חוות דעת -אשת חיל יעקב שוואקי פלייבק

netanel10

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אמן! וכן למר!
כמובן זה יהיה בעז"ה בלי נדר אחרי החג.....
אני מקווה שזה יצא בסדר כי בעקרון הקטע עבר עריכה בתוכנה (וכנ"ל)
ואני לא יודע איך אפשר כאשר יש שלוש שכבות של צליל לעשות שרק אחד יהיה באוקטבה נמוכה יותר מהשאר (כי כשאני לוחץ על הכפתור הוא מוריד את כולם)
תשמע את הקטע ללא עריכה (מצורף)

נתנאל 1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אמן! וכן למר!
התכוונתי על זה שרשמת את השמות, לא אטריחך להכין לי את זה.. תודה רבה

בהחלט שילוב יפה

netanel10

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אמן! וכן למר!
אני מקווה שזה יצא בסדר כי בעקרון הקטע עבר עריכה בתוכנה (וכנ"ל)
ואני לא יודע איך אפשר כאשר יש שלוש שכבות של צליל לעשות שרק אחד יהיה באוקטבה נמוכה יותר מהשאר (כי כשאני לוחץ על הכפתור הוא מוריד את כולם)
תשמע את הקטע ללא עריכה (מצורף)

קבצים מצורפים

• eshet chil.MP3
    2.7 MB · צפיות: 49

moshe@צםדיק

משתמש פעיל
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
איפה אני ימצא? חיפשתי באנגלית ויש כל מיני קטעים של זכוכית מתנפצת כמו כוס וכדומה אבל זה לא הכיוון אפילו להתאים לשירים....

זה ליטוף של מצילות? באתי להציע לך את זה
יפה ומאוד מושקע

נערך לאחרונה ב:

נתנאל 1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
עכשיו שמתי לב למה שכתבת, עוד לא הקשבתי להקלטה, לגבי האקטבות של השכבות אתה נכנס לmenu ונכנס לאפשרות הראשונה שהיא מיקסר, ולוחץ על הלשונית הימנית ביותר, אמור להיות לך שם בפרמטרים באמצע אפשרות לשנות אוקטבה לכל ערוץ מהשלושה צלילים של יד ימין

horseman

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
שלום לכולם
אשמח לשמוע מה דעתכם על זה...
עשיתי בינתיים רק חלק אחד מהשיר
קרדיט: קורג pa900 :p
שאפו על הסבלנות והדיוק!!
כבד עלי לעבוד כך.
אני ככלל זורם יותר עם עיבוד אחר.... ולא כמו המקור.......
נראה לי שהרוב ככה.....
פשוט שומע מקצב אחד מאלפי המקצבים המצוינים של ימהה!!!!! וישר קופץ לי זה יבוא טוב עם שיר זה או אחר...
ולכן לסגנון נגינה כזה צריך צריך אורגן יותר מוכן.
בזה ימהה נותנת את התשובה, ולא קורג או רולנד!!
גם עדי נתנאלי אמר בראיון אצל דיקמן "ימהה מגיע מוכן ומלוטש כמו דיסק שיצא מאולפן"
גם בימהה אפשר לעשות דומה למקור, אבל בזה יש גם לשאר החברות מה להציע..... ואולי אפילו יותר.

Studio Bit

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
שאפו על הסבלנות והדיוק!!
כבד עלי לעבוד כך.
נראה לי שהרוב ככה.....
פשוט שומע מקצב אחד מאלפי המקצבים המצוינים של ימהה!!!!! וישר קופץ לי זה יבוא טוב עם שיר זה או אחר...
גם בימהה אפשר לעשות דומה למקור, אבל בזה יש גם לשאר החברות מה להציע..... ואולי אפילו יותר.
מי שמכניס עוד פעם אחת ימהה עף מהפורום סתם צוחק... אם זה היה מימהה ישר היית מזהה שזה פלייבק מאורגן זה הנקודה שהוא לא רוצה שזה ישמע כמו דיסק אלא הוא יערוך את זה אחר כך וישמיע לנו כמו דיסק

netanel10

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
שאפו על הסבלנות והדיוק!!
כבד עלי לעבוד כך.
נראה לי שהרוב ככה.....
קודם כל תודה רבה!
ככה אני רגיל ואוהב כשאני בונה פלייבק אז שיהיה הכי נאמן למקור שאפשר
ואכן אני יושב על זה המון (זה למשל לקח לי יומיים )
אני מבין שאתה מתכוון לסגנון נגינה חיה ולא הקלטה נכון? פשוט למצוא מקצב טוב לשיר ממקצבי ימהה הנפלאים (מסכים עם זה וכן לגבי הצלילים) ולנגן איתו את השיר.... אכן המקצבים שמגיעים עם ימהה הם יותר יפים לדעתי מקורג.....
אכן מן הסתם שהרוב הם כך וגם אני
אלא שבפלייבקים זה ענין אחר אני אוהב וכך גם הרוב עושים שהם יהיו נאמנים למקור....
כשאני בונה פלייבק אני בונה לו מקצב במיוחד .... כך שכל פלייבק יש לו את היחודיות שלו למרות שכולם נעשים באורגן וזה היופי לדעתי.
אגב איך הצלילים של הקורג 900 נשמעים? אני מתכוון לקטע הזה (אני מקווה שאתה חוזר בך ממה שאמרת עליו :mad::p;))

דב פליי

משתמש פעיל
שלום לכולם
אשמח לשמוע מה דעתכם על זה...
עשיתי בינתיים רק חלק אחד מהשיר
קרדיט: קורג pa900 :p

יפה מאד! מאד מאד אהבתי!
הרכבתי את השכבות במידי סיקוונסר
ולא בתור צליל שמור וערוך
הצלילים הם :
REAL STRINGS 1
ensemble strings 2
ensemble solo (אם אני זוכר את השם נכון)
ועוד שכבה של כינורות באוקטבה נמוכה (real strings כנ"ל)
אם תרצה אערוך לך צליל כזה ואשלח לך...
אבל הבעיה שאפשר רק 3 שכבות ....

מה שאני עושה במקרה כזה אני מצרף אותם ביחד ב"סאונד" מצ"ב תמונה

קודם כל תודה רבה!

אגב איך הצלילים של הקורג 900 נשמעים? אני מתכוון לקטע הזה (אני מקווה שאתה חוזר בך ממה שאמרת עליו :mad::p;))

מדהים, שמח ששתפת אותנו ממה מורכב הכינורות.

קבצים מצורפים

• ללא שם.png
    ללא שם.png
    KB 29.9 · צפיות: 37

horseman

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
קודם כל תודה רבה!
ככה אני רגיל ואוהב כשאני בונה פלייבק אז שיהיה הכי נאמן למקור שאפשר
ואכן אני יושב על זה המון (זה למשל לקח לי יומיים )
אני מבין שאתה מתכוון לסגנון נגינה חיה ולא הקלטה נכון? פשוט למצוא מקצב טוב לשיר ממקצבי ימהה הנפלאים (מסכים עם זה וכן לגבי הצלילים) ולנגן איתו את השיר.... אכן המקצבים שמגיעים עם ימהה הם יותר יפים לדעתי מקורג.....
אכן מן הסתם שהרוב הם כך וגם אני
אלא שבפלייבקים זה ענין אחר אני אוהב וכך גם הרוב עושים שהם יהיו נאמנים למקור....
כשאני בונה פלייבק אני בונה לו מקצב במיוחד .... כך שכל פלייבק יש לו את היחודיות שלו למרות שכולם נעשים באורגן וזה היופי לדעתי.
אכן כך כוונתי לא לפלייבק.
וגם שם, לא שאני מדליק מקצב וזהו אלא משחק עם המיקס והאפקטים, מחליף ערכות תוף, צלילים, מעתיק ערוצים וכו' עד שאתה מגיע לתוצאה נחמדה.
בעניין הPA 900 אני לא מכיר מה שכתבתי היה על פי 600,
ברור שאם תשב ותעשה משהו ספציפי שהאורגן יכול להכיל זה ישמע בסדר גם באורגן של 1000 שקל!!
ביננו אני יכול להשמיע לך הקלטות של מקצבים שקטים מטיירוס מול אורגנים הרבה יותר פשוטים של ימהה וההבדל לא בשמיים
קח אורגן E 453 של ימהה ותשתמש במקצבי הבלדה בהקלטה אולפנית זה ישמע בסדר גמור!!
כשבודקים סאונד הכוונה לכלל הסגנונות שאפשר להוציא מאורגן ולא לאיזה משהו ספציפי.
אני למשל יש לי 975 ובעבר היה לי 770 ברור שבהמון חומר זה כמעט אותו דבר! אבל כשאתה שם מקצבים כבדים שמכילים חומר כבד ומרעיש וכו' אתה מרגיש את ההבדל שה770 קורס תחת הנטל [יחסי כמובן] וה975 שורד את זה יופי!!
דבר נוסף יש הבדל בין הקלטה שאתה שומע אותה אח"כ בנגן טוב! לבין השמעה ברמקולים של האורגן. או אפילו בהגברה שזה גם פרמטר חשוב!

horseman

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ב
מי שמכניס עוד פעם אחת ימהה עף מהפורום סתם צוחק... אם זה היה מימהה ישר היית מזהה שזה פלייבק מאורגן זה הנקודה שהוא לא רוצה שזה ישמע כמו דיסק אלא הוא יערוך את זה אחר כך וישמיע לנו כמו דיסק
כאן בדיוק הנקודה שיש כאלה שיודעים להוציא כמו דיסק כמו נתנאל10....
הבעיה מתחילה באלה שלא יודעים ומוציאים תוצאות מזעזעות ועושים שם רע לקורג....
לכן אני אומר, אם אתה מוכשר ויודע לערוך מיקס ואפקטים וכו' לך על קורג! אבל אם אתה לא משהו בעניין או שאין לך עצבים לזה לך על ימהה!!
זה לדעתי ההבדל בתפיסה של החברות קורג מיועדת למוסיקאים וימהה מיועדת גם לאנשים הפשוטים שרוצים ללחוץ על הכפתור ולהתחיל לנגן... אגב ההבדלים במכירות יוכיחו מי צודק מהבחינה הכלכלית... [אין לי מושג מי מוכר יותר ]

נערך לאחרונה ב:

netanel10

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
יפה מאד! מאד מאד אהבתי!
תודה רבה ! :D
מה שאני עושה במקרה כזה אני מצרף אותם ביחד ב"סאונד" מצ"ב תמונה
איך עושים את זה? כמה צלילים אפשר לערוך שם?
מדהים, שמח ששתפת אותנו ממה מורכב הכינורות.
בכיף :cool:

horseman

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנה מהימהה S975
תגובותכם על רמת הסאונד והצלילים פחות על הנגינה.....
טובים מאורות של יידל, פדה בשלום לונדון, והנני של ברוך שלום. רק החצוצרה.....בפתיח.

קבצים מצורפים

• Audio_025.rar
    33.4 MB · צפיות: 37

netanel10

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
המקצבים של ימהה S975
חבר'ה נא לא להיסחף לדיון על קורג וימהה :confused::p:p.
יש לי כיוון גדול מאוד לקנות בנוסף לקורג את הpsr s975 אני מאמין שהוא יתרום לי המון לפלייבקים
שמעתי את ה970 רבות בסרטונים וסוג הצלילים מרשים מאוד מאוד.
הלא כן?
זה כדאי? או שכמו שאמרת שאם יודעים איך לעבוד עם קורג וכו אז ללכת על קורג?

horseman

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
חבר'ה נא לא להיסחף לדיון על קורג וימהה :confused::p:p.
יש לי כיוון גדול מאוד לקנות בנוסף לקורג את הpsr s975 אני מאמין שהוא יתרום לי המון לפלייבקים
שמעתי את ה970 רבות בסרטונים וסוג הצלילים מרשים מאוד מאוד.
הלא כן?
זה כדאי? או שכמו שאמרת שאם יודעים איך לעבוד עם קורג וכו אז ללכת על קורג?
יכול להיות שעדיף לך לשדרג את הקורג כי ההבדל שאני שמעתי באזני אפילו בין 600 ל700 מצדיק כל שקל לשדרוג!
לדעתי אם אתה צריך רק לפלייבקים גם S770 שאתה יכול להשיג אותו כמעט בחצי מחיר ביד 2 בסביבות 3500 שקל הוא יתן לך מענה מספיק לפלייבקים! ואני מדבר בתור אחד שהיה לי 770
ההבדל הוא ברמת הרמקולים ולכן אם בין כה וכה לפלייבקים זה לא כל כך משנה וכן באפקטים לשירה שב 770 יש אבל זה לא מתקרב יש עוד הבדלים אבל זה לא רלוונטי לפלייבקים ללא שירה.
S975 זו השקעה מדי גדולה לתמורה אפשר גם 775 שעדיין ההבדל בניהם של 1700 שקל
אם זה לא לפלייבקים זה שאלה אחרת. ויכול להיות שעדיף 975

נערך לאחרונה ב:

דב פליי

משתמש פעיל
תודה רבה ! :D

איך עושים את זה? כמה צלילים אפשר לערוך שם?

בכיף :cool:

הצלילים שנמצאים באוגן ביוזר וכו' הם בד"כ מורכבים מכמה שכבות, לדוגמא, שכבה אחת צליל בסיס, שכבה שניה כאשר לוחצים על הקליד בעוצמה יותר גבוהה אז מתווסף צליל נוסף וכו', בסאונד ניתן לגשת לכל שכבה לבד ולערוך אותה [לפי הצלילים שהצגת למעלה יש לך יכולת להוציא משם צלילים מדהימים] עד כמה שזכור לי ניתן לעשות עד 16 שכבות, כך שאם חיבור הכינורות שלמעלה זה לא יותר מ 16 שכבות ביחד, אז אפשר לצרף אותם לאחד ולשמור ביוזר, אגב שם גם אפשר לערוך את מה יעשה הפיץ' כאשר נוזיז אותו לכיון מעלה או מטה, וכן מה יעשו הכפתורים מעל הפיץ'.
[נראה לי שב pa900 הם נמצאים על האינטרו 3 2 1 ]

איך עושים את זה? קצת מורכב לענות כאן אבל אתה נראה לי מוכשר מאד בקורג ככה שתקח צליל אחד ותנסה [שים לב שאם שינית צליל מסוים, אז עד שאתה לא שומר אותו בנפרד או מכבה את האורגן, אז הוא לא חוזר למקור ואז מקצבים שמשתמשים בצליל זה ישמעו מוזר]

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  37  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה