קורונה חדשות חיוביות - קורונה II

מצב
הנושא נעול.

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
יותר מ-10,000 רופאים ומדענים בעולם חתמו על עצומה נגד סגרים
רופאים, אפידמיולוגים, מומחים במחלות זיהומיות וחוקרים בבריאות הציבור מרחבי העולם קוראים לממשלות להפסיק את מדיניות הסגרים ולאפשר לאלה שאינם באוכלוסיות סיכון לחזור לשגרת חיים
מערכת דוקטורס אונלי08.10.2020, 09:26


יותר מ-7,000 רופאים בכירים בתחומים שונים, ביניהם אפידמיולוגים ומומחים במחלות זיהומיות, לצד יותר מ-4,000 מדענים-חוקרים בבריאות הציבור, רבים בעלי שם עולמי ומובילי דעה בתחומי התמחותם - חתמו על עצומה להפסקת הסגרים הגורמים לדעתם יותר נזק בריאותי מאשר נגיף הקורונה. הם תובעים לשנות גישה ולעבור למתן טיפול דיפרנציאלי על פי אוכלוסיות בסיכון.
העצומה, בשפות אנגלית, צרפתית, פורטוגזית, איטלקית, ספרדית, גרמנית, שוודית, רוסית ועברית, מופצת מאז 4 בחודש ברשת האינטרנט בשם The Great Barrington Declaration.
נכון לבוקר זה (ה') חתמו על העצומה 7,247 רופאים קלינאים, 4,051 מדענים ו-102,485 אזרחים אחרים.
בין היוזמים מישראל: פרופ' איתן פרידמן מ"שיבא" ואוניברסיטת תל אביב; ד"ר אורי גביש, יועץ ביו-רפואי; פרופ' מוטי גרליץ מהמחלק למיקרוביולוגיה קלינית ואימונולוגיה באוניברסיטת תל אביב; פרופ' מייק לויט, חתן פרס נובל בכימיה (2013), ביו-פיסיקאי ומומחה לביולוגיה מבנית וחישובית מאוניברסיטת סטנפורד, פרופ' אריאל מוניץ מאוניברסיטת תל אביב.
בעצומה, הקוראת לרופאים נוספים לחתום עליה, נאמר: "כאפידמיולוגים בתחום המחלות הזיהומיות וכמדעני בריאות הציבור, אנו נושאים חששות כבדים לגבי ההשפעות הבריאותיות ההרסניות – הגופניות והנפשיות – הנגרמות על-ידי מדיניות COVID-19, ולכן אנו ממליצים על גישה שאותה אנחנו מכנים 'הגנה ממוקדת'.
"אנחנו מגיעים מימין וגם משמאל, מרחבי כל העולם, והקדשנו את חיינו להגנה ולטיפול באנשים. מדיניות הסגרים הנוכחית גורמת נזקים הרסניים לבריאות הציבור הן בטווח הזמן הקצר והן בטווח הזמן הארוך. ההשלכות (ננקוב רק בחלקן): שיעור התחסנות נמוך בילדים, החמרה במחלות לב וכלי דם, הפחתה בבדיקות סקר לגילוי מוקדם של סרטן והידרדרות בבריאות הנפשית. כל אלה מובילים לתמותה עודפת בשנים הבאות, כאשר מעמד הביניים, השכבות החלשות והאוכלוסיה הצעירה נושאים בנטל הכבד ביותר בהקשר הזה. השארת ילדים מחוץ לכותלי בית הספר היא עוול חמור.
"הדבקות במדיניות הסגרים ובצעדים הללו עד פיתוחו של חיסון זמין תגרום לנזק בלתי הפיך, כשהשכבות המוחלשות באוכלוסיה תיפגענה יותר מהשאר.
"למרבה המזל, הידע וההבנה שלנו לגבי נגיף הקורונה מתקדמים. אנחנו יודעים שהסיכון למות מ-COVID-19 גדול פי 1,000 אצל אנשים בגיל מתקדם עם בריאות רופפת לעומת סיכון זה אצל צעירים. ואכן, לילדים, COVID-19 היא מחלה פחות מסוכנת ממחלות רבות אחרות, כולל שפעת.
"תוך כדי התקדמות במהלך ההתחסנות הטבעית של האוכלוסיה, הסיכון להידבקות עבור כל אדם – כולל מאוכלוסיות הסיכון – צונח. אנחנו יודעים שכל האוכלוסיות בסופו של דבר יגיעו למצב של חסינות עדר – כלומר, לנקודה שבה קצב ההידבקות הוא יציב. מצב כזה יכול להיות מזורז על ידי חיסון אבל אינו תלוי בחיסון ולכן, היעד הוא להקטין את התמותה והנזק החברתי עד הגעה לחסינות עדר.
"הגישה בעלת החמלה הגדולה ביותר היא זו המאזנת את הסיכונים והתועלות בהגעה לחסינות עדר ומאפשרת לאלה שבסיכון נמוך לחיות את חייהם בצורה רגילה ולבנות חסינות דרך הדבקות טבעיות, תוך הגנה על אלה שבסיכון הגבוה ביותר. אנחנו מכנים גישה זאת 'הגנה ממוקדת'.
"אימוץ צעדים להגנה על אוכלוסיות הסיכון צריך להפוך למטרה העיקרית של מדיניות בריאות הציבור לשם התמודדות עם COVID-19. לדוגמה: בתי אבות צריכים להעסיק צוות שכבר רכש חסינות ולבצע בדיקות PCR תכופות לשאר אנשי הצוות ולכלל המבקרים. יש למזער החלפות צוותים. יש לדאוג שהגמלאים יקבלו משלוחי מצרכים ואת שאר צורכיהם לבתיהם. רצוי שייפגשו את בני משפחתם באוויר הפתוח ולא בתוך מבנה סגור.
"הרכבת רשימה מפורטת ומקיפה של צעדים, הכוללת דרכי התמודדות עם מגורים רב-דוריים, ניתנת ליישום. היכולת להרכיב תכניות שכאלו היא בהחלט בגדר המומחיות של אנשי בריאות הציבור.
"יש לאפשר לאלה שאינם נמנים על אוכלוסיות הסיכון, לחזור לשגרת חיים רגילה לאלתר. על כולם לנקוט בצעדי היגיינה פשוטים, כמו שטיפת ידיים ושהייה בבית בזמן מחלה.
"יש לפתוח את בתי הספר והמוסדות להשכלה גבוהה ללימוד בתוך הכיתות. יש להחזיר פעילויות העשרה, כמו ספורט. צעירים בסיכון נמוך צריכים לחזור למקום העבודה ולא לעבוד מביתם. יש לפתוח מסעדות ועסקים אחרים. יש להחזיר לפעילות גם את אירועי התרבות, האמנות, המוזיקה והספורט. יש לאפשר בחירה של השתתפות בכל הפעילויות הנ"ל גם לאנשים שבסיכון גבוה יותר, תוך הבנה שהחברה כולה מפיקה תועלת מההגנה המוענקת לאוכלוסיות הסיכון על ידי אלה שרכשו ובנו חסינות עדר".
ההצהרה נכתבה על ידי: פרופ' מרטין קולדורף מבית הספר לרפואה שבאוניברסיטת הרווארד, ביו-סטטיסטיקאי ואפידמיולוג המתמחה בזיהוי ומעקב אחרי התפרצות של מחלות מידבקות והערכת בטיחות חיסונים; פרופ' סונטרה גופטה מאוניברסיטת אוקספורד, אפידמיולוגית ומומחית באימונולוגיה, פיתוח חיסונים ומודלים מתמטיים של מחלות מידבקות; ופרופ' ג’יי בטצ’ריה מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת סטנפורד, רופא, אפידמיולוג, כלכלן בריאות ומומחה במדיניות בריאות הציבור המתמקדת במחלות מידבקות ואוכלוסיות שבסיכון.
בין חותמי ההצהרה לצד שלושת יוזמיה גם קבוצת המומחים הישראלים שיצרו את "מודל היגיון בריא" לטיפול במגיפה.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
ד״ר צבי מרום, מייסד ומנכ"ל חברת באטמ בראיון לקו החרדי: "הבדיקה המהירה שלנו לקורונה צוברת תאוצה בעולם כולו. קיבלנו הזמנה של 4.3 מיליון יורו למכירת בדיקות למציאת קורונה ממעבדה גדולה באירופה. 25 מדינות ביקשו את הבדיקה שלנו. משרד הבריאות פנה אלי בעקבות הציוץ של בנט שעולה בסקרים והתעניין לרכוש את הבדיקות שלנו. בזכות הבדיקות שלנו חלק גדול מאיטליה ירוקה. את הבדיקות שלנו יוכלו לרכוש בבתי מרקחת"
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
• קרן מרציאנו בחדשות 12 :בעקבות הסקר הסרולוגי של משרד הבריאות, אומר יו"ר ועדת החוקה יעקב
אשר - "חצי מיליון איש יכולים לחזור לעבודה באופן מיידי ולהניע את גלגלי המשק, מצפה ממשרד הבריאות
להזדרז עם הכנת המתווה שביקשנו להציג בוועדת החוקה לאחר החגים, ולאפשר את חזרת המחלימים
והסרולוגים לעבודה ולשגרת החיים".
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
• ח"כ יעקב אשר ב"קול חי" על מתווה ה"מחלימים" שדרש: "צוות בראשות פרופ' גרוטו עובד על כך בימים
אלה. יש מאות אלפי מחלימים, אפשר לשחרר אותם מהמגבלות ומהאכיפה. גם בדיקות סרולוגיות יתנו
מענה לכך. אני מקווה שמדינת סטארט-אפ כמו ישראל תדע לייצר מנגנון לזיהוי המחלימים".
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
ניו זילנד הכריזה: הצלחנו לדכא את הנגיף בפעם השנייה
מול שיא חדש של 343 אלף חולים מאומתים חדשים בעולם, סגר מחמיר בניו זילנד הביא לתוצאות: רק שלושה מאומתים חדשים לאחר עשרה ימים ללא נדבקים כלל
מערכת דוקטורס אונלי08.10.2020, 16:06


לאחר סגר שני מחמיר, ההערכה הרשמית בניו זילנד היא שהמדינה הצליחה שוב לדכא ביעילות את נגיף הקורונה. כך דיווח "ניו יורק טיימס".

מאתמול הוסרו בה הגבלות שונות שהושתו באופן ממוקד על העיר הגדולה ביותר, אוקלנד (1.6 מיליון תושבים) כאשר בתום עשרה ימים רצופים לא אותרו בה מקרים חדשים של קורונה. בכל ניו זילנד אותרו אתמול שלושה מקרים חדשים.
לפיכך, הותר לקיים שוב התקהלויות ללא הגבלה מיוחדת, כמו כן שימוש בתחבורה ציבורית גם ללא ריחוק חברתי או חובת מסיכות, שנשארה בגדר המלצה בלבד. על תושבי העיר מוטלת חובה להירשם בכניסה לכל מקום ציבורי או עסקי שבו הם מבקרים ולשמור תיעוד מפורט של ביקוריהם. כמו כן, בכל מקרה שאין מרגישים טוב, חובה להישאר בבית ולהיבדק. הגבולות סגורים למעט עבור אזרחי ניו זילנד ותושבי הקבע.
ראשת הממשלה ג'סינדה ארדרן נערכת לבחירות כלליות שיתקיימו בשבוע הבא. את האסטרטגיה שהובילה כינתה go hard, go early באמצעות מהלכי בזק מבוססים על נתונים מדעיים שנמסרו בשקיפות מלאה. ניתנה העדפה של כמה שבועות של סגר בתמורה להשבה מלאה של הפעילות הכלכלית לאחר מכן. בתדרוך לתקשורת שקיימה בתחילת השבוע אמרה: "יש הסתברות של 95% שהמדינה הצליחה לחסל את ההדבקות המקומיות".
ההסבר שמספקים מומחים לבריאות הציבור הוא בעיקר: אוכלוסיית ניו זילנד קטנה, המדינה מבודדת גיאוגרפית משאר העולם - מה שסייע לה לנהל את המגיפה בצורה ייחודית ובניגוד למדינות רבות אחרות שעדיין מתמודדות ובקושי רב עם המגיפה.
האפידמיולוג ד"ר מייקל בייקר מאוניברסיטת אוטגו ציין שקיימת הכרה שעלולות להיות שוב התפרצויות פה ושם. מה שהוכיח את עצמו: סגר מחמיר, אבל לתקופה מוגדרת, בליץ של בדיקות חובה, חקירות אפידמיולוגיות כשכל האוכלוסיה משתפת פעולה מרצון עם החוקרים ובידוד. "כל גישה אחרת, בכלל זה של מנהיגים במדינות מערביות שונות שהפגינו שאננות ודיברו על כך שהנגיף לא יגיע או שהמחלה איננה חמורה, יסודה בטעות".
נכון לבוקר זה מניין חולי הקורונה בניו זילנד עומד על 1,864 מתחילת המגיפה. עד כה נפטרו 25 ו-1,800 החלימו. במצב פעיל עכשווי נמצאים 39 חולים בלבד ורק אחד במצב חמור-קריטי. בקרב חמישה מיליון תושבי ניו זילנד בוצעו עד כה כמיליון בדיקות.
 

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
במגמת ירידה: נתיבות עם חולה אחד על כל 94 תושבים
בשיא התחלואה עמדה העיר נתיבות על חולה אחד לכל 54 תושבים, ע"פ הנתונים המתפרסמים היום (שישי) היא עומדת על חולה אחד לכל 94 תושבים • נתוני התחלואה בכלל הערים בישראל
בריאות / קורונה9.10.2020 | 14:42

5119ac4124ed240e5fd7.jpg


בית החולים איכילוב צילום: פלאש 90

נתוני משרד הבריאות המתפרסמים היום (שישי) מפתיעים, ומציגים עם ירידה ניכרת במספר החולים בכלל הערים, בתוכם העיר נתיבות שמראה מגמת ירידה משמעותית, כאשר עמדה בתחילת שבוע שעבר על חולה אחד לכל 54 תושבים ועל פי הנתונים היום, היא עומדת על חולה מאומת אחד לכל 94 תושבים, ועם 21 חולים חדשים בסה"כ ביממה החולפת.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
בני הבית של הגר"ח קנייבסקי מסרו לכלי התקשורת כי בס"ד שר התורה מרגיש טוב ומקיים את סדר יומו כרגיל תוך כדי המשך שקיעתו בלימוד התורה הקדושה.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
ביקורת על ממצאי הסקר הסרולוגי: לא רלוונטי; נערך בגל הראשון
משרד הבריאות פרסם את ממצאי הסקר הסרולוגי שקובע כי רק כ5% מכלל אזרחי ישראל נחשפו לנגיף, כך שיעד 'חסינות העדר' עדיין רחוק. אך היום כבר שואלים רבים את השאלה המתבקשת: הסקר נערך בימי הגל הראשון. איך בדיוק הממצאים שלו רלוונטיים עכשיו כשהתחלואה עלתה פי כמה?
בריאות / קורונה9.10.2020 | 16:05

b4b4ff4530cf004595b2.jpg


ערכת בדיקה צילום: Wisam Hashlamoun/Flash90

חיסון העדר הושג או לא? אתמול (חמישי) פרסם משרד הבריאות בדרמטיות רבה את ממצאי הסקר הסרולוגי שנערך בישראל, והוא העלה כי רמת החשיפה לנגיף בישראל עומדת על כ5% בלבד (באזורים החרדיים מעט יותר). המסקנה, לכן, היא ש"תיאוריית חסינות העדר עדיין רחוקה מאד".

לפי הממצאים, במרבית אזורי ישראל נחשפו רק כ5% לנגיף, אם כחולים ואם כאלו שבא במגע עם חולים, כך שההגעה ליעד של חסינות עדר שתושג רק כאשר כ50% מהאזרחים יחשפו לנגיף – אינה נראית מציאותית. אך כעבור יום אחד בלבד מאז פורסמו הממצאים, נשמעים יותר ויותר קולות השואלים את השאלה המתבקשת: מאחר והסקר נערך בימי 'הגל הראשון', איך בדיוק הממצאים שלו רלוונטיים עכשיו, כשהתחלואה עלתה פי כמה וכמה?

נזכיר, כי הסקר נערך בימי הגל הראשון (בחודש ניסן-אייר), אז עמד מספר החולים הכללי בארץ על כ10,000 איש. כיום אנו עומדים כחצי שנה אחרי, ולאחר שמספר החולים (כולל הלא פעילים) מתקרב ל300,000 איש. כך שאם כבר אז עמדה רמת החשיפה על כ5%, סביר להניח שהיום היא עומדת על כ30-40%.

את הביקורת משמיעים גם גורמים בתוך מערכת הבריאות. במהדורה המרכזית של חדשות 12 דיווחה אמש ענבר טויזר כי על נתוני הסקר הסרולוגי "נמתחת ביקורת קשה", כאשר בין אלו שטענו כי הסקר הוא לא רלוונטי היא ד"ר מירי מזרחי ראובני, ראש חטיבת הבריאות במכבי שירותי בריאות, שאמרה כי "המטרה של הסקר הסרולוגי הייתה לראות את ההיקף של התחלואה בארץ. מכיוון שהוא נעשה בעצם בגל הראשון לכן בעצם התוצאות הן נמוכות ולדעתי לא משקפות את מה שקורה היום."

גם הפרופ' דני פפרמן, הסטטיסטיקאי הראשי בלמ"ס, אמר שהסקר אינו רלוונטי אם כי לדעתו מהיבט אחר. הוא מצביע על כך שהסקר לא נערך בקרב כלל הציבור, אלא נעשה רק אצל אלו שהגיעו לבצע בדיקות דם במעבדות הקופות. ולכן, לדבריו, "ביצוע הסקר יוביל לתוצאות מוטות ולא מייצגות מאחר והבאים לבדיקות דם אינם מדגם מייצג. סביר שלפחות חלק מאותם אזרחים סובלים מבעיה רפואית כלשהי ואולי דווקא בשל כך הם נזהרו יותר."

אפילו ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, צוטטה היום כמי שאומרת כי נתוני הסקר הסרולוגי אינם רלוונטיים למציאות היום. לדבריה, "אנחנו הרבה מעל 5.5 אחוזים שראינו בסקר", אמרה, אם כי סייגה כי "בהערכה גסה אנחנו בטוח לא מעל 20 אחוזים".

מה שבטוח שהממצאים של הסקר, שהוצג אתמול בדרמטיות רבה בידי שר הבריאות, אינם רלוונטיים כלל ואינם משקפים את מצב התחלואה. כך שלא ברור על מה ואיך ביסס משרד הבריאות את המסקנה האומרת ש'חסינות עדר אינה באופק'.
 

אני וביתי

משתמש מקצוען
ניו זילנד הכריזה: הצלחנו לדכא את הנגיף בפעם השנייה
מול שיא חדש של 343 אלף חולים מאומתים חדשים בעולם, סגר מחמיר בניו זילנד הביא לתוצאות: רק שלושה מאומתים חדשים לאחר עשרה ימים ללא נדבקים כלל
מערכת דוקטורס אונלי08.10.2020, 16:06


לאחר סגר שני מחמיר, ההערכה הרשמית בניו זילנד היא שהמדינה הצליחה שוב לדכא ביעילות את נגיף הקורונה. כך דיווח "ניו יורק טיימס".

מאתמול הוסרו בה הגבלות שונות שהושתו באופן ממוקד על העיר הגדולה ביותר, אוקלנד (1.6 מיליון תושבים) כאשר בתום עשרה ימים רצופים לא אותרו בה מקרים חדשים של קורונה. בכל ניו זילנד אותרו אתמול שלושה מקרים חדשים.
לפיכך, הותר לקיים שוב התקהלויות ללא הגבלה מיוחדת, כמו כן שימוש בתחבורה ציבורית גם ללא ריחוק חברתי או חובת מסיכות, שנשארה בגדר המלצה בלבד. על תושבי העיר מוטלת חובה להירשם בכניסה לכל מקום ציבורי או עסקי שבו הם מבקרים ולשמור תיעוד מפורט של ביקוריהם. כמו כן, בכל מקרה שאין מרגישים טוב, חובה להישאר בבית ולהיבדק. הגבולות סגורים למעט עבור אזרחי ניו זילנד ותושבי הקבע.
ראשת הממשלה ג'סינדה ארדרן נערכת לבחירות כלליות שיתקיימו בשבוע הבא. את האסטרטגיה שהובילה כינתה go hard, go early באמצעות מהלכי בזק מבוססים על נתונים מדעיים שנמסרו בשקיפות מלאה. ניתנה העדפה של כמה שבועות של סגר בתמורה להשבה מלאה של הפעילות הכלכלית לאחר מכן. בתדרוך לתקשורת שקיימה בתחילת השבוע אמרה: "יש הסתברות של 95% שהמדינה הצליחה לחסל את ההדבקות המקומיות".
ההסבר שמספקים מומחים לבריאות הציבור הוא בעיקר: אוכלוסיית ניו זילנד קטנה, המדינה מבודדת גיאוגרפית משאר העולם - מה שסייע לה לנהל את המגיפה בצורה ייחודית ובניגוד למדינות רבות אחרות שעדיין מתמודדות ובקושי רב עם המגיפה.
האפידמיולוג ד"ר מייקל בייקר מאוניברסיטת אוטגו ציין שקיימת הכרה שעלולות להיות שוב התפרצויות פה ושם. מה שהוכיח את עצמו: סגר מחמיר, אבל לתקופה מוגדרת, בליץ של בדיקות חובה, חקירות אפידמיולוגיות כשכל האוכלוסיה משתפת פעולה מרצון עם החוקרים ובידוד. "כל גישה אחרת, בכלל זה של מנהיגים במדינות מערביות שונות שהפגינו שאננות ודיברו על כך שהנגיף לא יגיע או שהמחלה איננה חמורה, יסודה בטעות".
נכון לבוקר זה מניין חולי הקורונה בניו זילנד עומד על 1,864 מתחילת המגיפה. עד כה נפטרו 25 ו-1,800 החלימו. במצב פעיל עכשווי נמצאים 39 חולים בלבד ורק אחד במצב חמור-קריטי. בקרב חמישה מיליון תושבי ניו זילנד בוצעו עד כה כמיליון בדיקות.
שיחכו עוד שבוע ויגמרו סופית בשביל מה לפתוח בשביל סגר שלישי? הם כבר היו בטוחים שגמרו ואז שוב היתה התפרצות קצת סבלנות
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
מיום ראשון: התחבורה הציבורית חוזרת לפעילות במתכונת כמעט מלאה
0 תגובות
לפי מתווה החזרה לשגרה, יפעלו מיום ראשון ואילך רוב הקווים העירוניים עד לשעה 20:00 בערב. רוב הקווים הבינעירוניים יתוגברו ללוח זמנים מלא על פי אותו מתווה, אך לא יפעלו בשישי ומוצ"ש. האוטובוסים ימשיכו לפעול בתפוסה מוגבלת של עד 50%, וכך גם הרכבת הקלה ורכבת ישראל

בהערכת מצב שקיימה שרת התחבורה, תא"ל (במיל') מירי רגב עם בכירי משרדה, הוחלט כי החל מיום ראשון ה-11 באוקטובר, תחל התחבורה הציבורית לחזור לפעילות כמעט מלאה.

במהלך ימי הסגר עמד מספר הנוסעים הממוצע ביום על כ-700 אלף, בהשוואה לכ-300 אלף נוסעים בתקופת הסגר הראשון. המשרד צופה כי מספר הנוסעים יגדל אחרי החג. לאור נתונים אלה, וכדי למנוע צפיפות-יתר באוטובוסים, החליטה שרת התחבורה לתגבר את פעילות התחבורה הציבורית כבר בשבוע הבא.
לפי מתווה החזרה לשגרה, יפעלו מיום ראשון ואילך רוב הקווים העירוניים עד לשעה 20:00 בערב. ביום שלישי תערך הערכת מצב נוספת לאור החלטות הממשלה הצפויות. השינויים שיגובשו בהמשך להערכת המצב יפורסמו לציבור בהמשך.
רוב הקווים הבינעירוניים יתוגברו ללוח זמנים מלא על פי אותו מתווה, אך לא יפעלו בסופי השבוע (שישי ומוצ"ש). גם מתווה הקוים הבינעירוניים יבחן בהערכת המצב שתערך ביום שלישי ושינויים , אם יהיו, יפורסמו בהמשך. קווים המשרתים מוסדות חינוך, אתרים דתיים ואזורי בילוי שאינם פעילים בימים אלה, יחזרו לפעילות לפי אישור החלטות הממשלה.
האוטובוסים ימשיכו לפעול בתפוסה מוגבלת של עד 50%, וכך גם מוניות השירות, הרכבת הקלה ורכבת ישראל. הנסיעה ברכבת ישראל תתאפשר רק באמצעות הזמנת שובר נסיעה מראש.
"אנו מזכירים לציבור לשמור על כללי הזהירות למניעת תחלואה, להקפיד על עטיית מסיכה כל זמן השהות באוטובוס ובתחנה, ולשמור מרחק זה מזה", נמסר ממשרד התחבורה.
 

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
פרופ' ערן סגל: ''אחוז החולים הקשים והנפטרים במגזר החרדי קטן יותר ממה שציפינו, הנתונים מאוד מפתיעים אותנו!''


‏אחוז חולים קשים ונפטרים מבין המאומתים בגילאי קבוצות הסיכון בכל מגזר
הנתונים מאד מפתיעים אותנו!
למה? כי האחוזים האלו קטנים יותר במגזר החרדי, למרות שאחוז הבדיקות החיוביות שם (גם בגילים אלו) גבוה בהרבה מבשאר המגזרים, עדות ליותר מאומתים בפועל, ולכן ציפינו לאחוז גבוה הרבה יותר
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
זהירה: תוצאות בדיקות הקורונה החיוביות בחברה החרדית במגמת ירידה
הקורונה בחברה החרדית
פרופ' ערן סגל
0 תגובות
על פי הנתונים שמשרד הבריאות מפרסם הבוקר אחוז הבדיקות החיוביות בחברה החרדית עומד על 20% יצוין כי הנתון הינו עדיין יותר מפי שניים בחברה הכללית. פרופ' ערן סגל: ""מקדם ההדבקה ירד ל-0.8, המגיפה במגמת התכווצות ויש עדויות לכך שיש ירידה של ממש בתחלואה"

שיעור תוצאות הבדיקות החיוביות בחברה החרדית נמצא במגמת ירידה ברורה ועומד על כ-20%. כך על פי נתונים שמפרסמים היום (ראשון) במשרד הבריאות. ביחס לממוצע הארצי מדובר בנתון גבוה שעומד על בין 7 ל-8 אחוזים. על פי נתוני המשרד, הערים האדומות בישראל נכון להיום הן: בני ברק, מודיעין עילית, רכסים, אלעד, בית שמש וביתר עילית.
פרופסור ערן סגל ממכון ויצמן למדע, אמר ל'כאן' כי, "מקדם ההדבקה ירד ל-0.8, כלומר המגיפה במגמת התכווצות ויש עדויות לכך שיש ירידה של ממש בתחלואה, בשל שיעור הבדיקות החיוביות וכן שיעור התמותה, מספר החולים שמצבם קשה יירד עד סוף השבוע הקרוב לכ-800 חולים ואולי פחות מכך".

בתוך כך, פרופסור דורון גזית, שחבר בצוות החוקרים של האוניברסיטה העברית, אמר לכאן חדשות: "ייתכן ומקור הירידה במספר הנדבקים היומי בשל היענות חלקית של הציבור לבדיקות בזמן החגים. אולם לדבריו מדדים כמו העלייה במספר החולים שמצבם בינוני וקשה, מעידה גם היא על מגמת התמתנות בתחלואה".
פרופ' גזית הוסיף כי, "צוות החוקרים קורא להקלות מיידיות מתוך שיקולים של היגיון אפידמיולוגי בנושאים שאינם גורמים לעלייה בתחלואה, ושיש להם חשיבות סוציאלית וכלכלית. ההקלות המומלצות הן החזרת ילדים בגיל הרך ובכיתות נמוכות למסגרות חינוכיות, תוך שמירה על קפסולות. פרופ' גזית הוסיף כי הלימודים בכיתות הגבוהות הוכחו כעלולות לגרום לעלייה בתחלואה ולכן יצטרכו להתבצע בשלבים מאוחרים יותר".
במקביל, ב-11 הימים הראשונים של חודש אוקטובר מתו בישראל 358 חולי קורונה. בסוף השבוע האחרון מתו בישראל מן הנגיף 60 חולים. מנתוני משרד הבריאות עולה כי בבתי החולים מאושפזים כעת 850 חולי קורונה במצב קשה, יותר מפי שניים מתחילת החודש שעבר.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
הפרופסור: ''אחוז החולים הקשים והנפטרים במגזר החרדי קטן יותר ממה שציפינו"
הפרופ' ערן סגל שנמנה על הסגל הבכיר של מכון וייצמן, ערך פילוח של החולים הקשים, ומצא כי למרות שבציבור החרדי התחלואה גבוהה מאד – דווקא אחוז החולים קשה והנפטרים נמוך יחסית. "תופעה מוזרה" הוא אומר ולא מוצא הסבר
בריאות / קורונה11.10.2020 | 23:08

c577a3dd3a3665af247b.jpg


מחלקת קורונה בביה"ח שערי צדק צילום: נתי שוחט, פלאש 90

חולים רבים, אבל מספר החולים קשה והנפטרים – נמוך יחסית: פרופ' ערן סגל, מי שנחשב לאחד החוקרים הבכירים בנושא הקורונה, מהסגל הבכיר במכון וייצמן שניתוחיו עולים מידי יום על שולחן קבינט הקורונה, קבע היום כי מספר החולים קשה מהמגזר החרדי מצליח להפתיע: "אחוז החולים הקשים והנפטרים במגזר החרדי קטן יותר ממה שציפינו".

בהודעה שפירסם בטוויטר כתב פרופ' סגל כי "אחוז החולים הקשים והנפטרים במגזר החרדי קטן יותר ממה שציפינו, הנתונים מאוד מפתיעים אותנו!", אמר, ולא סיפק הסבר לתופעה. הדברים מתפרסמים לאחר פילוח שנעשה במכון, כאשר ‏אחוזי החולים קשה והנפטרים פולחו בהתאם למגזרים. ומתברר, כי למרות שהתחלואה במגזר החרדי התפשטה באחוזים גבוהים פי כמה וכמה ביחס למגזר הכללי, דווקא נתוני התחלואה הקשה והתמותה במגזר זה נמוכים.

סגל מתייחס לאחוז הבדיקות החיוביות שגבוה מאד במגזר החרדי (נזכיר שגם בהתאם לממצאי הסקר הסרולוגי שפורסם בידי משרד הבריאות, אחוז הנחשפים לקורונה בריכוזים החרדיים גבוה פי כמה ביחס לאחוזי החשיפה ביתר הערים), ואומר כי בעקבות המספרים הגבוהים של החיוביים, הצפי היה למספר חולים קשה ומתים גבוה יותר. אך בפועל, המספרים נמוכים, יחסית.

לפי הפילוח של סגל, הממצאים מפתיעים: חרדים מתים הכי פחות, ערבים הכי הרבה, הציבור הכללי באמצע המדד. אגב, החישוב נעשה רק מול החולים הקשים כך שהוא שולל את ההסברים שניתנו עד כה, לפיהם במגזר החרדי נדבקים יותר צעירים וילדים לעומת מבוגרים בציבור הכללי. הנתונים הללו שפורסמו, כאמור ללא כל הסבר, גררו עמם פרשנויות ממומחים בעיני עצמם שניסו למצוא הסברים, כשאחד מהם אף סיפק את ההסבר הבא: "בציבור החרדי מתים הרבה, אך הם מסתירים את המתים"...

נזכיר כי דווקא בגל הקודם נטען כי התחלואה במגזר החרדי היתה גבוהה יותר, ואז היו שהצביעו על הסבר אפשרי לפיו בציבור החרדי מזוהה חסר בויטמין D, ככל הנראה בשל הביגוד הארוך והמכסה. אז האם מאז החל הציבור לצרוך ויטמין D? מה בדיוק גרם למפנה? אין לכך כל הסבר, כפי שבאותה נשימה חשוב להזהיר ולהבהיר שאסור כמובן, בעקבות הממצאים האלו, להרפות מהזהירות ולעבור חלילה לשאננות.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
בני ברק: ירידה של 90% בנתוני התחלואה היומית
בני ברק מציגה ירידה של כמעט 90% במספר החולים היומיים • בשיא עמדה ב"ב על 1200 חולים ביממה וכעת היא רושמת ירידה מרשימה עם 166 חולים בממוצע ביומיים האחרונים • רשימת הערים המלאה
בריאות / קורונה11.10.2020 | 14:38

7c50d6c5e3f657519eea.jpg


מודעות על הקורונה בבני ברק צילום: גילי יערי, פלאש 90

בצל נתוני משרד הבריאות שמציגים ירידה מתונה בתחלואה ברחבי ישראל, בולטת העיר בני ברק שמציגה ירידה של כ-90% בתחלואה היומית.

עד לפני כשבוע וחצי, אז נתוני ההדבקה היו גבוהים במיוחד , העיר בני ברק הציגה עלייה של 1200 חולים חדשים ביממה אחת בלבד. מהנתונים המתפרסמים היום (ראשון) על נתוני התחלואה בימים שישי ושבת (שמחת תורה), עולה כי מספר הנדבקים החדשים בעיר עלה רק ב-332, מה שאומר כי בממוצע ליום התווספו רק 166 חולים, נתון שמצביע על ירידה חדה של כמעט 90 אחוז בנתוני החולים בעיר התורה והחסידות.
 

דורש ומבקש

משתמש מקצוען
מחקר בארה"ב: התרופה האנטי ויראלית הוכחה כיעילה לקורונה
התרופה האנטי ויראלית, קיבלה אישור חירום לטיפול בחולים שנזקקו לחמצן, ואכן גילתה יעילות • בישראל דאגו להצטייד במלאי ניכר של התרופה עוד בטרם פורסמו המחקרים
בריאות / קורונה11.10.2020 | 13:56



צילום: דוד כהן, פלאש 90

יש תקווה: לאחר שתרופות אחרות, גם כאלו שנתפסו כיעילות ואפילו זכו לפרסום (כמו "התרופה של טראמפ") הצליחו לאכזב, מתברר שדווקא הרמדסיביר, תרופה המיועדת במקור לטפול במחלות ויראליות, מצליחה לשמר את מעמדה כתרופה שהוכיחה יעילות בטיפול בסיבוכי קורונה בחולים מונשמים.

מחקר נרחב שנערך כעת בארה"ב קבע כי תרופת הרמדסיביר הוכחה כיעילה לטיפול בנגיף הקורונה. בדו"ח שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine, מאשרים החוקרים את היתרונות של התרופה רמדסיביר, המשמשת לטיפול בחולים המאושפזים בשל נגיף הקורונה והם נזקקים לחמצן.

התרופה, שמצויה בשימוש גם בבתי החולים בישראל, קיבלה בתחילה אישור לשימוש חירום בחודש מאי על ידי מנהל התרופות האמריקאי (FDA) בחולים הזקוקים לחמצן. היא מעכבת את יכולת ההתרבות של הנגיפים, ונמצא כי היא מקצרת את זמן האשפוז. אך כעת מדובר בתוצאות של מחקר ראשוני שאכן מוכיח כי התרופה מוכיחה יעילות.

המחקר החל בחודש מאי (אדר), כאשר בסך הכול גויסו למחקר 1,062 חולים שהראו עדויות לזיהום בדרכי הנשימה התחתונות. המשתתפים חולקו לשתי קבוצות: קבוצה אחת המורכבת מ-541 חולים שקיבלו את התרופה, והקבוצה השנייה המורכבת מ-521 הנותרים שקיבלו תרופת פלצבו (תרופת דמה).

הדו"ח מלמד כי לאורך כל תקופת הניסוי נתקלו החוקרים באתגרים רבים, שכן נגיף הקורונה מעכב תנועה ומתנהג אחרת ביחס למוכר למדע. אך בסופו של דבר התוצאות הראו גם כי לאלה שקיבלו את רמדסיביר יש זמן החלמה חציוני של עשרה ימים, בהשוואה ל -15 יום בקרב קבוצת הפלצבו.

שיעור התמותה בקרב חולי רמדסיביר היה גם נמוך יותר: 6.7% מנוטלי התרופה נפטרו בתקופת מחצית הניסוי (15 ימים), לעומת 11.9% בקרב קבוצת הפלצבו. בתום הניסוי נפטרו 11.4% ממטופלי הרמדיסביר לעומת 15.2% שטופלו בפלצבו. לסיכומו של דבר, כותבים החוקרים כי "רמדסיביר היה עדיף על פלצבו בקיצור זמן ההחלמה בקרב מבוגרים שאושפזו עם קורונה והיו להם עדויות לזיהום בדרכי הנשימה התחתונות".

נזכיר כי בישראל דאגו להצטייד במלאי ניכר של התרופה, וזאת עוד בטרם פורסמו המחקרים. גם בארה"ב נעשה שימוש נרחב בתרופה, עוד בימי הגל הראשון, כאשר הרחבת השימוש בארה"ב נעשתה בעקבות מחקר שפורסם באוגוסט בכתב העת JAMA שהעלה כי חולים שקיבלו טיפול סטנדרטי יחד עם התרופה רמדסיביר, הגדילו ב-65% את הסיכוי שלהם לשיפור במצב הקליני לעומת חולים שקיבלו טיפול סטנדרטי בלבד.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה