לפי המחקרים שעשו רוב צריכת הסוכר באה משתיה ממותקת. תחשוב לבד כמה כבר גומי אפשר לאכול אבל שתיה מתוקה שותים ושותים....בממתקים גומי וג'לים יש פי 10 כמות סוכר דחוסה
אבל זה בלי סימון אדום כי קונים את זה במשקל אז זה בסדר
לפי המחקרים שעשו רוב צריכת הסוכר באה משתיה ממותקת. תחשוב לבד כמה כבר גומי אפשר לאכול אבל שתיה מתוקה שותים ושותים....בממתקים גומי וג'לים יש פי 10 כמות סוכר דחוסה
אבל זה בלי סימון אדום כי קונים את זה במשקל אז זה בסדר
קצת אלכוהול יעשה את העבודה יותר טובהחברים של החתן צרכים את הסוכר בשביל לרקוד במקצבים של 2023\2024...
צודק במאה אחוז גם קמח לבן מזיק לבריאות ולגבי החשש מההוצאות אל תדאג תפסיק לקנות שתיה מתוקה ובעודף תקנה קמח מלא וישאר לך עוד עודף לביזבוזים....הידעת שלחם זה סוכר?
א"א להתחיל עם זה בציבור שלנו
רק למוצרי בריאות זה פער של כמה אלפי שקלים
משמעת עצמית
זה בשביל הקטע. כל אחד יש לו כסף לדברים החשובים לו באמת. אם הבריאות הייתה חשובה לך ואם היית מפנים שקמח לבן הוא באמת רעל היית מוותר על קניות של דברים שפחות חשובים וקונה את הדברים החשובים יותראני קונה מים בטעמים או שוופס עם סוכר מופחת רק לשבתות
איזה עודף?
קצת אלכוהול יעשה את העבודה יותר טוב
גם אנחנו פסקנו מלקנות שתיה עם עיגול אדום.תנסו סודה בטעמים
ואפשר גם לשלב עם מיצים טבעיים שמכינים בבית
הרבה יותר טעים ובלי קשר למס
אנחנו הפסקנו לקנות מאז החלו עם התווית האדומה.
ודאי בגלל שליברמן העלה את הרעיון.אולירק בגלל שליברמן העלה את הרעיון הזה
הלוואי סוכר מהפרי...הוסיפו סוכר פרי והורידו את העיגול
ה' ישמורקצת אלכוהול יעשה את העבודה יותר טוב
והוא גם גורם למחלה הנוראההלוואי סוכר מהפרי...
הם הוסיפו אספרטיים K, שהוא חומר רעיל ויכול לגרום לבעיות בראייה ובמערכת העצבים (אם הוא נצרך בכמות גבוהה)
וזה עוד לפני הטעם הנורא שלו
התרגלנו שאין מתוק אפילו הילדים מבקשים רק קצת מיץ (מפירות!) עם מים או סודה… ב״ה.גם אנחנו פסקנו מלקנות שתיה עם עיגול אדום.
הבעיה שהחברות הורידו טיפונת את הסוכר, הוסיפו סוכר פרי והורידו את העיגול
אז חזרנו לקנות ובגדול...
אחרי תקופה החלטנו לנסות סודה וזה עובד
(אמנם לא מאוד בריא ומנפח את המעיים אבל לכאורה עדיף ע"פ סוכרים)
והוא גם גורם למחלה הנוראה
החומ"ס שיש בשתייה דייאט נוראי ויש מצב שעדיף לשתות סוכר ולא את כל הזוועה שיש בבקבוק התמים הזה
במקום להתלונן בפרוג (לחיוב או לשלילה)
תשלחו הערות למשרד משפטים על החוק...
סו״ס תגובה מאוזנת ועניינית בים הפופליזם והרדידות השוטף את אזורינוועוד אנקדוטה ל"למה כולם כותבים בהתלהבות נגד הסוכר ואצלינו בשמחה נגמרה כל השתיה המתוקה..."
ככה
הצליחו להכניס את זה ל"טרנד"
שששש להגיד שהילדים שלי חלילה אוכלים ממתקים...
באמת לפעמים זה כבר מגוחך.
לפני 3 שנים הבת שלי היתה בגן שהוחל עליו ניסוי של "גן ללא ממתקים"
שום ממתק לא חולק שם אף פעם ובשום הזדמנות. חולקו רק פרסים. או כלום... (מי אמר שחייבים?!)
פעם אחת בערב שבועות הם קיבלו חטיף במבה כי השתתפו בכנס מרכזי.
גידלתי הרבה ילדים ולא היה לי ילד/ה שהשתוקקה כל כך למתוקים כמוה
לקח להערכתי שנתיים עד שיכלנו להרגיע בבית מלתת לה ממתקים. היא לטשה עיניים לכל סוכריה שילד קיבל בגן / בית ספר ברמה מטורפת.... הסכימה ללכת לכל דוד או דודה או משהו - העיקר לזכות בממתק.
אני גידלתי את ילדי האחרים די בשלווה ובלי כמויות גדולות של ממתקים.. וגם היא כיום ברוך השם כזו. תעדיף גבינה על פני שוקולד...
שיתפתי את הגננת בענין. היא אמרה לי שדעתה פחות או יותר כדעתי
ויש צורך באיזון כלשהו בחיים.
והייתי צריכה לראות את היסטרית הגן שלה מחטיף הבמבה--
בסוף השנה קיבלנו שאלון כהשלמה לפיילוט
בשאלון היה צורך למלא לשאלה הבאה:
מה לדעתך היתה כמות הממתקים שהילדים קיבלו בגן בשנה זו:
1. מעט מדי
2. בכמות סבירה
3. הרבה מדי
הגננת התקשרה אלי צוחקת שאני האמא היחידה שסימנה מעט מדי. עוד 2 אמהות סימנו בכמות סבירה. וכל שאר 32 האמהות בגן סימנו על שקית במבה 15 גרם אחת כל השנה - "הרבה מדי".
כי ככה זה.
זו "התשובה הנכונה" שצריכים לענות.
זה הטרנד וחלילה לומר שמשהו אצלינו לא תקין ואנחנו לא "מתאימים".
ואגב - חייבת לציין כהערה שאני סכרתית ויש לי ולילדים בבית הרבה מודעות לנזקי הסוכר ולסוכרים בריאים יותר ופחות - כי הגנטיקה שלהם דורשת שידעו ויתחנכו לזה.
אבל לא בא אצלינו בכפיה. הכל קיים למי שרוצה.
זה עובד טוב ההסברה וההבנה - בלי כפיה ובלי מניעה.
פשוט לחיות בריא ולהסביר לילדים כמה אוכל בריא טוב לגוף.
ולתת לשנים ולשכל לעשות את שלהם.
תנסו את זה.
אין אצלינו מבצעים על סוכריות לפח.
או תגמולים על אוכל בריא.
אוכל הוא לא משהו שצריך בשבילו פרסים - הוא החיים.
הוא פשוט טעים ובריא וזמין בבית. הוא מה שאבא ואמא והגדולים אוכלים.
הוא מה שאנחנו מניחים באורחת ערב וצהריים על השולחן.
וכל השאר זבל מזוקק ...
ואנחנו ממש לא מפריעים לאכול אותו.
ואפילו קונים אותו ....
ע"פ חוק הם חייבים לדון בהם (לא ברור כמה זמן)הם לא חייבים להתייחס להערות הציבור הנכתבות שם ומעודי לא נתקלתי שהערות אפילו רבות עזרו במשהו. (ע"ע מיסוי סיגריה אלקטרונית למשל ...)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: