיפי באונטי מושלמים שהכנתי לפסח
עם חלב מרוכז תוצרת בית
והנה המתכון
חלב מרוכז ממותק תוצרת בית
החומרים:
500 מ"ל (2 כוסות ועוד 2 כפות) חלב
250 גרם (כוס ורבע) סוכר
25 גרם חמאה
2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה
125 מ"ל (חצי כוס) מים
אופן ההכנה:
שמים בסיר את החלב והסוכר, מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים טיפונת להבה ומבשלים עוד חצי שעה תוך בעבוע. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מערבבים את הקמח תפוחי אדמה עם המים בקערה קטנה עד למרקם חלק ויוצקים לסיר בזרם דק תוך עירבוב.
מבשלים עוד כ-10-12 דקות תוך עירבוב תכוף כדי שלא יווצרו גושים ותחתית הסיר לא תיחרך. בתום הבישול החלב עדיין אמור להיראות קצת דליל אבל הוא יתייצב בקירור.
יוצקים את החלב לקופסה אטומה ומעבירים למקרר לכמה שעות להסמכה. שומרים במקרר, אפשר גם להקפיא.
באונטי – חטיף קוקוס ושוקולד ביתי
החומרים ל-30 מיני חטיפים:
למלית קוקוס רכה:
379 גרם (פחית) חלב מרוכז ממותק
80 מ"ל שמנת מתוקה (אם אין, אפשר להשתמש בחלב)
50 גרם חמאה, רכה מאוד
חצי כפית מחית וניל או תמצית טובה
קורט יפה מלח
250 גרם (2 כוסות ושלושת רבעי) קוקוס טחון
לציפוי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
150 גרם שוקולד חלב, קצוץ (או עוד שוקולד מריר)
1.5-2 כפות שמן, או חמאת קקאו מומסת
אם לא רוצים לצפות אחד אחד, לציפוי גנאש
150 גרם שוקולד חלב
80 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
למלית קוקוס רכה:
מערבבים בקערה בינונית-גדולה חלב מרוכז עם שמנת מתוקה, טורפים פנימה חמאה רכה מאוד, מוסיפים וניל ומלח ומערבבים לתערובת חלקה.
מוסיפים את הקוקוס הטחון ומערבבים היטב כך שמצופה בתערובת.
יוצרים גלילים, מקפיאים, ממיסים את חומרי הציפוי ומצפים כל אחד בשוקולד
לגרסה עצלנית, שוטחים את תערובת הקוקוס בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מחממים שמנת מתוקה, מוסיפים שוקולד ומערבבים, שופכים מעל תערובת הקוקוס, מקפיאים וחותכים לקוביות בגודל הרצוי.
בתאבון!!!!!!
קבצים מצורפים
נערך לאחרונה ב: