מתקתק עם רוטב סמיך וטעים.
קל להכנה.
מרשים.
אז למה לא להכין?
8 מנות
4 פרפרי חזה עוף, מחולקים ל-8, דפוקים לא מדי דק
סלסלת פטריות שמפיניון
לרוטב:
1/3 כוס טריאקי
1/3 כוס צ'ילי מתוק
2 כפות קטשופ
2 כפות סוכר חום או סילאן [לפי הטעם..]
1 כף חרדל
1/2 כפית פפריקה
1/3 כוס שמן
1 כפית טימין יבש
1 כפית רוזמרין יבש
מעט מלח
מעט פלפל שחור
חוצים את הפטריות לחצי. אם הן גדולות ממש חותים לרבעים.
מערבבים את רכיבי הרוטב בקערה.
טועמים ומתקנים תיבול- עוד סוכר או סילאן לפי הטעם וכו'. טעמו של הרוטב צריך להיות מתקתק עדין.
טובלים את חתיכות חזה העוף ברוטב מ-2 צדדים ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה בשכבה אחת. מערבבים את הפטריות עם יתרת הרוטב ושופכים במפוזר על חתיכות חזה העוף
אופים ב 180 מעלות, מגולה כ-15 דקות עד שהחזה עוף מוכן.
אגב, הרוטב מתאים גם לכרעי עוף.
צריך להכפיל כמויות לי הצורך. צריך שיהיה שפע של רוטב.
לאפיה של כרעיים מומלץ להוסיף בנוסף לפטריות גם קוביות אננס משומר וברוטב לשים 2 כפות מהמיץ של השימורים
קל להכנה.
מרשים.
אז למה לא להכין?
8 מנות
4 פרפרי חזה עוף, מחולקים ל-8, דפוקים לא מדי דק
סלסלת פטריות שמפיניון
לרוטב:
1/3 כוס טריאקי
1/3 כוס צ'ילי מתוק
2 כפות קטשופ
2 כפות סוכר חום או סילאן [לפי הטעם..]
1 כף חרדל
1/2 כפית פפריקה
1/3 כוס שמן
1 כפית טימין יבש
1 כפית רוזמרין יבש
מעט מלח
מעט פלפל שחור
חוצים את הפטריות לחצי. אם הן גדולות ממש חותים לרבעים.
מערבבים את רכיבי הרוטב בקערה.
טועמים ומתקנים תיבול- עוד סוכר או סילאן לפי הטעם וכו'. טעמו של הרוטב צריך להיות מתקתק עדין.
טובלים את חתיכות חזה העוף ברוטב מ-2 צדדים ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה בשכבה אחת. מערבבים את הפטריות עם יתרת הרוטב ושופכים במפוזר על חתיכות חזה העוף
אופים ב 180 מעלות, מגולה כ-15 דקות עד שהחזה עוף מוכן.
אגב, הרוטב מתאים גם לכרעי עוף.
צריך להכפיל כמויות לי הצורך. צריך שיהיה שפע של רוטב.
לאפיה של כרעיים מומלץ להוסיף בנוסף לפטריות גם קוביות אננס משומר וברוטב לשים 2 כפות מהמיץ של השימורים