כללי חוק חדש בכנסת למניעת גרפיקות מוגזמות

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
באנגלית מקובל להתייחס לעוסקים בתחום הגרפיקה הממוחשבת בכינוי "Graphic Artist". ("אמן גרפי")

תחת מטריה זו של "אמנות גרפית" קל יותר להכניס גם עבודות ריטוש, שיפוץ ושיחזור תמונות.
שהם דברים שלא כלולים במובן הקלאסי של "עיצוב גרפי".

באופן אישי, במסגרת העבודה הנוכחית שלי, אני עוסק כמעט באופן בלעדי בתחום של עיבוד ושיפוץ תמונות. סריקה של עבודות אמנות, עיבוד ממוחשב שלהן והדפסתם. עיבוד ושיפור תצלומים אישיים והדפסתם על קנבס וכו'... רוב העבודה שלי אינה דורשת כישורי עיצוב, אלא דווקא יכולת טכנית גבוהה ודיוק. זה כמובן שייך לתחום ה"Graphic art"

גרפיקסטאר

משתמש רשום
נכתב ע"י Graphic;406540:
פעם הגיעה אלי מישהי שנישאה בשנית, אולם בחתונתה השניה לא לבשה שמלת כלה, וע"כ לא היו לה תמונות חתונה להראות לילדיה.
היא הביאה לי תמונות של חתונתה השניה, ושל גיסתה בשמלת-כלה, וביקשה ממני להכניס אותה לתוך שמלת הכלה, לצד בעלה האמיתי...

אל תשאלו כמה קבלתי על עבודת הנמלים הזו...

מדוע עבודת נמלים?

במסגרת רעיון ותכנית כלשהי לקחתי את כל גיסותי הילדות ועשיתי מהן בפוטושופ כלות אמיתיות, עם שמלת כלה שלי, הוספתי להם כתרים וטול, איפרתי אותן והוספתי להן עגילים (הכל בתוכנה) החלק הקשה היה לעשות להן תסרוקות. אך גם עם זה הסתדרתי לבסוף. הן נראו אותנטיות להפליא.

הלוואי שבחתונתן הן תיראנה יפות כ"כ כמו בהדמיה...

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אלי ויסברג;406619:
("עוגה, עוגה, עוגה, במעגל נחוגה" - יש אחד מהילדים שיודע ש'עוגה' זה 'מעגל'? אפילו הגרפיקאי בזמנו צייר בבורותו על העטיפה ילדים רוקדים סביב עוגה)

נראה לי שזה לא מעגל- זה לעשות מעגל. בואו נעוגה ביחד, כאילו...
לא משנה...

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שלמה;406798:
הלוואי שבחיים היו מרזים במהירות שאני מרזה אנשים באמצעות כלי 'הנזילות'

איך????

TIP X

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ראיתי פעם הדרכת וידאו על כך ועושים את ההרזיה הזאת באמצעות כלי הנזילות- ליקופיי שנמצא בתפריט פילטר.

אלי ויסברג

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
השיטות המקצועיות כוללות חלוקה של הגוף לחלקים, הקטנות ותיאום מעברים.

ואגב, userit, עוגה זה עיגול. עוג זה לעשות עיגול (מקביל היום ל"חוג חוגה")
הגברים אמורים פחות לדעת עברית, לא?

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י אלי ויסברג;407005:
השיטות המקצועיות כוללות חלוקה של הגוף לחלקים, הקטנות ותיאום מעברים.

ואגב, userit, עוגה זה עיגול. עוג זה לעשות עיגול (מקביל היום ל"חוג חוגה")
הגברים אמורים פחות לדעת עברית, לא?

למיטב הבנתי, המילה עוגה בשיר הילדים הנודע, מהווה קריאה לעוג.
בדומה למאמר הפסוק "שובה ישראל עד ה' אלוהיך". או לחילופין "קומה אלוקים שפטה הארץ"

זו ככל הנראה היתה כוונת userit.

אם כי בירור מעמיק של סוגיה מטרידה זו מומלץ לקיים בפורום כתיבה |עריכה ספרותית | עריכה תורנית |דקדוק ועברית

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
GRN,
כבר הסברתי בעבר שיש שני מקצועות עיקריים שאנשים נוטים להתבלבל ולקרוא לשניהם "גרפיקה":

1. ביצועיסטים (גרפיקאים) - Graphic Artist - מומחים בתוכנות הגרפיקה למינהם.

2. מעצבים גרפיים - Graphic Designer - מעצבים המסתכלים על העבודה כפרוייקט עיצובי ולא טכני, אך בכדי לבצע אותה - משתמשים בתוכנות הגרפיות.

עבודת הריטוש מתייחסת לגרפקיאים הביצועיסטים ולא למעצבים הגרפיים.
חלא נדיר לראות מעצבים גרפיים שלא לוקחים כלל עבודות ריטוש - מכיוון שזה לא כלול בתחום המקצוע שלהם הכולל עיצוב. זה לא שהם לא יכולים לעשות את זה, הם יכולים - אבל לא עושים כי הם לא ביצועיסטים - הם מעצבים.

yoavvan

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
האתר נראה טוב מאוד

נקי ומעוצב...
בהצלחה!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט נ'

קה נֵר לְרַגְלִי דְבָרֶךָ וְאוֹר לִנְתִיבָתִי:קו נִשְׁבַּעְתִּי וָאֲקַיֵּמָה לִשְׁמֹר מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:קז נַעֲנֵיתִי עַד מְאֹד יי חַיֵּנִי כִדְבָרֶךָ:קח נִדְבוֹת פִּי רְצֵה נָא יי וּמִשְׁפָּטֶיךָ לַמְּדֵנִי:קט נַפְשִׁי בְכַפִּי תָמִיד וְתוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קי נָתְנוּ רְשָׁעִים פַּח לִי וּמִפִּקּוּדֶיךָ לֹא תָעִיתִי:קיא נָחַלְתִּי עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם כִּי שְׂשׂוֹן לִבִּי הֵמָּה:קיב נָטִיתִי לִבִּי לַעֲשׂוֹת חֻקֶּיךָ לְעוֹלָם עֵקֶב:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה