אני אוהבת מאוד חזה עוף. זה חומר גלם שנותן המון אופציות למשחק ואלתורים.
הנה מנה טעימה, עסיסית, שונה מהרגיל ו...לא יודעת מה עוד לכתוב עליה.
בעצם כן, מי שלא מכינה מפסידה.
קיטשי קיטשי אבל זה נכון. מה ל'שות
החומרים:
1 פרפר נקי ופרוס לרצועות (או לשניצלים לא גדולים ולא דקים מידי)
כוס קורנפלור
בערך רבע כוס מים
מלח
פלפל
צ'ילי גרוס
לרוטב:
קופסת שימורי פטריות/סלסלת פטריות טריות (לא חובה)
פחית קרם קוקוס
2 כפיות גדושות אבקת קארי
מלח
פלפל
צ'ילי גרוס
טימין
מעט סוכר
עוד קצת קארי
מתחילים עם העוף, מומלץ מאוד להשרות כמה שעות, הבדל עצום בטעם.
מערבבים (אני בשקית הקפאה. סופר נוח וחוסך כלים) קורנפלור מים ותבלינים לבלילה סמיכה ואחידה. יתכן ותצטרכו להוסיף מים/קורנפלור
מכניסים את החזות החתוכים לבלילה, מערבבים היטב ונותנים להם מנוחה בשקט.
כשנגמרת השנ"צ לחזות מחממים מחבת/סוטאז' על אש גבוהה עד שהיא לוהטת. מוסיפים טיפה שמן ומטגנים את החזות דקה מכל צד עד שמתקבל ציפוי קריספי וטיפונת זהוב.
מוציאים ומניחים בצד
באותה מחבת-
מטגנים את הפטריות במעט שמן, סוכר וקצת קארי עד להזהבה
מוסיפים את הקרם קוקוס והתבלינים, מוסיפים כפית סוכר
מערבבים ונותנים לבעבע כמה שניות
טועמים ומתקנים תיבול.
מכניסים את החזות לרוטב ומערבבים בעדינות עד שהם מצופים כולם ברוטב, בלי אפליות.
סוגרים את המחבת (עם נייר כסף נגיד, או שמראש הכנתם בסוטאז') ומבשלים על אש נמוכה כמה דקות בודדות (רק שהחזות יסיימו להתבשל
עושים פרצוף של משקיענית ומגישים על אורז לבן.
נכון, זה השקעה,
אבל ביחס לתוצאה זה כלום. מפטיחה.
תמונה?
אין מתי לצלם. כשתעשו תבינו.
הנה מנה טעימה, עסיסית, שונה מהרגיל ו...לא יודעת מה עוד לכתוב עליה.
בעצם כן, מי שלא מכינה מפסידה.
קיטשי קיטשי אבל זה נכון. מה ל'שות
החומרים:
1 פרפר נקי ופרוס לרצועות (או לשניצלים לא גדולים ולא דקים מידי)
כוס קורנפלור
בערך רבע כוס מים
מלח
פלפל
צ'ילי גרוס
לרוטב:
קופסת שימורי פטריות/סלסלת פטריות טריות (לא חובה)
פחית קרם קוקוס
2 כפיות גדושות אבקת קארי
מלח
פלפל
צ'ילי גרוס
טימין
מעט סוכר
עוד קצת קארי
מתחילים עם העוף, מומלץ מאוד להשרות כמה שעות, הבדל עצום בטעם.
מערבבים (אני בשקית הקפאה. סופר נוח וחוסך כלים) קורנפלור מים ותבלינים לבלילה סמיכה ואחידה. יתכן ותצטרכו להוסיף מים/קורנפלור
מכניסים את החזות החתוכים לבלילה, מערבבים היטב ונותנים להם מנוחה בשקט.
כשנגמרת השנ"צ לחזות מחממים מחבת/סוטאז' על אש גבוהה עד שהיא לוהטת. מוסיפים טיפה שמן ומטגנים את החזות דקה מכל צד עד שמתקבל ציפוי קריספי וטיפונת זהוב.
מוציאים ומניחים בצד
באותה מחבת-
מטגנים את הפטריות במעט שמן, סוכר וקצת קארי עד להזהבה
מוסיפים את הקרם קוקוס והתבלינים, מוסיפים כפית סוכר
מערבבים ונותנים לבעבע כמה שניות
טועמים ומתקנים תיבול.
מכניסים את החזות לרוטב ומערבבים בעדינות עד שהם מצופים כולם ברוטב, בלי אפליות.
סוגרים את המחבת (עם נייר כסף נגיד, או שמראש הכנתם בסוטאז') ומבשלים על אש נמוכה כמה דקות בודדות (רק שהחזות יסיימו להתבשל
עושים פרצוף של משקיענית ומגישים על אורז לבן.
נכון, זה השקעה,
אבל ביחס לתוצאה זה כלום. מפטיחה.
תמונה?
אין מתי לצלם. כשתעשו תבינו.